Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
232.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçmiş postlara baktım ama yanıtı bulamadım
    Aynı benim gibi bir arkadaş sormuş ve a ve s modunda iso otomatik seçeneği aktif değil demiş ondan sonra yanıt yok.

Bende de öyle a s p farketmiyor, iso otomatik yazıyor ama seçilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uwe

quote:

Orijinalden alıntı: Esquire_1903

Yasal olmayan yollardan nasil kullanabiliriz o zaman

Bunun yeri burası değil. Ayrıca illegal paylaşımda bulunmak yasaktır.

Sayfanin yönetici sen misin arkadasim?? hemen yassah hemserim moduna geciyosun.
  • quote:

quote:

quote:

Yasal olmayan yollardan nasil kullanabiliriz o zaman

Bunun yeri burası değil. Ayrıca illegal paylaşımda bulunmak yasaktır.

Sayfanin yönetici sen misin arkadasim?? hemen yassah hemserim moduna geciyosun.

Arkadasım once forum kurallarını oku sonra yaz ne yazacaksan..
  • makinanın shooting menüsünden ISO sensitivity Settings ayarından isoyu oto yapabilirsiniz.
    S modunda isoyu yükseltmek pek akıl kârı değil. Fotografda patlama olacaktır.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
  • Hocam onları biliyorum hatta yazdım soru sorarken

ISO ayarlama yerinde 100 değerinin üzerinde otomatik yazıyor fakat seçilemiyor o, a s p modu farketmiyor.

Auto kontrol seçeneğinde shutter hızını falan seçiyorsun pek otomatik sayılmıyor o

Üstte dediğim gibi o yeri nasıl aktif edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 3 Ocak 2015; 17:18:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

Hocam onları biliyorum hatta yazdım soru sorarken

ISO ayarlama yerinde 100 değerinin üzerinde otomatik yazıyor fakat seçilemiyor o, a s p modu farketmiyor.

Auto kontrol seçeneğinde shutter hızını falan seçiyorsun pek otomatik sayılmıyor o

Ayarlamayı yanlış yerden yapıyorsunuzda ondan olmuyor.
    Esasında paylaştıgım resimde hepsi yazıyor. İsoyu auto yapmak istiyorsanız
    makinanın shooting menüsünden ISO sensitivity Settings ayarından auto control ON
    Maximum sensitivity : İso kaç olacaksa o 1600/3200 siz hangisini istiyorsanız o.
    Minumum shutter speed : Ne zaman devreye girecekse o ayarı giriyorsunuz ki bu 1/30 iyidir
  • quote:

quote:

makinanın shooting menüsünden ISO sensitivity Settings ayarından auto control ON
    Maximum sensitivity : İso kaç olacaksa o 1600/3200 siz hangisini istiyorsanız o.
    Minumum shutter speed : Ne zaman devreye girecekse o ayarı giriyorsunuz ki bu 1/30 iyidir

bu ayarı zaten yaptım, demek istediğim bu ayar pek otomatik değil.

bende 6400 ve min 1/60 olarak ayarlı 1.8 50mm ile

normal iso'da 640 değerinde

iso 640 ile 1/60 çekebiliyorsa çekiyor, çekemiyorsa 60'ı yakalamak için iso'yu 6400e kadar otomatik yükseltecek.

buraya kadar tamam.

fakat güneşli bir havadayız iso 640 ile 1/4000 perde hızı yakalıyor, fakat makina otomatik ayarlasa bunu iso 200 ile 1/250 çekecek.
    yani bir süreden sonra yine manuel müdahale etmek zorunda kalıyoruz.

umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 4 Ocak 2015; 11:24:03 >

• quote:

quote:

quote:

bu ayarı zaten yaptım, demek istediğim bu ayar pek otomatik değil.

bende 6400 ve min 1/60 olarak ayarlı 1.8 50mm ile

normal iso'da 640 değerinde

iso 640 ile 1/60 çekebiliyorsa çekiyor, çekemiyorsa 60'ı yakalamak için iso'yu 6400e kadar otomatik yükseltecek.

buraya kadar tamam.

fakat güneşli bir havadayız iso 640 ile 1/4000 perde hızı yakalıyor, fakat makina otomatik ayarlasa bunu iso 200 ile 1/250 çekecek.
    yani bir süreden sonra yine manuel müdahale etmek zorunda kalıyoruz.

umarım anlatabilmişimdir.

