Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (372. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
391.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: bari

quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Arkadaşlar,
    Sokak fotoğraflarınızı paylaşabileceğimiz bir başlığın olmadığını fark ettim ve kendimce bunun bir eksik olduğunu düşündüm. Dileyen herkesi beklerim:

http://forum.donanimhaber.com/m_83609734/f_//tm.htm#83609734

Guzel konu olur ..

Tedekkurler, paylasimlarinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sevgili Nikoncu ağabeylerim ve arkadaşlarım herkese selamlar öncelikle.. :)

Yaklaşık 3 hafta önce başlangıç seviyesi bir fotoğraf makinesi alabilmek adına derin bir araştırma içine girdim. Şu an girdiğim noktayı unutmuş vaziyette, ekranımda onlarca makine karşılaştırma sayfası açık "ulan altı üstü bir fotoğraf makinesi alacaktım yol nerelere çıktı" modunda kafam çok karışık şekilde etrafa bakınıyorum. Aynasız makinelere kadar gittiğim 2300-2700 limitim olan bu yolda en sonunda, fotoğrafçılıkta kurulacak sistemideki en değerli şeyin; kişinin yetenekleri, bilgisi ve deneyimi olduğunu anladım. Haliyle makine ne kadar iyi olursa olsun yeni başlayan kişi için sanki "body kalitesi" anlamsız gibi geldi bana. Yanılıyorsam düzeltin tabi

Meramımsa şu konularda olacak;

Elimizde Nikon'un

D3100 + XXmm prime lens
    D5100 + XXmm prime lens
    D90 + XXmm prime lens
    D7000 + XXmm prime lens

sistemleri var olduğunu düşünürsek; BODY'lerde fotoğraf kalitesi, keskinliği, iso başarımı, noise vs ne gibi farklılıklar oluşur/oluşur mu/çok çok mu oluşur? Eğer çok fazla fark olacak ise bu farklılıkların ne/nasıl olduğunu "seçilen lenslerle!" çekilmiş fotoğraflar üzerinde görebileceğimiz bir karşılaştırma sitesi var mı? Ben bulamadım. :/

Yine bu bağlamda çekilecek AYNI poz için;

D5100 + XXmm prime lens performansı
    D7000 + XX-XXmm lens performansını geçebilir mi? Yani teknik olarak mümkün mü? :)

Eğer mümkünse yukarıda belirttiğim bütçe aralığında bana önerebileceğiniz PRIME lens + BODY kombinasyonu tavsiyeleriniz ne olur? Yoğunlukla portre ve sokak çekeceğim. Gece de çekeceğim.

Teşekkürler.

Not : İnternette fotoğraflara bakıp iç çekmek dışında elime DSL-R makine almışlığım henüz yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tamambiseydemedik

Sevgili Nikoncu ağabeylerim ve arkadaşlarım herkese selamlar öncelikle.. :)

Yaklaşık 3 hafta önce başlangıç seviyesi bir fotoğraf makinesi alabilmek adına derin bir araştırma içine girdim. Şu an girdiğim noktayı unutmuş vaziyette, ekranımda onlarca makine karşılaştırma sayfası açık "ulan altı üstü bir fotoğraf makinesi alacaktım yol nerelere çıktı" modunda kafam çok karışık şekilde etrafa bakınıyorum. Aynasız makinelere kadar gittiğim 2300-2700 limitim olan bu yolda en sonunda, fotoğrafçılıkta kurulacak sistemideki en değerli şeyin; kişinin yetenekleri, bilgisi ve deneyimi olduğunu anladım. Haliyle makine ne kadar iyi olursa olsun yeni başlayan kişi için sanki "body kalitesi" anlamsız gibi geldi bana. Yanılıyorsam düzeltin tabi

Meramımsa şu konularda olacak;

Elimizde Nikon'un

D3100 + XXmm prime lens
    D5100 + XXmm prime lens
    D90 + XXmm prime lens
    D7000 + XXmm prime lens

sistemleri var olduğunu düşünürsek; BODY'lerde fotoğraf kalitesi, keskinliği, iso başarımı, noise vs ne gibi farklılıklar oluşur/oluşur mu/çok çok mu oluşur? Eğer çok fazla fark olacak ise bu farklılıkların ne/nasıl olduğunu "seçilen lenslerle!" çekilmiş fotoğraflar üzerinde görebileceğimiz bir karşılaştırma sitesi var mı? Ben bulamadım. :/

Yine bu bağlamda çekilecek AYNI poz için;

D5100 + XXmm prime lens performansı
    D7000 + XX-XXmm lens performansını geçebilir mi? Yani teknik olarak mümkün mü? :)

Eğer mümkünse yukarıda belirttiğim bütçe aralığında bana önerebileceğiniz PRIME lens + BODY kombinasyonu tavsiyeleriniz ne olur? Yoğunlukla portre ve sokak çekeceğim. Gece de çekeceğim.

