Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
233.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deeply_

Fotoğraflar da çok az kesim mevcuttur, onun haricinde makinenin kendi ayarlarıyla çekilmiştir.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
    Bugünden Günbatımı by deeply_, on Flickr

2, foto cok guzel bence senın tarzın bu olmalı.Portre fotolarını pek beceremıyosun bence kızmak yok :D

• 18-55 kit lensim önceki sayfada bahsetmiştim ben de aynı arıza başladı sanırım. Temiz ve titiz kullanırım ama içten ses gelmeye başladı.

Biraz şans meselesi. Denk geldi demekki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah Alper yok yahu neden kızayayım. Sonuçta öznel bir konu. Bir kişi için Dünya'nın en iyi fotoğrafı diğeri için sıradan adledilebilinir. Fotoğrafçı değil ama bir Bedri Baykam örneği misal:) O bakımdan düşünce ve görsellik babında insanlar kendi dünyasında ne kadar uç noktalarda algılasalar da fotoğraf'ı saygı duymak gerekiyor. Bu arada bu 3 günbatımı fotoğraf içinde senin en çok beğendiğin fotoğraf benim en son beğendiğim durumunda, nedeni daha sıradan olması, benim beğeni skalam 3-1-2 şekilnde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 19 Kasım 2014; 18:42:50 >
  • tmac61 kullanıcısına yanıt
    özellikle 18 55 gibi kitler af otomatikteyken elle ayarlamaya calıştığınızda ayar yapılamadığından ve ister istemez zorlandığından arıza yapma olasılığı yuksek. Ve malzeme kalitesi düşük sonuçta. kullanıma göre er yada geç hakkı rahmetine kavuşan lenslerdendir. Toza neme karşı çok hassaslardır :) Sizlik bir durum değil bence(kit lenslik bir durum)
  • Farklı denemelere devam...

Kranlıktan arınmak (Sıyrılış) by deeply_, on Flickr

•  Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

Camera Data
    Make : NIKON CORPORATION
    Model : NIKON D5100
    Shutter Speed : 10/8000 second
    Aperture : F/4.0
    Focal Length : 55 mm
    ISO Speed : 100
    Date Taken : Nov 16, 2014, 5:14:55 PM
    Software : Ver.1.01

• Günbatımları süper...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

Günbatımları süper...

Teşekkürler dostum eksik olma.
  • Fotoğraflara sepya tonu uygulanmıştır.

Odunpazarı by deeply_, on Flickr

Eski araba by deeply_, on Flickr

Odunpazarı by deeply_, on Flickr

• Son 3 fotoğraf Eskişehir - Odunpazarı evlerin de çekilmiştir. Eskişehir'e yolu düşen arkadaşlara ; Balmumu müzesi, çağdaş cam sanatları müzesi, restore edilmiş Odunpazarı evleri vb... görmelerini tavsiye ederim.

Düzenleme: Arkadaşlar yazmayı unutmuşum. Balmumu ve çağdaş cam sanatları müzesi Pazartesi günleri kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 22 Kasım 2014; 9:36:29 >
  • quote:

quote:

Günbatımları süper...

Dayanamadım.. Bir gün batımıda benden..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Günbatımları süper...

Dayanamadım.. Bir gün batımıda benden..

• quote:

Orijinalden alıntı: Tayfun73

Selamlar, arkadaşlar geçenlerde ben de d5100 aldım. İlk günler bolca dış mekan çekim yaptım ancak 1 haftadır hava epey soğuk. Merak ettiğim bişey var. Soğuk alandan sıcağa girince gözlüklerde falan buğulanma olur ya fotoğraf makinası için bu durum sıkıntı yaratır mı? Bikaç gündür bu yüzden çekim yapmaya çekiniyorum. Bilgi verenlere şimdiden teşekkürler..

