Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (178. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
233.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir fotografda benden olsun. ND filtrem olmadığı için malesef filtresiz çekmek zorunda kaldım. Lens olarak Sigma 12-24 kullanıldı

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uwe -- 24 Kasım 2014; 22:42:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uwe

quote:

Orijinalden alıntı: twona77

D5100 kullananlara S ve A modlarıyla ilgili bir sorum olacak.

Genel olarak fotoğraf çekimlerimde ışık durumuna göre isoyu kendim ayarlayıp P modunda kullanıyorum makinemi.
    Fakat diyafram öncelikli A modunda yada enstantane öncelikli S modunda kullanmak istediğimde diğer iso, diyafram ve ensatntane ayarlarını makine yapsın istiyorum.
    Örneğin S moduna alıp enstantaneyi 1/60 a getirdiğimde diyafram değişiyor fakat iso sabit kalıyor. İstiyorumki ben enstanteneyi kendim 1/60 a ayarlayayım makina ışık durumuna göre isoyu ve diyafram değerini kendi ayarlasın.
    Yada A modunda diyaframı f5.6 ya ayarlayayım makine iso ve enstantane ayarını kendi yapsın diyafram hep f5.6 da kalsın.
    Böyle bir ayar yapmam mevcutmu? İsoyu Auto moduna getirip bu durumu çözmeye çalıştım fakat A ve S modlarında isoyu Auto yapamıyorum. Auto isoyu sadece hazır sahne modlarında kabul ediyor makine. Yorumlar için şimdiden teşekkürler..

Öncelikle A modu adındanda anlaşılacağı üzere diyafram öncelikli çekim yaparsınz. Siz diyaframı belirlersiniz perde hızına müdahalede bulunamazsınız
    ama isoyu yükseltebilirsiniz. S modunda da aynı perde çekim hızına müdahele edebilirsiniz ama makina diyaframı kendisi ayarlacayaktır.

Ama şu şekilde yapabilirsiniz, A modunda f değerini belirleyip
    makinanın shooting menüsünden ISO sensitivity Settings ayarından isoyu oto yapabilirsiniz.
    S modunda isoyu yükseltmek pek akıl kârı değil. Fotografda patlama olacaktır.

Hocam söylediğinizi harfiyen yaptım ama malesef iso otomatik olarak seçilmiyor. Siz otomatik yapabiliyormusunuz kendi anlattığınız şekilde?

• quote:

Bir fotografda benden olsun. ND filtrem olmadığı için malesef filtresiz çekmek zorunda kaldım. Lens olarak Sigma 12-24 kullanıldı

Güzel olmuş... Exif değerleri ne acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• OO süper forum canlanmış:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 25 Kasım 2014; 0:10:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

quote:

Bir fotografda benden olsun. ND filtrem olmadığı için malesef filtresiz çekmek zorunda kaldım. Lens olarak Sigma 12-24 kullanıldı

detaylar aşağıdadır.

• nikon d5100 için 55-200 lens almak istiyorum
    beyler 55-200 VR ile 55-200 lens arasında optik kalitesi olarak bir fark var mı ?
    az ışıkta çekim yapabilmek gibi bi kaygım yok, genelde ışığın yeterli olduğu zamanlarda çekim yaparım...
    sadece titreşim önleme için 200 tl fazla vermiyim
  • quote:

quote:

quote:

detaylar aşağıdadır.

Lensiniz güzelmiş... Bendede sigma 10-20 var. Ama sizin lenste kenarlarda kararla ve fıçı etkisi yok. Bende f. 8 in altına inersem bükülmeler başlıyor. Bu lensin ön

tarafıda değişik. Vidalı Filtre takabiliyormusunuz..?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

nikon d5100 için 55-200 lens almak istiyorum
    beyler 55-200 VR ile 55-200 lens arasında optik kalitesi olarak bir fark var mı ?
    az ışıkta çekim yapabilmek gibi bi kaygım yok, genelde ışığın yeterli olduğu zamanlarda çekim yaparım...

