Şimdi Ara

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
739
Cevap
14
Favori
71.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çektiğiniz fotoğraflar başarılı tebrik ederim , toz sorununa gelince Nikon'la ne yapacağız bilemiyorum açıkçası D600 kullanıyorum malum aynı olay var şimdi D610 çıkardılar göreceğiz , servis size 600 de yağ var demiş ancak yanıltıcı bir cevap bence ben bu güne kadar hiç ıslak temizlik yaptırmadım çekim sayım 7000 civarında son durumu aşağıda ekliyeceğim , sizin yöntemle temizlik yapıyorum anlattığınız gibi kaybolup yeri değişenler vs. var.

F40

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramiz06 -- 9 Ekim 2013; 12:08:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz06

@otmotvmhndsi

Çektiğiniz fotoğraflar başarılı tebrik ederim , toz sorununa gelince Nikon'la ne yapacağız bilemiyorum açıkçası D600 kullanıyorum malum aynı olay var şimdi D610 çıkardılar göreceğiz , servis size 600 de yağ var demiş ancak yanıltıcı bir cevap bence ben bu güne kadar hiç ıslak temizlik yaptırmadım çekim sayım 7000 civarında son durumu aşağıda ekliyeceğim , sizin yöntemle temizlik yapıyorum anlattığınız gibi kaybolup yeri değişenler vs. var.

F40

Hocam tesekkur ederim begeniniz icin.

Nikon Isvec ile gorustum, isterseniz sizde arayip soravilirizsiniz tabiki. D600 de ve D7000 de sensor uzerinde tozlanma ve yaglanma sorunu ile servise gelip temizlik yaptiklarini ancak ayni musterilerin daha sonra ayni sorunla basvurmadigini soyledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

Üstad harikasın. Bisiklet olan iki fotograf ve bokeh'li tek yaprak özellikle hoşuma gitti
    Build-in HDR efekti var mı fotolarda ben mi yanılıyorum acaba_

Teşekkürler beğenileriniz için.

Fotoğrafları RAW olarak çekip, Lightroom'da düzenliyorum. Son eklediğim fotoğraflarda çoklu pozlama ile HDR elde etmedim. Sadece Highlight ve Shadow kısımları düzenledim bu yüksek dinamik alanlı etkiyi alabilmek, biraz daha dramatik hava katabilmek için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Orijinalden alıntı: otmotvmhndsi

Arkadaslar bildiginiz gibi d7100 ile beraber lcd koruyucu gelmiyor artik. Bende hazir 1 dolara bulmusken Hong Kong tan alayim dedim. Aldigim LCD koruyucu d800 e ait BM-12 LCD Cover olarak geçiyor. Alt tarafta biraz bosluk kalsada yinede guzel oturdu. Iste sonuc
     Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

Bunun yerine, telefondakiler gibi jelatin ekran koruyucu alıp yapıştırmak daha mantıklı değilmi

Onu yapmıştım zaten hocam. Hem LCD hemde üst panel'de jelatin mevcut. Dediğim gibi sadece 1 dolar olduğu için aldım ve aslına bakarsanız şu anda kullanmıyorum :) Çok ekstra duruyor.

• D7100 kullananlar buralara pek uğramıyor, ya da Türkiye'de pek D7100 kullanan yok sanırım...

Konuyu canlandırmak adına, bugün üyesi olduğum fotoğraf klübü ile yaklaşık 2,5 saatlik bir yürüyüş gerçekleştirdik Stångån Nehri boyunca. Bir kaç fotoğraf ekliyorum, beğenmeniz dileğiyle.

Not: Fotoğrafların tamamı Nikon 50 mm f1.8 D ile çekilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 13 Ekim 2013; 21:47:58 >

• Ekipmanların hakkını veren fotoğraflar elinize sağlık , diğer konu içinde yazdıklarım size değil servis içindi yanlış anlaşılma olmasın:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz06

Ekipmanların hakkını veren fotoğraflar elinize sağlık , diğer konu içinde yazdıklarım size değil servis içindi yanlış anlaşılma olmasın:)

Tesekkurler hocam, elimden geldigince gelistirmeye calisiyorum kendimi. Sagolun.