Evet şimdi anladım dostum. Ama sizin dediğiniz gibi bir çekim tekniği malesef yok. Otomatik iso zaten perde hızının yetmediği zamanlarda devreye gider
    Günlük güneşlik havada devreye girmesi beklenemez. Hatta münkünse gün ışıgında bu ayarın kapatılmasından yanayım.
    Bu ayar sadece gece çekimi ve kapalı alanlar için geçerli.

• kaç zamandır makinayı kullanıyorum daha yeni fark ettim.

live view'dan yani lcd ekrandan bakarken, seri çekim ile tek çekim arasında ışık farkı çok oluyor
    geçen gece 50mm 1.8'i test ederken seri çekimde bir de tek çekim yaptım lcd ekrandan

resmen şok oldum, tekli çekim -2 adım sanki karanlık.

iç mekan olsun otomatik mod olsun fark etmiyor

viewfinderdan çekerken seri yada tek farketmiyor, hatta lcd ekrandan yapılan seri çekim bununla aynı

bir tek farklı olan lcd ekrandan yapılan tek çekim

bu neden oluyor ?
  • Enteresan... Vardır bir izahı... Hdr falan seçili değil... Değilmi..?
  • Fotoğraf makinası simülatörü diye bir olay var. Gerçekçiliği konusunda ne dersiniz referans alınmalı mı?

http://www.fotografnotlari.com/index.php/fotograf-makinesi-simulatoru/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayfun73

Fotoğraf makinası simülatörü diye bir olay var. Gerçekçiliği konusunda ne dersiniz referans alınmalı mı?

http://www.fotografnotlari.com/index.php/fotograf-makinesi-simulatoru/

İyi Akşamlar Tayfun,
    Bence referans alınmamalı . Orada ışık vb gibi değerler sabit. Oysaki çekim anında bırakın değerleri , lensi oynattığınızda bile değerler değişiyor.
    Bu yeni başlayanlar için belki eğitici olabilir .Diyafram ile perde arasında bağlantıyı çözmeye yardımcı olabilir ama buna göre çekimler yapmak bek akıllıca değil.

• uwe kullanıcısına yanıt
    Iyi aksamlar Ridvan, dedigin gibi mantigi cozmede fikir veriyor gibi. Gerisi bolca deneme yanilma ama ah bir de vakit olsa..

• Arkadaslar 35mm afs lensim var, bugün fotograf cekerken farkettimki netleme halkasi sonsuza kadar dönüyor. Mesela manuel netleme yaparken netleme halkasini surekli saga veya surekli sola cevirebiliyorum. Bi noktada hafif takiliyomus gibi oluyo ama cok narince zorlayinca donmeye devam ediyor. Bu tum 35mm lerde boyle mi yoksa benimki mi bozuldu?

35mm sahibi arkadaslar zahmet olmazsa bi bakabilirler mi?

•  Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
    Kış by deeply_, on Flickr

• İkinci el olarak bu aleti almayı düşünüyorum. Yalnız Body'nin ikinci eli tahmini ne kadardır, fikri olan var mı?
  • Arkadaşlar dün D5100 alarak aranıza katıldım. Çift lens hediyeli biri 55 mm diğeri 200 mm lensler. Lenslerin Üzerinde titreşim önleyici özelliği falan var çok anlamıyorum ama lens canlarını korumak için ekstra cam ve profesyonel hafıza kartı aldım. Çantasını hediye ettiler. Şimdi benim merak ettiğim bazı sorular var. Türkçe dil seçeneği olan son güncelleme sürümü nedir? Bendeki sanırım 1.01 aklımda kalanı söylüyorum. Ayrıca fotoğrafçılık işlerinden hiç anlamam. Giriş seviyesi diye bu modeli aldım. Altın oran kuralı diye bir makale okudum ama sanırım ben her çektiğim fotoğraflarda farkında olmasamda altın oran kuralına kendi kendime uyduğumu farkettim. İso ayarı diyafram açıklığı ve otomatik fokus olaylarından hiç anlamıyorum. İlk kullanıcılar için önereceğiniz makale veya site yazıları var mı? Link olarak paylaşırsanız memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersin ÇAKI

