Şimdi Ara

Nikon D750 için ne düşünüyorsunuz, FF'e geçmek için tercih edilir mi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
5.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nikon D750 modelini duyurdu biliyorsunuz.
    Ürünü ilk incelediğimde heyecanlandım açıkcası, güzel özellikleri var :)

d7100 kullanıyorum ve full frame bir body almak istiyorum.
    diğer Nikon alternatifleri arasında d750 hakkında ne düşünüyorsunuz alınabilri mi? alınmalı mı?

Selamlar.

• mynisan M kullanıcısına yanıt
    Kağıt üzerinde çok çok iyi bir gövde, ancak son dönemde piyasaya sürülen pek çok Nikon gövde gibi kusursuz değil. Bir iç yansıma sorunu var, bu nedenle yurt dışında geri çağrıldı ve kısa süre sonra sorunsuz versiyonlar vitrinlerde olacak. Biraz beklenip, onlardan biri alınabilir.
  • Sensore giden karanlik odada normalde tum dslr makinalar mat kaplama bulundururken, Nikon (heralde eglence olsun diye) alt kisimda acikta metalik parca birakmis. Haliyle yansima yapiyor sensore ve fotografa da yansiyor. Yeni seri ve ya duzeltme cikmadan almayin. D610'dan cok bi farki da yok acikcasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

Kağıt üzerinde çok çok iyi bir gövde, ancak son dönemde piyasaya sürülen pek çok Nikon gövde gibi kusursuz değil. Bir iç yansıma sorunu var, bu nedenle yurt dışında geri çağrıldı ve kısa süre sonra sorunsuz versiyonlar vitrinlerde olacak. Biraz beklenip, onlardan biri alınabilir.

Bu detaydan haberim yoktu teşekkürler.
  • Sırf af Performansı için seçilebilecek bir Gövde benim için. Tavsiye ederim Işık sızması tüm modellerde yok bildiğim kadarıyla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şurada konuyla ilgili bilgi var:

http://nikonrumors.com/2015/01/20/nikon-issued-d750-service-advisory-for-the-reflectionflare-issue.aspx/

Şu adrese seri numaranızı girdiğinizde, cihazınızın etkilenip etkilenmediğini söylüyor. Türkçe de var.

advisory.nikonrepair.eu
    Select Language
    http://advisory.nikonrepair.eu/Language_Select_D750.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: Macintosh

Sırf af Performansı için seçilebilecek bir Gövde benim için. Tavsiye ederim Işık sızması tüm modellerde yok bildiğim kadarıyla.

4S'le aynı Af motoruna sahip sanırım.
    quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Sensore giden karanlik odada normalde tum dslr makinalar mat kaplama bulundururken, Nikon (heralde eglence olsun diye) alt kisimda acikta metalik parca birakmis. Haliyle yansima yapiyor sensore ve fotografa da yansiyor. Yeni seri ve ya duzeltme cikmadan almayin. D610'dan cok bi farki da yok acikcasi.

FullFrame için beklemeye karar verdim. W810 yada sorunsuz bir d750 çıkana kadar almayacağım :)
  • 2015 ortasına kadar beklemekte yarar görüyorum.
    Amaa bu body'den çok ama çok umutluyum.
    Beni oldukça heyecalandırmayı başardı.
    Çok keskin bir objectif ile harikalar yaratacağını düşünüyorum.
    Yazdım aklımın bir köşesine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mynisan

2015 ortasına kadar beklemekte yarar görüyorum.

Samimi bir deneyim aktarayım.D600 ilk çıktığında alanlardanım,makine gerek iso performansı gerek geniş dinamik aralığı ile harika ancak ilk 500 kareden sonra başlayan tozlanma sorunu beni 2013 Ekim ayında 1860 EUR a satın aldığım body den resmen bezdirdi.

Süreç herkesin malumu Nikon böytle bir şey yok dedi alıp makineleri değişeceğine kabul bile etmedi.Daha sonra yerine D 610 u üretti fark ana olarak sorunlu perde ve ayna makenizmasının değişimiydi yeni makinede de sorunlu kısım değiştiğinden sorun yoktu.

Nikon yeni makine piyasaya verildikten sonra dahi hatasını kabul etmeyerek hatalı olan D600 leri D610 ile kendiliğinden değişmedi.

Ta ki Çin hükümeti D600 satımını ülkede yasakladı ve ardından USA da büyük avukatlık şirketleri çok büyük davalar açınca Nikon çark ederek önce usa'da ardın danda belli tamir ve temizlik prosedürünü geçirmiş D600 leri D610 ile değiştireceğini yayınladı.

