Şimdi Ara

Nikon D90... Nasil Bir Secim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Genelde Otomobil bolumune yazdigim icin araniza yeni katiliyorum. Daha once kendi DSLR makinam olmadi fakat az cok tecrubem var.

Kisa bir sure icinde Nikon d90 almayi planliyorum. Bu islerden iyi anliyorsunuz. Biri bana bir otomobil sorsa hemen aman abi alma onun 2010da yeni kasasi cikacak yok makyajlanacak alma sakin bak falan diyebiliyorum :) Siz de bu isin ustasisiniz.

Genelde ucak ve havacilik fotograflari uzerine yogunlasicam. airliners.net'ten de takip ettigim gibi genelde 70-200, 70-300 lens kullaniyorlar. Benim ilk lensim 18-105 yetersiz kalir mi bilemiyorum. Pist icinde yetersiz kalmaz fakat havalimani pist disinda ucaklarin inis-kalkis fotograflarinda 18-105vr yetersiz kalacak gibi. Ya da bana mi oyle geliyor?

Ilk aylarda ekstra bir lens alabilecegimi sanmiyorum. 18-105 lensli bir d90'i baslangic icin nasil bulursunuz?

Tesekkurler simdiden

• başlangıç için iyi bir seçim tabiki bütçeniz de önemli belirtseniz daha iyi olurdu. lens e gelince kit lensi alışma sürecinde size yeterli gelir daha sonra zaten istekleriniz belirginleşir bu isteklere göre lens seçersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuuberk

Genelde ucak ve havacilik fotograflari uzerine yogunlasicam. airliners.net'ten de takip ettigim gibi genelde 70-200, 70-300 lens kullaniyorlar. Benim ilk lensim 18-105 yetersiz kalir mi bilemiyorum. Pist icinde yetersiz kalmaz fakat havalimani pist disinda ucaklarin inis-kalkis fotograflarinda 18-105vr yetersiz kalacak gibi. Ya da bana mi oyle geliyor?

İncelediğiniz fotoğraflardaki EXIF bilgisine bakın(veya fotoğrafın olduğu sitede bu bilgileri verebilirler). Bu bilgiler arasında fotoğrafın hangi objektifde kaç MM ile çekildiği de yer alır. Böylece hangi mesafeden uçağı tam kadraja alabilirim değerlendirmesini daha rahat yaparsınız. Ama bana da öyle geliyor ki 105mm yatersiz kalır. Örneğin bu 737 130mm de çekilmiş. >>http://www.fotokritik.com/1915544

• Yılbaşından sonrayı bekleyin. Fiyatları çok ucuzlayacak...

Yurtdışında sıfırı sadece body 1150-1200 TL ye kadar düştü...

Yurtdışından getirip bu işin ticaretini yapan arkadaşlar arasında da bir rekabet ortamı oluşacağından fiyatlarının düşmesini beklemekteyim...

Kit olarak almak artık pek akıl karı bir iş değil kanımca. 400 lira gibi bir değere gidiyor kit lensler... Ki çekim yapacağınız hususu da düşünerek 18-105 in çok yetersiz kalacağını bilmenizi isterim.

70-300 VR ya da 300mm f4 gibi bir lens almanız daha mantıklı olur...

Günlük çekimlerde 2. eli 150 liraya bulunabilen 18-55 bile işinizi haylice görür.

Saygılarımla...

FatihKOC
  • Yılbaşından sonra fiyatının düşmesinin sebebi ne ola ki?
  • Şu an 1100-1200 TL yurtdışı fiyatı. Diyorum ki, bu indirimin ülkemize yansıması için 1 ay kadar vakit geçmesi gerekir
    Ha eğer body yurtdışından direk alınacaksa ona sözüm yok...
  • Yorum yapan herkese tesekkurler. 18-105vr objektifli modelle bir baslangic yapmayi dusunuyorum. Daha sonra bir 70-200 ya da 70-300 gibi bir lens fazlasiyla isimi gorecek gibi gorunuyor.

Makinayi %90 yurtdisindan alacagim. Bugun baska bir isim dolayisiyla gittigim Vatan Bilgisayar'da da inceleme firsati buldum.

Vatan'da 2300lira 5taksit seklinde fiyat verdiler. Yurtdisinda daha uygun bulacagimdan eminim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 100D mi 1200D mi ??
    9 yıl önce açıldı
    canon 100d mi yoksa 600d mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Garantili cihaz için iyi fiyat almışsınız 1000-1100 dolardan yukarı fiyata yurtdışından alacak olursanız tr den almanız daha mantıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.