Şimdi Ara

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
739
Cevap
14
Favori
71.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok güzel fotoğraflar. Orjinallari var mı acaba bunların flickr yada herhangi bir başka ağ üzerinde profilinizde? Bir de hangi lensle çekmiştiniz?
  • Merhaba Lens Tamron 90mm vc macro.
    İmzamda 500px linki mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ubeceren kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Bende 7100 aldım 18-105 kit ile birlikte. Bizde bu yola merak sardık ,gönül koyduk aranıza katıldık

İlk defa slr makineye sahip oluyorum o yüzden suanda makineyi keşfetmek le mesgulum :)

Çekilen resimlere baktimda insallah bende sizlere yaklaşabilirim :)
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Ben bu alanda yeniyim; yıllardır içimde hep fotoğraf çekme arzusu vardı ama bir türlü bunu pratiğe dökememiştim. Nihayet hizmetiçi seminerinde seminer veren hocanın da tavsiye ve cesaretlendirmesiyle ilk adımı atarak Nikon D7100 aldım;
    Merak ettiğim, sorun olup olmadığını dahi bilmediğin bir konuda merakımın giderilmesini rica ediyorum.
    Sürekli Yüksek Hızda (CH) çekim yaparken flaş açıkken bu çekimi gerçekleştirmiyor. Flaş kapalı iken seri çekim yapıyor.
    Bu durum bu makineler için normal midir, yoksa benim makinemde mi sıkıntı mı var? Ya da genelde makineler flaş açıkken yüksek hızda çekimde sıkıntı yaşar mı?
    Bu aşamada makinemde sıkıntı varsa da üzülürüm çünkü spot piyasadan ithalatçı firma garantisi ile almıştım durda uğraş!
    Saygıyla Kalın!
  • quote:

Orijinalden alıntı: alierol1971

Merhaba Arkadaşlar,
    Ben bu alanda yeniyim; yıllardır içimde hep fotoğraf çekme arzusu vardı ama bir türlü bunu pratiğe dökememiştim. Nihayet hizmetiçi seminerinde seminer veren hocanın da tavsiye ve cesaretlendirmesiyle ilk adımı atarak Nikon D7100 aldım;
    Merak ettiğim, sorun olup olmadığını dahi bilmediğin bir konuda merakımın giderilmesini rica ediyorum.
    Sürekli Yüksek Hızda (CH) çekim yaparken flaş açıkken bu çekimi gerçekleştirmiyor. Flaş kapalı iken seri çekim yapıyor.
    Bu durum bu makineler için normal midir, yoksa benim makinemde mi sıkıntı mı var? Ya da genelde makineler flaş açıkken yüksek hızda çekimde sıkıntı yaşar mı?
    Bu aşamada makinemde sıkıntı varsa da üzülürüm çünkü spot piyasadan ithalatçı firma garantisi ile almıştım durda uğraş!
    Saygıyla Kalın!

Değerli arkadaşlar,
    Kendi sorumu kendim cevaplayım, belki benim durumuma düşen arkadaşlar olur diye; Bu durum makineden kaynaklanan bir problemden kaynaklanmıyor. Flaşın hızının yetersizliğinden kaynaklanıyor. Makinemi NIKON - SB-400 Speedlight FLASH ile denediğimde Sürekli Hızlı Mod da(CH) çok rahat çekim yapabildiğimi gördüm.
    Sadece bu Flaş ile hızlı çekim yapacaksınız diye bir şey yok, ben bu Flaş ile denedim ancak bir çok flaş ile sürekli yüksek hızda rahatlıkla çekim yapabiliyorsunuz.
    Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: micsh1

Bende 7100 aldım 18-105 kit ile birlikte. Bizde bu yola merak sardık ,gönül koyduk aranıza katıldık

İlk defa slr makineye sahip oluyorum o yüzden suanda makineyi keşfetmek le mesgulum :)

Çekilen resimlere baktimda insallah bende sizlere yaklaşabilirim :)

Ben de aynı sizin gibiyim. Öğrendikçe bi kaç püf noktasını anlatırsınız, ben de öğrenebilirsem anlatırım. Anlaştık?
  • ÖzGüR-LüK kullanıcısına yanıt
    Tabikide .

