Bildirim
Nikon D600 KULLANICILARI KULÜBÜ (28. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Selam Arkadaşlar.
D610'a karar verdim. 2 lens arasında kararsızım.
Kalite için tamron 24 - 70, kullanış açısından nikon 28 - 300.
Genelde aile ve resme değecek herşeyi çekerim.
SB 700 , bounce flash'ta çok zayıf diyorlar. Deneyimi olan ?
Son makinam, çalınmadan önce, d300 18-200 , 50 mm vs idi.
Özellikle bu iki lensi kullanan arkadaşların kişisel yorumlarını bekliyorum.
Saygılar
Ali Metin -
quote:
Orijinalden alıntı: janitor
Selam Arkadaşlar.
D610'a karar verdim. 2 lens arasında kararsızım.
Kalite için tamron 24 - 70, kullanış açısından nikon 28 - 300.
Genelde aile ve resme değecek herşeyi çekerim.
SB 700 , bounce flash'ta çok zayıf diyorlar. Deneyimi olan ?
Son makinam, çalınmadan önce, d300 18-200 , 50 mm vs idi.
Özellikle bu iki lensi kullanan arkadaşların kişisel yorumlarını bekliyorum.
Saygılar
Ali Metin
Tamron 24-70m kesinlikle tavsiye pişman olmayacağın bir lens,ben prime olmadıktan sonra 300mm taraftarı değilim,24-70 nikondan geri kalmaz.Ben de şuan da tamron 70-200 vc almak üzereyim,sb700 softboxla kullanacaksan dışarda belki yetersiz gelebilir ama alternatiflerine göre f/p olarak alınır..
-
nikon 28-300le ilgili olarak halkboyleistiyor diye bir blogda ilginç bir inceleme var. okumanı tavsiye ederim. sonra bu lensi alırsın almazsın senin bileceğin iş. tamron 24-70 vs nikon 28-300 karşılaştırmasında benim seçimim tamron tarafında olur.
SB700 24-120mm aralığında çalışmak üzere tasarlanmış bir flaş. 120mm'den sonra, eğer makine üzerine takılıysa etkinliği düşer.
tepe flaşlarıyla bounce olayında verim almak bence her marka, modelde zordur. sonuçta pille çalışan cihazlar. flaşı manuel olarak 1/1 gücünde patlatıp, yetersiz geldiği noktalarda birazda ISO'yu artırarak olayı kurtarabilirsin diye düşünüyorum.
50mm'i tartışmaya gerek yok bence.
18-200 çok iyi bir aralık ama tek başına satın almak için 2000TL üzerindeki fiyatı bana fazla geliyor.
(doların 1.245 olduğu ve 2300TL'ye nikon 70-200 f2.8 aldığım günler aklıma geliyor )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpug -- 23 Aralık 2013; 11:25:00 >
-
Binbaşım, teşekkürler. O blogtaki yazıyı okuyacağım. -
-
-
Merhaba arkdaşlar..Şu an elimde nikon D90 bulunmakta...Ve D600+24-85 kit lense karar kıldım...fotografium dan alacağım ve siteyi de inceliyorum orjinal garantisi konusunda ( vatan da ve teknosa da kalmamış ve teşhir ürün var ) Yalnız olumsuz yazılar D600 e yönelmemi engelliyor....Şu an ki satın alabileceğim seride şu toz olayı mevcutmudur...D600 ü bu hafta içi alsam mı almasam mı..sizin fikirleriniz nedir? -
quote:
Orijinalden alıntı: mariposa155
Merhaba arkdaşlar..Şu an elimde nikon D90 bulunmakta...Ve D600+24-85 kit lense karar kıldım...fotografium dan alacağım ve siteyi de inceliyorum orjinal garantisi konusunda ( vatan da ve teknosa da kalmamış ve teşhir ürün var ) Yalnız olumsuz yazılar D600 e yönelmemi engelliyor....Şu an ki satın alabileceğim seride şu toz olayı mevcutmudur...D600 ü bu hafta içi alsam mı almasam mı..sizin fikirleriniz nedir?
toz olayı değil de yağ olayı bol miktarda var dostum 16 diyafram üstü beyaz zemin fotoğrafında test edebilirsin ama 3000-5000 shutterdan sonra çıktığı söyleniyor ve tek temizlikle halledilebildiği forumlarda yazıyor performansa gelince tek kelimeyle süper . Bu yağ sorununu gidererek d610 çıktı biliyorsun . zaten yağ sorunuda ps ile 3-4 tık ile halledildikten sonra problem yaratmıyor benim için ...