Sonuçta ne oldu;olması gereken oldu,ama nasıl benim gibi bir çok kişi gözünde Nikon çok büyük prestij kaybına uğradı malesef,kaybedeceği parayı zaten kaybetti ve değişimler ile zaten kaybediyor.Ama prestijini müşteri önünde kaybetmesi en büyük hatası oldu kanımca.

Benim makinede garantiden değişti şu an sıfır bir D610 sahibiyim.Ama ne yalan söyleyeyim bu arada tüm prima lenslerimi elden çıkarttım bir makine ile gelen 24-85 lens birde usa dan gelirken aldığım 70-300 lens var elimde, bunları da satıp satmamakta tereddütteyim.

Nedenine gelince ben artık Nikon'a malesef güvenmiyorum,ayrıca geleceğin de gerek APSC de gerek FULL FRAME de aynasızlarda şekilleneceğini düşünüyorum.

Tercihiniz Nikondan yana olacaksa nacizane önerim ya denenmiş sorunsuz D610 ladan birini düşmüş fiyatlarından da istifade ederek güvendiğiniz bir spot satıcıdan almanız.

Ya da şöyle bir 6 ay daha bekleyerek,öncelikle D750 nin tüm sorunların görülmesini ve birazda fiyatının düşmesini bekleyerek Yurt içi veya Yurt dışı garantili bir tane edinmeniz.

Hani garantilisi de gördüğünüz gibi sorununuzu 30 ay geçtikten sonra çözüyor,bu ne biçim garantiyse ben aldım makineyi Eylül 2012 te Makine değişti Aralık 2014 te bu arada keyifle ve tereddütsüz çektiğim kare sayısı 50 yi geçmez.Verdiğim paraya yazık değilmi ?

Bence iyi düşününüz.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derin07 -- 29 Ocak 2015; 23:56:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: derin07

Nikon bizim bu forum başta olmak üzere TR'de forum Nikonistleri tarafından her daim kurtarılır. O yüzden, Nikon TR'ye güvenerek böyle yapıyordur . Gerçi Nikon'un fanatikleri Canon'unkilere oranla daha az gibi yada bana öyle denk geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Nikon bizim bu forum başta olmak üzere TR'de forum Nikonistleri tarafından her daim kurtarılır. O yüzden, Nikon TR'ye güvenerek böyle yapıyordur . Gerçi Nikon'un fanatikleri Canon'unkilere oranla daha az gibi yada bana öyle denk geldi.

Alıntıları Göster

Yaşanmış tecrübelerden faydalanmak gibisi yok..
    ancak artık aldığınız D750 eğer sorunlu bir gövde çıkarsa D600 deki gibi sürüncemede kalacak bir durum olmayacaktır ama garanti servis falan uğraşmak insanı makinasından soğutur resmen..
    eğer bu gövde ise almayı kafanıza koyduğunuz o zaman bir süre beklemekte fayda var bence de.

ama ben gövde almaya karar vermişsem, o fiyat seviyelerine çıktıysam ve Nikon alacaksam D810 gibi bir gövde dururken biraz bütçeyi zorlar ara modellere falan hiç bakmadan D810 alırdım.

• bence hiç bekleme git bi d7000 al. daha iyi bir makine size daha iyi fotoğraflar vereceği düşüncesine pek kapılmayın.

onuda alsan aynı fotoğrafı çekceksin d7000 de alsan aynı fotoğrafı çekceksin.

lens için ise aynı şey geçerli değil. daha iyi özel amaçlı bir lens size daha iyi fotoğrflar sunar. 18-55 le makro çekince alacağınız fotoğrafla makro 105 lens ile çekeğiniz fotoğraf arasında dağlar kadar fark vardır.

ama d7000 ile çekeceğiniz fotoğrafla d750 ile çekeceğiniz fotoğraf arasında ancak kum tepesi kadar fark olacaktır.

elbette tüm bunlar yeni başlıyorsanız daha çok geçerlilik kazanacaktır.
  • quote:

quote:

2015 ortasına kadar beklemekte yarar görüyorum.

Samimi bir deneyim aktarayım.D600 ilk çıktığında alanlardanım,makine gerek iso performansı gerek geniş dinamik aralığı ile harika ancak ilk 500 kareden sonra başlayan tozlanma sorunu beni 2013 Ekim ayında 1860 EUR a satın aldığım body den resmen bezdirdi.

Süreç herkesin malumu Nikon böytle bir şey yok dedi alıp makineleri değişeceğine kabul bile etmedi.Daha sonra yerine D 610 u üretti fark ana olarak sorunlu perde ve ayna makenizmasının değişimiydi yeni makinede de sorunlu kısım değiştiğinden sorun yoktu.

