Şimdi Ara

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
739
Cevap
14
Favori
71.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o grenler olmasaydı varya,dadundan yenmezdi :D ben biraz oynadım fotoğrafla
     Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenkirpici

o grenler olmasaydı varya,dadundan yenmezdi :D ben biraz oynadım fotoğrafla
     Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

Eyvallah hocam eline saglik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: core2ibo

Arkadaslar japonyadan d7100 alacagim ama hangi lensle alacagima karar veremedim. 18-105,18-200 ve 16-85 ile kit olarak satiliyor.

18-105 ile 18-200 arasinda 600 lira fark var. 16-85 linin fiyatida 18-200 ün fiyatina yakin. siz hangi lensi tavsiye edersiniz?

18-200 icin keskin bir lens degil deniliyor forumlarda

önerileriniz icin tesekkurler.

Nikon 18-140 mm lensi çıktı, onu da bir araştır..
     Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

• quote:

Orijinalden alıntı: fanican

quote:

Arkadaslar japonyadan d7100 alacagim ama hangi lensle alacagima karar veremedim. 18-105,18-200 ve 16-85 ile kit olarak satiliyor.

18-105 ile 18-200 arasinda 600 lira fark var. 16-85 linin fiyatida 18-200 ün fiyatina yakin. siz hangi lensi tavsiye edersiniz?

18-140 ile kit olarak satilmiyor. Ayri almak gerekiyor oda baya pahaliya geliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fanican

quote:

18-140 ile kit olarak satilmiyor. Ayri almak gerekiyor oda baya pahaliya geliyor.

fotoğrafiuma telefonla bir sorun, ne diyorlar bakalım...

• Yakın zamanda bende D7100 ve 18-200 lens ile aranıza katılıyorum.Arkadaşım Amerikadan getirecek.
  • quote:

7100+18-140 kit
    http://forum.birkarefotograf.com/attachments/nikon-dx-slr-d40-d90-d5300-d3200-d7100/57d1387182691-nikon-d7100-kullanicilari-7100-001jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanican -- 18 Aralık 2013; 17:35:18 >
  • fanican kullanıcısına yanıt
    ben japonyadan alacagim. orada kit olarak satilmiyor
  • core2ibo kullanıcısına yanıt
    tmm
  • Ustatlar d7100 e 1000 lira fazla vermeye deger mi yoksa d7000mi almaliyim? Bir de lens olarak ta tak gez tamron 17-50;non vc mi dersiniz yoksa 18-105 vrmi? Farklari soyler misiniz?

• ÖzGüR-LüK kullanıcısına yanıt
    Vallahi para konusunda birşey diyemeyeceğim, gücünüz yetiyorsa D7100 tabiki daha iyi seçim olur. Ama 1000TL lik farka değer mi değmez mi biraz kişisel bir sorun. Profosyonel amaçlı kullanmayacaksanız değmez, 1000 TL yi, kaliteli lenslere yatırırsanız çok ama çok daha iyi sonuçlar alırsınız.

Diğer soruya gelicek olursak, 17-50 benim için kısa bir aralık, 18-105 i kullanıyorum ben. 17-50 2.8 in keskinlik konusunda artısı var ancak 105 daha uzun bir aralık olduğundan ve çokta kötü bir tercih olmadığından özellikle düzgün hava koşullarında, tercihim bu şekilde olurdu. Bu arada VC siz almanızı şahsen tercih etmem. VC ile 4 stop a kapar daha düşük enstantanelerde aynı keskinlikte sonuç alabilirsiniz. Faydasını, karanlık ortamlarda iso arttırmak yerine, perde hızınızı düşürerek daha kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz. Şansınız varsa tercihiniz VC den yana olsun bence.
  • Ben profesyonel amaçlı kullanmayacağım, bilirsiniz ilk DSLR si olan bi gencin neler yapacağını, kendimi geliştirene kadar otu onu bunu çekerim :) Bu sebepten dolayı 800 tl gibi bir fark verme gibi bir lüksüm yok AA filtresine ve HDR moduna. HDR zaten CS5 lik bi olay yani. Başka teknik detaylar vardır ama benim gibi amatör nasıl ayırteder ayrı bi mevzu. Yani profesyonel anlamda kullanmayışımdan ve 800 TL yi verecek gücüm olmayışından, ayriyetten de 800TL gibi bir farkı (param yetmese bile) görmeyişimden nikon D7000+ Tamron 17-50 vc siz almaya karar verdim.
    Herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
    Işığınız bol olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzGüR-LüK -- 24 Aralık 2013; 10:04:12 >
  • ÖzGüR-LüK kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun hocam. Zamaninda canon a720 icin ekstra 100 tl vermeyip a570 almistim. Hala kullanirim makinayi 5 sene gecti ve belkide en guzel makrolarimi onunla cektim. O yuzden d7000-d7100 arasindaki farki bizim gibi kullanicilarin fark edecegini sanmiyorum. Guzel fotograflarinizi gormek dilegiyle.

