Şimdi Ara

Nikon mu - Canon mu sorusuna alacağınız en dehşet yanıtla karşınızdayım !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dikkat aşırı zararlı ve yanlış bilgi içerir. Zehirlidir, zararlıdır çocukların ulaşamayacağı yerde ve zamanda açıp okuyun !..

Nikon mu - Canon mu sorusuna alacağınız en dehşet yanıtla karşınızdayım !..

http://www.fotografcilikkursu.com.tr/canon-mu-nikon-mu/

Bunu kaçırmayın derim. Ekran görüntüsü alın. Yüzyılın vakası !.. Aldınız cevabınızı sanırım. Artık doğru ve duru bilgi ile donanmış bireylersiniz.

Ne ! Ne ! Nee ! Canon gevşektir demiş puhahahaha , vuay gevşek Canon vuaaay ! Bakın işte görüyor musunuz yıllardır bizden sakladıkları gerekleri burada gördük şimdi.

"Nikon fotoğraf makinesi lensleri Canon’a göre daha kaliteli olmakla beraber ağırlığı dengelidir ve uzun kullanımdan sonra gevşeme yapmaz."
    Gevşek Canoooooooon, gevşek gevşek Caaanooon !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Ekim 2017; 1:29:8 >

• Off ! Burası full dehşet miymiş nedir !

http://www.fotografcilikkursu.com.tr/daha-iyi-selfie-cekmek-icin-oneriler/

Selfi sadece cep tel ile çekilebiliniyormuş demek ki ! Öyle bir yazmış ki Diyor ki,
    "Kendi kendine fotoğraf çekme aslında fotoğraf teknolojisinin ilk çıktığı andan itibaren hayatımızda olmuştur. İnsanlar kendi kendine fotoğraf çekmeyi denemiş ancak ön kamera olmadığı için başarılı pozlar yakalayamamışlardır."

Biri beni tokatlasın gülmekten komaya gireceğim, yok tokat yetmez teklemelesin...

• aradan kelime secip, onu da farkli yerlere cekmek yerine; ozet kisminda yazilmis ve bana gore yazinin ana konusunu olusturan ve bana gore de kesinlikle dogru olan su maddelere bakmak lazim. aynen kopyaliyorum. bence yanlis bir sey yok.

"İlk olarak makine alacak olanlar “Canon mu Nikon mu?” sorusundan ziyade;

Makinenin ergonomik olmasına dikkat etmelidir.

Teknik verilerini incelemelidir.

Objektif uyumluluğunu göz önünde bulundurmalıdır.

İhtiyaçlarınıza uygun olup olmadığına bakmalısınız.

Hangi amaçla kullanacağınıza dikkat etmelisiniz"

hatta gevseme konusunu da soyle anlatayim, basima bir kac kez geldi: piyasada gezen ve ikinci el diye alinan ama aslinda 15. sahibi oldugunuz 70-200 f4 l ve 24-105 f4 l lensleri vardir. 70-200 f4 lensi, her yeni baslayan icin beyaz olmasina istinaden almak istenen bir lenstir. alininca da kullanilamaz ve alinan fiyattan direk satabilirsiniz. 24-105 de 5d mark 3un kit lensidir. piyasada binlerce var, cok hizli bir sirkulasyon var.

dolayisi ile bu lensleri satarken bizzat bana yoneltilen bir soru vardi: zoom halkasi neden bu kadar yumusak? ne deseydim? "ben 15'inci sahibiyim, sen 16. olacaksin. benden onceki 14 kisi kim bilir ne yapti bu lensle" mi deseydim?

tabi, ekipman olarak sinirli kullanima sahip arkadaslar bu tarzda yorumlari garip karsilayabilir. bir nebze dogru bir yorum. tabi, yeni baslayan bir kisi icin gereksiz ama kismen dogru.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki doğru da Canon'da mı gevşiyor bu ? Canon lensleri gevşek denince mi doğru oluyor !? E ben de kaç tane Nikon 18-105 gördüm gevşek gevşek öyle aynen netleme halkası !? Çamlar devrilmiş burada aradan seçme yaptığım falan yok. Bu yazıda en iyimser açıdan baksanız dahi onlarca saçmalık var.

Bu cümleleri neye dayanarak dersiniz ve nasıl savunur, nasıl kanıtlarsınız ? "Canon'lar gündüz çekiminde iddialı" , "Nikonlar gece çekiminde iddialı"
    "Nikon aparat yelpazesi Canon'a göre daha geniştir" !
    "Canon yarı profesyonel ve aşağısı modellerde oldukça hızlı ve sağlamdır" ee yani ? Tam pro'larda o kadar hızlı değilmiş ve de sağlam da değil miymiş Canon'lar !?
    Her biri koca koca çamlar deviren cümleler.
    Fotoğraf makinesi alacak adam "İhtiyacım var mı ? Hmm aslında hiç de yok ya, ben ne yapacağım fotoğar çekip falan o-hoo" deyip oradan dönermiş . İfadeleri Cenk & Erdem kullansa tamam adamların işi ve tarzı diycem. Canon mı Nikon mu başlığı altında yazıyor isen ilgili herhalde bunu fotoğrafla ilgisiz, cep tel almayı düşünen (bildiğim kadarı ile bu 2 marka üretmemekte mobil ürün) birisi okumayacaktır. Dolayısı ile burada artık "ihtiyacım var mı" gibi sığ bir cümle yerine birazcık daha açarak detaylı 2-3 cümle yazmalı.

O sondaki ne "İmkanınız var ise her iki makinayı da alarak farkları bizzat gözlemleyebilirsiniz" . 1 Canon 1 Nikon alacağız lenslerini alacağız bi bakıcaz Canon lensi gevşeklik yaptı. Derken bi bakcaz Canon gece çekimlerinde zayıf, Nikon geceleri bir baykuş misali coşuyor. Fakat arkadaş gündüz de ne çekersem çekeyim Canon bir şahin gibi, Nikon oluyor bildiğin papağan !.. Ama işte yine de bir Nikon ne lensi gevşiyor ne de Canon gibi hafif ve dengesiz değil !
    Bir de bunu yazdı-okuttu da e madem ben 1 Canon 1 Nikon alıp kendim gözlemleyecektim ne diye yazdın bunu ?! Gerçi harbiden de 1 Canon ve 1 Nikon alsam ben bundan daha düzgün bir yazı yazabilirdim.

- Süratli çekimlerde Canon'lar d aha iyidir ! mişşş.https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos1300d&products=nikon_d3400&products=samsung_nx300&products=canon_eos750d
    E değil, Samsung NX300 3 yıl daha eski daha eski ama Takaşi Hakamura !.. Nikon D3400 daha düşük ve alçak olmasına rağmen Oh Camooon 750D ile seri çekimde aynı hızda ve dengi 1300D'yi üzmüş !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Ekim 2017; 9:39:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.