Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
232.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hkD

quote:

Orijinalden alıntı: Memento-Mori35

Arkadaşlar 6 ay önce D5100 den Nikon D750 ye terfi ettim. Alıpta doğru dürüst kullanamadıgım , daha en fazla 500 adet fotograf cektiğim Nikon 35 mm f 1.8 g lensimi satmak istiyorum. 0 dan hiç bi farkı yoktur. Alındıgı günkü gibidir. 450 tl ye satmak istiyorum. Sahibinden.com da ilan açmadan önce buradan ihtiyacı olan bi arkadaşa vermek istiyorum. Kutusu, parasoleyi tamdır. Fiyat 450 tl dir. İsteyen olursa fotograflarını eklerim.

Hocam 770 liralık lensi 450'ye satıyorsunuz.
    Emin misiniz?https://fotografium.com/urun/nikon-35mm-f1-8g-lens

0 fiyatını elbette biliyorum arkadaşım. Ama ürün 0 gibide olsa sonuçta 2. el kategorisinde. Sahibinden.com a koyarsam fiyat 500 olur. Ama istedimki forumdan ihtiyacı olan birine gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 15 Kasım 2015; 11:58:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan_apache

satma candır o... millet FF de bile 35mm kullaniyor az kırpıyorlar, ama memnunlar. valla ne diyeyim alacak olanlara kesinlikle tavsiye ederim, harika bir lens.

Nikon d5100 ü satıp FF Nikon d750 ye gecince ve Nikon D750 yi tamron 24-70 f 2.8 usd vc ile kullanınca o lense pek gerek duymamaya başladım. En azından uygun bir fiyata satıp ihtiyacı olan bi arkadasın kullanmasını istedim. Ama dediğin gibi FF makinede bile kullanılabiliyor. 1.8 diyaframı ile harika bi lens.
  • Arkadaşlar nikon d5100 e tutuşu kolaylaştırmak için battery grip almayı düşünüyorum kullanan var mı battery grip ile ergonomi iyi hale geldi mi ? Tek batarya ile çalışıyor mu ? Birde ekstra bataryaya 70 lira vermeyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhabalar. Vaktinde buraya bi kaç foto atmıştım d5100 le çektiğim, yani makineye sahibim.
    Birkaç gün önce video çekimle ilgili ödevimiz için makineme güvendim, ama makineden bile şüphelendiğim şekilde iso 100-200 civarında (duyarlılık açık ve en yüksek 200'de kalmasını sağladım) dahi loş ortamda elbet kumlu çeker ama bu kadar rezalet bir görüntü kalitesini hiçbir dslrda göremezsiniz. Sanırsın 64 binde falan çekilmiş bir video, ışığı tam tutuyorum kesiliyor çekiyorum yine patlıyor. Mahçup halde arkadaşın canon 600 d'siyle çekim yapmak zorunda kaldık, sınıftan birinde d5200 var ve çok sağlam video çıkmış aynı loş ortamda. Makinemde mi sorun var bilemiyorum, örnek bir şey atamıyorum şuan ama derdimi anlatabildiysem yardımcı olacak varsa sevinirim. Olmadı videodan bir kare atarım cevaba göre...

• quote:

Orijinalden alıntı: mmkocak

Arkadaşlar nikon d5100 e tutuşu kolaylaştırmak için battery grip almayı düşünüyorum kullanan var mı battery grip ile ergonomi iyi hale geldi mi ? Tek batarya ile çalışıyor mu ? Birde ekstra bataryaya 70 lira vermeyeyim.

Hocam Arkadaş almıştı d5100 için değildi ama tek batarya ile çalışıyordu,
    fakat arkadaş 2 batarya takmıştı.
    ben elimde tuttum tutuşu kolaylaştırdığını söyleyebilirim birazdaha sabit tutulabiliyor cihaz
    ama nekadar gerekli bilmiyorum, şahsen ben alacak kadar gerekli görmedim
  • arkadaşlar yarın terasta timelapse denemesi yapmayı düşünüyorum makinamla.uzun süredir kullanmıyordum.

bunun için kumanda vs gerek var mı?yoksa timelapse için bir özellik var mı cihazda?internette aradım fakat adam akıllı birşey bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khán

arkadaşlar yarın terasta timelapse denemesi yapmayı düşünüyorum makinamla.uzun süredir kullanmıyordum.

bunun için kumanda vs gerek var mı?yoksa timelapse için bir özellik var mı cihazda?internette aradım fakat adam akıllı birşey bulamadım.

