Şimdi Ara

NIKON D70s 'ERR' SORUNSALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili dostlar dün bi kaç çekim yaptım sonra izlemek istedim ve bazı karelerin karanlık bazılarının normal çıktığını gördüm. Ekrana baktığımda ise "Err" mesajı vardı... Evet bi sorun var ama nerde? Buraya yazmadan evvel nette biraz araştırdım. Hafıza kartını çıkarıp format attım, Pili takıp çıkardım, Makineyi resetledim. Lensi takıp çıkardım, Shutter'ın takılı kalıp kalmadığını kontrol ettim ama sorun çözülmedi maalesef. Çekim yapmasına çekim yapabiliyorum ancak fotoğraflar karanlık çıkıyor. Aklıma pozometre ile ilgili bi sıkıntı olabileceği geldi çünkü shutter'da düzgün çalışıyor. Bu konu hakkında yardımları dokunabilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocelain -- 7 Haziran 2009; 14:51:56 >

• Hımm bende geçen karfo'ya sensör temizlemek içni vermiştim. Aldıktan sonra bir kaç kez verdi lensi kartı falan taktıkdan sonra uğraştım biraz senin dediklerini yaptım geçti....

Sroun pozometre, sensör veya perde üçlüsünden birinde olmalı diye büşünüyorum...

Onun için manuel'de çekin eğer elinizde referans olacak başka SLr varsa A moduna alarak m(akineyi ortak ayarlrda tabi ) makinenin ne değerler verdiğine bakın derim....

İncelediğim kadarıyla sorun büyük ihtimalle perde de veya biraz önce baktım herhalde diyafram da olabilir deniyor. bildiğiniz gibi nikkor G'lerde mekanıik olarak ayarlanıyor elle ring çevirmesenizde body'den diyafram verdiğinizde ayna kalkarken mekanık olarak bir kol kaldırıyor diyafram da böylece verilen değer kadar açılıyor. f5F-8 gibi bir değer vererek makinaya lensin içerisini görecek şekilde bir kaç çekim yapın diyafram ne durumda içeride bir hareket var mı?...

Olmazsa bi Karfo'ya gönderim derim olmazsa Babataş fotoğrafra falan götürün size ortalam bir fiyat verirler ona göre yaptırıp yaptırmamaya karar verirsiniz.

http://photo.net/nikon-camera-forum/008yJs

burada da açıklamışlar büyük ihtimal diyafram veya perde sisteminde. Lensin kontakt yerlerini de bi temizleyin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.