Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (370. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
391.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU
  • quote:

Orijinalden alıntı: velivolkan

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

Lenslerin camını kontrol et ön ve arka ve temizle gene geçmezse sensorde toz vardır onuda bilen birine temizlettir ..

• Merhaba,

Yaklaşık 2 ay süren bir araştırmadan sonra Nikon D7000'i 2 hafta kadar önce aldım. Önceki makinem Nikon D90'dı ve çok memnundum. Çeşitli forumlarda Nikon D7000 konusunda yazılan bir çok olumsuz yorum karar vermemi güçleştirdi. Özellikle Nikon D90 gibi sorunsuz denebilecek bir makineden sonra çok tedirgin oldum. Ancak, yabancı forumlarda makine için yapılan olumlu yorumlar ve bu başlık altındaki arkadaşlarımızın yazdıkları ile kararımı verdim. Dilerim ki memnun kalırım. Herkese iyi günler ve güzel kadrajlar dilerim.
  • D7000'de yağlanma problemi olan arkadaşlar sorunu nasıl çözdünüz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sailman77

Merhaba,

Yaklaşık 2 ay süren bir araştırmadan sonra Nikon D7000'i 2 hafta kadar önce aldım. Önceki makinem Nikon D90'dı ve çok memnundum. Çeşitli forumlarda Nikon D7000 konusunda yazılan bir çok olumsuz yorum karar vermemi güçleştirdi. Özellikle Nikon D90 gibi sorunsuz denebilecek bir makineden sonra çok tedirgin oldum. Ancak, yabancı forumlarda makine için yapılan olumlu yorumlar ve bu başlık altındaki arkadaşlarımızın yazdıkları ile kararımı verdim. Dilerim ki memnun kalırım. Herkese iyi günler ve güzel kadrajlar dilerim.

Gule gule kullan eminimki cok memnun kalacaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jess27

D7000'de yağlanma problemi olan arkadaşlar sorunu nasıl çözdünüz?

Burada benim bildigim olmadi ama d600 u olan bir arkasas makineyi geri gonderdi daha sonra 6000 kusur shutter da geri aldi temizleyip birdaha sicratmasin diye iyice kullanmuslar ..varsa oyle bir problem ehli bir kisi tarafindan sensörün temizlenmesi gerekir

• Bende yeni farkettim lekeleri özellikle yüksek diyaframda çekilmiş fotoğraflarda belli oluyor.D7000'de de dediğiniz gibi çözülüyormuş, sensör temizleme işleminden sonra aynı sorun tekrar eder mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jess27

Bende yeni farkettim lekeleri özellikle yüksek diyaframda çekilmiş fotoğraflarda belli oluyor.D7000'de de dediğiniz gibi çözülüyormuş, sensör temizleme işleminden sonra aynı sorun tekrar eder mi?

Problem olmaz zaten ben forumda d7000 yag sicrayan kisi girmedim en azindan benim actigim bu konuda .takma kafana kullanmana bak ve makinenin jeyfini çıkar fotograflarini paylas bizde seninle ayni keyfi alalım. .

• Öncelikle herkese merhaba,
    Nikon D7000 yada Nikon'un APS-C sensöre sahip makinalarından birini kullanan arkadaşlarımızdan bir ricam olabilir mi? Bu konu başlığına bugüne dek yüzlerce fotoğraf yüklenmiş. Bunların bazılarında exif bilgisi mevcut, bazılarında ise mevcut değil. Bundan sonra resim yükleyecek arkadaşlarımız, çektikleri fotoğraflarla ilgili olarak "Nasıl çekildi?" başlığı altında fotoğraf ile ilgili bilgileri de ayrıntılı olarak paylaşabilirler mi? Böylelikle kalıcı ve birbirimize ışık tutan bir arşiv oluşturmuş oluruz. Tüm arkadaşlarımız için benzer kadrajlarla karşılaştıklarında deneme yapabilecekleri değişik bakış açıları da bir başlık altında toplanmış olur diye düşünüyorum. "Nasıl çekildi?" başlığı altında yer vereceğimiz bilgiler için aşağıda yer alan detayları ister madde madde, ister o fotoğrafın öyküsü olarak düz yazı içinde verilecek bilgiler şeklinde olabilir? Bana göre bunlar;

