Bildirim
Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (176. sayfa)
Camper Erkek Mw adana K100935-003 : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DCCYH6B3
14 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Sahaya inmişsin erhan.. Mükemmel olmuş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ganeja
Sahaya inmişsin erhan.. Mükemmel olmuş
Teşekkürler dostum eksik olma. Açıkçası devamlı kontrastlı, net, İsosu düşük fotoğraflar çekmekten biraz sıkıldım ve farklı denemeler yapmak istedim. Mesela gece, şehir ve kuşlar adlı fotoğrafta İso 5000, üzerine bir de %40 parazit ekledim ve fotoğraf kalitesini 0 olarak çıkarttım Ara sıra değişiklik yapmak iyi oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 26 Ekim 2014; 4:00:17 > -
Bugünden
İnsan manzaraları by deeply11, on Flickr
İnsan manzaraları by deeply11, on Flickr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 30 Ekim 2014; 16:10:31 >
-
-
Selam,
18-55 lenste netleme yaparken ara sıra cızırtı yapıyordu. Son zamanlarda epey arttı.
Çok ince biz sürtme sesi gibi, sanki zorlanıyor çevirirken.
Neden olabilir? 7000 çekimde. Garanti de bitik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hepsi nikon d5100 ile çekilmiş fotolardır ve hepsinide kendim çektim takip edeni takip ederim yorumlarınızı da yazarsanız sevinirim
http://instagram.com/safakonuk -
Selamlar, arkadaşlar geçenlerde ben de d5100 aldım. İlk günler bolca dış mekan çekim yaptım ancak 1 haftadır hava epey soğuk. Merak ettiğim bişey var. Soğuk alandan sıcağa girince gözlüklerde falan buğulanma olur ya fotoğraf makinası için bu durum sıkıntı yaratır mı? Bikaç gündür bu yüzden çekim yapmaya çekiniyorum. Bilgi verenlere şimdiden teşekkürler.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Tayfun73
Selamlar, arkadaşlar geçenlerde ben de d5100 aldım. İlk günler bolca dış mekan çekim yaptım ancak 1 haftadır hava epey soğuk. Merak ettiğim bişey var. Soğuk alandan sıcağa girince gözlüklerde falan buğulanma olur ya fotoğraf makinası için bu durum sıkıntı yaratır mı? Bikaç gündür bu yüzden çekim yapmaya çekiniyorum. Bilgi verenlere şimdiden teşekkürler..
aşırı sogukdan sıcaga gecmedıgınız surece sorun olmaz.-20 dereceden 30 derece bir ortama girerseniz sorun olabilir.ısı farkı fazla olduğu için buharlaşmadan dolayı digital bir alet sonucta.bu cep telefonları ve tüm digital aletler için gecerlı su andaki ulkemızın hava kosullarında sıkıntı olmaz ama agrıda fln yasıyorsanız kısın sıkıntı cıkarabılır -
quote:
Orijinalden alıntı: gladiator88
aşırı sogukdan sıcaga gecmedıgınız surece sorun olmaz.-20 dereceden 30 derece bir ortama girerseniz sorun olabilir.ısı farkı fazla olduğu için buharlaşmadan dolayı digital bir alet sonucta.bu cep telefonları ve tüm digital aletler için gecerlı su andaki ulkemızın hava kosullarında sıkıntı olmaz ama agrıda fln yasıyorsanız kısın sıkıntı cıkarabılır
Çanakkalede yaşıyorum. Meşhur rüzgarını yok sayarsak sıfırın altını pek görmüyoruz burada. Cevabınız için teşekkür ederim özellikle cep telefonu örneği mantıklı olmuş. -
quote:
Orijinalden alıntı: Tayfun73
quote:
Orijinalden alıntı: gladiator88
aşırı sogukdan sıcaga gecmedıgınız surece sorun olmaz.-20 dereceden 30 derece bir ortama girerseniz sorun olabilir.ısı farkı fazla olduğu için buharlaşmadan dolayı digital bir alet sonucta.bu cep telefonları ve tüm digital aletler için gecerlı su andaki ulkemızın hava kosullarında sıkıntı olmaz ama agrıda fln yasıyorsanız kısın sıkıntı cıkarabılır
Çanakkalede yaşıyorum. Meşhur rüzgarını yok sayarsak sıfırın altını pek görmüyoruz burada. Cevabınız için teşekkür ederim özellikle cep telefonu örneği mantıklı olmuş.
