Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.756
Cevap
58
Favori
233.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: qenans

arkadaslar p,s,a,m modlarında auto iso ile ilgili sormak istediğim bişey var. fn düğmesine isoyu atadık diyelim. isoyuda menüden manuel olarak belirledik. fn basarak tekerleği çevirdiğimizde istediğimiz değeri seçip çekebiliyoruz fotoğrafımızı. hiçbir sorun yok. fakat isoyu menüden auto olarak atarsak tekrar menüden değiştirmeden manuel iso seçemiyomuyuz? mesela o anda makinanın belirlediği isoyu kullanmak istemiyorum, iso değerini değiştirmek istiyorum. fn düğmesine basarak tekeri çevirip istediğim bi değeri seçiyorum. o sırada ana ekranda iso seçtiğim değer olarak görünsede ekranın üstünde yine iso-a görünmeye devam ediyor ve foto yine benim belirlediğim değerle değilde auto isoyla makinanın belirlediği değerle çekiliyor. kısacası auto isoyu menüden manuele almadan arada sırada manuel seçimler yapmak mümkün değilmidir?

Böyle birşey olduğun sanmıyorum.Sonuçta otomatik iso seçeneği

oluyormuş pdf formatındaki kılavuzda otomatikteyken manuel seçilen değerde optimal pozlama elde edilmezse makina otomatik seçim yapar diyor.
    iyide mesela uzun pozlamalı gece çekimi yapıcam iso100 de. makina bunun optimal olup olmadığının kararını verebilecekmi. karanlığı görünce isoya vermiycekmi coşkuyu? bu durumda yine menüden autoyu kapatmak zorundamı kalıcaz. neyse akşama bi deniyim bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: chemucell

quote:

Orijinalden alıntı: MyPLanet

quote:

bende 1700 ler civarındaki kampanyaları bekliyorum.vatandaki%25 i kacıdık 10 gundurde zaten stok ta yok gorunuyor..Güncel kampanya fiyatı hakkında

bilgisi olan varsa bekliyorum.

Bende hayyama gidecem en sonunda VR ile olan fiyatı 1800'lerde Vatanda 1600 filan Sirkeciden almak daha mantıklı çıkabilir hardisk filanda alıncak zaten 1800 bulur onlarla + Çantasıda var bir sürü zırıltısı var

neticeyi paylasırsanız sevinirim.

Nikon D5100 1550 TL'den almış bulunmaktayım arkadaşım haberin olsun

Ama içime düşen bir şüphe var adam ürünü kutudan açtı verdi ama 2.EL bir ürünü kakalamış diye içime kurt düştü bunu nasıl emin olabilirim internette bir program görmüştüm kaç kaç Denkleşöre basıldığnı tespit edebiliyosun yanılmıyosam DH'de görmüştüm yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• quote:

bu ne allah aşkına arkadaşlar ya. konu başlığına bak ve mesajlara bak. kaçpara şu para bu para. bu tür mesajlar için alınık satılık bölümleri var. veyahut satıcıların kendi siteleri var fiyatlarını yayınladıkları. benim başlığa uygun sorunum sayenizde kaynadı gitti yukarılarda :) sayın sayfa operatörü mümkünse bi el at şu başlığın altındaki başlığa aykırı mesajlara.

Sorunu gördüm ama denemeden cevap vermek istemedim
    şimdi denedim
    fn tışuna iso atadıktan sonra M,A,S,P ve portre vb gibi modlarda isoyu fn tuşuna basıp tekeri çevirerek ayarlıyoruz. Sadece Auto modunda ayarlatmıyor. Bu da çok doğal bence, adı üstünde otomatik. Bu modda makina herşeye kendi karar veriyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bende 1700 ler civarındaki kampanyaları bekliyorum.vatandaki%25 i kacıdık 10 gundurde zaten stok ta yok gorunuyor..Güncel kampanya fiyatı hakkında

Bende hayyama gidecem en sonunda VR ile olan fiyatı 1800'lerde Vatanda 1600 filan Sirkeciden almak daha mantıklı çıkabilir hardisk filanda alıncak zaten 1800 bulur onlarla + Çantasıda var bir sürü zırıltısı var

