Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
232.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde hiç kullanmadığım (kullanamadığım) Orjinal lisanslı Adobe Photoshop Lightroom 4 var.Aldığım SLR fotoğraf makinesinin içinden hediye olarak çıktı.İsteyene makul bir fiyata satacağım.İlgilenenler PM den ulaşabilir.İstanbuldayım.
  • Selam Arkadaşlar

2 hafta önce Rusyadan 15.000 Rubleye Nikon D5100 satın aldım ve işlerimi biraz kolaylaştırabildim.Makineyi artık kullanmak istiyorum :D Acaba eğitim videosu vs. önerebileceğiniz var mı ? Birkaç fotoğraf çekmeyi denedim ama fotoğraftan başka her şeye benziyordu :D
  • Fotoğraf hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Tamron 18-270 lens ile çektim. Arkadaki nesneleri netleyememişim malesef halbuki netleme noktası çok makinada.
     Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
  • Kullandığınız lens nedir ? Çok canlı ve net fotoğraflar tebrik ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

Fotoğraf hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Tamron 18-270 lens ile çektim. Arkadaki nesneleri netleyememişim malesef halbuki netleme noktası çok makinada.

Arkadaşım tüm nesneleri netleyememenin makine üzerinde netleme noktasının çok yada az olması ile bi alakası yok. Fotograf küçük diyaframda çekilmiş. Netleme noktalarının fazlalığı hareketli objelerde işine yarar. Bu tip sabit konularda tek nokta secmelisin. Birde netten alan derinliği, enstantane, diyafram iso konularını araştırmanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Memento-Mori35

quote:

Fotoğraf hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Tamron 18-270 lens ile çektim. Arkadaki nesneleri netleyememişim malesef halbuki netleme noktası çok makinada.

Arkadaşım tüm nesneleri netleyememenin makine üzerinde netleme noktasının çok yada az olması ile bi alakası yok. Fotograf küçük diyaframda çekilmiş. Netleme noktalarının fazlalığı hareketli objelerde işine yarar. Bu tip sabit konularda tek nokta secmelisin. Birde netten alan derinliği, enstantane, diyafram iso konularını araştırmanı tavsiye ederim.

Hocam bilgiler için teşekkürler. Birşeyler öğrenmeye çalışyoruz işte , Elimden geldiğince yazıları falan okuyorum internetden.

• Arkadaşlar nikon d5100 a maxiumum kaç gb lık hafıza kartı takabiliriz ?

Şuan 8 gb lık hafıza kartı var en yüksek hafıza kartını takarsam video çekim süresi uzar mı ?
  • quote:

Arkadaşlar nikon d5100 a maxiumum kaç gb lık hafıza kartı takabiliriz ?

Şuan 8 gb lık hafıza kartı var en yüksek hafıza kartını takarsam video çekim süresi uzar mı ?

Jpeg yani fine formatında çekiyorsan 8 gb yeterli. Video süresi ise 20 dakika ile sınırlı olması lazım.
  • Fırtınam.. F kullanıcısına yanıt
    64 gb hafıza kartı taksanız bile video süresi uzamaz. Çünkü video çekim dakikası sensörün ısınmasına göre belirlenmiştir. Daha fazla çekim yapsaydı zaten sensörünüz yanardı.
  • Bu makinayı alıp fotoğrafçılığa başlamayı düşünüyorum. Gold üzerinden alacağım için 18-55dx lens veriyorlar. Acaba bu lens çok mu kötüdür? İlk defa eline dslr alan birisiyim. Öğrenciyim. 1300-1400 tl ye ne önerirsiniz Gold un sitesinden acaba? Yardımcı olmanızı beklıyorum iyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moco Coco*

Bu makinayı alıp fotoğrafçılığa başlamayı düşünüyorum. Gold üzerinden alacağım için 18-55dx lens veriyorlar. Acaba bu lens çok mu kötüdür? İlk defa eline dslr alan birisiyim. Öğrenciyim. 1300-1400 tl ye ne önerirsiniz Gold un sitesinden acaba? Yardımcı olmanızı beklıyorum iyi günler.

Makine giriş seviyesi için kesinlikle mükemmel. Ben de D5100 kullanıyorum. Kit lens olarak en iyisi Nikon. Ancak aldıktan sonra fark ettiğim bir durum var. Nikon D5000 ve D3000 serilerinde, gövdede otomatik netleme motoru yok. Fotoğrafçılığı ilerleticem diyorsan bir süre sonra kit lens (18-55) yetmemeye başlıyor. Aldığın lenste de otomatik netleme motoru olması gerektiği için maliyet artıyor. Öğrenci bütçesi de malum. Bu yüzden hem günümüz hem de ilerisi için aynı segmentteki Canon 600D alman daha mantıklı gibi.

• Uzun zamandır fotograf eklememiştim.
    Yer İzmir foça yelken kayalıkları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 27 Nisan 2015; 12:48:27 >

• Sevgili arkadaşlar merhaba, ben de bir D5100 kullanıcısıyım.

Renk modlarında standart, portre, natural, vivid(canlı) gibi seçenekler var. Genelde hep vivid kullanıyorum ama aklıma takıla konu su. Ben hep RAW formatında çekim yapan birisi olarak; acaba vivid'de çekim yaparsam mı yoksa, standart'da çekim yapıp photoshop ile düzenlersem mi daha kaliteli ve renkleri düzgün bir fotograf elde etmiş olurum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redcock

Sevgili arkadaşlar merhaba, ben de bir D5100 kullanıcısıyım.