• Merhaba arkadaşlar, ben de yakın zamanda Nikon D7100 alarak aranıza katılacağım. 18-105 kit olarak almayı planlıyorum. Hem sizlerden edindiğim, hem başka araştırmalarım sonucunda bunda karar kıldım ama bir kaç sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle bu benim ilk slr makinem olacak, güzel kareler yakalarım inşallah:)
    Ben makineyi Almanya'dan alacağım, eşim perşembe günü Almanyaya gidecek, hazır gitmişken de oradan almasını planlıyorum. Araştırdığım kadarıyla Türkiye'den daha ucuz fiyatlar, yakın zamanda satın alan arkadaşlar varsa ve fiyatları yazarlarsa çok sevinirim. Almanyada Saturn mağazasında güncel fiyatı 1049 Euro, o da 2950 TL gibi bir fiyat oluyor, tabi bir de vergi iadesi oluyor. Türkiye fiyatları ise 3500 TL civarı görünüyor. Bu arada ben İzmir'de yaşıyorum.
    İkinci sorum ise UV filtre ile ilgili, bunu da hemen almalı mıyım sizce? Bir de makineyle birlikte hemen almakta fayda var dediğiniz şeyler var mı?

• d7100'ü mü satıyorum. İlgilenen varsa pm ile ulaşabilir bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serci555

d7100'ü mü satıyorum. İlgilenen varsa pm ile ulaşabilir bana.

Neden satıyorsunuz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinn78

quote:

Orijinalden alıntı: serci555

d7100'ü mü satıyorum. İlgilenen varsa pm ile ulaşabilir bana.

Neden satıyorsunuz acaba?

Najit ihtiyacimdan. Makinemden cok memnunum yoksa.

• quote:

Merhaba arkadaşlar, ben de yakın zamanda Nikon D7100 alarak aranıza katılacağım. 18-105 kit olarak almayı planlıyorum. Hem sizlerden edindiğim, hem başka araştırmalarım sonucunda bunda karar kıldım ama bir kaç sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle bu benim ilk slr makinem olacak, güzel kareler yakalarım inşallah:)
    Ben makineyi Almanya'dan alacağım, eşim perşembe günü Almanyaya gidecek, hazır gitmişken de oradan almasını planlıyorum. Araştırdığım kadarıyla Türkiye'den daha ucuz fiyatlar, yakın zamanda satın alan arkadaşlar varsa ve fiyatları yazarlarsa çok sevinirim. Almanyada Saturn mağazasında güncel fiyatı 1049 Euro, o da 2950 TL gibi bir fiyat oluyor, tabi bir de vergi iadesi oluyor. Türkiye fiyatları ise 3500 TL civarı görünüyor. Bu arada ben İzmir'de yaşıyorum.
    İkinci sorum ise UV filtre ile ilgili, bunu da hemen almalı mıyım sizce? Bir de makineyle birlikte hemen almakta fayda var dediğiniz şeyler var mı?

3500 tl olan resmi disti garantili, ithalatçı garantili olanlar 3.100 tl civarı..(18-105 kit)

• quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

quote:

Merhaba arkadaşlar, ben de yakın zamanda Nikon D7100 alarak aranıza katılacağım. 18-105 kit olarak almayı planlıyorum. Hem sizlerden edindiğim, hem başka araştırmalarım sonucunda bunda karar kıldım ama bir kaç sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle bu benim ilk slr makinem olacak, güzel kareler yakalarım inşallah:)

3500 tl olan resmi disti garantili, ithalatçı garantili olanlar 3.100 tl civarı..(18-105 kit)

Teşekkür ederim cevabınız için, peki ikisi arasındaki fark nedir garanti olarak? Bir de bu fiyata nerede satılıyor? Ben birkaç internetten satış yapan yerde düşük fiyat gördüm ama siteler bana güvenli gelmedi açıkçası.

• resmi üründe 2 yıl garanti kapsamındasınız. spot üründe dükkan garantisi altındasınız. dükkandan aldıktan 15-20 günden sonra büyük ihtimalle satıcı sizi tanımaz.

dükkan garantisinden ben şahsen 7. günde faydalandım, çok memnun kaldım makinemi değiştirdiler ama çok sıkıntı çekenler de oluyor.

diğer taraftan resmi garantide de herşey sorunsuz işleyecek diye bir garanti yok.

umarım makineniz temiz çıkar, kullandığınız sürece sorun çıkarmaz.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.