Şimdi Ara

Nikon D5200 TR garantili vs Yurtdışı garantili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şöyle bir ikilemde kaldım, foruma danışayım dedim:

Nikon D5200 almaya karar verdim ve sadece body alıp ihtiyacıma göre lense yatırım yapmayı planlıyorum. Türkiye'de 2 yıl Karfo garantili olarak yaklaşık 1700 TL'ye body satılıyor. Abim Arabistan'da yaşıyor, orada ise 1800 TL'ye Arabistan garantili ve yanında 18-55 VR kit lensi var. İkilemde kaldığım nokta şu, D5200 almaya karar verdiğimden beri kırmızısının hayalini kuruyorum ama TR'de maalesef hep body'ler siyah, bu Arabistan'daki kit lensli olan ise KIRMIZI.

Fiyatlar aynı olduğundan TR'dekinin tek avantajı TR garantili olması. Arabistan'dakinin avantajı ise istediğim gövde renginde ve her ne kadar çok işime yaramayacak olsa da hiç yoktan iyidir diyebileceğim fazladan 18-55 VR lensi.

Şimdi böyle bir durumda sırf istediğim gövde rengini alabilmek için TR garantisinden feragat etmek çok mu saçma/yanlış olur?

• Spota baktınız mı? Belki kırmızı rengi bulunuyordur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

Spota baktınız mı? Belki kırmızı rengi bulunuyordur

Ankara'dayım, burada İstanbul'daki Hayyam gibi bakabileceğim spotçu dükkanlar var mı bilmiyorum.
  • O makineyi nasıl kullandığınıza da bağlı biraz. Ben de D5100'ü 1 yıl uluslararası garantili aldım, umarım ihtiyacım olmaz. Arabistan'dan alan başka kimselere sormanız daha yararlı olur bence. Renk konusunda kararlıysanız spot mantıklı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cpalaci

O makineyi nasıl kullandığınıza da bağlı biraz. Ben de D5100'ü 1 yıl uluslararası garantili aldım, umarım ihtiyacım olmaz. Arabistan'dan alan başka kimselere sormanız daha yararlı olur bence. Renk konusunda kararlıysanız spot mantıklı olabilir.

Makineyi nasıl kullandığımdan kastınız, ne kadar dikkatli kullandığımsa o konuda kendime güveniyorum. Malım pek kıymetlidir benim gözüm gibi bakarım :D

Bugüne kadar PS3, 2 tane akıllı telefon, laptop, kamera dahil bir çok elektronik aleti Arabistan'dan aldım abim aracılığıyla. Gerek bu yurtdışından aldıklarım ve gerekse TR'den aldığım hiçbir şeyde hayatım boyunca garantiye başvurma ihtiyacı duymadım. ama işte insan şüpheleniyor böyle şeyler zaten bi kere olur.

Spot konusunda da dediğim gibi Ankara'da spotçu bilmiyorum varsa bilen, gidip bakayım.

• Dediğim tam da buydu işte. Ama bir de sizden kaynaklı olmayan sorunlar olabilir o yüzden kesin konuşmak istemedim. Eğer daha önce Arabistan'dan ürün aldıysanız ve sorun yaşamadıysanız, içinizden de kırmızı almak geçiyorsa alın. Ankara'da spot satan bir yer bilmiyorum malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır işin kötü tarafı, ben aslında gövde alıp tak-gez tipi lens olarak bi tane Nikkor AF-S 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR veya Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM alıp sonrasında prime lenslere ve düşük f'li zoom lenslere yatırım yapmayı planlıyordum.

Şimdi bu Arabistan'daki kırmızı gövdeyle birlikte 18-55 VR lens gelecek ki odak aralığı nedeniyle de satarak elden çıkarabileceğim bir lens değil. Çok işime yarayacak bir lens de değil ama sıfır lensi de kenara atmak istemiyorum, yazık olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan the Wise -- 4 Ağustos 2013; 14:33:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.