Şimdi Ara

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
739
Cevap
14
Favori
71.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamron 17-35mm F2.8-4 IF DI LD Objektif Nikon FF Uyumlu

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

lens kapakları ve parasoleyi mevcuttur. kutusu kayıptır, başka bir kutu ile gönderilir.
    Nikon 14-24 aldığım için satılıktır.
    Fiyatına göre çok çok iyi bir lenstir. çok temiz bir objektiftir. sorunsuzdur. İzmir'den denenerek alınabilir.

Satıştaki lens ile çektiğim bazı kareler:

• Evet bugün bir iş sebebiyle İsveç'in Norrköping kentindeydim. Hal böyle olunca fotoğraf çekmek kaçınılmaz oldu. Fotoğtafları 1 saat içerisinde saat 10-11 arası çektim... Beğenmeniz dileğiyle... 18-105 gerçekten çok tatminkar...

• D7100 + 50 mm 1.8D ile çekilmiştir... Bugünden tazecik... Konuyu canlandıralım.

• Düşük ışık performansını nasıl buluyorsunuz D7000'e göre?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

Düşük ışık performansını nasıl buluyorsunuz D7000'e göre?

D7000 kullabmadigim icin bileneyecegim ancak d5100 e göre iyi en azindan 4000 iso da kullanilabilir fotograflar yakalayabiliyorum, kendine göre tabiki. D5100 de 2500 ustu cok ama cok zordu.

• Pazar günü, fotoğraf çekme günü benim için...

İşte bugünden geriye kalanlar... Beğenmeniz dileğiyle...

Nikon D7100 + 18-105

• Evet biraz teknik sorunlardan bahsedelim...

d7000'de ve d600 de karşılaşılan sensör yağlanma sorunu var mı yok sorusu. Cevap: Evet! Maalesef sorun devam ediyor. En azından benim makinam için geçerli...

Aşağıya f5.6 - f.8 - f.13 - f.18 - f.22 - f.36 'da flash ile birlikte 1/60 ISO 100 de (f5.6 hariç) beyaz A4 kağıdı duvara yapıştırıp, fotoğraflarını çektim...

f36 'da neredeyse 10-15 adet 1 i büyük diğerleri küçük spot alanlar yağlanmadan nasibini almış gözüküyor. f5.6 da ise sadece frame'in en sol orta üst kısmında en büyük yağ lekesi kendini kısmen koruyor. Genel çekim şartları maks f13 te de hemen hemen aynı leke kendini belli ediyor...

İşte fotoğraflar...

f.5.6

f.8

f.13

f.22

f.36

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 3 Ekim 2013; 20:50:53 >

• Bugün benim için baya güzel bir gündü... Bulunduğum ülkedeki Nikon servisi ile görüştüm ve bana yağ değil toz olabileceğini, eski D7000 ve yeni D600 serisinde yağlanma olduğunu ancak d7100 de daha hiç yağlanma gözlemediklerini belirttiler. Akabinde servise gelmemi ve ücretsiz toz temizliği yapılabileceğini söylediler.

Bende bulunduğum şehirdeki lokal bir fotoğrafçı dükkanından blower denilen, mıncırınca hava üfleyen aletten aldım ve izlediğim youtube videoları ile birlikte dikkatlice işlemi uyguladım. Sonuç : Mükemmel.

Bir üst mesajda yağlanma diye yazıp, forum ahalisini yanlış yönlendirdiğim için özür dilerim, ni tekim kendim de yanılmışım. Yağ değil, toz imiş fotoğraftaki spotlar.

Şimdi hava uygulamasını yaptıktan sonra farkettimki büyük olan sol taraftaki ve bir çok diğer küçükler gitmiş / yada yerleri değişmiş. Dolayısıyla yaklaşık 30 sn 2-3 kere daha bu işlemi uyguladım ve sanırım bu yöntemle elde edebileceğim en iyi sonucu aldım. f36 da bile çok ama çok küçük 3-4 spot var, f8 - f13 te ise görmek neredeyse çok zor. f5,6 da tertemiz...