Renk modlarında standart, portre, natural, vivid(canlı) gibi seçenekler var. Genelde hep vivid kullanıyorum ama aklıma takıla konu su. Ben hep RAW formatında çekim yapan birisi olarak; acaba vivid'de çekim yaparsam mı yoksa, standart'da çekim yapıp photoshop ile düzenlersem mi daha kaliteli ve renkleri düzgün bir fotograf elde etmiş olurum ?

Merhaba arkadaşım. vivid , standart yada portre modları jpeg formatında çekim yapanlar içindir. Raw fotograf cektiğinde makinenin lcd ekranından önizlemede jpeg görüntüsünü görürsün. Ama raw dosyasını bilgisayarında açtıgında kamerandaki portre,standart, vivd yada manzara modlarından hangisine ayarlı olursa olsun sadece işlenmemiş halini ekranda görürsün. O modlar dediğim gibi jpeg cekenler içindir. Birde püf noktası belirteyim , photoshop camera raw eklentisi ile açtıgında eger istersen makinene hangi mod ayarlı ise Camera Raw dada o uyarlamayı fotografına birebir aktrabilirsin.

• Arkadaşlar kit lens ile (18-55) makro çekim yapan var mı? Varsa hangi ekipmanları kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kusursuz Sorumlu

Arkadaşlar kit lens ile (18-55) makro çekim yapan var mı? Varsa hangi ekipmanları kullanıyorsunuz?

D5200 + 18-55mm VR lens + Macro Uzatma Tüpü ile :

goo.gl/XoRsti
  • quote:

quote:

Bu makinayı alıp fotoğrafçılığa başlamayı düşünüyorum. Gold üzerinden alacağım için 18-55dx lens veriyorlar. Acaba bu lens çok mu kötüdür? İlk defa eline dslr alan birisiyim. Öğrenciyim. 1300-1400 tl ye ne önerirsiniz Gold un sitesinden acaba? Yardımcı olmanızı beklıyorum iyi günler.

Makine giriş seviyesi için kesinlikle mükemmel. Ben de D5100 kullanıyorum. Kit lens olarak en iyisi Nikon. Ancak aldıktan sonra fark ettiğim bir durum var. Nikon D5000 ve D3000 serilerinde, gövdede otomatik netleme motoru yok. Fotoğrafçılığı ilerleticem diyorsan bir süre sonra kit lens (18-55) yetmemeye başlıyor. Aldığın lenste de otomatik netleme motoru olması gerektiği için maliyet artıyor. Öğrenci bütçesi de malum. Bu yüzden hem günümüz hem de ilerisi için aynı segmentteki Canon 600D alman daha mantıklı gibi.

Öncelikle bilgi bir yere kadar doğru, ama sonrasında yine yanlış. Nikon D5100 veya Canon 600D başlangıç seviyesi makinalardır. Yeni başlayanlarda arada portre de çekerim olayına girer akabinde hemen 50 mm 1.8 almayı düşünürler. Canon 50 mm ucuz iken Nikon 50 mm biraz daha pahalıdır. Çünkü G serisi lens olmak zorunda. Burada kadar herkes hemfikir zaten Nikonun 50 mm G lensi pahalı. Ama leveller peşpeşe çıkılmaya başlanınca ben macro -portre -manzara- mimari- çekim yapacağım derseniz makinanızda -lenslerinizde size yetmeyecektir. Marka belirtmeksizin Fullframe makina geçtiğinizi düşünelim. İş bitti mi? Hayır esas iş daha yeni başlıyor.Alacağınız lensler gerek Canon Lux serisi gerekse Nikon Nano lensleri malesef çok pahalı. Bizler elimizdeki makina ve lenslerle yetinmesini bilmek zorundayız galiba. Aksi durumda cebimizden paracıkların cıkmasına hazır olmalıyız.

• quote:

Orijinalden alıntı: uwe

quote:

quote:

Öncelikle bilgi bir yere kadar doğru, ama sonrasında yine yanlış. Nikon D5100 veya Canon 600D başlangıç seviyesi makinalardır. Yeni başlayanlarda arada portre de çekerim olayına girer akabinde hemen 50 mm 1.8 almayı düşünürler. Canon 50 mm ucuz iken Nikon 50 mm biraz daha pahalıdır. Çünkü G serisi lens olmak zorunda. Burada kadar herkes hemfikir zaten Nikonun 50 mm G lensi pahalı. Ama leveller peşpeşe çıkılmaya başlanınca ben macro -portre -manzara- mimari- çekim yapacağım derseniz makinanızda -lenslerinizde size yetmeyecektir. Marka belirtmeksizin Fullframe makina geçtiğinizi düşünelim. İş bitti mi? Hayır esas iş daha yeni başlıyor.Alacağınız lensler gerek Canon Lux serisi gerekse Nikon Nano lensleri malesef çok pahalı. Bizler elimizdeki makina ve lenslerle yetinmesini bilmek zorundayız galiba. Aksi durumda cebimizden paracıkların cıkmasına hazır olmalıyız.

Hocam size de katılıyorum. Yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın. Fikrimi söylemek istedim. Saygılar.

• quote:

Hocam size de katılıyorum. Yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın. Fikrimi söylemek istedim. Saygılar.

Yok yazıyı size değil , Genelleme yaparak yazmış idim.

Işığınız bol olsun..
  • 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.