-
quote:
Orijinalden alıntı: drdonanım
quote:
Orijinalden alıntı: mariposa155
Merhaba arkdaşlar..Şu an elimde nikon D90 bulunmakta...Ve D600+24-85 kit lense karar kıldım...fotografium dan alacağım ve siteyi de inceliyorum orjinal garantisi konusunda ( vatan da ve teknosa da kalmamış ve teşhir ürün var ) Yalnız olumsuz yazılar D600 e yönelmemi engelliyor....Şu an ki satın alabileceğim seride şu toz olayı mevcutmudur...D600 ü bu hafta içi alsam mı almasam mı..sizin fikirleriniz nedir?
toz olayı değil de yağ olayı bol miktarda var dostum 16 diyafram üstü beyaz zemin fotoğrafında test edebilirsin ama 3000-5000 shutterdan sonra çıktığı söyleniyor ve tek temizlikle halledilebildiği forumlarda yazıyor performansa gelince tek kelimeyle süper . Bu yağ sorununu gidererek d610 çıktı biliyorsun . zaten yağ sorunuda ps ile 3-4 tık ile halledildikten sonra problem yaratmıyor benim için ...
Dostum makine iso performansı ve dinamik aralık olarak tahmin dahi edilemeyecek sadece gördüğünüzde hayretle çok memnun kalacağınız imkanlar sunmakta,bunun için süper ötesi diyebilirim.
Ben aldığımda 400-500 kare civarıydı toz sorunu ile tamıştık sırf bunun için usa dan esensör silme cubukları ile sensör temişzleme sıvısı getirttim.Yurt dışından almıştım burada servise götürdüm garantisi geçmez ama sizin için temizleyelim dediler temizlediler,başka sorununun olmadığı hakkında rapor verdiler.300-500 kare sonra aynısı oldu,ben de bu süreçte yaklaşık 2 kere daha temizledim Nikon Europe ile yazışarak garanti bitiminden (bir yıl yurtdışında) 20 gün sonra götürmeme rağmen Berlin Nikon servis perdenin bir kısm mekaniğini ve aynanın gövdeye bağlandığı yerde bir şeyler değişti bu işlemde 8000 kare civarındaydı şimdi 1,5 ay oldu 10000 kare barajı civarında ve tek toz yok artık keyfini çıkartıyorum,önerebileceğim makine birde şunu yazmak isterim ben tozdan illalah demiştim ama niye yalan söyleyeyim o süreçte tek bir yağ sorunu görmemiştim.Şimdi tadından yenmiyor,ama şunuda yazayım bir daha Nikon en sorunsuz kamerayı çıkarttı deseler inanmam alırsam da çıkış tarihinin üzerinden bir yıl geçmeden nikondan sensörü ve mekanizması olan çöp almamaya yemin ettim.Bu da onların geri zekalılığı oldu bu süreçte.Nex-7 me bu hafta bir de 16-70 Zeiss aldım daha az ağırlık taşıyorum artık Zeiss in başarısına göre ki ön incelemede çok çok iyi görünüyor ilerde Nikonla yollarımı ayırabilirim,nedenine gelince yaş kemale erdi artık fazla ağırlık yaramıyor.....
-
Arkadaşlar iyi akşamlar .D610 kullanıyorum alalı fazla olmadı. Sorum 39 af noktası seçsemde tek nokta olarak görüyorum.D7000 kullanırken seçtiğim tüm af noktalarını görebiliyordum. Sizde de böylemi ? bu d600 ün kısıtlanmış özelliklerinden mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_Narrator -- 27 Ocak 2014; 20:17:05 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ramiz06
bu fotoğrafı nerede çektiniz acaba? -
quote:
Orijinalden alıntı: muhamnet
quote:
bu fotoğrafı nerede çektiniz acaba?
Neden sordunuz ? -
ikinci köprünün anadolu ayağında üst tarafta karayollarının işlettiği bir park var. adını unuttum şimdi. oradan çekilmiş.
çekimin yapıldığı nokta tam olarak şurası: Tıklayın
buranın şöyle saçma bir özelliği var. cep telefonundan başka her türlü makine güvenlik görevlileri tarafından "pırofesyönel makkine" olarak tanımlanıyor ve itina ile sorun çıkarılıyor.
yukarıdaki noktadan 1 yada 2 çekim yapabiliyorsunuz en fazla sizi; güvenlik kamerasından gören güvenlikçi koşa koşa geliyor ve çekim yapmak yasak diye bağırmaya başlıyor size 200metre kala.
edit: otağtepe parkıymış galiba adı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpug -- 6 Şubat 2014; 19:47:22 >
-
quote:
quote:
quote:
Neden sordunuz ?
köprü çok hoşuma gitti... satılık mı acaba...