Ama içime düşen bir şüphe var adam ürünü kutudan açtı verdi ama 2.EL bir ürünü kakalamış diye içime kurt düştü bunu nasıl emin olabilirim internette bir program görmüştüm kaç kaç Denkleşöre basıldığnı tespit edebiliyosun yanılmıyosam DH'de görmüştüm yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

İnşallah ikinci el değildir.
    İlk çektiğin fotoğrafın exif bilgilerine bakman lazım
    Bunu yapan çok program var
    Hatta internet te bazı web sitelerine fotoğrafı upload edip ordan da bakabiliyorsun.
    O fotğraf makina ile çekilen kaçıncı fotoğraf bunu gösteren şey shutter count

Ben bir link vereyim
    http://www.photome.de/download_en.html
    Burda ücretsiz bir program var

Ben PhotoME Version 0.8ß2 sürümünü denedim oluyor

Bu programı yükledikten sonra open file tuşuna baıp ilk çektiğin fotoğrafı açıyorsun

Sonra "Shutter Count" u buluyorsun Contentin altında kaçıncı fotoğraf olduğunu yazıyor
    En alttaki filter kutusuna shutter yazarsan daha kolay bulursun

Sonucu merakla bekliyoruz, umarım sıfırdır

(Filter kutusunu bulamadıysan Ctrl+F tuşlarına bas)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifd2005 -- 20 Mart 2012; 21:19:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fifd2005

quote:

quote:

quote:

quote:

İnşallah ikinci el değildir.
    İlk çektiğin fotoğrafın exif bilgilerine bakman lazım
    Bunu yapan çok program var
    Hatta internet te bazı web sitelerine fotoğrafı upload edip ordan da bakabiliyorsun.
    O fotğraf makina ile çekilen kaçıncı fotoğraf bunu gösteren şey shutter count

Ben bir link vereyim
    http://www.photome.de/download_en.html
    Burda ücretsiz bir program var

Ben PhotoME Version 0.8ß2 sürümünü denedim oluyor

Bu programı yükledikten sonra open file tuşuna baıp ilk çektiğin fotoğrafı açıyorsun

Sonra "Shutter Count" u buluyorsun Contentin altında kaçıncı fotoğraf olduğunu yazıyor
    En alttaki filter kutusuna shutter yazarsan daha kolay bulursun

Sonucu merakla bekliyoruz, umarım sıfırdır

(Filter kutusunu bulamadıysan Ctrl+F tuşlarına bas)

Tamam teşekkür ederim indirip denicem sonucu yazıcam buraya

• quote:

quote:

bu ne allah aşkına arkadaşlar ya. konu başlığına bak ve mesajlara bak. kaçpara şu para bu para. bu tür mesajlar için alınık satılık bölümleri var. veyahut satıcıların kendi siteleri var fiyatlarını yayınladıkları. benim başlığa uygun sorunum sayenizde kaynadı gitti yukarılarda :) sayın sayfa operatörü mümkünse bi el at şu başlığın altındaki başlığa aykırı mesajlara.

Sorunu gördüm ama denemeden cevap vermek istemedim
    şimdi denedim
    fn tışuna iso atadıktan sonra M,A,S,P ve portre vb gibi modlarda isoyu fn tuşuna basıp tekeri çevirerek ayarlıyoruz. Sadece Auto modunda ayarlatmıyor. Bu da çok doğal bence, adı üstünde otomatik. Bu modda makina herşeye kendi karar veriyor.

ilgine teşekkürler fakat sorumun cevabı bu değil.
    bak abi şimdi; "menü" tuşuyla girilen ana menülerde iso ayarını otomatik belirledik. ve aynı bölümde makinanın çıkabileceği en yüksek iso değerinide 1600 olarak belirledik diyelim. sonra döndük p,s,a,m modlaarına. iso ölçüme göre 100-1600 arasında gelip gidiyo doğal olarak. ama o sırada oda içindeyiz. iso100 de flaş destekli sıfır noiseli foto çekmek istiyoruz. nabıcaz? ana menüye girip en başta yaptığımız işlemin tersini yapıcaz mecburen. çünkü kısa yoldan fn tuşuyla olmuyor.

