Şimdi Ara

NIKON D7000 VE NIKON KULLANANLAR KULUBU (389. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.018
Cevap
34
Favori
390.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 387388389390391
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: radres108

Merhaba arkadaşlar bende geçen gün canon 60d aldım ama aldıktan bir gün sonra makina güncel olmadığı için içimde bir huzursuzluk oldu ve arkadaşların yönlendirmesi ile nikon D7100 aldım makina çok hoşuma gitti daha önce nex 5r kullanıyordum o da güzeldi ama bu makina gerçekten bir harika hele odaklama hızı olsun vizör ve body ele oturma olsun gerçekten bu sefer çok memnun kaldım ileride 50 mm lens ile tele foto için 70-300 tamron lens düşünüyorum

Güle güle kullan çok güzel makine ..

• quote:

Orijinalden alıntı: bari

quote:

Merhaba arkadaşlar bende geçen gün canon 60d aldım ama aldıktan bir gün sonra makina güncel olmadığı için içimde bir huzursuzluk oldu ve arkadaşların yönlendirmesi ile nikon D7100 aldım makina çok hoşuma gitti daha önce nex 5r kullanıyordum o da güzeldi ama bu makina gerçekten bir harika hele odaklama hızı olsun vizör ve body ele oturma olsun gerçekten bu sefer çok memnun kaldım ileride 50 mm lens ile tele foto için 70-300 tamron lens düşünüyorum

Güle güle kullan çok güzel makine ..

Çok teşekkür ederim

• quote:

Hayırlı olsun.
    Doğru tercih

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinos

quote:

Hayırlı olsun.
    Doğru tercih

Teşekkürler artık bende body elime alınca iyi ki d7100 almışım diyorum body çok kaliteli özellik ile çekilen fotoğraflar harika makinaya baktıkça fotoğraf çekmek istiyor insan

• radres108 kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullan, doğru tercih....
  • celilbey kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bir kez daha doğru makinayı aldığıma sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radres108 -- 27 Mart 2014; 1:04:46 >
  • Slik F730 tripod aldım yanlışmı yaptım diye düşünmeye başladım.
    Kullanan varmı ?

• Merhabalar. Bende geçen hafta d7000 ile aranıza katıldım. Şu anda 18-55kit lens kullanıyorum. Zoom yetersiz kalıyor ama. Internette gezerken birkaç lens dikkatimi çekti. Sigmanın 18-250, 18-200 gibi modelleri var. Birde tamronun 18-200. Bu lensleri kullanan varmıdır acaba? Çok fazla lens çıkarıp takmak istemiyorum. O yüzden hepsi bir arada olsun diye bu modellere baktım. Bu modeller dışındada önerisi olanlar belirtirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: pandorria

Merhabalar. Bende geçen hafta d7000 ile aranıza katıldım. Şu anda 18-55kit lens kullanıyorum. Zoom yetersiz kalıyor ama. Internette gezerken birkaç lens dikkatimi çekti. Sigmanın 18-250, 18-200 gibi modelleri var. Birde tamronun 18-200. Bu lensleri kullanan varmıdır acaba? Çok fazla lens çıkarıp takmak istemiyorum. O yüzden hepsi bir arada olsun diye bu modellere baktım. Bu modeller dışındada önerisi olanlar belirtirse sevinirim.

Geniş aralıklı lenslerin genellikle fotoğraf kalitesinden ödün verdiği hem yabancı forumlarda hem de bizim forumlarda oldukça dile getirildi halen de getirilmekte. Ben de sizin gibi düşünerek; Tek lensim olsun, devamlı tak çıkart yapmayayım diye düşünenlerdenim. Fakat iş fotoğraf kalitesinden feraget edilmesi olayına girince bu düşüncemden uzaklaşıyorum. Ama yine de size fikir vermesi açısından Tamron 18-270 ve Nikon 18-300 arasında kalmıştım ve Nikkor lensin çok daha iyi sonuçlar verdiğini kısa bir araştırma sonucu görmüş oldum. Zannederim bu tarz lenslerin en iyi örneği hem renk hem keskinlik vb... babında Nikon 18-300.

