Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (386. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
390.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 Aylık D5100 + 18-105 VR ile d7000 body (gövde) takas etmek isteyen varsa PM den ulaşabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmarass

Selamlar
     NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

DSC_2802-3 by mustafaaras19, on Flickr

Çok güzel eline sağlık

• mmarass kullanıcısına yanıt
    Ellerine saglık güzel kare

harika fotoğraf bu arada izmitlisin sanırım sekaparkta resimler çekmişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: dxrkn

harika fotoğraf bu arada izmitlisin sanırım sekaparkta resimler çekmişsin

Herkese teşekkür ederim beğenmenize sevindim..
    Evet İzmit'liyim. Sizde mi İzmittesiniz?
  •  NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

DSC_2812-2 by mustafaaras19, on Flickr

evet izmitteyim bende :) flickrdan followladım
  • Arkadaşlar mümkün olduğunda yazıları okumaya devam ediyorum. Bende 2 aydır D7000 kullanıcısım. Kursa başladım ve internetten de araştırmalarıma devam ediyorum. 18-105 kit lensim mevcut ve birde 50mm D lensim var. Yazılardan okuduğum kadarıyla 35mm 1,8g lensi kullanan ve memnun olan çok arkadaşımız var. Yaklaşık bir ay sonra bir tanıdığın nişanı olacak ve ev ortamında 50mm'nin çok dar kalacağını düşünüyorum. Geniş aile fotoğraflarını çekmeyi düşündüğümde. Bunun için 35mm 1.8g yada 17-50 Tamron düşünüyorum. Ayrıcağım bütçe 650-700 TL kadar. O yüzden ikinci ellere bakıyorum daha çok. Tamron'un aşırı tozlandığı söyleniyor. Tabiki tamron olursa elimdeki 18-105'i satarak 55-200 veya 70-300 VR bir lens alabilirim. Hem 17-50 ile geniş açı işlerimi halledebilirim 50 ile 70 mm boşluk olur o mesafeyi de ben kapatabilirim :) Bir seçenekde 35 mm 1,8 alırsam daha geniş bir açı lensim olmayacağından 18-108'i satmam söz konusu olmaz ve böylece 55-200 yada 70-300 lens alamam.

Sonuca gelirsek. Sizce 18-105'i satıp 17-50 Tamron almaya değer mi ? 35 mm Prime lenstir ve işini görür ve 18-105mm ile devam et diyebilir misiniz ?

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: shagrathh

Arkadaşlar mümkün olduğunda yazıları okumaya devam ediyorum. Bende 2 aydır D7000 kullanıcısım. Kursa başladım ve internetten de araştırmalarıma devam ediyorum. 18-105 kit lensim mevcut ve birde 50mm D lensim var. Yazılardan okuduğum kadarıyla 35mm 1,8g lensi kullanan ve memnun olan çok arkadaşımız var. Yaklaşık bir ay sonra bir tanıdığın nişanı olacak ve ev ortamında 50mm'nin çok dar kalacağını düşünüyorum. Geniş aile fotoğraflarını çekmeyi düşündüğümde. Bunun için 35mm 1.8g yada 17-50 Tamron düşünüyorum. Ayrıcağım bütçe 650-700 TL kadar. O yüzden ikinci ellere bakıyorum daha çok. Tamron'un aşırı tozlandığı söyleniyor. Tabiki tamron olursa elimdeki 18-105'i satarak 55-200 veya 70-300 VR bir lens alabilirim. Hem 17-50 ile geniş açı işlerimi halledebilirim 50 ile 70 mm boşluk olur o mesafeyi de ben kapatabilirim :) Bir seçenekde 35 mm 1,8 alırsam daha geniş bir açı lensim olmayacağından 18-108'i satmam söz konusu olmaz ve böylece 55-200 yada 70-300 lens alamam.

Sonuca gelirsek. Sizce 18-105'i satıp 17-50 Tamron almaya değer mi ? 35 mm Prime lenstir ve işini görür ve 18-105mm ile devam et diyebilir misiniz ?

Şimdiden teşekkürler.

35 mm 1.8 g çok bomba bir lens .. bence bu şekilde daha yararlı senin için .. hen genis açı 18-105 den dolayı hemde çok iyi bir prime lens in olacak .. ben öyle yapardım ki zaten ilk 35mm aldım 18-105 yanına :)

• Cevapladığınız için teşekkür ederim :) Tamron'dan vazgeçtim. 35mm 1.8g ve kit lensim ile devam edicem :)
  • quote:

Cevapladığınız için teşekkür ederim :) Tamron'dan vazgeçtim. 35mm 1.8g ve kit lensim ile devam edicem :)

• Nikon 17 55 2.8 vr yok titreşim engelleme önemli benim içinde prime lense göre titreşim aynı derecemi olmuş oluyo 35 mm le kıyaslarsak
    Bende 35 mm almayı düşünücem yoksa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 Aydır fotoğrafçılık ile ilgileniyorum ve okuduklarım kadarıyla 17-55 aralığında titreşim önleme (VR) özelliğine gerek yoktur. 100 mm ve üzeri zoom aralığında titreşim önleyici özelliği bulunan lenslerin alınması yönünde kesin bilgiler var. Tamron'un 17-50 lensinin VC'li modeli de piyasadadır fakat genel yorumlara baktığımda ortak fikir; VC'siz yani titreşim özelliği bulunmayan modelin daha keskin fotoğraflar verdiğidir.
  • quote:

2 Aydır fotoğrafçılık ile ilgileniyorum ve okuduklarım kadarıyla 17-55 aralığında titreşim önleme (VR) özelliğine gerek yoktur. 100 mm ve üzeri zoom aralığında titreşim önleyici özelliği bulunan lenslerin alınması yönünde kesin bilgiler var. Tamron'un 17-50 lensinin VC'li modeli de piyasadadır fakat genel yorumlara baktığımda ortak fikir; VC'siz yani titreşim özelliği bulunmayan modelin daha keskin fotoğraflar verdiğidir.

dogru ..

• Bugün uzun araştırmalar ve sıkıntılar sonucu, 1100D maratonundan sonra Nikon'a geçerek doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum..

D7000 + 18-105mm VR + bir iki filtre ile aranıza katılmış bulunmaktayım...

• DagustuN kullanıcısına yanıt
    Hayrlı uğurlu olsun guzel bir tercih yapmışssınız
  • Dış çekim portre ve ev içi nişan söz vb. gibi kutlamalarda toplu çekim ve tek çekimde 50mm 1.4D yada 1.8D yeterli olur mu?
    Hangisi daha iyi sonuç verir?
  • D700
    Sigma 35mm F1.4

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU

• quote:

Orijinalden alıntı: __FuEGo__

Hayrlı uğurlu olsun guzel bir tercih yapmışssınız

Teşekkürler :)
  • Herkese Merhaba!

Pazartesi günü D7000 body ve 18-105mm f/3.5-5.6G lens siparişimi verdim ve şu anda makinemin bana ulaşmasına inşalllah saatler kaldı.
    Acemiliğimi attıktan sonra paylaşım ve tartışmalara katılmak için sabırsızlanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MichaelJJ -- 5 Mart 2014; 10:54:02 >
  • 
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.