Teşekkürler.

Not : İnternette fotoğraflara bakıp iç çekmek dışında elime DSL-R makine almışlığım henüz yok.

Selam sonra pişman olmaman için tavsiyem d7000 body ve başlangıç için 50 mm 1.8 D lens... Memnun kalırsın gözün arkada kalmaz... Tek ve en güzel seçim bu

• @bari selamlar hocam. Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Hala anlama ve düşünme aşamasındayım. Ayrıca yılbaşı indirimi de olacaktır büyük ihtimal onu da bekleyeceğim. İçime sinen bir set almak istiyorum. Hala vakit var.

Merak ettiğim prime lensler-body ilişkileri ve farkları hakkında bilgisi olan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamambiseydemedik

@bari selamlar hocam. Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Hala anlama ve düşünme aşamasındayım. Ayrıca yılbaşı indirimi de olacaktır büyük ihtimal onu da bekleyeceğim. İçime sinen bir set almak istiyorum. Hala vakit var.

Merak ettiğim prime lensler-body ilişkileri ve farkları hakkında bilgisi olan yok mu?

Prime lenlsr kesinlikle fotograf kalitenize etki eder Ben bunu bugune kadar kullandigim lenslerden edindigim tecrube ile soyluyirum ..d5100 ile d7000 size ayni lens ile ayni ISO performansini verecektir bu nedenle Eger kaliteli bir govde use tercihiniz d7000 dogru secim olacaktir benim d7000 I Secim nedenim ust gistergesi ve magnezyum alasimli govdesi idi..

Lens hence en onemli play ..makineler gecici lensler akalici..ben Bunu ogrendim

• Nikon d7000 yanına tamron 17-50 istiyordum ama daha uyguna 55-200 vr buldum. bi süre 55-200vr ile kullanıp sonradan tamron 17-50nonvc ile setimi tamamlasam bi sıkıntı olur mu veya birisi bana 18-55 nikon lensini satar mı ikinci el :)
  • nikond7000 ve sigma 35mm 1.4 yeni art serisi birlikteliği nasıl olur sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: çağlar43

nikond7000 ve sigma 35mm 1.4 yeni art serisi birlikteliği nasıl olur sizce?

işte böyle olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

enee, satıyo

Biz bu yola FF diyerekten çıktık!

Yaktık bir kere gemileri babayı alıcaz, daha kimse durduramaz beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SebastianTR -- 13 Kasım 2013; 16:28:41 >
  • Nikon 55-200 VR sıfır ayarında karfo 20 ay garantili

fiyat: 330 TL
    http://www.sahibinden.c...arinda-142325920/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 16 Kasım 2013; 15:43:20 >
  • D7000 (18-150) için tripod almayı düşünüyorum..

Digipod modelleri var 150 - 200 Tl arası.. Yanında ball head filan var ama daha önce kullanmış olan birkaç arkadaşın
    yorumlarını okuduğumda kafanın tam olarak sağlam olmadığını, çekim için kafanın sıkılmasına rağmen kayma yapıldığından
    bahsedilmiş..

Çok profesyonel olmasına gerek yok. Yukarıda belirttiğim miktarların arasında bir tripod önerisini ihtiyacım var.

Kullanan arkadaşlar ne önerebilirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKsEAt -- 14 Kasım 2013; 10:26:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

quote:

enee, satıyo

hadi hayırlısı. d600 alma :)

• sigma 35mm prime lens art serisi ni baya övmüşler bakalım siparişi verdim burada paylaşırım sonuçları
    ileride bu işe gönül veren her insan gibi bende FF makinaya geçiş yapıcam o yüzden lenslerimi genelde her iki formatta kullanılabilecek modellerden seçiyorum.bu bağlamda önerebileceğiniz geniş açılı lensler nelerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çağlar43 -- 14 Kasım 2013; 14:42:26 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

quote:

enee, satıyo

hadi hayırlısı. d600 alma :)

Yok babayı alıcam ben

Geçen youtüp de d600vs d700 videosu izledim. D600 hakkatten çocuk oyuncağı gibi kalıyor yanında.

