Şimdi Ara

Nikon D90 body mi, D5000 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun zamandır öğrenci kredimi biriktiriyorum ve önümüzdeki ayın 7sinde 1600 tl param olacak. fotoğraf ve fotoğraf makinesi hakkında bilgim var ama pratiğe dökemediğim için çoğu teorik olarak aklımda. geçen haftaya kadar aklımda d5000 vardı fakat taa ki d90'ı incelinceye kadar:)

kullanmak istediğim lensler 50mm, 18-Xmm (geniş açılı lens), 55-200mm ya da 70-300mm

benim için d5000'in artıları ve eksileri;

+fiyatı
    +sıfır olarak garantili alabilecek olmam
    +amatörlere hitap etmesi
    +d90 ile aynı sensöre sahip olması

-af motorunun olmaması

aslında kafamı en çok karıştıran af motoru çünkü; af-s tipi lens alırsam fiyatları astronomik ölçüde artıyor, yanına bir de vr özelliği eklenince öğrenci adam için hayali bile zor oluyor.

gelelim d90'a;

+af motorunun olması

-sıfırının fiyatının yüksek olması (body olarak)

şimdi size soruyorum sizce sıfır d5000 mi, yoksa ikinci el d90 body ve yanına alacağım 50mm f/1.8 mi?

bu arada d90'ın yerine çıkacağı söylenen makineyi beklesem fiyatlarda bir düşme olur mu?

• Evet o makineyi beklerseniz fiyatta düşme olur.2 makine arasında kaldıysanız mutlaka D90 almılısınız.D5000 kötü değil kendim kullanıyorum hatta D90 ile aynı sonuçları verebiliyor ancak D90 artıları çok fazla.Umarım açıklayıcı olmuştur
  • D90s geliceğine göre d90 fiyatları bir nebi düşebilir d90 alıp spot veya 2.el güzel bi objektif alabilirsinz..D90 gerçkten güzel bir dslr 3-4 yıl kullanabilirsin aslında imkan varken en iyisini almak lazım ( d90 ) canondada 1000d-450d-550d incelediniz mi ?

Yalçınlarda d90 güzel bir lensle beraber 1800tl civarıydı kampanya bitmiş malesef fiyat hemen 2.500 çıkmış..

D5000 ise başlangıç için ideal ama imkan varken d90 almak daha mantklı geldi bana

http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?P_ID=3838 hocam bunada bak istersen 450d 18-55 ile 1300e alınabiliyor ama 18-55 + 55-200 ile güzel bir flaş veriyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 18 Ağustos 2010; 18:06:48 >

• D90'ın tek artısını AF motoru olarak düşünmek yanlış olur. 2. lcd ekran, ele daha iyi oturan gövde yapısı, bazı ayarlara menüden ulaşmak yerine direkt atanmış tuşların olması vs. gibi bence gayet önemli olan farklar var arada. D5000'in ise D90'a kıyasla biraz daha taşınabilir olması, hareketli lcd ekrana sahip olması artıları olarak gösterilebilir.

Saydığım özellikler pek işe yarar gelmiyorsa eğer, D5000 alıp fiyat farkıyla lense yatırım yapmak daha mantıklı olur tabi ki. Ama bütçe imkan veriyorsa kesinlikle D90 derim ben bu ikisi içinden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.