bugün sorumun kısmi cevbını buldum kılavuzda ama bulduğum cevap nikona pühh dedirtti bana. isonun auto olup olmıyca ana ekrandaki iso seçim menüsünde olmalıydı. p,s,a,m modlaarında oradaki seçenekler 100-200-400..... diye gideceğine auto-100-200-400..... diye gitmeliydi. gitmeliydiki bizim taaa ana menülere gitmemize gerek kalmamalıydı.

bi firmvare ile bu yanlışlık düzeltilmeli. diğer modlarda yapılabildiği gibi p,s,a,m modlrındada iso auto-manuel değişimi ana ekrandaki veya atandıysa fn tuşundaki kısa yoldan yapılabilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qenans -- 20 Mart 2012; 21:44:07 >

• Nikon D5100 için custom firmware üretiyorlar.Belki isteğiniz bunlardan yapılmştır
  • İçerik 41 yazıyo bu fotoğraf sayısımı ?

Kardeş saolasın içim şuan rahatladı yoksa bu 2000'lerdeki resim çıksaydı adamı harbi gider pataklardım bide paramı alırdım şuan içim çok rahat ama şöyle bir şey var normal mi Lensi zoom yaparken biraz sert çevirirken dönüyo canonlarda çok rahat dönüyodu acaba bunların özellliğimi öyle ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyPLanet -- 20 Mart 2012; 22:31:39 >
  • quote:

İçerik 41 yazıyo bu fotoğraf sayısımı ?

Kardeş saolasın içim şuan rahatladı yoksa bu 2000'lerdeki resim çıksaydı adamı harbi gider pataklardım bide paramı alırdım şuan içim çok rahat ama şöyle bir şey var normal mi Lensi zoom yaparken biraz sert çevirirken dönüyo canonlarda çok rahat dönüyodu acaba bunların özellliğimi öyle ?

Evet muhtemelen 41 fotoğraf
    O kadarı da dükkan da deneme için basmışlardır, yani yenidir.

Bende Kit lens bağlı değil, 50 mm bağlı o yüzden cevap veremiycem ama lens üzerinde otofocus ve manual focus geçişini ayarlayan düğme olması lazım.
    Autoda iken zorlamayın zarar görebilir. Bazı lenslerde manuel override özelliği var (genelde pahaloı olanlarda). bu varsa otomatikt eikende istediğin an manual focus yapabiliyorsun. Ama kit lenste manual override yok sanıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun güle güle kullan...hangi dukkandan temin ettin.Ben de alayımda bu başlıkta yardım almaya devam edeyim......

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun güle güle kullan...hangi dukkandan temin ettin.Ben de alayımda bu başlıkta yardım almaya devam edeyim......

KAMER ELEKTRONİK doğubanka girdiğinde 3-4 dükkan geçtikten sonra sağda ben ordaki hemen hemen bütün dukkanları dolaştım 1530 kadar indim ama almadım bu adam 2 yıl garanti verdi biraz daha güvenilir geldi aldım(1550'den) bi tane 1525 anlaştım adam vitrinden çıkarıp veriyodu kabul etmedim orda garanti veriyom diyenleri hepsi fasa füso geldi bana carfo diyolar işte ordan garanti veriyoz diyolar nikonu türkiyeye dağıtan firmaymış öyle diyo 1700 kitliyo en iyisi Spot al gitsin iyiki almışım diyebiliyorum gönül rahatlığıyla tavsiye ederim...

• Arkadaşlar bu resimlere bakarken tam ekranda göstermiyo altında tarih filan yazıyo bilgiler yazıyo onları kaldırıp tam ekran nasıl yapabilirim ?
  • quote:

Arkadaşlar bu resimlere bakarken tam ekranda göstermiyo altında tarih filan yazıyo bilgiler yazıyo onları kaldırıp tam ekran nasıl yapabilirim ?

Yön tuşları ile aşağı yada yukarı çıkınca tam ekran olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bu resimlere bakarken tam ekranda göstermiyo altında tarih filan yazıyo bilgiler yazıyo onları kaldırıp tam ekran nasıl yapabilirim ?