• deeply_ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Dediğiniz lensi bende inceledim fakat 3000TL nin üzerinde bir fiyatı var :). İlk mesajımda bütçe belirtmemiştim gerçi.
    Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di-II Macro Lens bunun fiyatı 500TL. Yanına birde 50mm f1.8 alırım 300-350TL'ye diyorum.
    Toplamda 1000TL yi geçmez. Köpeğimin fotoğraflarını çekmek istiyorum ve dışarda gezerken ağaçta duran kuşun fotoğrafını mesela,
    ama şu anda kullandığım lensle olmuyor. çok uzak kalıyorum. Genelde Nikkor 55-200mm f/4-5.6G AF-S IF-ED VR Lens öneriyorlar
    kit lensin yanında ama dediğim gibi sürekli tak çıkar yapmak istemiyorum. Kalitede ne kadar farkettirir bilmiyorum gerçi.

Toparlayacak olursam 1000-1500 TL arası bir bütçem var. Mümkünse tak çıkar yapmadan tek bir lensle bütün işlerimi halledebileceğim
    bir lens arıyorum. Eğer mümkün değil diyorsanız ne almalıyım?

• quote:

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Dediğiniz lensi bende inceledim fakat 3000TL nin üzerinde bir fiyatı var :). İlk mesajımda bütçe belirtmemiştim gerçi.
    Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di-II Macro Lens bunun fiyatı 500TL. Yanına birde 50mm f1.8 alırım 300-350TL'ye diyorum.
    Toplamda 1000TL yi geçmez. Köpeğimin fotoğraflarını çekmek istiyorum ve dışarda gezerken ağaçta duran kuşun fotoğrafını mesela,
    ama şu anda kullandığım lensle olmuyor. çok uzak kalıyorum. Genelde Nikkor 55-200mm f/4-5.6G AF-S IF-ED VR Lens öneriyorlar
    kit lensin yanında ama dediğim gibi sürekli tak çıkar yapmak istemiyorum. Kalitede ne kadar farkettirir bilmiyorum gerçi.

Toparlayacak olursam 1000-1500 TL arası bir bütçem var. Mümkünse tak çıkar yapmadan tek bir lensle bütün işlerimi halledebileceğim
    bir lens arıyorum. Eğer mümkün değil diyorsanız ne almalıyım?

Doğru Nikon 18-300 sıfırı fiyat olarak oldukça fazla Ben sahibinden de 1700 tl'ye görmüştüm, halen de bazen aklımı çelmiyor değil açıkçası Nikon 55-200 her nerede okuduysam okuyayım tam bir f/p canavarı olduğu yazmakta keza Nikon 55-300'ün de öyle. Fakat sorun şu ki: 55mm gibi bir açıdan başlaması kendi açımdan hoş bir durum oluşturmuyor( geniş açılı fotoğrafları seven birisi de olarak) Bu konuda tabii ki sizin nasıl düşündüğünüz önemli. 70-300 lens olarak ise yine en iyi Nikkor deniliyor. Onun da fiyatı sahibinden gibi yerlerde 1000 tl'ye bulunmakta.

Bu yazdıklarım size sadece lensler ve fiyatları hakkında kısaca bir bilgi vermekti. Düşüncelerimiz yakın olduğu için. Size en iyi düşünce olarak şunu sunabilirim. Nikon 18-300 sahibinden'de 1700'e görmüştüm. Her ne kadar bir önceki mesajım da fotoğraftan feraget ettirdiğini yazsam da 300mm örnek fotoğraflarında gördüğüm kadarıyla dahi başarılı bir lens(beğenmediğiniz kusurları zaten photoshopla düzeltirsiniz). Ki Nikon'da bu anlamda kalitesinden ödün verdirip rakiplerinin aleyhine konuşmasına izin verecek bir firma değil. Biliyorum fiyat olarak tuzlu ama biraz daha fedakarlık yapıp, 18-300'ün 2. elini düşünün bence derim.

• Nikon 18-300ün 2.elide benim bütçemi aşıyor. Maksimum 1500r çıkabilirim. Onunda 350si zaten 50mm f1.8 e gidecek. Kaldı 1150. Aslında onada tamron 17-50 alasım var ama yine zoom eksik kalacak. Bilemedim ne yapacağımı.

• quote:

Nikon 18-300ün 2.elide benim bütçemi aşıyor. Maksimum 1500r çıkabilirim. Onunda 350si zaten 50mm f1.8 e gidecek. Kaldı 1150. Aslında onada tamron 17-50 alasım var ama yine zoom eksik kalacak. Bilemedim ne yapacağımı.

