Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
233.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Birde şu son firmware sürümü nedir biliyormusunuz?

Sorunun Cevabı burada..
    https://nikoneurope-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/58933
  • Arkadaşlar iyi günler aranıza yeni katıldım anlamadığım birşey var yardımcı olur musunuz acaba? M çekim modunda ilk değerleri kendim ayarlayıp çekiyorum fakat 2.çekimimde makina yeni değerler getiriyor yeniden ayarlamak zorunda kalıyorum.ilk ayarladığım değeri birçok poz için nasıl sabitleyebilirim??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar D5100 alaeak aranıza katıldım. Fotoğrafçılık ve fotoğrafçı terimleriyle çok alakasızım. Herşeyi yeni yeni öğreniyorum. Bugün birkaç çekim yaptım çektiğim tüm objelerin arkaplanı flu çıkıyor. Ben hem öndeki hem de uzaktaki nesnelerin aynı netlikte çıkmasını istiyorum. Bununla ilgili bir öğretici yazı buldum ama terimlere çok yabancı olduğum için hiçbişe anlamadım. Yazı linkihttp://www.bascek.com/3101/hiperfokal-mesafe-nedir-nasil-kullanilir/

Bana yukardaki yazının kısaca özetini ve bir cahile anlatırmış gibi nasıl yapılacağını anlatan tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Damşa

Arkadaşlar iyi günler aranıza yeni katıldım anlamadığım birşey var yardımcı olur musunuz acaba? M çekim modunda ilk değerleri kendim ayarlayıp çekiyorum fakat 2.çekimimde makina yeni değerler getiriyor yeniden ayarlamak zorunda kalıyorum.ilk ayarladığım değeri birçok poz için nasıl sabitleyebilirim??

Bence aldığınız yere bir gösterin değerlerin değişmesi normal değil.
  • Dostum fotoğrafların çok güzel çıkmış. Arada seni atlamayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uwe

Dostum fotoğrafların çok güzel çıkmış. Arada seni atlamayalım.

Teşekkürler dostum eksik olma
  • f5,6- 1/160 sn - iso 100 - 24 mm

İzmir bostanlı sahil gün batımı

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
  • memento ve erhan.......
    resimler süperrrr.....
  • https://www.flickr.com/photos/124380729@N06/15215576866/in/photostream/
    gaza geldim...şu soğuk günlerde moraliniz düzelsin biraz...
  • https://www.flickr.com/photos/124380729@N06/15050005347/in/photostream/

bugünlerde gelecek.....hele ankara ..donuyorrr...
  • Bu aralar time lipse işine sardım biraz.
    5 saniye aralıklarla 749 kare fotoğraf @25 fps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sédat -- 2 Şubat 2015; 6:57:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sédat

Bu aralar time lipse işine sardım biraz.

Güzel olmuş dostum... 25 fps Maximum mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

quote:

Bu aralar time lipse işine sardım biraz.

Güzel olmuş dostum... 25 fps Maximum mu?

Quicktime programı ile 25 fps yaptım ama program yaptımı emin değilim açıkçası. 30 fps ile yaptım aynı videoyu ama o pek hoşuma gitmedi.

• Sédat kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuş ben de denemeyi düşünüyordum. Fotoları video haline getirme işi nasıl oluyor peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayfun73

Güzel olmuş ben de denemeyi düşünüyordum. Fotoları video haline getirme işi nasıl oluyor peki?

İlk önce fotoğrafların hepsini aynı değerde çekiyorsunuz. İso enstantene diyafram Renk ayarları vs. Odaklama işinide Manuel olarak yapmanız gerekiyor. otomatik odaklama açık olursa her karede farklı yerleri netleyebilir. Makinayı aralıklı çekim moduna alarak saniye başına yaklaşık 25 kare olacak şekilde ayarladıktan sonra fotoğrafları çekiyoruz. Birleştirme işinide Quicktime pro ile basit bir şekilde yapabiliyoruz. Birleştirme işi için adobe nin ve sony nin çeşitli yazılımları mevcut ancak Quicktime pro ile basitçe yapabiliyoruz.

• Sédat kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilk fırsatta deneyeceğim. Bugün çok güzel bulutlar vardı ama çekme fırsatım olmadı..
  • D5100 kullanan birisi olarak sizlerede sormak istiyorum çok klasik bir konu ama 50mm 1.8 g mi 35mm 1.8 g mi portre çekim amaçlı alacağım aradada doğada kullanma amaçlı aldığım zaman pişman etmeyecek aklımdada keske onu alsaydım dedirtmeyecek bi lens gerçi ikiside öyle ama.. Uzatmadan ikisinide kullanmıs arkadasların yardımına ihtiyacım var baya kararsız kaldım 35 mm geniş ama 50 mm daha güzel görüntü sizler ne diyorsunuz arkadaslar görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim iyi forumlar :) sorum için kızan arkadaslar olabilir ama kararsızlık ve lens seçimini hepimiz yaşadık eminim o pencereden bakarsak sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: slck55

D5100 kullanan birisi olarak sizlerede sormak istiyorum çok klasik bir konu ama 50mm 1.8 g mi 35mm 1.8 g mi portre çekim amaçlı alacağım aradada doğada kullanma amaçlı aldığım zaman pişman etmeyecek aklımdada keske onu alsaydım dedirtmeyecek bi lens gerçi ikiside öyle ama.. Uzatmadan ikisinide kullanmıs arkadasların yardımına ihtiyacım var baya kararsız kaldım 35 mm geniş ama 50 mm daha güzel görüntü sizler ne diyorsunuz arkadaslar görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim iyi forumlar :) sorum için kızan arkadaslar olabilir ama kararsızlık ve lens seçimini hepimiz yaşadık eminim o pencereden bakarsak sevinirim :)

50 mm 35 mm lense göre daha genel kullanıma uygun. 35 mm daha çok portre fotoğrafları için kullanıyorum şahsen.

• quote:

quote:

D5100 kullanan birisi olarak sizlerede sormak istiyorum çok klasik bir konu ama 50mm 1.8 g mi 35mm 1.8 g mi portre çekim amaçlı alacağım aradada doğada kullanma amaçlı aldığım zaman pişman etmeyecek aklımdada keske onu alsaydım dedirtmeyecek bi lens gerçi ikiside öyle ama.. Uzatmadan ikisinide kullanmıs arkadasların yardımına ihtiyacım var baya kararsız kaldım 35 mm geniş ama 50 mm daha güzel görüntü sizler ne diyorsunuz arkadaslar görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim iyi forumlar :) sorum için kızan arkadaslar olabilir ama kararsızlık ve lens seçimini hepimiz yaşadık eminim o pencereden bakarsak sevinirim :)

50 mm 35 mm lense göre daha genel kullanıma uygun. 35 mm daha çok portre fotoğrafları için kullanıyorum şahsen.

35mm de yapıp 50mm de yapamayacağım bir şey var mı hocam 50mm almaya karar verdim 35 almadım diye pişman olurmuyum acaba?

• quote:

quote:

quote:

35mm de yapıp 50mm de yapamayacağım bir şey var mı hocam 50mm almaya karar verdim 35 almadım diye pişman olurmuyum acaba?

35 mm aldığınızda 50 mm göre biraz daha geniş açınız olur. Mesela manzara çekebilirsiniz. Ama ben 35 mm ile portre çekilmesinden yana değilim.
    Hatta mümkünse 85 mm alınmasından yanayım. Yeri geldiğinde arka planın flu olmasını isteyebilirsiniz bunu 35 mm ile yapmanız zordur. Tercihler kişiye göre değişir. Sonuç olarak hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız..

• 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.