Direk yok etme yöntemiyo yokmu olması lazım çok saçma
  • quote:

quote:

quote:

izleme menüsüne gir. oradaki kutucuklardan istediğini işaretle. "boş" gibi bi seçenek vardı makina şimdi yanımda değil tam hatırlamıyorum. onu mutlaka işaretle. sonra izlemeye geri dön. arkadaşların dediği gibi yukarı aşağı tuşlarıyla bilgisiz ekranı bul ve orada bırak. izlemeye girdiğinde yukarı aşağı yapmazsan hep istediğin gibi sadece foto olarak gelir görüntü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

izleme menüsüne gir. oradaki kutucuklardan istediğini işaretle. "boş" gibi bi seçenek vardı makina şimdi yanımda değil tam hatırlamıyorum. onu mutlaka işaretle. sonra izlemeye geri dön. arkadaşların dediği gibi yukarı aşağı tuşlarıyla bilgisiz ekranı bul ve orada bırak. izlemeye girdiğinde yukarı aşağı yapmazsan hep istediğin gibi sadece foto olarak gelir görüntü.

Tamam buldum teşekkürler...

• aranıza yeni katıldım arkadaşlar, herkese merhabalar..

yaklaşık 1 aydır kullandığım d5100+18-55vr makineme bugün bir iyilik (çılgınlık) yaptım..

BHPHOTO'DAN

Nikon AF-S 35mm f/1.8G NIKKOR DX LENS
    Nikon AF-S 55-300m/4.5-5.6 DX G ED VR/F
    Nikon AF-S 10-24mm f/3.5-4.5G DX ED

siparişlerini verdim.. (evet gözüm döndü bir an) Ken Rockwell abimize göre de "Drem Team" lens takımı bunlar.. Yanlış anlaşılmasın ezbere almadım, Ken abimizle sadece tesadüf olmuş dream lenslerimiz, uzunca bir araştırma sonucu ince elenerek seçilmiş lensler..

deneyimlerimi burdan da paylaşacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemDH

aranıza yeni katıldım arkadaşlar, herkese merhabalar..

yaklaşık 1 aydır kullandığım d5100+18-55vr makineme bugün bir iyilik (çılgınlık) yaptım..

BHPHOTO'DAN

siparişlerini verdim.. (evet gözüm döndü bir an) Ken Rockwell abimize göre de "Drem Team" lens takımı bunlar.. Yanlış anlaşılmasın ezbere almadım, Ken abimizle sadece tesadüf olmuş dream lenslerimiz, uzunca bir araştırma sonucu ince elenerek seçilmiş lensler..

Müthiş olmuş.
    Hayırlı olsun

Epey tuzlu olmuştur herhalde
    Ama uzun süre başka bir şeyede ihtiyaç olmaz

• quote:

quote:

BHPHOTO'DAN

Müthiş olmuş.
    Hayırlı olsun

Epey tuzlu olmuştur herhalde
    Ama uzun süre başka bir şeyede ihtiyaç olmaz

öyle hocam aynen, biraz tuzlu oldu, ama yoksa standard kit lensle de DSLR makine kullandığınızı anlamıyorsunuz, mesela hiç diyafram ayarı hareket alanınız yok 18-55 de, zoom zaten tatmin edici değil.. mevcut lesnle ilerleyebileceğimi düşünmediğim için bu lenslere yöneldim..

özellikle geniş açı lensi 10-24mm olanı çok merak ediyorum, çok özel bir lens.. yabancı forumlarda çok güzel fotoğraf örnekleri var..

35mm lik prime lens ise zaten kendisini ispatlamış mükemmel keskinliğe sahip özellikle portre resimlerinde harika bir lens..

D5100'ün AF Motoru olsaydı tabiiki daha uygun fiyatlı alternatif lenslerde mevcuttu, D5100 kullanıcıları olarak en buyuk talihsizliğimiz bu olsa gerek..

• quote:

BHPHOTO'DAN

guzel takim bende 55-200mm vr dusunuyorum sahibinden de 400-500 tl ye sifir bulunuyor bu siteden alinca kargo ve gumruk masrafi ne kadara mal oluyor. almaya deger mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.