Nikon yeni makine piyasaya verildikten sonra dahi hatasını kabul etmeyerek hatalı olan D600 leri D610 ile kendiliğinden değişmedi.

Ta ki Çin hükümeti D600 satımını ülkede yasakladı ve ardından USA da büyük avukatlık şirketleri çok büyük davalar açınca Nikon çark ederek önce usa'da ardın danda belli tamir ve temizlik prosedürünü geçirmiş D600 leri D610 ile değiştireceğini yayınladı.

Sonuçta ne oldu;olması gereken oldu,ama nasıl benim gibi bir çok kişi gözünde Nikon çok büyük prestij kaybına uğradı malesef,kaybedeceği parayı zaten kaybetti ve değişimler ile zaten kaybediyor.Ama prestijini müşteri önünde kaybetmesi en büyük hatası oldu kanımca.

Benim makinede garantiden değişti şu an sıfır bir D610 sahibiyim.Ama ne yalan söyleyeyim bu arada tüm prima lenslerimi elden çıkarttım bir makine ile gelen 24-85 lens birde usa dan gelirken aldığım 70-300 lens var elimde, bunları da satıp satmamakta tereddütteyim.

Nedenine gelince ben artık Nikon'a malesef güvenmiyorum,ayrıca geleceğin de gerek APSC de gerek FULL FRAME de aynasızlarda şekilleneceğini düşünüyorum.

Tercihiniz Nikondan yana olacaksa nacizane önerim ya denenmiş sorunsuz D610 ladan birini düşmüş fiyatlarından da istifade ederek güvendiğiniz bir spot satıcıdan almanız.

Ya da şöyle bir 6 ay daha bekleyerek,öncelikle D750 nin tüm sorunların görülmesini ve birazda fiyatının düşmesini bekleyerek Yurt içi veya Yurt dışı garantili bir tane edinmeniz.

Hani garantilisi de gördüğünüz gibi sorununuzu 30 ay geçtikten sonra çözüyor,bu ne biçim garantiyse ben aldım makineyi Eylül 2012 te Makine değişti Aralık 2014 te bu arada keyifle ve tereddütsüz çektiğim kare sayısı 50 yi geçmez.Verdiğim paraya yazık değilmi ?

Bence iyi düşününüz.Kolay gelsin.

Anlattığın ve yaşadıklarını D750'de de çok olası görüyorum.
    Şöyle bir durum gelişti, bir an önce karar verip yeni bir body alma durumuna geldim.

Bu iş amaçlı olmayacak daha çok zevk için çekim yapacağım anlamına da geliyor aynı zamanda, sadece zamanı bir kaç ay erkene almam gerekti :)

İlk andan itibaren aklımda olan Body D810'du, fakat doların artışıyla birlikte fiyat adeta coştu.

Anlattığın deneyimin D750'yi sorgulamama neden oldu, neredeyse aldığı her üründe sorun yaşayan bir insan olarak benzer bir durum yaşamak istemem.

Bu forum başlığına cevap veren arkadaşlar, D750'nin sorununu paylaştılar zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

O nikon fanatiklerinden biri de ben sayılabilirim :)
    İlk kullandığım Body D80'di. 2006 yılında, Sirkeci Yuvam'dan hiç bir şey bilmeyen, amatör bile olmayan ama işi gereği fotoğraf çekmek zorunda olan bir birey olarak gittim ve iyide bir para ödedim. Yuvam'daki satıcı 'Hayyam var burda orda garantisiz ürünler spot ürünler satılıyor, bizim fiyatımız onlara göre pahalı ama biz resmi distribütörün ürününü satıyoruz ondan' dediğinde Hayyam'dan haberim bile yoktu :)

Nikon benim için o günden beri şu anlama geliyor. "Büyük Body, alışkanlık ve ekipman sürekliliği".
    Memnun muydum? Ehhhh :)
    Sonra D7000 aldım.
    Sonra D7100 aldım.
    Artık FF almak istiyorum.

Son olarak Nikon 'da ısrar etmemin sebebini şu kriterlere göre sıralayabilirim.
    - Nikon f/1.4 50mm
    - Nikon SB900 Flash
    - Nikon 70-300 f/4.5

Nikon alışkanlıklarımı yıllardır kullandığım windows işletim sistemine benzetiyorum, fakat Linux hem ücretsizdir hemde muhteşem bir yazılımdır. Fakat çok karışık ve kullanmak için fazla zaman ayırmak gerektiğinden, çok fazla etrafımda müşteri portföyüm dahil Linux kullanan olmadığından Windows'u kullanmaya devam ediyorum. Peki istediğim ne dersen "Apple" kullanmak :) Yani bu betimlemeden sonra Canon 5D Mark III, Mark IV çıktığında ideal bir tercih olabilir. Hem alışkanlıklar hem elimdeki aksesuarlar ekipmanlar buna engel oluyor. D810 için muhteşem geri dönüşler var forumlarda. İyi ve keskin bir lensle yapabilecekleri müthiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

bence hiç bekleme git bi d7000 al. daha iyi bir makine size daha iyi fotoğraflar vereceği düşüncesine pek kapılmayın.

