Şimdi Ara

Nily 5lt soğuk sıkım sızma zeytin yağı 104,90tl trendyol (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
6.655
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Kendin zeytini alıp yağını sıktırırken bile fabrikada başında durmazsan onu bile karıştırıyorlar diğer yağlarla vs. Bu şekilde olanlara gülüyorum cidden, daha bu hafta zeytini toplamaya kişi başı 100-150TL alıyorlardı. Bu fiyata anca köylüden direk yeşil zeytini alıp sıktırırsan anca belki, yoksa normal yağ bile 18-22TL civarıydı en son.
  • Riviera al kardeşim. Ama riviera'nın da ayçiçek yağından farkı yok kimyasal olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük firmalar ile kendinizin abartılı maaliyetlerinizi karşılaştırmayınız.

    Araba fabrikada 15 17 bin dolar. Sanayide 30 bin dolara yaptıramazsın. E o zaman 30 bin dolardan aşağıya satılırsa sahte demektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Bu konuya son mesajımdır, sağlık sizin sağlığınız, hayat sizin hayatınız, aile sizin aileniz.

    Hocam şunun farkına varın, ben burada kendi ürünümü satmıyorum yada kimseyi bir markaya yönlendirmiyorum ! Siz gördünüz mü benden böyle bir şey ? (Herkese soruyorum) sadece siz forumdaşlarımın, kendi vatanımın insanlarının sağlığı için yazıyorum. İlgili başlıklara Fındıktan anlayanda yazsın, Et'ten anlayanda yazsın, fıstıktan anlayanda yazsın, arabadan anlayanda yazsın dikkat etmemiz gerekenleri, olması gereken budur, bu insanlık görevidir.

    Saydığım kalemlerin hepsi büyük firma kalemi. 100 - 500 ağaç zeytini olan çiftçide zeytinleri toplayıp Tariş yada yerel fabrikalara götürüp sıktırır, çıkan 3 - 5 ton yağıda zaten siz göremezsiniz, o bölgenin halkı yada uyanık tüccarları alır o yağları, onların tek kalemi tayfa ve sulama ayrıca korucu maliyetidir ancak onlarda böyle internetler de tonlarca yağ satamaz. Sakın ola Zeytin yağını farklı bir ürün ile karşılaştırmayın, fıstığı elinize alınca anlarsınız (toz halini bilmem) arabayı ekspere sokar anlarsınız, damak tadınız kuvvetliyse yediğiniz döner sahtemi gerçekmi anlarsınız ama Zeytinin diyarında bile aklınıza gelmeyecek hileler dönüyor (pamuk yağı, keten yağı karışımları, zeytin aroması) anlamayacak olmanızdaki en büyük etken aldığınız şeyin işlenmiş olması.

    Şimdi size önce bu işin hilelerini anlatmak isterim (Hayatımda hile yapmadım, haram lokma yemedim)

    Belki duymuşsunuzdur, hani reyonda bozulan tavukları kimyasalla temizleyip satışa sunarlar, ekşimiş bozulmuş yoğurtları firma toplayıp ayran yapar (Süt ürünleri mezunu arkadaşımın anlattıklarından sonra hazır ayran yada yoğurt sokmam evime mesela) yada peynir yapıp tekrar satar vs. Zeytin firmaları marketlere verdikleri zeytinlerin tarihi geçince ne yapıyor sanıyorsunuz ? ben uğradığım işletmelerde küflü zeytinlerin sıkılıp sızma yağ diye piyasaya sürüldüğünü gördüm, 6 yıl Nebati yağ firmasında kalite sorumlusu olarak çalıştım ve yakınımızdaki zeytin yağı fabrikasından aldığımız yağda pamuk ve keten yağı karışımı çıktı (bu analizler sıradan vatandaşın yapamayacağı ve anlayamayacağı şeyler)

    Zeytin diyarından geçerken yol kenarında gösterişli yahut yerel olarak görüp güvendiğiniz yerde durursunuz, adam size reyonundan bir yağ tattırır enfestir ama arkada size dandik yağı şişelediğinde yediğiniz kazığı eve varıp tattığınızda anlarsınız. İnanın kaç kez karşılaştım, adam 100 km önce güvenip yerel bir yerden yağ almış, yolda giderken akıllarına kurt düşmüş ve tatmışlar, adam beddua ederek anlatıyor çok mesafe olduğu için dönüp iade edemedim, adamın suratına çarpamadım o zoruma gitti diyor.