Makinanız hayırlı olsun. Bende Çanakkaledeyim. Müsait olduğunuzda buluşur fotograf çekebiliriz.
  • Dostum fotolar gayet başarılı çıkmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uwe -- 23 Kasım 2014; 14:53:43 >
  • Sevgili dostum uwe çok teşekkür ederim eksik olma özlettin kendini:) Dün yds kursuna başladım 4 ay boyunca sıkıya alacağım artık ama yine forum'u takip edeceğim. Forum'da başta fotoğraf paylaşımı olmak üzere bir çok paylaşım görmek ümidiyle...
  • uwe kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler özelden numaramı göndereyim uygun zamanda görüşelim arkadaşım. Gerçi ben daha emekleme aşamasındayım henüz otomatik modlarda çekim yapıyorum. Çanakkalede 2 kurs var ikisinin de kaydı geçmiş ocakta tekrar başlayacakmış kurslar onları bekliyorum.
  • Çanakkale demişken
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

• D5100 kullananlara S ve A modlarıyla ilgili bir sorum olacak.

Genel olarak fotoğraf çekimlerimde ışık durumuna göre isoyu kendim ayarlayıp P modunda kullanıyorum makinemi.
    Fakat diyafram öncelikli A modunda yada enstantane öncelikli S modunda kullanmak istediğimde diğer iso, diyafram ve ensatntane ayarlarını makine yapsın istiyorum.
    Örneğin S moduna alıp enstantaneyi 1/60 a getirdiğimde diyafram değişiyor fakat iso sabit kalıyor. İstiyorumki ben enstanteneyi kendim 1/60 a ayarlayayım makina ışık durumuna göre isoyu ve diyafram değerini kendi ayarlasın.
    Yada A modunda diyaframı f5.6 ya ayarlayayım makine iso ve enstantane ayarını kendi yapsın diyafram hep f5.6 da kalsın.
    Böyle bir ayar yapmam mevcutmu? İsoyu Auto moduna getirip bu durumu çözmeye çalıştım fakat A ve S modlarında isoyu Auto yapamıyorum. Auto isoyu sadece hazır sahne modlarında kabul ediyor makine. Yorumlar için şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: twona77

D5100 kullananlara S ve A modlarıyla ilgili bir sorum olacak.

Genel olarak fotoğraf çekimlerimde ışık durumuna göre isoyu kendim ayarlayıp P modunda kullanıyorum makinemi.
    Fakat diyafram öncelikli A modunda yada enstantane öncelikli S modunda kullanmak istediğimde diğer iso, diyafram ve ensatntane ayarlarını makine yapsın istiyorum.
    Örneğin S moduna alıp enstantaneyi 1/60 a getirdiğimde diyafram değişiyor fakat iso sabit kalıyor. İstiyorumki ben enstanteneyi kendim 1/60 a ayarlayayım makina ışık durumuna göre isoyu ve diyafram değerini kendi ayarlasın.
    Yada A modunda diyaframı f5.6 ya ayarlayayım makine iso ve enstantane ayarını kendi yapsın diyafram hep f5.6 da kalsın.
    Böyle bir ayar yapmam mevcutmu? İsoyu Auto moduna getirip bu durumu çözmeye çalıştım fakat A ve S modlarında isoyu Auto yapamıyorum. Auto isoyu sadece hazır sahne modlarında kabul ediyor makine. Yorumlar için şimdiden teşekkürler..

Öncelikle A modu adındanda anlaşılacağı üzere diyafram öncelikli çekim yaparsınz. Siz diyaframı belirlersiniz perde hızına müdahalede bulunamazsınız
    ama isoyu yükseltebilirsiniz. S modunda da aynı perde çekim hızına müdahele edebilirsiniz ama makina diyaframı kendisi ayarlacayaktır.

Ama şu şekilde yapabilirsiniz, A modunda f değerini belirleyip
    makinanın shooting menüsünden ISO sensitivity Settings ayarından isoyu oto yapabilirsiniz.
    S modunda isoyu yükseltmek pek akıl kârı değil. Fotografda patlama olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.