Şimdi Ara

Nikon D7100 Lens tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şuan elimde canon 600d var. Uzun zamandır kullanıyorum ve artık güncelleme vakti geldiğini düşünüp nikon d7100 alma niyetim var.
    Makine, fotoğraflama konusunda yeterli bir birikimim de var. 500 e yakın ürün fotoğrafı çekmişliğim de söz konusu. Şimdi ise daha çok hobi amaçlı fazla da masraf etmeden, uzun ömürlü, pişman olmayacağım ve kaliteli bir makine olarak bu makineyi seçtim.
    Sorum, yardımınızı istediğim husus ise lensle alakalı. Satın alırken BODY + KİT(18-105 ya da 18-140) şeklinde mi yoksa kit yerine şu objektifi alırsan çok daha akıllıca olur dediğiniz BODY + Objektif şeklinde mi almalıyım.
    Bu hususta tavsiyenizi merak ediyorum.
    Ayrıca Amazondan alma gibi bir imkanım da olabilir. Hemen Hemen aynı fiyata geliyor 3000 tl (18-140 $1,096.95). Yahut ta sirkecideki pasajdan mı almayalım(dist. garantisi olmayan)?

• 18-140 ile alırsan daha iyi. bence. günlük kullanım için çok geniş bir aralığı kapsıyor. üstelik de 18-105'in de yer aldığı serinin en güncel teknolojiye sahip üyesi.

doğubank yada hayyam pasajından alabilirsin. dükkan ismi vererek burada referans sorabilirsin insanlara.

bu iki han dışında, diğer hanlarda da küçük küçük dükkanlar var; ama bugün var yarın yoklar. onlara dikkat et, oralardan alma.

amazon alışverişini amerikada bizzat yapabileceksen, yada gelen paketi senin adına açıp inceleyip, tamamdır diyebilecek birileri varsa, o zaman tercih et.

bunlar benim düşüncelerim.
  • Çok teşekkür ederim, peki hayyam pasajından önerebileceğiniz bildiğiniz güvenilir bir dükkan var mıdır ?
  • dükkan isimleri konusunda çok iyi değilim. burayı takip eden arkadaşlar isim verebilir.

aklıma gelen isimler şunlar:hayyamın girişinde, pasaj içine değil de girişi caddeden olan polat foto var. bir de babataş var diye biliyorum.

resmi ürünler konusunda da sirkeci göbekten, cağaloğluna çıkan caddenin başında sağda yuvam foto var.

büyük ihtimalle 18-140 yoktur elinde ama, doğubank birinci katta, saatçilerin olduğu bölümde yıldız ticaret var. oraya da sorabilirsin. spot ürün satar. gerçek, sıfır cihaz satar.

umarım işine yarar bu isimler.
  • 18-105mm lens 18-140mm lense göre bariz keskinlikte görüntü performansı yakalıyor. Aradaki 35mm zoom farkını keskinliğe değişmemek gerek. 18 - 105 kitlensle 3000 tl hepsiburda da var, açılmamış kutulu olduğuna emin olduğunuz ve faturalı olarak satan farklı yerden de alabilirsiniz.

Bütçeyi az biraz daha yükseltebilirseniz Canon 70d 18-135mm STM lensli makinayı öneririm, 3400tl. Arkadaşıma aldık muhteşem kalite ve hızda bir lens canon 18-135 STM. Canon 70d ayrıca oynar ekranlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saymar -- 20 Nisan 2016; 1:37:22 >
  • 600d canon kullandım zaten, biraz da nikon kullanmak istiyorum. Hakikaten kaçırılmayacak bir nokta oynar ekran, bir çok açıdan rahatlıkla fotoğraf çekme imkanına elverişli oluyor, ama nedense gönlüm nikonu istiyor.
    Özellikle kit lensi almayıp da ki neredeyse kit lens için 600 tl ödüyorsun. Onun yerine 1000 tl ver de şu objektifi al gibisinden bir tavsiyeniz olur mu, onu çok merak ediyorum.
    Sadece örnek olsun diye söylüyorum
    Edit: "Sigma 210306 18-35mm F1.8 DC HSM Lens for Nikon APS-C DSLRs (Black)" lens mesela. (Nedir ne değildir pek bilmem ama sadece örnek olsun diye yazayım dedim, fiyatı 800 dolarmış. Tabi bu fiyat aralığına ulaşmam çok zor da)
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekhuma -- 20 Nisan 2016; 21:17:42 >
  • 18-135 yerine bir miktar zoon aralığı dar kalsada, Sigma 17-70 f:2.8-4 1.300tl ile muazzam bir objektif.

18-55 yerine ise tamron 17-55, sigma 17-55 e bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekhuma

600d canon kullandım zaten, biraz da nikon kullanmak istiyorum. Hakikaten kaçırılmayacak bir nokta oynar ekran, bir çok açıdan rahatlıkla fotoğraf çekme imkanına elverişli oluyor, ama nedense gönlüm nikonu istiyor.
    Özellikle kit lensi almayıp da ki neredeyse kit lens için 600 tl ödüyorsun. Onun yerine 1000 tl ver de şu objektifi al gibisinden bir tavsiyeniz olur mu, onu çok merak ediyorum.
    Sadece örnek olsun diye söylüyorum
    Edit: "Sigma 210306 18-35mm F1.8 DC HSM Lens for Nikon APS-C DSLRs (Black)" lens mesela. (Nedir ne değildir pek bilmem ama sadece örnek olsun diye yazayım dedim, fiyatı 800 dolarmış. Tabi bu fiyat aralığına ulaşmam çok zor da)
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Fotoğraf tarzı, ilgisine ve merakına göre uygun lense sahip olmak gerek. Makro, portre, manzara, zoom ayrıntı fotoğrafı gibi ilgi alanlarına uygun lens düşünmek gerek. Sigma 18-35 tek lens olarak yeteceği kanaatinde değilim ancak Portrede 1.8 açık diyafram etkili ışık alıp ve güzel bokeh oluşturacaktır. Nikonda kararlıysanız kutusunda 18-105 lensiyle benim naçizane önerim olur, sonraki zamanda para oldukça meraka göre ilave lens alınır.
    Mesela manzara çekimi için tokina 11-16 veya 11-20 f2.8.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.