onuda alsan aynı fotoğrafı çekceksin d7000 de alsan aynı fotoğrafı çekceksin.

lens için ise aynı şey geçerli değil. daha iyi özel amaçlı bir lens size daha iyi fotoğrflar sunar. 18-55 le makro çekince alacağınız fotoğrafla makro 105 lens ile çekeğiniz fotoğraf arasında dağlar kadar fark vardır.

ama d7000 ile çekeceğiniz fotoğrafla d750 ile çekeceğiniz fotoğraf arasında ancak kum tepesi kadar fark olacaktır.

elbette tüm bunlar yeni başlıyorsanız daha çok geçerlilik kazanacaktır.

D7000'm vardı sattım D7100 aldım.
    D7100'm vardı sattım FF body istiyorum artık.

Objectiflerin keskinliğinin yarattığı fark nedir biliyorum :)
    D7000 ile D750 yada başka bir FF body arasında çok fark olmadığına asla katılmıyorum :)

• Yeni gelişmeler şöyle :

D750'deki ışık geçirme sorunu ilk partide varmış, yeni partilerde bu sorun yok(muş).

D750 için 4850TL, D810 için 6800TL fiyat aldım, aradaki fark bu 2000 TL'ye değer mi karar vermem lazım :)
  • quote:

İncelemelere bakıp incelemeleri ince eleyip-sık dokuyunca farklar size o paranın bir anlamı olacak gibi görünüyor mu ? Beni aşan şeyler bunlar açıkcası. Ben eldeki m43 aynasızımın dahi gövde performansını aşabildiğimi zannetmiyorum. Sırf "Yahu bunun ile iso1600-3200 test fotoları gördüm ne güzellerdi diye kit lens ile deneyip aynı şeyi göremediğimden mesela bir prime lens ile (ki incelemelerden birinde bu kullanılmıştı) de kullanmayı istiyorum. Sonra ne olacak ? :) Kadraja güzel şeyler alabilmek falan olayı var ki bunun için ne alsam boş, biliyorum. Hali ile de içim sıkılmıyor değil .

Açıkcası sizin neler yapabileceğinizi çok merak etmekteyim. Umarım en kısa sürede istediğiniz gibi bu modellerden biri elinizde olur ve çekimlerinizi bizlerle paylaşırsınız. Hem de mesela bana da gaz olur. Oluyor, böyle gördüğüm bazı fotolar çünki.

• mynisan M kullanıcısına yanıt
    D750’nin yaptıklarının %90’ını çok daha az bir fiyata yapan d610 var onuda düşünmeni öneririm. Yada d750 fiyatına d800 alabilirsin.
    2bin tl bana koymaz dersen tabii d810.
    Fotoğrafçılık işinde ne konumdasin bilmiyorum ama 2 bine çok güzel lensler alabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar para veriyorsun 4000 perde hızı. Şimdi mermimi çekiyorsun diyeceksiniz fakat deli para verilen bir aletten neresinden kıssak diye kurnazlık yapıp kıstıkları özelliğe bakın. Pentax giriş seviye aps-c makineye çift teker, 6000 perde hızı koyarken adamlar 4-5 milyarlık alete 4000 perde hızı koyuyorlar. Her makinesindeki sorunlarda cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macintosh

D750’nin yaptıklarının %90’ını çok daha az bir fiyata yapan d610 var onuda düşünmeni öneririm. Yada d750 fiyatına d800 alabilirsin.
    2bin tl bana koymaz dersen tabii d810.
    Fotoğrafçılık işinde ne konumdasin bilmiyorum ama 2 bine çok güzel lensler alabilirsin.

Bence bu mantıklı bir fikir,hem test edilmiş hem denenmiş bir makine D750 ile de çok farkı yok ayrıca Nikon yakında bir süpriz yapacak kayıtlı kullanıcılarına D810 menüsü D600 den başlamak üzere tüm full framelere firmware güncellemesi ile gelecek ücretsiz olarak 19.02.15 te açıklanacaktı şimdilik sustular açıklamadılar,herhalde ilk yeni genel lansman tarihi yakın bildiğim.Bu tarihte açıklanacağını düşünüyorum.Sizce neden acaba...3 usdlik GPS kablosunu 110 usd ye satan Nikon neden böyle bir şey yapmayı düşünüyor.Düşünün bakalım....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.