İşte kullandığım aparat ve sonuçlar;

f 36

f 22

f5.6

• otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    Bu üfleyiciyi kullanırken dikkatli olmak gerekiyor. parmağınızı gövdenin kenarına bastırın, diğer parmağınızla da uç kısmını tutun. bilardoda ıstaka tutar gibi. aksi halde hızlı pompalayayım daha sıkı üflesin derken ucunu sensöre değdirebilirsiniz!!!
  • Bu üfleyiciler tozu gidermek yerine yerini değiştirebilir. Ama tabi denemekte çok sakınca yok
    Özel temizlik solüsyonları ile ıslak temizlik daha etkili ama bunun da yanlış yapılırsa sensörü çizdirme riski vardır.
    Aşağıdaki linkte bunun nasıl yapılacağı anlatılıyor

http://photographylife.com/how-to-wet-clean-your-dslr-sensor-in-less-than-5-minutes

Burada önemli nokta sensörü temizlemek yerine daha da kirletecek kötü malzemelerin kullanılmaması.
    İyi kalite olanlar biraz pahalı ama bir kez alınca 3-5 yıl yeterli oluyor

Ben visible dust markalı üründen aldım
    Daha yeni olmasına rağmen bir kaç toz lekesi var bende de
    F11 e kadar belli olmadığından dokunmadım

Üfleyici olarak Rocketblower markası meşhur

• birde bizim d7100 yuzde optik low pass filter olmadigi icin sensör uzerinde, temizlik yaparken dogrudan sensöre elliyorsun. swap ile temizlikten dolayi kestaneyi cizdireni duymadim ama eskiden cizilen low pass filtre oluyordu simdi cizilirse direk sensör gidiyor!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bildiginiz gibi d7100 ile beraber lcd koruyucu gelmiyor artik. Bende hazir 1 dolara bulmusken Hong Kong tan alayim dedim. Aldigim LCD koruyucu d800 e ait BM-12 LCD Cover olarak geçiyor. Alt tarafta biraz bosluk kalsada yinede guzel oturdu. Iste sonuc
     Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 7 Ekim 2013; 18:15:26 >

• 24-120 f4 için ne dersiniz?
    18-105 yerine tak gez amaçlı olarak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

24-120 f4 için ne dersiniz?
    18-105 yerine tak gez amaçlı olarak...

Hocam Nikon 24-105 f4 yok diye biliyorum. Canon da var L lens olarak.

Nikon da 24-120 f4 var!

http://imaging.nikon.com/lineup/lens/zoom/normalzoom/af-s_nikkor24-120mmf_4d_ed_vr/index.htm

Buradan diğer tüm nikon zoom lenslere bakabilirsiniz.

http://imaging.nikon.com/lineup/lens/list.htm#zoom

• CaRaBeeN kullanıcısına yanıt
    Asıl soruya cevap vermeyi unuttum =)

24 mm DX gövde de 36 mm dengi. Yani aslında bakarsanız belki biraz mid-range kaçıyor DX gövde de. Sokaklarda apartman, cami - kilise fln çekeyim derseniz biraz zorlanabilirsiniz gibi geliyor. En iyisi fotoğraflarınızı çekerken elinizdeki 18-105'i geniş açı çekim yapmak istediğinizde 24 ten aşağıya düşürmeyin ve test edin. Böylelikle 24 mm sizin için ne gibi bir açı sağlıyor görmüş olursunuz.
  • Çektiğim fotoğraflara bakıyorum da 18 ile zaten çekmiyorum genelde..Mutlaka bir iki tık zoom giriyorum.
    Bu arada yukarıda zaten 24-105 f4 demedim, aynen sizin verdiğiniz linkteki 24-120 f4'ü düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

Çektiğim fotoğraflara bakıyorum da 18 ile zaten çekmiyorum genelde..Mutlaka bir iki tık zoom giriyorum.
    Bu arada yukarıda zaten 24-105 f4 demedim, aynen sizin verdiğiniz linkteki 24-120 f4'ü düşünüyorum

Algida secicilik yapmis beynim bana demekki 24-105 sormussunuz gibi okumusum :)

24-120 nin sorunu koselere gittikce yumusak sonuclar vermesi. Tabiki DigitalRev den izleyebilirsiniz geri kalanini ancak Dx body ilr kullanacaksaniz koselere gitmeyeceginizden sizi tatmin eden keskinligi alacaginizdan eminim.

• Evet fotoğraflarla canlandıralım konumuzu... Diğer D7100 kullanıcılarından da aktif katılımlarını bekliyoruz...

Yaşadığım şehir Linköping'den Sonbahar Albümü Çalışmam... Beğenmeniz dileğiyle...

• Üstad harikasın. Bisiklet olan iki fotograf ve bokeh'li tek yaprak özellikle hoşuma gitti
    Build-in HDR efekti var mı fotolarda ben mi yanılıyorum acaba_

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi

Arkadaslar bildiginiz gibi d7100 ile beraber lcd koruyucu gelmiyor artik. Bende hazir 1 dolara bulmusken Hong Kong tan alayim dedim. Aldigim LCD koruyucu d800 e ait BM-12 LCD Cover olarak geçiyor. Alt tarafta biraz bosluk kalsada yinede guzel oturdu. Iste sonuc
     Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

Bunun yerine, telefondakiler gibi jelatin ekran koruyucu alıp yapıştırmak daha mantıklı değilmi

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.