Makina yanımda olmadığı için internetten bulduğum sonucu paylaşayım.

https://www.youtube.com/watch?v=NW5Wz5qGvso

Eğer çok sayıda kare çekecekseniz (d5100 en fazla 999 adet fotoğrafa müsaade ediyor) piliniz tam dolu olmalı ve jpeg çekmelisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sédat

quote:

Orijinalden alıntı: Khán

arkadaşlar yarın terasta timelapse denemesi yapmayı düşünüyorum makinamla.uzun süredir kullanmıyordum.

Makina yanımda olmadığı için internetten bulduğum sonucu paylaşayım.

https://www.youtube.com/watch?v=NW5Wz5qGvso

Eğer çok sayıda kare çekecekseniz (d5100 en fazla 999 adet fotoğrafa müsaade ediyor) piliniz tam dolu olmalı ve jpeg çekmelisiniz.

çok sağol dostum.videodaki arkadaş biraz hızlı yapmış ama:)

bir ara deniyeceğim.

• bir de arkadaşlar orta seviye bir fotografçı için bu makinaya hangi tür lens veya filtre almalıyım.

18-55 ve 55-200 lensler var sadece bende.

yakın zamanda yurt dışına çıkacağım.oradan almayı düşünüyorum.
  • Khán kullanıcısına yanıt
    Makina yanımda olmadığı için detaylı anlatamıyorum maalesef. Ben bir kaç kere kullandım. Basit bir işlem Bu Ayarlar. Ama konuştuğum bir kaç kişi bu iş için kablolu tetikleyici kullandıklarını söylediler.

Lens için de 35 mm f1.8 ve 50 mm f1.8 yaygın genelde diyebilirim.

• @
    Sédat

çok sağol dostum.denemelerimi burada paylaşacağım.sizin eleştirilerinize de ihtiacım var.
    https://youtu.be/2M4gOibCdnA

Burada da benim yapmaya çalıştığım bir kaç deneme var. Deneye deneye öğrenilen Bir teknik biraz. Tabii makinanın shutter sayısını da coşturduğunu göz ardı etmemek lazım

• Sédat kullanıcısına yanıt
    oldukça güzel dostum.ama araya grilikler girmiş.o biraz bozmuş akışkanlığı.

ne kadar sürede ve kaç shutter'da çektin bu timelapse'yi???
    bu arada kız kulesi oldukça hoş olmuş videoların arasında.ama çok uzun süreli bir çalışma.
  • arkadaşlar bu makina için yeni başlayan birine önerebileceğiniz filtreler nelerdir?internette çok farklı şeyler buldum.

bir de arkadaşlar alacağım filtreyi hem 18-55 kit lenste hem de 55-200 lensimde kullanabilir miyim?

Polarize filtre için çok fazla marka var piyasada.Bazıları çok pahalı.40 liradan 230 liraya kadar fiyatlar geziniyor.70-80 liralık bir şey işimi görür mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khán -- 17 Ocak 2016; 23:41:41 >
  • Ben boyle sorunlu makine gormedim. 2. kez aynadan gumledi neyse ki uzatilmis garanti vardi. 3 yilin dolmasina 1 hafta kala yine verdim servise ama dikis tutmayacak gibi. Emektar D60imin gozunu seveyim.

Ay hareketi olan video 5 saniye aralıklarla toplam 575 kare civarı olması lazım.

Fotoğrafları birleştirmek için Apple quicktime kullanıyorum. Sanırım orada biraz kayıp oluşuyor.

Edit: ekranın tamamen gri olmasından bahsediyorsanız eğer m.youtube adresinden kaynaklı bir sıkıntı. Sitenin full sayfasında daha düzgün görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sédat -- 18 Ocak 2016; 9:57:29 >
    Anladım dostum.

Fotoğraf düzenleyici olarak photoshop mu kullanıyorsun?Bir de iki mesaj yukarıda sorduğum sorulara elinden geldiğince cevap verebilir misin?
    Raw ları işlemek için ps kullanıyorum. Ama genelde pek fazla müdahale etmem.kontrast vs yaparım sadece. Gerçi bu aralar fotoyu bıraktım. Makro ve time lapse ile daha çok vakit ayırıyorum.

Filtre konusuna gelince;
    Elinizdeki lenslerin filtre Çapları aynı ise kullanabilirsiniz. Google da "Nikon 18-55 filtre çapı" diye arama yaparak lenslerin çaplarını öğrenebilirsin.b+w hoya bilindik markalardır ama pahalıdırlar. Eğer isterseniz Çinli sitelerden ucuz ürünleri alarak Ön test yapabilirsiniz. Daha sonra kaliteli markalara yönelebilirsin.

çok sağol dostum.lensin altında yazıyor zaten çapı.52mm.hoya markayı sordum bugün 120 dedi satıcı.internette de o civarlar fiyat ama birden farklı modeli var.kısa sürede almam gerek.
  • 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.