Çanakkale de kışında sorun yaşayacağınızı sanmıyorum çanta vs. ile kullanıldığı zaman.Ben Eskişehir de yaşamadım sorun kışında yazında ama dediğim gibi doğrudan sıcak ve soğuğa maruz kalırsa direkt güneşin altında kalma gibi özellikle arabada veya plajlarda bırakılabiliyor sorun olabilir o zaman yada çok soğuk bir ortamdan bir den sıcak bir ortama geçtiğiniz zaman.Benim tavsiyem aracınızda bagajda fln bırakmayın güneş altında yada kışın çok yüksek yada düşük sıcaklıklara ulaşabiliyor metal olduğu için
-
Erhan güzel olmuş... Tarz da değiştirdin sanki ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tmac61
Selam,
18-55 lenste netleme yaparken ara sıra cızırtı yapıyordu. Son zamanlarda epey arttı.
Çok ince biz sürtme sesi gibi, sanki zorlanıyor çevirirken.
Neden olabilir? 7000 çekimde. Garanti de bitik
eğer metal - metal sürtme sesi gibi bir cızırtı ise malesef AF motorunuz bozulmuş diyebilirim. 2 ay önce 55/200 lensimde başıma geldi. Garantiden motor değişimi yapıldı. -
quote:
Orijinalden alıntı: ganeja
Erhan güzel olmuş... Tarz da değiştirdin sanki ?
Teşekkürler Ali eksik olma. Her zaman, sadece fotoğraf çekmek adına değil her konuda aynı kısır döngü içerisinde rutin şeyler yapmak bence kendini tekrar etmekten başka bir yere gitmiyor benim için. Ara sıra artık adına farklı denemeler yapmak mı diyeyim! tarz değişikliği mi diyeyim! fakat özetle farklılık yapmak iyi oluyor:) -
Evet netleme esnasında çıkan bi ses. Şimdilik çalışmasına engel değil ama çok da yaşamaz sanıyorum.
Garanti yok maalesef alalı da epey oldu. Bahaneyle 50mm ye geçerim artık :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tmac61
Evet netleme esnasında çıkan bi ses. Şimdilik çalışmasına engel değil ama çok da yaşamaz sanıyorum.
Garanti yok maalesef alalı da epey oldu. Bahaneyle 50mm ye geçerim artık :)
netleme sırasından af den ses gelebilir bu bir sorun değil ama ne kadar geldiğide önemli tabi.Aşırı ise bir sorun sadece sessiz ortamda duyabileceğin bir ses ise sorun değil 70-300 ve 18-55 lensimden de geliyor ilk duyduğumda bende şüphelendim ama sorun olmadığı söylendi bir süre sonra duymuyorsun zaten ilk başta kafa takıldığı için sürekli artıyormuş gibi geliyor ama kafaya takmamak lazımz aten garantisi yoksa yapacak bir şey yok bozalana kadar kullanın :D -
Fotoğraflar da çok az kesim mevcuttur, onun haricinde makinenin kendi ayarlarıyla çekilmiştir.
Bugünden Günbatımı by deeply_, on Flickr
-
Nikon kit lenslerde af motoru kronik problemli sanıyorum. 10 günlük makinamın af motoru bozuldu. Bugün makinamı aldım servis fişinde af motoru ve kırılan roller değiştirildi yazıyor. -
Ben af sorunu yaşayan neredeyse ilk seni duyuyorum hocam. Acaba ters bir hareket yapıp zorlamış sıkıştırmış olabilirmisiniz. Çunku ben özellikle 18 55 kit lensını cok hor kullandım hatta ben onu sonradan makroya cevırdım hala taş gibi af si. Ama geçmiş olsun üzücü ve sinir bozucu bir durum. -
Olabilir hocam hem acemilik hem de solağım makina ters geliyor o konuda muhtemelen ters bir hareket yapmış olabilirim. Biraz daha dikkat etmeli lense demekki..
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X