İyidir, hoştur orası kesin de azıcıkta sağlam, sağlıklı gövde olsun. Çünkü bu sefer gövde değiştirmek gibi bir düşüncem olmayacak.
    D7000 alırken içimde FF aruzu vardı.
    Ne şimdi ne de daha önce FF den ötesi hiç olmadı ama

Orta format zaten bize bir-iki gömlek büyük.
    D3/4 tarzı gövdeler bana ters. Sokakta boyna asılıp kullanılacak tarzda gövde değil onlar

Bir D800 falan var oda mantıken ters.
    36MP fotoğraf çekip, stoklayacak, işleyecek bilgisayarım yok.

Onun için ayrı bir MAC almak demek dünya para demek.

Baba ile mutlu mesut takılırım ben.

• Baba da boyuna asılabilecek bi gövde değil aslında. Yani ben m43 ile tanıştıktan sonra karar verdim ki, hiçbir DSLR gövde boyuna asılıp gezilecek gövde değil :)) Ama diğer gövdelerle karşılaştırmalar doğru.
  • d600 tam hobilik bence, devasa da degil, kucuk de degil, cok agir da degil. Seviyorum ben tavsiye ederim. d800e aldigimda bu ne demistim dev gibi, d600 ile daha rahat ettim. Yanina bir de ufak seyahatlik olunca dream team oluyor.
  • quote:

Baba da boyuna asılabilecek bi gövde değil aslında. Yani ben m43 ile tanıştıktan sonra karar verdim ki, hiçbir DSLR gövde boyuna asılıp gezilecek gövde değil :)) Ama diğer gövdelerle karşılaştırmalar doğru.

D700 + 80-200AF-D 2.5kg ye yakın

D7000 bile boyna asıldığında özellikle ağır bir lens ile baya rahatsız ediyor ama bende öyle ufak el kadar cihazları sevmiyorum.
    Hele biraz daha böyle büyüklerle takılalım, zevkin doruk noktasına ulaşalım sonra benimde döneceğim yer Oly tarzı bişey alıp oturmak oturmak olur zaten.
  • D700'ü alınca ne kadar büyük olursa olsun umursamıyorsun. D7000'e göre çok güzel bi grip'i var, resmen elinde eriyor. Hani, benim elime göre kesmişler bunu diyorsun :) Kendini hemen sevdiriyor, öyle bi makina D700. Eski toprağın bilek gücü diyorsun kullanırken :)) Videosu falanı filanı yok, tek bir iş yapıyor ama onu da tıkır tıkır yapıyor. 50mm - 85mm gibi prime lenslerle çok güzel kombo oluyor, hem gövde-lens dengesi ortada oluyor hem de makinenin görünüşü güzel oluyor. Küçük bi tank gibi Sevdiğin zaman makineyi taşımak da külfet falan olmuyor. 80-200'le her makine ağır olur ama ona yapacak bişey yok :)) Ama Aziz'in D700'ünü 80-200'le kullandım, 80-200 zaten 70-200'ler kadar iri ve ağır olmadığından D700'ün önünde biraz daha büyük bi prime lens gibi duruyo :))

Ama tabi gene de sokakta dezavantajları var. Yani daha küçük ve dikkat çekmeyen bi makine kullanana kadar farketmiyorsun bunları. İki türün de kendine has kullanım alanları var, ikisini de vazgeçilmez kılan özellikleri var. Keşke pahalı olmasalar da iki formatı da verimli kullanabilsek

D600'e 51 noktalı AF sistemini koysalardı favorim olacaktı. İnsanlar genelde orta noktayı kullanıyor ve başka şeye ihtiyaç duymuyorlar ama ben AF noktası seçiyorum. Netle-kadrajla olayını yapamıyorum ben, hem net alanı oynatacağım diye, hem de pozlamada sorun yaratır diye kullanmak istemiyorum. Nokta seçmek de biraz zahmetli olabilir ama D700'de 11 nokta AF seçtiğimde, bir sahne gördüğümde nereye netleyeceğimi seçmiş oluyorum ve makineyi kaldırıp vizörü gözüme dayayana kadar navi tuşuyla AF noktasını seçmiş oluyorum. Bunu D600'de yapamıyorum çünkü AF noktaları vizörün çok küçük bi kısmını kaplıyor. Bu olmasaydı D600'ün tozlanma sorununu bile sineye çekip onu alırdım belki :) Şimdi m43'ün yanına yine FF alırsam çok büyük ihtimalle gene D700 olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 15 Kasım 2013; 13:53:39 >

• D7000 in AF sistemi bir amatör için yeterli ama makine değiştiriyorsam yerinde saymak yerine bir tık daha iyi bir AF sistemi daha mantıklı.
    Ayrıca ciddi ergonomik ve sağlamlık farkı var.

D700 bence şuan alınabilecek en iyi FF cihazlardan biri.
  • 
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.