Bildirim
Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (178. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
OO süper forum canlanmış:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 25 Kasım 2014; 0:10:36 > -
-
nikon d5100 için 55-200 lens almak istiyorum
beyler 55-200 VR ile 55-200 lens arasında optik kalitesi olarak bir fark var mı ?
az ışıkta çekim yapabilmek gibi bi kaygım yok, genelde ışığın yeterli olduğu zamanlarda çekim yaparım...
sadece titreşim önleme için 200 tl fazla vermiyim -
quote:
Orijinalden alıntı: uwe
quote:
Orijinalden alıntı: ganeja
quote:
Bir fotografda benden olsun. ND filtrem olmadığı için malesef filtresiz çekmek zorunda kaldım. Lens olarak Sigma 12-24 kullanıldı
Güzel olmuş... Exif değerleri ne acaba?
detaylar aşağıdadır.
Lensiniz güzelmiş... Bendede sigma 10-20 var. Ama sizin lenste kenarlarda kararla ve fıçı etkisi yok. Bende f. 8 in altına inersem bükülmeler başlıyor. Bu lensin ön
tarafıda değişik. Vidalı Filtre takabiliyormusunuz..?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ölü ozan
beyler 55-200 VR ile 55-200 lens arasında optik kalitesi olarak bir fark var mı ?
az ışıkta çekim yapabilmek gibi bi kaygım yok, genelde ışığın yeterli olduğu zamanlarda çekim yaparım...
sadece titreşim önleme için 200 tl fazla vermiyim
Optik kalite olarak fark yok. Ama ışık biraz azaldığı zaman vr yi arayabilirsiniz. Arada 200 tl fark olmaması lazım. 2.elmi alacaksınız?
Genelde lens iyi. Cropladığım bir resim yükleyeyim. Ben lensi tavsiye ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şehrin ışıkları ve kuşlar by deeply_, on Flickr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 26 Kasım 2014; 0:25:09 >
-
Edit...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 25 Kasım 2014; 20:14:19 > -
...quote:
Orijinalden alıntı: twona77
Edit...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 25 Kasım 2014; 20:41:19 > -
Söylediklerime kızmayın, sadece küçük bir eleştiri ve merak diyelim benimkisi. Hatta hiç yorum yapmadım varsayın
Bir fotoğrafta benden...18mm - f5 - 1/10 - İso:1600 - P mod
-
-
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Bir fotografda benden olsun. ND filtrem olmadığı için malesef filtresiz çekmek zorunda kaldım. Lens olarak Sigma 12-24 kullanıldı
detaylar aşağıdadır.
Lensiniz güzelmiş... Bendede sigma 10-20 var. Ama sizin lenste kenarlarda kararla ve fıçı etkisi yok. Bende f. 8 in altına inersem bükülmeler başlıyor. Bu lensin ön
Sigma 12-24 ün en kötü tarafı filtre takılmasının mümkün olmayışı. Özel aparatlar sayesinde takılıyor ama sonuç ? dersen ben başarılı bulmadım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ölü ozan
sadece titreşim önleme için 200 tl fazla vermiyim
55-200 Vr ile Vr olmayanı arasında çok fark olmayabilir belki ama Yan yana getir onda bile farklı. 18-55 veya 55-200 her iki lenside alacaksanız VR olmasını tercih ediniz. Heleki 55-200 lenste 70 mm geçtikden sonra en küçük oynatma, nefes alma fotografların bulanık çıkmasına sebeb olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uwe -- 26 Kasım 2014; 10:14:55 > -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
detaylar aşağıdadır.
Sigma 12-24 ün en kötü tarafı filtre takılmasının mümkün olmayışı. Özel aparatlar sayesinde takılıyor ama sonuç ? dersen ben başarılı bulmadım.
Ewet bende lensi gördüğümde epey düşündüm.. Ön optik yapısı hafif yarım küre gibi....Filtre takamam diye 10-20 mm. Almıştım. Ama lens mükemmel... Yurt dışında bir arkafaşım
.
Bu lenste jelatin Filtre kullanıyorum demişti bana.. Ama hiç görmedim... Cahil gözükmrmek için hımmm.. Dedim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Ewet bende lensi gördüğümde epey düşündüm.. Ön optik yapısı hafif yarım küre gibi....Filtre takamam diye 10-20 mm. Almıştım. Ama lens mükemmel... Yurt dışında bir arkafaşım
.
Bu lenste jelatin Filtre kullanıyorum demişti bana.. Ama hiç görmedim... Cahil gözükmrmek için hımmm.. Dedim
Esasında Tokina 11-16 lenside ben çok başarılı buluyorum. O lenside kullandım yanlarda bükülme ve kararma yapmadı hiç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uwe -- 26 Kasım 2014; 10:18:33 > -
Kesinlikle VR modelini alın. VR olmayan modelle VR olan model merkezde birbirine yakınlılk göstersede VR model köşe orta tonlarda çok daha keskin. Verdiğim linkde bunu çok daha iyi görebilirsiniz. Eğer bütçeniz uygunsa 55-300 VR alın derim, bu 2 lensden de opttik olarak çok daha kaliteli ve keskindir.
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=668&Camera=614&Sample=0&FLI=5&API=1&LensComp=669&CameraComp=614&SampleComp=0&FLIComp=5&APIComp=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 26 Kasım 2014; 12:14:43 >
-
Teşekkürler dostum eksik olma.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X