Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (388. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
390.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ekipmanlarım arasına 35mm 1.8g eklemiş oldum ve ilk izlenimlerim gerçekten çok hızlı odaklıyor ve çok keskin bir lens.
    Yalnız şöyle bir durum oluştu. Ev içerisinde söz oldu ve 35mm açısı dar kaldı. 18-105 taktım bu sefer ortamda ışık çok olmadığından her zaman netlemiyor ve resmi çekemiyorsun biraz uğraştırdı. Önümüzde ki ay bir arkabamın nişanı içinde makinemi alıp gidicem ve aynı sorunları yaşamak istemiyorum.
    Sizce bu durumum için en uygun lens hangisi olmalı ?
    Bütçe olarak aslında hiç harcama yapmak istemiyorum bu ara ama böyle bir durumda kalmak çok can sıkıcı.
    Bir de flash ihtiyacım olacak. Bana önereceğiniz marka model nedir ? Şu anda flash içinde 500-1000 lira ayıramam. Daha makul öneriler olursa sevirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __FuEGo__

fotoğraf düzenleme ekranında histogramın altındaki kare sekmesinin içinde.

Hocam cevap için teşekkürler, fakat; Bende ki Lightroom'un eski bir sürümü o bakımdan bulamadım zannederim! Bu yüzden fotoğrafları bilgisayara atmadan önce fotoğraf makinesinde düzenleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shagrathh

Arkadaşlar ekipmanlarım arasına 35mm 1.8g eklemiş oldum ve ilk izlenimlerim gerçekten çok hızlı odaklıyor ve çok keskin bir lens.
    Yalnız şöyle bir durum oluştu. Ev içerisinde söz oldu ve 35mm açısı dar kaldı. 18-105 taktım bu sefer ortamda ışık çok olmadığından her zaman netlemiyor ve resmi çekemiyorsun biraz uğraştırdı. Önümüzde ki ay bir arkabamın nişanı içinde makinemi alıp gidicem ve aynı sorunları yaşamak istemiyorum.
    Bütçe olarak aslında hiç harcama yapmak istemiyorum bu ara ama böyle bir durumda kalmak çok can sıkıcı.
    Bir de flash ihtiyacım olacak. Bana önereceğiniz marka model nedir ? Şu anda flash içinde 500-1000 lira ayıramam. Daha makul öneriler olursa sevirim.

Aynı durum bende de var 2 hafta sonra evin içinde çekim olacak elimde en uygun 50mm 1.8D var ama o da dar gelir mi gelmez mi bilmiyorum ve bazı denemeler yaptığımda fotoğraflarda fazla kumlama olduğunu gördüm bu da hoşa pek gitmedi o yüzden sağlam bir şey arıyorum bende.. : ) 2 ay önce Nikon 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX Lens vardı sattım keşke satmasaydım o bile 50mm 1.8D 'den daha az kumlama yapıyordu ve ev icinde rahat çekim yaptırmıştı..

• 50mm lensim var ve gayet keskin bir lens o da. Flash kullanmayıp Iso'yu yüksek rakamlara çıkararak çekim yaparsanız kumlanma oranı artacaktır. Ben çareyi flashlı çekimde bulmuştum.
    Eğer odanın içerisinde bulunan herkesi kadraja almayı istiyorsanız 50mm çok dar kalır. 35mm bile 3-4 kişiyi anca sığdırıyorum. Evin genişliği de önemli mutlaka.