Yok hocam hicbir problem =) Yanlis anlasilma yok yani =) keep going...
  • İki aylık uzun araştırmalarım sonunda karar verdiğim Tamronun ödüllü yeni 90mm makrosuyla çektiğim ilk fotoğrafları paylaşmak istedim. İlk izlenimlerim çok olumlu. Odaklaması son derece hızlı ve başarılı, keskinlik ve makro kabiliyetine değinmiyorum zaten. Vc özelliği de nikon objektiflerin vc si kadar başarılı. 85mm. 1.8g Nikonla arada kalmıştım ama bokeh kabiliyeti oldukça iyi şimdilik doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubeceren -- 14 Ekim 2013; 0:54:39 >

• ubeceren kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun... Devamını bekliyorum.

Hocam fotoğraflarda herhangi bir keskinleştirme ya da clarity eklenmiş durumda mı?

Ayrıca renkler çok canlı. Bu Lens in bu renk reprodüksiyonunda ne kadar sorumluluğu var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 14 Ekim 2013; 1:00:06 >
  • Jpegler üzerinden hızlıca bir elden geçirdim lightroomda (bunu refleks olaraka yapıyorum artık :), ham halleri de oldukça başarılı zaten.
  • otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    Özellikle göl manzarasına bayıldım, bulutlar da harika olmuş, mekan güzel olunca fotoğraflar da ayrı bir güzel oluyor tebrikler.
    Bu yağ toz olayın takılmayın f/16 ve üzerinde hangi makinayı test etseniz leke çıkacaktır, makinanızın keyfine bakın, bukadar yüksek f değerlerine zaten ihtiyacınız olmayacaktır.
  • ubeceren kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...

O halde tamron 90mm i sayenizde daha yakından tanımış olacağız ilerleyen günlerde sayenizde...Gerçekten keskinlik, bokeh ve renkler çok başarılı gözüküyor. D7100 le uyum içindeler...
  • Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz d610 geliyor
    Ben de bu ara bi şeytana uysam d5200 ve tamron 17-50 alayim diyorum 2000civari oluyor ne dersiniz şuan zamanı mi biraz daha bekleyeyim mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konunun d610 ile ilgisini anlayamadim ancak 650d yi göz ardi etmeyin bence.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

Çektiğim fotoğraflara bakıyorum da 18 ile zaten çekmiyorum genelde..Mutlaka bir iki tık zoom giriyorum.
    Bu arada yukarıda zaten 24-105 f4 demedim, aynen sizin verdiğiniz linkteki 24-120 f4'ü düşünüyorum

Algida secicilik yapmis beynim bana demekki 24-105 sormussunuz gibi okumusum :)

24-120 nin sorunu koselere gittikce yumusak sonuclar vermesi. Tabiki DigitalRev den izleyebilirsiniz geri kalanini ancak Dx body ilr kullanacaksaniz koselere gitmeyeceginizden sizi tatmin eden keskinligi alacaginizdan eminim.

24-120 N serisi yani Nano kaplama olmasına rağmen malesef parasını tam haketmeyen bir lens illaki full frame lensi kullanacağım diyorsanız yeni 24-85 lensi öneririm fiyat performans olarak iyi sayılır..

• Spontane portre çalışmalarımdan

Nikon D7100 + 50 mm f1.8 D ile çekilmiştir.

• Şu nikon ' un g lensleri ciddi anlamda iyi , hemde ucuz . Canon'da bu kalitede lens yok
  • Hangi konu ile hangi alaka ile geldin de yine Canon Nikon diyip duruyorsun! Yeter artik arkadasim, bir uyardik olmadi iki uyardik olmadi, gelip bu konunun da icine etmene izin veremem. haydi rastgele!

• quote:

konunun d610 ile ilgisini anlayamadim ancak 650d yi göz ardi etmeyin bence.

Fiyatlarda düşme olursa diye :)

O da ne :)
    http://m.donanimhaber.com/haberler/Nikon-D5200-modelini-yenileyerek-D5300-DSLR-fotograf-makinesini-resmen-duyurdu.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enreka_tr -- 17 Ekim 2013; 12:47:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 çekimde tertemiz D7100 isteyen olursa PM

http://forum.donanimhaber.com/m_82731269/f_//tm.htm#82731269
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.