    Taş baskı malum meşhurdur memleketimizde ancak taş baskı işletmelerinin çalışmalarını görseler adını bile ağızlarına almazlar, zeytinden fazla yağ çıksın diye değirmenin içine atılan kimyasal tozlardan tutun, pres esnasında kaynar su ile bezleri yıkarlar (zeytin yağının hiçbir sağlığı da yararı da kalmaz) sonra çıkan kara su ve yağ aynı havuzlarda bekletilir, üste çıkan yağ özel bir tas ile ayrıla ayrıla iyice okside olmuş şekilde tanklara aktarılır, biraz şanslıysanız bu işlem separatör ile yapılır ama yinede sağlıklı değildir.

    Zeytinler kurtlu ise (ki son 2 sezondur hava şartlarından dolayı aşırı kurtlanma var) asitler 7 - 8 çıkar, bu yağlar rafinasyon işlemi ile dizem haline gelir ama rafineden geçtikten sonra ha ayçiçek yağı yemişsiniz ha zeytin yağı, gidin 35 liraya 5 litre ayçiçek yağı alın kesenizi koruyun.

    Aynı zamanda nebati yağlarda risk içinde, bir konuda anlaşamadığımız için bir firmanın laboratuvarına ziyarette bulundum (verilen ürünün ortak analizi için) inanın köpek bağlasanız durmayacak, her yer rutubet ve pislik içinde ancak bu firma japonya ya bile piyasadan yağ toplayıp satıyordu (yağın bozulmaması için de özel kimyasallar ve portakal aroması kullanıyordu) Bir kez dolumcunun hatasından dolayı tonlarca ayçiçek yağı kanola yağı ile karışmıştı, bu firma ayıla bayıla ucuz fiyattan satın aldı sonra sizce ne yaptı ? piyasaya...

    Gelelim fabrikasyon zeytinlere;

    Arkadaşlar yemiş olduğunuz zeytinler süreçlerin hızlanması ve bozulmayı önlemek için kostik gibi kimyasallar ve oksidasyon gibi işlemler kullanılarak yapılıyor, doğal süreçten geçmeyen her şey vücudunuza zararlıdır, tavsiyem bölgenizdeki halk pazarlarından ham zeytini alıp tuzlamanız, şuan tuzlama zeytinin diyarında ham fiyatı 10tl den başlıyor. Kendi yapacağınız zeytin daha çabuk bozulacağından bir kaç ayda tüketeceğiniz kadar alıp hazırlayın.


    Benim bu başlıktan hiçbir çıkarım, ticari kaygım, bilgi verme mecburiyetim yok, sadece sizi düşünüp yazdığım için saldıranlar olmuş UMRUMDA DEĞİL, gidin istediğiniz yağı alın, çoluğunuza çocuğunuza yedirin, ileride vücudunda biriken kimyasallardan ağır bir hastalık oluşursa yada gelişim bozukluğu yaşarsa bu sizi ilgilendirir, ben insanlık görevi olarak yazdım ama bir tek küfür edilmediği kalmış.

    Kalın sağlıcakla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 29 Aralık 2019; 15:45:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reobig

    Bu konuya son mesajımdır, sağlık sizin sağlığınız, hayat sizin hayatınız, aile sizin aileniz.

    Hocam şunun farkına varın, ben burada kendi ürünümü satmıyorum yada kimseyi bir markaya yönlendirmiyorum ! Siz gördünüz mü benden böyle bir şey ? (Herkese soruyorum) sadece siz forumdaşlarımın, kendi vatanımın insanlarının sağlığı için yazıyorum. İlgili başlıklara Fındıktan anlayanda yazsın, Et'ten anlayanda yazsın, fıstıktan anlayanda yazsın, arabadan anlayanda yazsın dikkat etmemiz gerekenleri, olması gereken budur, bu insanlık görevidir.

    Saydığım kalemlerin hepsi büyük firma kalemi. 100 - 500 ağaç zeytini olan çiftçide zeytinleri toplayıp Tariş yada yerel fabrikalara götürüp sıktırır, çıkan 3 - 5 ton yağıda zaten siz göremezsiniz, o bölgenin halkı yada uyanık tüccarları alır o yağları, onların tek kalemi tayfa ve sulama ayrıca korucu maliyetidir ancak onlarda böyle internetler de tonlarca yağ satamaz. Sakın ola Zeytin yağını farklı bir ürün ile karşılaştırmayın, fıstığı elinize alınca anlarsınız (toz halini bilmem) arabayı ekspere sokar anlarsınız, damak tadınız kuvvetliyse yediğiniz döner sahtemi gerçekmi anlarsınız ama Zeytinin diyarında bile aklınıza gelmeyecek hileler dönüyor (pamuk yağı, keten yağı karışımları, zeytin aroması) anlamayacak olmanızdaki en büyük etken aldığınız şeyin işlenmiş olması.

