Bildirim
NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (12. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
buda nikon un d7000 için olan sayfasındaki makineyle çekilen fotografların çekiminin d7000 ile çekilen filmi fotografları çeken kişi Chase Jarvis .....
http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d7000/sample.htm
-
quote:
Orijinalden alıntı: noproblem05
quote:
Orijinalden alıntı: bari
d7000 ile çekilen profesyonel bir kısa film
Video çekimi olsun fotoğraf kalitesi olsun cidden çok kaliteli bir model D7000 ama maddi yönü ahhhh ulan ahhhhhhh......
Çekimler oldukca güzel ama o müzik nedir öyle 20-30 sn rahatsız etmiyo ama ondan sonra katletmiş güzelim kısa filmi bence... yine de izledigim yabancı filmlerden dizilerden ayırdedemedim görüntüyü.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Creative_Director
quote:
Orijinalden alıntı: noproblem05
quote:
d7000 ile çekilen profesyonel bir kısa film
Video çekimi olsun fotoğraf kalitesi olsun cidden çok kaliteli bir model D7000 ama maddi yönü ahhhh ulan ahhhhhhh......
Çekimler oldukca güzel ama o müzik nedir öyle 20-30 sn rahatsız etmiyo ama ondan sonra katletmiş güzelim kısa filmi bence... yine de izledigim yabancı filmlerden dizilerden ayırdedemedim görüntüyü.
haklısın adamlarda herhalde hatalarını anlamışlar ve bu filmi yayınlamıslar
-
Arkadaşlar selam
D7000 için firmware güncellemesi çıktı ...
https://nikoneurope-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/50625
buradan gerekli exe dosyasını çekip
1: bilgisayarda bir klasor açıyoruz
2:Çekilen dosyayı buraya açıyoruz ve D7000_0103.bin dosyasını elde ediyoruz
3:çekmiş olduğumuz dosyadaki D7000_0103.bin dosyasını bu klasörden sd kartın root klasorune kopyalıyoruz
4:SD kartı makinenin 1 nolu slotuna takıyoruz
5:makineyi açıyoruz
6:firmware konumundan update islemine başlıyoruz update yes sorusuna yes diyip işlem başlıyor yaklaşık 2 dakika sürüyor
7:işlem sonunda makineyi kapatıp kartı çıkarıyoruz ..
8:makineyi açıp firmware kontrol ediyoruz ve tekrardan kapatıp en az 5 saniye kadar bekledikten sonra açıp kullanabiliyoruz ..
Yeni firmware iniz hayırlı olsun
-
quote:
Arkadaşlar selam
3:çekmiş olduğumuz dosyadaki D7000_0103.bin dosyasını bu klasörden sd kartın root klasorune kopyalıyoruz
6:firmware konumundan update islemine başlıyoruz update yes sorusuna yes diyip işlem başlıyor yaklaşık 2 dakika sürüyor
8:makineyi açıp firmware kontrol ediyoruz ve tekrardan kapatıp en az 5 saniye kadar bekledikten sonra açıp kullanabiliyoruz ..
Teşekkürler hocam birşey soracam , bu sd kartın root klasorü ne oluyor acaba? orda takıldım
-
quote:
Orijinalden alıntı: errddm
quote:
Arkadaşlar selam
Teşekkürler hocam birşey soracam , bu sd kartın root klasorü ne oluyor acaba? orda takıldım
selam
yani direkmen sd karta kopyalayacaksın .. yada en kolayı dosyanın üzerine git sağ klik yap ve oradan gönder de ve sd kartı sec direkmen sd kartın root klasörüne gönderir ...
-
arkadaşlar, D7000'nin pili ortalama olarak video ve fotoda ne kadar gidiyor ? mesela bir dolumla kaç foto cekerim? yada kac dk video? -
quote:
Orijinalden alıntı: wntln
arkadaşlar, D7000'nin pili ortalama olarak video ve fotoda ne kadar gidiyor ? mesela bir dolumla kaç foto cekerim? yada kac dk video?