Optik kalite olarak fark yok. Ama ışık biraz azaldığı zaman vr yi arayabilirsiniz. Arada 200 tl fark olmaması lazım. 2.elmi alacaksınız?
    Genelde lens iyi. Cropladığım bir resim yükleyeyim. Ben lensi tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
    Şehrin ışıkları ve kuşlar by deeply_, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 26 Kasım 2014; 0:25:09 >

• deeply_ kullanıcısına yanıt
    Edit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 25 Kasım 2014; 20:14:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: twona77

Edit...
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 25 Kasım 2014; 20:41:19 >
  • deeply_ kullanıcısına yanıt
    Söylediklerime kızmayın, sadece küçük bir eleştiri ve merak diyelim benimkisi. Hatta hiç yorum yapmadım varsayın

Bir fotoğrafta benden...18mm - f5 - 1/10 - İso:1600 - P mod

• quote:

Orijinalden alıntı: deeply_

Yükselen Reşadiye by deeply_, on Flickr

gayet basarılı

• quote:

quote:

quote:

quote:

detaylar aşağıdadır.

Lensiniz güzelmiş... Bendede sigma 10-20 var. Ama sizin lenste kenarlarda kararla ve fıçı etkisi yok. Bende f. 8 in altına inersem bükülmeler başlıyor. Bu lensin ön

Sigma 12-24 ün en kötü tarafı filtre takılmasının mümkün olmayışı. Özel aparatlar sayesinde takılıyor ama sonuç ? dersen ben başarılı bulmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

nikon d5100 için 55-200 lens almak istiyorum

55-200 Vr ile Vr olmayanı arasında çok fark olmayabilir belki ama Yan yana getir onda bile farklı. 18-55 veya 55-200 her iki lenside alacaksanız VR olmasını tercih ediniz. Heleki 55-200 lenste 70 mm geçtikden sonra en küçük oynatma, nefes alma fotografların bulanık çıkmasına sebeb olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uwe -- 26 Kasım 2014; 10:14:55 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

detaylar aşağıdadır.

Sigma 12-24 ün en kötü tarafı filtre takılmasının mümkün olmayışı. Özel aparatlar sayesinde takılıyor ama sonuç ? dersen ben başarılı bulmadım.

Ewet bende lensi gördüğümde epey düşündüm.. Ön optik yapısı hafif yarım küre gibi....Filtre takamam diye 10-20 mm. Almıştım. Ama lens mükemmel... Yurt dışında bir arkafaşım
    .
    Bu lenste jelatin Filtre kullanıyorum demişti bana.. Ama hiç görmedim... Cahil gözükmrmek için hımmm.. Dedim

• quote:

Ewet bende lensi gördüğümde epey düşündüm.. Ön optik yapısı hafif yarım küre gibi....Filtre takamam diye 10-20 mm. Almıştım. Ama lens mükemmel... Yurt dışında bir arkafaşım
    .
    Bu lenste jelatin Filtre kullanıyorum demişti bana.. Ama hiç görmedim... Cahil gözükmrmek için hımmm.. Dedim

Esasında Tokina 11-16 lenside ben çok başarılı buluyorum. O lenside kullandım yanlarda bükülme ve kararma yapmadı hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uwe -- 26 Kasım 2014; 10:18:33 >
  • Ölü ozan kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle VR modelini alın. VR olmayan modelle VR olan model merkezde birbirine yakınlılk göstersede VR model köşe orta tonlarda çok daha keskin. Verdiğim linkde bunu çok daha iyi görebilirsiniz. Eğer bütçeniz uygunsa 55-300 VR alın derim, bu 2 lensden de opttik olarak çok daha kaliteli ve keskindir.

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=668&Camera=614&Sample=0&FLI=5&API=1&LensComp=669&CameraComp=614&SampleComp=0&FLIComp=5&APIComp=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 26 Kasım 2014; 12:14:43 >

• Teşekkürler dostum eksik olma.
  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.