Hayyam'a gittim dün ve flash için bana Nissin Di466 model flashı önerdiler. 230 TL fiyatı ve 2 yıl garantisiyle bulabileceğim en fiyat performans flashı olarak tanıttılar. Kullanmış olan arkadaşlar var mı ?
  • 35mm'in dar geldiği ortamda 50mm dapdar kalır. bu nedenle eldeki lenslerin yetmediği noktaları iyi tespit edip ona göre yeni lens almak gerekir.

sizin durumunuzda, 18-105'in kullanılması en iyi seçimdir. 16-85'in satılmış olması da ayrıca kötü olmuş.

ev gibi dar ortamlarda, nişan, söz gibi etkinliklerin kalabalığında, sanatsal birşeyler yakalamanız zor olacağından auto modda çekmek en garanti yöntemlerden biridir. ISO 400'e çıkın, makineyi auto moduna alın çekin. ISO'yu auto'da bırakmayın

16-85 50mm'den daha az kumlama yapıyordu diye birşey olmaz. gövdenin ayarlarından kaynaklanmıştır. diğer yandan 18-105 ile auto modda çekerken, haliyle flaş açılıp patlayacaktır. bu durumda lensin kendi gölgesi de fotoğrafa düşecektir. mümkün olduğunca 18mm'de (lensin en kısa olduğu pozisyonda) çekim yapmanızı öneririm.

eğer ortam rahat çalışabileceğiniz kadar genişse, auto modunda 1-2 örnek kare çekip, makinenin hangi ayarları tercih ettiğini görüp, sonrasında A moduna geçip, kontrolün daha çok sizde olduğu çekimler de yapabilirsiniz.

raw çekmeyi de unutmayın , çekim sonrası biraz olsun aydınlatma, keskinleştirme gibi müdahaleler yapabilirsiniz.

kolay gelsin...

•  NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU
  • Ice Cold... from Nikon D800

Nikon D800
    Nikkor 50mm 1.4D
    f 8.0
    1/200
    ISO 400

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU
  • quote:

Arkadaşlar ekipmanlarım arasına 35mm 1.8g eklemiş oldum ve ilk izlenimlerim gerçekten çok hızlı odaklıyor ve çok keskin bir lens.

Kesinlikle lens alma Bende 18-105 mm ile o surunu yasamiştım.
    Yongnuo YN565 EX ttl flaş aldım 250 ye bulunuyor.
    Evde tavanı kullanarak cok keskin ve berrak fotograf alabilirsin.
     NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881sayılısefer -- 21 Mart 2014; 1:00:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum sıfırı mı 250 TL bulunuyor ? En uygun Ebay'de 122 Dolara buldum. Yurt içinde 400 TL'den bahsediyorlar.

Birde şimdi gördüm gitti gi diyorda YN468II 260 TL'den satışta var. Bu ürün 565 EX'den daha alt segment midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagrathh -- 21 Mart 2014; 9:58:18 >

• harika bir makine ,Cuma ladım cuamrtesi soluğu ayasofya da aldım.zoom olsun renkler olsun görüntü olsun hepsi çok güzel.
  • dreamtheater_81 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macintosh

Hayırlı olsun

Teşekkürler Kardeş
  • Kwai Köprüsü

• D800 ümden ilk kareler ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celilbey -- 25 Mart 2014; 11:20:07 >
  • moda da gün batımı .
  • quote:

Dostum sıfırı mı 250 TL bulunuyor ? En uygun Ebay'de 122 Dolara buldum. Yurt içinde 400 TL'den bahsediyorlar.

Birde şimdi gördüm gitti gi diyorda YN468II 260 TL'den satışta var. Bu ürün 565 EX'den daha alt segment midir ?

Gec yazdim kusura bakmayin telefonum arizalandi.
    568ex ust versiyondur hss ozelligi var alabilirsen 568 al fiyati iyiymis.
    565rx in fiyati gittigidiyor ve sanalpazat da 250 ve biraz uzerinde diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende geçen gün canon 60d aldım ama aldıktan bir gün sonra makina güncel olmadığı için içimde bir huzursuzluk oldu ve arkadaşların yönlendirmesi ile nikon D7100 aldım makina çok hoşuma gitti daha önce nex 5r kullanıyordum o da güzeldi ama bu makina gerçekten bir harika hele odaklama hızı olsun vizör ve body ele oturma olsun gerçekten bu sefer çok memnun kaldım ileride 50 mm lens ile tele foto için 70-300 tamron lens düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.