Neden sorabilirim? Tabi ki mekan çok hoşuma gittiği için ziyaret etmek istedim sadece... -
quote:
Orijinalden alıntı: xpug
ikinci köprünün anadolu ayağında üst tarafta karayollarının işlettiği bir park var. adını unuttum şimdi. oradan çekilmiş.
çekimin yapıldığı nokta tam olarak şurası: Tıklayın
buranın şöyle saçma bir özelliği var. cep telefonundan başka her türlü makine güvenlik görevlileri tarafından "pırofesyönel makkine" olarak tanımlanıyor ve itina ile sorun çıkarılıyor.
yukarıdaki noktadan 1 yada 2 çekim yapabiliyorsunuz en fazla sizi; güvenlik kamerasından gören güvenlikçi koşa koşa geliyor ve çekim yapmak yasak diye bağırmaya başlıyor size 200metre kala.
edit: otağtepe parkıymış galiba adı.
ilgi ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim...
forum sizlerle güzel...
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Neden sordunuz ?
köprü çok hoşuma gitti... satılık mı acaba...
Neden sorabilirim? Tabi ki mekan çok hoşuma gittiği için ziyaret etmek istedim sadece...
Soru tarzınızdan her anlam çıkabilirdi , o yüzden , daha anlaşılır sorsaydınız doğru cevabı alabilirdiniz.
-
çok iyi ya -
Nikon tozlanma sorunu ile alakalı resmi bir makale yayınlamış tam metin içeriğini linkten inceleyebilirsiniz ;
http://www.nikonsupp...TR/answers/224/
Fotoğrafçılık gereksinimlerinizde Nikon'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
22 Şubat 2013 tarihinde yayımlanan "Nikon D600 dijital tek lensli refleks fotoğraf makinesi kullanıcılarına" başlıklı makalemizde belirtildiği üzere Nikon, aşağıda belirtilen sorun için inceleme ve düzeltme hizmeti vermeyi kabul etmektedir. Şu anda, ürün garanti belgesinin süresi sona erse de bu hizmeti ücretsiz olarak sağlamaya devam edeceğimizi duyuruyoruz.
Sorun
Bazı kullanıcılar, Nikon D600 Dijital Tek Lensli Refleks fotoğraf makinesi ile çekilen görüntülerde birden çok sayıda toz taneciği lekesi görüldüğünü bildirmiştir. Bu toz taneciği lekeleri, fotoğraf makinesinin çalışması sırasında iç kısımda oluşan tozların veya fotoğraf makinesinin içine giren harici toz partiküllerinin makinenin sensör koruyucu filtresine yapışarak oluşturdukları yansımalardır.
Dijital Tek Lensli Refleks fotoğraf makinelerinin yapısı ve konsepti gereği bu toz lekelerinin tamamen giderilmesi oldukça güçtür. Bazı ender görülen durumlarda bu lekelerin görüntülere fark edilir şekilde yansıyabildiğini fark ettik. Bu nedenle Nikon, kullanıcılara, bu sorunun etkilerini azaltmaya yönelik bir hizmeti yeniden duyurmaktadır.
çözüm
İlk adım olarak, lütfen Kullanım Kılavuzu'ndaki (sayfa 301 - 305) "Görüntü Sensörünü Temizleme" işleviyle ve havalı fırça kullanarak manuel temizlemeyle ilgili talimatları uygulayın. Bu işlemler tüm toz taneciklerini gidermezse ve sorun yaşamaya devam ederseniz lütfen size en yakın Nikon servis merkezine danışın. Servis merkezleri fotoğraf makinenize inceleme, temizleme, deklanşör ve ilgili parçaların değiştirilmesi dahil servis uygulayacaktır. Bu hizmet için sizden ücret alınmaz. Nikon, Nikon hizmet merkezine hem gönderim hem de teslim için gerekli tüm nakliye masraflarını öder.
Servis isteğinde bulunma
Bu konuya ilişkin sorularınızı lütfen size en yakın Resmi ekleyen Nikon servis merkezineyöneltin.
Bu durumun yol açmış olabileceği olumsuzluklar için içtenlikle özür diliyoruz. Nikon, ürün kalitesini daha da geliştirmek için olası tüm önlemleri almaya devam edecektir. Bu nedenle, fotoğrafçılık gereksinimleriniz için Nikon'u tercih etmeye devam edeceğinizi umarız.
-
d610'da bu sensör kirlenmesi probleminin önüne geçildi mi acaba?
Bugün FF'e geçeyim yanınada tokina 11-16 çakayım diye heveslendim bu sensör kirlenme olayı tüm şevkimi kırdı.
Gerçeken tansiyon hastası yapabilir böyle bir sorunun sürekli nüksetmesi.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X