Mutlaka bir yerden bir eksik çıkıyor. Fotoğrafçılıkta ne yazık ki pahalı bir uğraş Ben de maddi sıkıntılardan sıyrılabilsem neler yapacağım ama imkanlar dahilinde bir umut neler yapabileceğimi planlamaya çalışıyorum.
  • Merhaba arkadaşlar bundan bir kaç gün önce nikon d7100 ve 18-55 lens almıştım dün tamaron 17-50 f2.8 lens ile battery grip aldım makina tam anlamıyla ben burdayım diyor body ve çekilen fotoğraflar çok güzel gerçekten portre için 50 mm almaktan vaz geçip tamaron aldım ama portre olarak gerçekten yeterli geldi bana şimdi sırada zoom lensi var hangisini önerirsiniz tamaron 70-300 nikon 70-300 sigma 70-300 fiyat aralıkları hemen hemen aynı sayılır bu fiyat aralığında bakıyorum yani sizce tele zoom lensi hangisi performaslı ve keskin benim 17-50 yanında combinasyon olarak ne önerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radres108 -- 29 Mart 2014; 11:08:26 >
  • Merhabalar,

D7000 ve D7100 arasında kaldım. Kit olarak maksimum 3000 TL bütçem var bana ne önerirsiniz? Bu fiyata ya distribütör garantili D7000 ya da ithalatçı garantili D7100 bulabildim ama çok aradayım lütfen bir fikir verin bana
  • eğer yeni değilsen bu parayı 2. el bi ff makinada değerlendir.
    Yok bu iki crop arasında dersen D7000 hertürlü işini görür derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1453rpm

Merhabalar,

D7000 ve D7100 arasında kaldım. Kit olarak maksimum 3000 TL bütçem var bana ne önerirsiniz? Bu fiyata ya distribütör garantili D7000 ya da ithalatçı garantili D7100 bulabildim ama çok aradayım lütfen bir fikir verin bana

Allah kolaylık versin şimdiden bende bir kaç gün önce bu arada kalmıştım ama 1 yıl garantili nikon D7100 aldım yanında da 18-55 aldım en uygun fiyatı getiriğime inanıyorum çünkü ne hayyam bıraktım ne sahibinden bıraktım :) tavsiyem al bir d7100 kurtul makina güncel olsun ilk gün canon 60D almıştım makina güncel olmadığı için içime sinmedi ama o da güzel makina idi ertesi gün de makina güncel olduğu için D7100 aldım ve çok memnumum çok şükür eğer almak istersen aldığım yeri tarif ederim tel i veririm ararsın D7000 de çok güzel makina ama bu yağ sıçratma problemi vs diyorlar ve güncel olmayışı yüzünden ben ondan vaz geçtim içine hangisi yatarsa onu al şu anda d7100 tamoron 17-50 ile kombinasyon yaptım ustalara da sormak lazım ben çok araştrdım aman sende çok araştırmadan karar verme sakın şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah en güzel makinayı alırsın Bu arada yanlış hatırlamıyorsam bayağı bir indirim yaptırdım D7100 Body 2350 Tl en son bıraktılar 1 yıl garantili vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radres108 -- 29 Mart 2014; 12:56:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LE10

eğer yeni değilsen bu parayı 2. el bi ff makinada değerlendir.
    Yok bu iki crop arasında dersen D7000 hertürlü işini görür derim

Yeni sayılırım hocam. Daha önce dslr like ürünler kullanıyordum. (Olympus sp590uz)

quote:

Hocam aslında D7100 mantığıma daha çok yatıyor ama bütçeme uygun gelmiyor. Uygun olanlar da ithalatçı garantili. Bozulmayacağını bilsem direkt gidip alacağım D7100 ama bendeki bu şansla kesin arıza yapar elimde patlar :)
  • En güzel makina insanın sahip olduğu makinadır isterse 80 tl lik olsun bütçe ne ise ona göre artık nasip inşallah güzel bir şey alırsın D7000 de boy çok güzel ele oturuyor sorunsuz olsun da hangisi olursa olsun
  • O zaman d7000 sizin için biçilmiş kaftan.7100 den farkı at ile deve değil iso değerşerinde ufak bir fark var ve sanırım 7100 de tek çekimde hdr alabilmesi,mb girmiyorum bile bu fiyat farkına kullanmasını öğrenen için değecek bir fark değil lense yatırım yapın daha avantajlı olursunuz
  • 
Sayfa: önceki 387388389390391
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.