Nikon D70 yada D100 modelleri için bir objektif tercihi çok önemlidir. Nikon'un web sitesinde de görebileceğiniz gibi çok çeşitli objektif tipleri bulunuyor. Bunlar arasında DSLR dediğimiz bu iki model için özel tip objektifler üretilmiştir. Yapıları itibariyle Genişaçı zoom (değişken odaklı geniş açılar) objektiflerde Dx kodlamasıyla piyasaya sunulmuştur. Bu tip objektifler Geniş açıların ccd yada cmos sensorler üzerine düşürdüğü ışıkların daha dik olması prensibiyle çalışıyorlar. Bu da fotoğrafların orta performansıyla köşe performansı arasında detay kaybının azalmasına yarayacaktır. 70mm veya üzeri tele yada tele zoom objektiflerde bu özelliğe gerek yoktur. Ayrıca bir şey daha ilave etmek istiyorum. Bu DX serisi objektifler sadece DSLR (Nikon D70 yada D100 gibi) makinalarda kullanılmak için yapılmıştır. Elinizde SLR (Nikon F70 yada F100 gibi)makine varsa burada kullanamazsınız.
sevgili erhan ben nikon d70 almak istiyorum vermiş oldugun bilgi icin sagol. bu mak. icin baska bilgin olursa beni bilgilendirmeni isterim.
Sevgili Murat,
Kit halinde satılan D70 ya da D100'lerde DX serisi objektif bulunmaktadır. aşağıdaki fotoğraf buna en güzel örnek olacaktır.