- Kullanılan Makina?
    - Kullanılan objektif?
    - Kullanılan çekim modu? (P-S-A-M yada diğer programlı modlardan hangisi)
    - Uygulanan odak değeri?
    - Uygulanan ölçüm sistemi ve netleme modu? Ve neden bu modların seçildiği?
    - Fotoğrafın çekildiği saat? Havanın durumu? Çekilen konu hakkında bilgiler? (Hareket ediyor ise sürati, dikkat ettiğiniz detaylar vb...)
    - Kullanılan Filtre? UV, Polarize, ND vs.. kullanılan filtrenin seçilme nedeni?
    - Enstantane değeri ve neden bu değerin seçildiği?
    - Diyafram değeri ve neden bu değerin seçildiği?
    - Beyaz ayarı ve bu ayarın seçilme gerekçesi?
    - Seçilen ISO değeri?
    - Tripod var mı?
    - Flaş yada özel bir ışık kullanıldı mı?
    - Kadrajın oluşturulmasında nelere dikkat ettiğiniz?
    - Nef yada jpeg seçim nedeniniz?
    - Fotoğraf üzerinde daha sonra yapılan düzeltmeler ve nedeni?

Ne dersiniz? Hep birlikte bu şekilde bir arşiv oluşturalım mı? Herkese iyi günler diliyorum.

• Burada fotoğraf paylaşmak bile bircok kisi icin eziyet. Genis bir bilgi almak isteyenler exif bilgilerine bakabilir.

• Hızlı bir internet bağlantısı bulursam paylaşacağım.Bu arada bugün vatanda %30 indirim varken nikon 50mm 1.8d aldım.Kit lensten baya farklı, kullanması çok keyifli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU
  • sonunda çektiklerimi düzenliyip koymaya başladım . Buraya da upload etmeye pek bi üşendim umarım beğenirsiniz.http://500px.com/emreeroglu
  • D 7000 18-105 vr lens
    f/18 25 mm arkadaşlar yorum yapın ki kendimi geliştireyim
  • D 7000 18-105 vr
    f/8 105 mm 1/50
  • D 7000 18-105 vr
    f/4 28 mm 1/1000 maniplasyon çalışması denemem
  • zyzgn kullanıcısına yanıt
    f18 gereksiz olmuş. Belki net alan derinliğini arttırmak için kasıtlı yaptınız ancak bu fotoğraf için gereksiz olmuş. Maks f8 kullanırsanız çoğu zaman yeterli olur. Böylece düşük ISO ve yüksek shutter hızı kullanabilirsiniz.

Ayrıca komposizyon olarakta, yamuk ufuk çizgisi, doğru kullanılmaz ise, pek tavsiye edilen bir durum değil. Sanki kayık yokuş aşşağı duruyormuş etkisi yaratıyor. Ayrıca yatay çekseydiniz, kayık ve bayrak daha can alıcı yakalayabilirdiniz sanıyorum.

Umarım yardımcı olur söylediklerim. Pes etmek yok çekmeye devam...
  • otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    evet kardeşim ufuk çizgisi konusunda size hak veriyorum aslında ben kayığı ufuk çizgisine hizalamak istemiştim ama sahildeki ufuk resmi pc ye aktardıktan sonra farkettim diğer söylemleriniz konusunda ayrıyetten teşekkür ederim
  • zyzgn kullanıcısına yanıt
    ayasofya gezimden birkare

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyzgn -- 3 Kasım 2013; 15:07:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zyzgn

ayasofya gezimden birkare

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

Selam.. 2.resimde gene hafif sola doğru yamukluk var bunun dışında bana göre güzel ben birde belki beyaz Dengesi Ayarı yapabilirdim çünkü çok kırmızı kalmış gerçeği ortaya renk değildir mutlaka...

• 
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.