Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
390.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: errddm

Icime bi skinti dustu simdi, eve gidince denicem video daki olayi, sonucu paylasirim, peki diyelim back focus sorunu var ne yapabilirim, urunu garantili aldim geri verme ihtimalim veya degistirme ihtimalim var mi

sıkma canını emin olki hicbir problemi yoktur makinenin ........

• quote:

Icime bi skinti dustu simdi, eve gidince denicem video daki olayi, sonucu paylasirim, peki diyelim back focus sorunu var ne yapabilirim, urunu garantili aldim geri verme ihtimalim veya degistirme ihtimalim var mi

Cihaza bakarlar donanımsal hata ise yapmaya çalışırlar eğer yapamazlarsa yenisini verirler

Para verme olayı zannedersem bir ürünü 3 kere aynı şikayetten servise verirsen para iadesi veriyorlar
  • Eve geldim ve bir kaç deneme yaptım..18-105 kit lensim var.Masaya 3 adet cisim koydum..Kameraya farklı mesafelerde..MAkineyi manuel focus a aldım..Tripodla sabitledim..En geniş diyaframda manuel olarak önce ortadakine sonra öndekine ve arkadakine odakladım..Çıkan fotoğrafları bilgisayarda ve makinede zoom yaptım ve odaklamalarımın doğru bir amatöre göre doğru oldugunu gördüm..Dün akşam fotoğrafçılık kursuna başladım..Haftaya makineyi ordaki hocaya gösteririm..O daha bilgilidir..birde o kontrol eder:)
  • quote:

Eve geldim ve bir kaç deneme yaptım..18-105 kit lensim var.Masaya 3 adet cisim koydum..Kameraya farklı mesafelerde..MAkineyi manuel focus a aldım..Tripodla sabitledim..En geniş diyaframda manuel olarak önce ortadakine sonra öndekine ve arkadakine odakladım..Çıkan fotoğrafları bilgisayarda ve makinede zoom yaptım ve odaklamalarımın doğru bir amatöre göre doğru oldugunu gördüm..Dün akşam fotoğrafçılık kursuna başladım..Haftaya makineyi ordaki hocaya gösteririm..O daha bilgilidir..birde o kontrol eder:)

@errddm ve diğer tüm arkadaşlar .. Aşağıdaki linkteki verilen focus tablosunu print edip yazılanlar dahilinde gerekli uygalmayı yaparsanız lensiniz ve makinenizin focus problemi, olup olmadığını anlayabilirsiniz ..

http://focustestchart.com/chart.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bari -- 15 Kasım 2011; 23:20:15 >

• nikon d7000 ile farklı iso değerlerinde yapılan video çekimi iso değerleri ISO 1600, 3200, 6400, 12,800, ve 25,600

• bu ne yaaa.. biz birtaneye gözümüz gibi bakıyoruz elalem ne yapıyor

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

• quote:

Orijinalden alıntı: bari

bu ne yaaa.. biz birtaneye gözümüz gibi bakıyoruz elalem ne yapıyor

Bunların sahibinin ağzına kürekle vurmak lazım.

• adamlar çekmiş d7000 le..

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU 24mm 1.4f lensle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bari -- 16 Kasım 2011; 22:36:54 >

• Makinenin netliği çok iyi ..

• kaplumbag ve kedi fotograflarında kalite konusmus :)
  • @Creative , bende birgün çekicem inşallah böyle kaliteli ve net fotolar makinenin focusu ile ilgili problemim var sanıyordum ama aşağıdaki pdf dosyasının 11ve 12. sayfasını print edip anlatıldığı gibi lensimi kontrol ettim focus problemim falan yok , problem bende .. netlik olayındada fena değilim artık .. jpeg cekiyordum artık raw çekiyorum .. bende ekleyeceğim birazdan bazı resimler süper değil objeler ama olsun ..

http://focustestchart.com/focus10.pdf

mutlaka her nikon ve diğer marka makineye sahip olan kişiler için bence süper bir kontrol kartı .. mutlaka test edin ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bari -- 16 Kasım 2011; 23:11:41 >

• merhaba d7000 almayı düşünüyorum ama şikayetvar da okuduklarım canımı sıktı şu backfocus olayı var mıdır sorun yaşayan yoksa bu bir parti üründe mi olmuş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

merhaba d7000 almayı düşünüyorum ama şikayetvar da okuduklarım canımı sıktı şu backfocus olayı var mıdır sorun yaşayan yoksa bu bir parti üründe mi olmuş?

Valla bence problem falan yok bir kaç makeinede çıkmış ama bu sadece nikonlara has birşey değil canonlardada olabiliyor ve lenslerle ilgili zaten yukarıdaki video da d7000 üzerinde ayar yapılmıyor başka bir nikon sonuçta al gitsin problem falan çıkmaz .. ürün gayet iyi amatör üstü bir makine neredeyese profesyonel ayarında .. Al rahat et kafanada bir şey takma ..
  • quote:

merhaba d7000 almayı düşünüyorum ama şikayetvar da okuduklarım canımı sıktı şu backfocus olayı var mıdır sorun yaşayan yoksa bu bir parti üründe mi olmuş?

ne zamandır almak istediğim tek makina ama bir türlü alamıyorum bu korkudan dolayı.

back focus problemli makina sayısı bir hayli fazla. internette bir araştırın sürüyle bu problemli makinadan göreceksiniz. vatandaşlardan bazıları hot pixelden ötürü vermiş makinayı bu sefer back focus problemli makina yollamışlar. anlayacağınız şans işi.
  • Konu esas amacına ulaşmış artık.D7000 kullanıcıları birbirini daha rahat bulup , sorunlarına daha kısa sürede cevap bulabiliyor.Tebrikler @bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

ne zamandır almak istediğim tek makina ama bir türlü alamıyorum bu korkudan dolayı.

back focus problemli makina sayısı bir hayli fazla. internette bir araştırın sürüyle bu problemli makinadan göreceksiniz. vatandaşlardan bazıları hot pixelden ötürü vermiş makinayı bu sefer back focus problemli makina yollamışlar. anlayacağınız şans işi.

photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=10526

Arkadaslar bakin yukaridaki linkte canon 10d icin yazilmis focus probkemi tartismasi var kac sayfa . Yani back yada front focus problemi her makinede olabilir ki yukaridaki videodaki makine d7000 degil anliyacaginiz d7000 gercekten iyi bir makine kesinlikle pisman olmazsiniz .

@shark tesekkurler . Bilgi paylasmak icindir ve herkez bebek dogmustur ...anasinin karnindan fotografci cikan yok
    yani paylasa paylasa ogrenecegiz ..

• Bir adet de ben paylaşayım o zaman..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errddm -- 17 Kasım 2011; 19:39:53 >
  • @errddm

güzel kompozisyon olmuş, kediyi güzel denk getirmişsiniz de, neden kediye bakınca asena'nın yüzü geldi aklıma
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.