Pil %100 dolu halde başlayıp 1200-1300 çekim yaptıgımı biliyorum, arada bir kaç video ama kısa videolar 5-6 tane 1 dk lık falan..Batarya %5 e falan düşünce tekrar şarj ederim.. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: errddm
quote:
Arkadaşlar selam
selam
yani direkmen sd karta kopyalayacaksın .. yada en kolayı dosyanın üzerine git sağ klik yap ve oradan gönder de ve sd kartı sec direkmen sd kartın root klasörüne gönderir ...
Teşekkürler zaten öyle yapmıştım..Tam firmware yüklicektim ama pilin şarjı az mış o yüzden update yapmadı..Şimdi şarjda..
-
quote:
arkadaşlar, D7000'nin pili ortalama olarak video ve fotoda ne kadar gidiyor ? mesela bir dolumla kaç foto cekerim? yada kac dk video?
Selam
Valla ben bir şarjla ( yaklaşık 2-3 saat sürüyor ) nereden baksan en az ama en az 700 e yakın çakim yapıyorum en az ki %50 i flash la .. ama lcd ekranı kullanmıyorum çekimde sadece çektikten sonra kontrol amaçlı kullanıyorum .. Alırsan emin ol şarjla ilgili bir problemin olmayacak .. -
Arkadaşlar d7000 ile çektiğiniz fotografları koysanıza bir mukayese edelim .. ben sanki istediğim kadar süper net fotolar çekemediğimi düşünüyorum .. -
peki video cekiminde süre yada kapasite kısıtlaması var mı? -
quote:
peki video cekiminde süre yada kapasite kısıtlaması var mı?
tekrardan selam
Ben açıkçası hiç maxsimum süre kayıt denemedim ama daha önceden yaptığım araştırmalar dan hatırladığım tek seferde maximum 20 dakika .. -
@bari teşekkürler cevapların için. eos 60d ile D7000 arasında inanılmaz kararsızım. keşke iki makineye sahip biri olsa ve ikisini de uzun süre kullanıp burda yorumlasa -
60D nin hareketli LCD si benim gibi uzun birini yere yatıp uzanmalardan kurtaracak belki ama vizör %96 görüş alanı sunuyor. yani kadrajda tahmini senin ayar yapman gerekecek sırf bu yüzden ve sağlam gövdesi için de D7000 almak istiyorum... ama bi yandan da 60d daha ergonomik gibi..
spot alacağım için body gövde sağlamlığı da önemli, bilmiyorum bakalım artık 1-2 güne karar verip ya bu forumdan devam edeceğim yada eos 60'de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wntln -- 13 Kasım 2011; 22:33:14 > -
quote:
60D nin hareketli LCD si benim gibi uzun birini yere yatıp uzanmalardan kurtaracak belki ama vizör %96 görüş alanı sunuyor. yani kadrajda tahmini senin ayar yapman gerekecek sırf bu yüzden ve sağlam gövdesi için de D7000 almak istiyorum... ama bi yandan da 60d daha ergonomik gibi..
spot alacağım için body gövde sağlamlığı da önemli, bilmiyorum bakalım artık 1-2 güne karar verip ya bu forumdan devam edeceğim yada eos 60'de
Bende senin duygularını çok yaşadım d7000 almadan önce ama inanki d7000 en iyi tercih olacak birkere %100 vizör görüşü geç 39 noktadan focus olayı ( canonda 9 ) bile alman için tercih sebebi ..
Aşağıdaki link sana güzel bir karşılaştırma incelemesi yapmanı sağlayacak .. ve gerçekten d7000 iso perdormansı süper ...
http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_60D-vs-Nikon_D7000
-
quote:
quote:
peki video cekiminde süre yada kapasite kısıtlaması var mı?
tekrardan selam
Ben açıkçası hiç maxsimum süre kayıt denemedim ama daha önceden yaptığım araştırmalar dan hatırladığım tek seferde maximum 20 dakika ..
siz nerden ve ne kadara aldınız d7000i?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X