Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
232.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu an en uygun d5100 nereden alınabilinir sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstatlarım merhaba.
    Yaklaşık 1 yıldır Nikon D5100 sahibiyim. Daha çok video (tanıtma ve ürün inceleme videoları) için kullanıyorum bu cihazı. Evet, ben de bir amatörüm, çok fazla bilmiyorum ileri seviye ayarları. Mesela şu videoda:https://www.youtube.com/watch?v=fDYZ9PQH4e4 ilk başta 50. saniye, sonra 22. saniyeye bakar mısınız (1080p'de)? Sizce çekimler nasıl olmuş? Daha iyi hale nasıl getirebilirim?

Güneşli havalarda ve evde, floresan (yani az ışık) altında hangi ayarları önerirsiniz?

Son olarak, Ankara'da bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var mı acaba? Hatta Hacettepe'ye buyrun, hem bir yemek ısmarlarım hem de ayaralra bakarız :)

• Nikon d5100 şarj cihazı bozuldu. Önerdiğiniz şarj cihazı var mı ?
  • Selam arkadaşlar
    elimdE nikon d5100 var 18 270 lens kulanıyorum.çiçek böcek çekerken, manzara çekerken veya portre çekerken hangii modu ayarlamalıyım yada manuel modda nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilecek birisi var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Savaza

Selam arkadaşlar
    elimdE nikon d5100 var 18 270 lens kulanıyorum.çiçek böcek çekerken, manzara çekerken veya portre çekerken hangii modu ayarlamalıyım yada manuel modda nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilecek birisi var mı?

A modunu kullanın.
  • Sayfa canlansın

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
    Çiçek by erhan uçar, on Flickr

Flu yeşil by erhan uçar, on Flickr

Yağmur sonrası (After the rain) by erhan uçar, on Flickr

• anlamadım...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar asla 18-55 kit lensle başlamayın
    18-135 ve 18-105 ile başlayın

terübeyle sabittir
    durumunuz yoksa 18-105 almak için
    para biriktirip bekleyin
    18-55 pişmanlıktır
    açık ve net

Nedeni ise şuan note 4 telefonum var ( galaxy s4 telefonum varken de aynı düşünceler içersindeydim) ve dijital görüntü işlemesi çok iyi olduğundan 18-55 lense ihtiyaç sıfır
    alan derinliği derseniz 18-55 te biraz oluyor portrede ( macroda telefon da bokeh yapıyor) ama o lensle makineyi taşımaya hiç değmez
    tek avantajı olabilir oda lensden dolayı değil makineden dolayı, mekanik sensörün açık kalarak uzun pozlamayı çok güzel şekilde yapabilmesi
    hatta 1.8 lens alırsanız gece çekimleri çok çok daha iyi olur, fakat lensin kattığı hiçbirşey yok mekineye (18-55 den bashediyorum)
    18-105 veya 135 alınki arka plan bokeh efektini daha iyi bir biçimde hissedin, zoom keyfini yaşayın , macro çekimlerde çok daha ayrıntılı fotoğraflar elde edin
    ve daha bir çok şeyde katkısı olacak,
    deneyimli biri olarak tavsiyem bu yönde
    iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunahan741 -- 26 Haziran 2015; 16:35:47 >

• Güzel fotolar dostum. Emeğine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uwe

Güzel fotolar dostum. Emeğine sağlık.

Eyvallah dostum beğendiğine sevindim
  • arkadaşlar merhaba yardıma ihtiyacım var. evimi sahibinden.com da satışa çıkarcam odaların fotoğraflarını tam olarak geniş çekemiyorum. d 5100 18-105 lens var elimde. panoromik çekim modu yokmuydu d 5100 de. cep telefonunda bile var bu makinada olmalı. benmi bulamıyorum
  • Merhaba gencler bende d5100 yeni kullaniciyim tamamen yeni kullaniciyiz evet bir merak ugruna gittik aldik .18-55 ve 55-200 lensle birlikte . Simdi guzelce ogrenmek icin napmali ?? Kursa gidemeyizde herhangi bir site varmi ??

• Kitaplardan bakabilirsiniz, ayrıca internette epey bilgi mevcut.

Saygılar....
  •  Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar
    Manipülasyon içerir. ( Her ne kadar beceremesem de. )

Not : Her türlü yorum itinayla kabul edilir.

• Birde arkadaşlar 50mm satmayı düşünen var mı ?
  • Arkadaşlar 50 mm 1.8 af motorlu olmayan lensi alsak. Üzerinde manuel netleme halkası var değil mi ? 5100 de kullanabilirmiyiz ? Birde 5100 e battery grip takan var mı aranızda tutuşu rahatladı mı ? Ben elimle kavramakta zorluk çekiyorum bu da titremeye neden oluyor.
  • Arkadaşlar 6 ay önce D5100 den Nikon D750 ye terfi ettim. Alıpta doğru dürüst kullanamadıgım , daha en fazla 500 adet fotograf cektiğim Nikon 35 mm f 1.8 g lensimi satmak istiyorum. 0 dan hiç bi farkı yoktur. Alındıgı günkü gibidir. 450 tl ye satmak istiyorum. Sahibinden.com da ilan açmadan önce buradan ihtiyacı olan bi arkadaşa vermek istiyorum. Kutusu, parasoleyi tamdır. Fiyat 450 tl dir. İsteyen olursa fotograflarını eklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Memento-Mori35

Arkadaşlar 6 ay önce D5100 den Nikon D750 ye terfi ettim. Alıpta doğru dürüst kullanamadıgım , daha en fazla 500 adet fotograf cektiğim Nikon 35 mm f 1.8 g lensimi satmak istiyorum. 0 dan hiç bi farkı yoktur. Alındıgı günkü gibidir. 450 tl ye satmak istiyorum. Sahibinden.com da ilan açmadan önce buradan ihtiyacı olan bi arkadaşa vermek istiyorum. Kutusu, parasoleyi tamdır. Fiyat 450 tl dir. İsteyen olursa fotograflarını eklerim.

Hocam 770 liralık lensi 450'ye satıyorsunuz.
    Emin misiniz?https://fotografium.com/urun/nikon-35mm-f1-8g-lens

• Kardeş senin dediğin sıfır fiyatı. Sonuçta ikinci el satıyor arkadaş fiyat normal. Elektronik bu ikinci elde çok değer kaybeder.
  • Memento-Mori35 kullanıcısına yanıt
    satma candır o... millet FF de bile 35mm kullaniyor az kırpıyorlar, ama memnunlar. valla ne diyeyim alacak olanlara kesinlikle tavsiye ederim, harika bir lens.

• 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.