Şimdi Ara

Nikon uyumlu macro lens tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nikon d7000 Model makinam var ve macro fotoğraflar çekmek istiyorum fakat nasıl bir macro lens almalıyım ? Bazı lensler sineğin gözünü çok iyi ve büyük bir şekilde gösteriyor çok fazla araştırmadım ve net bilgide edinemedim sizlerden yardım almayı tercih ettim :) yada lensime macro adaptörümü almalıyım hangisinden iyi bir görüntü elde edebilirim ? Şimdiden konumu okuyan herkese teşekkür ederim :)

• bütçen nedir?Ayrıca macro lense para yatırınca sonra boşa verdim dememen için soruyorum makro ile ne kadar ilgilisin?
  • 1000 lira 1300 lira arası ama çok iyi bi lens tavsiye edebilirseniz biraz daha çıkabilirim.. yani okadar iyi değilim ama iyi olmak istiyorm böcek lerde falan yanılmıyorsam insan çekimlerimlerindede macro lens daha iyiymiş..
  • Makro lenler genelde f2.8 oldukları için ve keskinliklerinden dolayı makro çekimlerin yanı sıra portre çekimlerinde de kullanılabiliyor.Nikon için kullanan arkadaş gelir herhalde birazdan o net önerebilir.Ama zaten belirli lensler var.

Sigma 105mm
    Tamron 90mm
    nikon 105mm gibi.
  • teşekkür ederim yardımınız için. dediğiniz lenslerin arasında en iyisi hangisi oluyor yada böcek çekimlerinde en iyi verimliliği hangiside alırım ? gerçi tercihim nikon ama sigmanın 50 mmliğini çok tavsiye ediyorlar.. Nikon olarak alabileceğim en iyi lens hangisi olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Makro lenler genelde f2.8 oldukları için ve keskinliklerinden dolayı makro çekimlerin yanı sıra portre çekimlerinde de kullanılabiliyor.Nikon için kullanan arkadaş gelir herhalde birazdan o net önerebilir.Ama zaten belirli lensler var.

Sigma 105mm
    Tamron 90mm
    nikon 105mm gibi.

Yukarıdaki lenslere ek olarak Nikon'un 60 mm. makro lensini önerebilirim kendim kullanmadım ama uzun süredir takip ediyorum.

Saygılar.
  • araştırdığınıza göre iyi bir lenstir o zaman.. lens'in tam modeli varmı acaba bende araştırmak isterim.. Yada fotoğraf makinası lensleri üzerine bir site varmı bildiğiniz lenslerin çekmiş olduğu örnek fotoğrafları falan gösteren bir site :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Örnek fotoğraflara buradan bakabilirsiniz ;

http://www.flickriver.com/lenses/

Ayrıca bende bütçenize göre Nikon 105 VR Nano , Nikon 60 Nano , Sigma 105 Macro , Tamron 90 Macro , Tokina 100mm Macro tavsiye edebilirim.Hiçbiri pişman etmez
  • Teşekkür ederim bilgileriniz için çok yardımcı oldunuz
  • Ben Tokina 100mm f/2.8 Makro AT-X Pro D Macro Lens kullanıyorum çok memnunum cisime 5 cm ye kadar yaklaşabiliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.