Kısmen makineye alistim. profosyenel fotoğrafcı 1-2 arkadasım var onları baya yıprattim :)

özel sebeplerden dışarı çıkıp fotoğraf çekemedim ancak teorik kısmını kavradım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micsh1 -- 18 Mart 2014; 20:29:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: micsh1

Tabikide .

Kısmen makineye alistim. profosyenel fotoğrafcı 1-2 arkadasım var onları baya yıprattim :)

özel sebeplerden dışarı çıkıp fotoğraf çekemedim ancak teorik kısmını kavradım :)

bir soru ...7100 ilk sürümlerinde sorunlar vardi..aldignizdada sorun oldumu?
  • oskis kullanıcısına yanıt
    Aldığım gündenn şuana kadar hiç bir sorun yaşamadim
  • arkadaşlar merhaba,
    d7100 ile farklı af tune ayarlarında çekim yapıyorum.
    fotoğrafları viewnx2 de açıyorum ama exif bilgisinde bu bilgi çıkmıyor. herşey var, ama bu bilgi yok.

d7000 le çektiğim fotolarda bu bilgi var.

DÜZELTME: CEVABI BULDUM. VİEWNX2 GÜNCEL SÜRÜMÜ YÜKLEDİM SORUN ÇÖZÜLDÜ :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recall -- 26 Mart 2014; 22:01:41 >
  • Merhaba arkadaşlar bende iki üçgün önce D7100 ile aranıza katıldım Lens olarak da Tamaron 17-50 f 2.8 vr modeli olanı ve battarıy grip makina body ve çekilen fotoğraflar çok güzel oldu makinadan şimdilik çok memnunum biraz ağar oldu battery grip ve 17-50 lens ile ama bu şekilde fotoğraf çekmek insana zevk veriyor ileride zoom lensi almayı düşünüyorum
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radres108 -- 14 Nisan 2014; 13:38:39 >
  • Merhaba arkadaşlar,yakın zamanda 7100 alan var mı aranızda ,fiyatlar body ve lensli ne durumda spotda, yurt dışından getirtme imkanım da var Almanya yada uzak doğudan (Tayland - Bangkok)
    spot piyasadan daha avantajlı olacaksa bu alternatifi de değerlendirebilirim. Buralardan temin eden yada edilecek yerler bilen varsa,paylaşırsa sevinirim.Birde beraberinde ki lens önerinizi alabilirsem
    süper olur.

Işığınız bol olsun ....
  • Yukarılarda yazmıştım, ben refleksfoto'dan almıştım, orada hem disti garantili hemde ithalatçı garantili fiyatlara bakabilirsiniz.
  • CaRaBeeN kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler,önce yurtdışı alternatifini değerlendirip olmazsa Hayyam ın yolunu tutarım.
  • D7100 18-140 almayı düşünüyorum şimdi ben çok uzun zamdır araştırma yapmama rağmen bilmediğim konular çok çünkü ilk makinem olacak. şimdi bu lensle yakın çekim yani çiçeği böceği ve normal manza resmi çekebilir miyim. birde ayın 8 de sipariş verecem ama makineyi nerden almamı tavsiye edersiniz.
  • Merhaba arkadaşlar .... uzun zamandır araştırıyorum bakıyoruz yazıyorum soruyorum derken d7000 den vazgeçip d7100 almaya karar verdim... Ama okudum ki d7100 de de yağlanmaya ve tozlanma sorunları varmış... Ben bir Nikon kullanıcısı olmakta kararlıydım , şimdi CCanon için onca araştırma yapmak istemiyorum. Lütfen bana yardımcı olun :( d7100 de yağlanma ve tozlanma sorunu yaşadınız mı yakınlarınızda ki kullanıcılardan duydunuz mu ? Ben Denizli de yaşıyorum böyle bir sorunda burada temizleteceğim güvenilir biri yok ki istanbula göndersem haftalar alırmış gelmesi ve çizikler temizlenmeme sorunu gibi sorunlarda oluyormuş .. yedek bir makinam olmadığı için bunuda göze alamam... Canon için araştırmalara başlasam mı ne dersiniz ? ? ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviden

Merhaba arkadaşlar .... uzun zamandır araştırıyorum bakıyoruz yazıyorum soruyorum derken d7000 den vazgeçip d7100 almaya karar verdim... Ama okudum ki d7100 de de yağlanmaya ve tozlanma sorunları varmış... Ben bir Nikon kullanıcısı olmakta kararlıydım , şimdi CCanon için onca araştırma yapmak istemiyorum. Lütfen bana yardımcı olun :( d7100 de yağlanma ve tozlanma sorunu yaşadınız mı yakınlarınızda ki kullanıcılardan duydunuz mu ? Ben Denizli de yaşıyorum böyle bir sorunda burada temizleteceğim güvenilir biri yok ki istanbula göndersem haftalar alırmış gelmesi ve çizikler temizlenmeme sorunu gibi sorunlarda oluyormuş .. yedek bir makinam olmadığı için bunuda göze alamam... Canon için araştırmalara başlasam mı ne dersiniz ? ? ?

Eski bir Nikon kullanıcısı olarak ben de DSLR fotoğraf makinesine yeni geçiş yaptım ve yaptığım araştırmalar sonrasında geçtiğimiz haftalarda Nikon D7100 aldım. Bahsettiğiniz yağlanma sorununu D7000'de çok sık duyuyordum, bu nedenle alırken ben de olaya biraz temkinli yaklaşmıştım ancak sonrasında işi biraz da şansa bırakıp D7100 almaya karar verdim. Şimdi sizin için makineyi en yüksek f değerine alıp gökyüzüne doğru bir fotoğraf çektim.

Aşağıdaki linkte D7000 ile çekilmiş yağlanma sorunu bulunan fotoğrafları görebilirsiniz.

https://www.flickr.com/photos/28129965@N00/5878992269/in/pool-d7000-oil-on-sensor/

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: maviden

Merhaba arkadaşlar .... uzun zamandır araştırıyorum bakıyoruz yazıyorum soruyorum derken d7000 den vazgeçip d7100 almaya karar verdim... Ama okudum ki d7100 de de yağlanmaya ve tozlanma sorunları varmış... Ben bir Nikon kullanıcısı olmakta kararlıydım , şimdi CCanon için onca araştırma yapmak istemiyorum. Lütfen bana yardımcı olun :( d7100 de yağlanma ve tozlanma sorunu yaşadınız mı yakınlarınızda ki kullanıcılardan duydunuz mu ? Ben Denizli de yaşıyorum böyle bir sorunda burada temizleteceğim güvenilir biri yok ki istanbula göndersem haftalar alırmış gelmesi ve çizikler temizlenmeme sorunu gibi sorunlarda oluyormuş .. yedek bir makinam olmadığı için bunuda göze alamam... Canon için araştırmalara başlasam mı ne dersiniz ? ? ?

Eski bir Nikon kullanıcısı olarak ben de DSLR fotoğraf makinesine yeni geçiş yaptım ve yaptığım araştırmalar sonrasında geçtiğimiz haftalarda Nikon D7100 aldım. Bahsettiğiniz yağlanma sorununu D7000'de çok sık duyuyordum, bu nedenle alırken ben de olaya biraz temkinli yaklaşmıştım ancak sonrasında işi biraz da şansa bırakıp D7100 almaya karar verdim. Şimdi sizin için makineyi en yüksek f değerine alıp gökyüzüne doğru bir fotoğraf çektim.

Aşağıdaki linkte D7000 ile çekilmiş yağlanma sorunu bulunan fotoğrafları görebilirsiniz.

https://www.flickr.com/photos/28129965@N00/5878992269/in/pool-d7000-oil-on-sensor/

cevabınız için çok teşekkür ederim. Sizde memun kalanlardansınız . İnşallah hep memuniyet içinde kullanırsınız, darısı bana diyeyim.Ben lenslere bakıp karar vermeye başalayayım

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.