Arkadaşlar dün D5100 alarak aranıza katıldım. Çift lens hediyeli biri 55 mm diğeri 200 mm lensler. Lenslerin Üzerinde titreşim önleyici özelliği falan var çok anlamıyorum ama lens canlarını korumak için ekstra cam ve profesyonel hafıza kartı aldım. Çantasını hediye ettiler. Şimdi benim merak ettiğim bazı sorular var. Türkçe dil seçeneği olan son güncelleme sürümü nedir? Bendeki sanırım 1.01 aklımda kalanı söylüyorum. Ayrıca fotoğrafçılık işlerinden hiç anlamam. Giriş seviyesi diye bu modeli aldım. Altın oran kuralı diye bir makale okudum ama sanırım ben her çektiğim fotoğraflarda farkında olmasamda altın oran kuralına kendi kendime uyduğumu farkettim. İso ayarı diyafram açıklığı ve otomatik fokus olaylarından hiç anlamıyorum. İlk kullanıcılar için önereceğiniz makale veya site yazıları var mı? Link olarak paylaşırsanız memnun olurum.

Hayırlı olsun..Buradan İnceleyebilirsiniz.

- Öncelikle makinanızı tanımaya çalışın.
    - Mutlaka kullanım klavuzunu okuyunuz
    - Çekim modlarında bol bol denemeler yapın.
    - iso-perde-diyafram arasındaki bağlantıları anlamaya çalışın.
    - Kesinlikle ve kesinlikle başlar başlamaz Manuel moda alıp fotoğraf çekmeye çalışmayın.

Sorunlarınız olursa buraya yazarsınız. Zamanınız olursa geçmişten bu zamana kadar yazılanlarıda okumaya çalışın.

Işığınız bol olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ersin ÇAKI

Arkadaşlar dün D5100 alarak aranıza katıldım. Çift lens hediyeli biri 55 mm diğeri 200 mm lensler. Lenslerin Üzerinde titreşim önleyici özelliği falan var çok anlamıyorum ama lens canlarını korumak için ekstra cam ve profesyonel hafıza kartı aldım. Çantasını hediye ettiler. Şimdi benim merak ettiğim bazı sorular var. Türkçe dil seçeneği olan son güncelleme sürümü nedir? Bendeki sanırım 1.01 aklımda kalanı söylüyorum. Ayrıca fotoğrafçılık işlerinden hiç anlamam. Giriş seviyesi diye bu modeli aldım. Altın oran kuralı diye bir makale okudum ama sanırım ben her çektiğim fotoğraflarda farkında olmasamda altın oran kuralına kendi kendime uyduğumu farkettim. İso ayarı diyafram açıklığı ve otomatik fokus olaylarından hiç anlamıyorum. İlk kullanıcılar için önereceğiniz makale veya site yazıları var mı? Link olarak paylaşırsanız memnun olurum.

Hayırlı olsun..Buradan İnceleyebilirsiniz.

- Öncelikle makinanızı tanımaya çalışın.
    - Mutlaka kullanım klavuzunu okuyunuz
    - Çekim modlarında bol bol denemeler yapın.
    - iso-perde-diyafram arasındaki bağlantıları anlamaya çalışın.
    - Kesinlikle ve kesinlikle başlar başlamaz Manuel moda alıp fotoğraf çekmeye çalışmayın.

Sorunlarınız olursa buraya yazarsınız. Zamanınız olursa geçmişten bu zamana kadar yazılanlarıda okumaya çalışın.

Işığınız bol olsun.

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Birde şu son firmware sürümü nedir biliyormusunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.