Şimdi Ara

nikon lens yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaşlar nikon makineler (d90 ve d300 özellikle) için standard çekimlerde kullanılılabilir lensler hakkında bilgisi olan varmı, yardımcı olabilirmisiniz.
    yani makro ve günlük çekimlerde hangi lensleri önerebilirsiniz
    bide lensler hakkında çok fazla bilgiye sahip deilim :(
    lensleri neye hangi özelliklerine göre değerlendirmek lazım
    bu konuda bilgisi olan arkdaşlardan yorumlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler

• Genelde kullanıcı ortalamaları dikkate alınırsa, lens seçimi şöyle olur...

-İlk önce günlük kullanım için bir lens alınmalı.Bu da makina ile gelen kit lens (18-55,18-105 gibi) yada tamron 17-50 lens olabilir..Bununla sokakta her türlü genel çekimler yapılabilir.17 mm geniş açıdan 100 mm kadar bir aralık her derde deva bir aralık olur.

-Makro lens...adından da anlaşıldıgı gibi özel bir merak olan çiçek,böcek,detay çekimleri için 1:1 makro özelligi olan lensler 90 mm ,105 mm ,150 mm makro lensler dir.(her markanın bu alanda lensi vardır).

-Zoom lensler.Genelde pratik lenstir.herşeyden de birazcık vardır.Uzakları yakın eder,makro vardır,günlük kullanıma uygundur.Ama tam anlamıyla hiçbirinin yerine tam anlamıyla geçemez. 18-200 mm , 50-200,70-200 mm gibi lenslerdir.

-Geniş açı lensler.10 mm ile 20 mm aralıgında geniş açıları karşılayan lenstir. 10-20 ,11-16 ,12-24 mm gibi..

-Tele lensler.Kuş v.s içindir.300 mm ile 500 mm hatta 800 mm kadar aralıkta sabit odaklı yada 100-300,200-400 gibi aralıklı lenslerdir.
    uzaktaki objeleri çekimde kullanılır.

Bilmem açıklayıcı olabildim mi.?

Haa öneri istersen ..başlangıç için Nikon kit lenslerden 18-105 VR mm nikon yada 17-50 tamron dan birini alabilirsin.
    sonra bir makro lensi (105 mm sigma) . tabii makro zevkin varsa..!!
    birde 50 mm 1.8 nikon lens iyi gider..

Daha sonra duruma göre 11-16 Tokina yada 10-20 sigmadan birini ve 70-200 2.8 nikon seti tamamlamış olursun..
    kuş fotosu istenirse de 300 mm Nikon f4 tam set olur.

• gayet açıklayıcı olmuş arkdaşım çok teşekkür ederim , kit olarak alacağım makinayıda içinde gelen lenslerden ayrı lens almama gerek varmı die bu lens olayını merak etmiştim.
    peki kalite olarak sigma yada nikon arasında fark varmı yada tokina arasında. aralarında farkedebileceğim bi fark olurmu ?
  • İsmail abinin yazdıklarına ilave olarak

nikon alman daha yerinde olur bence. ama çok pahalı olupta alamadığın lensleri alabilirsin başka marka.
    mesela ben sigma 10-20 aldım. nikon 12-24 yada 14-24 gibi lensler çok pahalı olduğu için sigma 10-20 aldım ama memnunum

nikon konularını buraya açarsan daha fazla ilgi görür.
    http://forum.donanimhaber.com/m_11991149/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 10 Aralık 2008; 0:05:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.