    Şimdi size önce bu işin hilelerini anlatmak isterim (Hayatımda hile yapmadım, haram lokma yemedim)

    Belki duymuşsunuzdur, hani reyonda bozulan tavukları kimyasalla temizleyip satışa sunarlar, ekşimiş bozulmuş yoğurtları firma toplayıp ayran yapar (Süt ürünleri mezunu arkadaşımın anlattıklarından sonra hazır ayran yada yoğurt sokmam evime mesela) yada peynir yapıp tekrar satar vs. Zeytin firmaları marketlere verdikleri zeytinlerin tarihi geçince ne yapıyor sanıyorsunuz ? ben uğradığım işletmelerde küflü zeytinlerin sıkılıp sızma yağ diye piyasaya sürüldüğünü gördüm, 6 yıl Nebati yağ firmasında kalite sorumlusu olarak çalıştım ve yakınımızdaki zeytin yağı fabrikasından aldığımız yağda pamuk ve keten yağı karışımı çıktı (bu analizler sıradan vatandaşın yapamayacağı ve anlayamayacağı şeyler)

    Zeytin diyarından geçerken yol kenarında gösterişli yahut yerel olarak görüp güvendiğiniz yerde durursunuz, adam size reyonundan bir yağ tattırır enfestir ama arkada size dandik yağı şişelediğinde yediğiniz kazığı eve varıp tattığınızda anlarsınız. İnanın kaç kez karşılaştım, adam 100 km önce güvenip yerel bir yerden yağ almış, yolda giderken akıllarına kurt düşmüş ve tatmışlar, adam beddua ederek anlatıyor çok mesafe olduğu için dönüp iade edemedim, adamın suratına çarpamadım o zoruma gitti diyor.

    Taş baskı malum meşhurdur memleketimizde ancak taş baskı işletmelerinin çalışmalarını görseler adını bile ağızlarına almazlar, zeytinden fazla yağ çıksın diye değirmenin içine atılan kimyasal tozlardan tutun, pres esnasında kaynar su ile bezleri yıkarlar (zeytin yağının hiçbir sağlığı da yararı da kalmaz) sonra çıkan kara su ve yağ aynı havuzlarda bekletilir, üste çıkan yağ özel bir tas ile ayrıla ayrıla iyice okside olmuş şekilde tanklara aktarılır, biraz şanslıysanız bu işlem separatör ile yapılır ama yinede sağlıklı değildir.

    Zeytinler kurtlu ise (ki son 2 sezondur hava şartlarından dolayı aşırı kurtlanma var) asitler 7 - 8 çıkar, bu yağlar rafinasyon işlemi ile dizem haline gelir ama rafineden geçtikten sonra ha ayçiçek yağı yemişsiniz ha zeytin yağı, gidin 35 liraya 5 litre ayçiçek yağı alın kesenizi koruyun.

    Aynı zamanda nebati yağlarda risk içinde, bir konuda anlaşamadığımız için bir firmanın laboratuvarına ziyarette bulundum (verilen ürünün ortak analizi için) inanın köpek bağlasanız durmayacak, her yer rutubet ve pislik içinde ancak bu firma japonya ya bile piyasadan yağ toplayıp satıyordu (yağın bozulmaması için de özel kimyasallar ve portakal aroması kullanıyordu) Bir kez dolumcunun hatasından dolayı tonlarca ayçiçek yağı kanola yağı ile karışmıştı, bu firma ayıla bayıla ucuz fiyattan satın aldı sonra sizce ne yaptı ? piyasaya...

    Gelelim fabrikasyon zeytinlere;

    Arkadaşlar yemiş olduğunuz zeytinler süreçlerin hızlanması ve bozulmayı önlemek için kostik gibi kimyasallar ve oksidasyon gibi işlemler kullanılarak yapılıyor, doğal süreçten geçmeyen her şey vücudunuza zararlıdır, tavsiyem bölgenizdeki halk pazarlarından ham zeytini alıp tuzlamanız, şuan tuzlama zeytinin diyarında ham fiyatı 10tl den başlıyor. Kendi yapacağınız zeytin daha çabuk bozulacağından bir kaç ayda tüketeceğiniz kadar alıp hazırlayın.


    Benim bu başlıktan hiçbir çıkarım, ticari kaygım, bilgi verme mecburiyetim yok, sadece sizi düşünüp yazdığım için saldıranlar olmuş UMRUMDA DEĞİL, gidin istediğiniz yağı alın, çoluğunuza çocuğunuza yedirin, ileride vücudunda biriken kimyasallardan ağır bir hastalık oluşursa yada gelişim bozukluğu yaşarsa bu sizi ilgilendirir, ben insanlık görevi olarak yazdım ama bir tek küfür edilmediği kalmış.

    Kalın sağlıcakla.
    Hocam önceki sayfaları okumadım ama kim size çatmışsa ya uyguna almanın rahatlığını yaşayabilmek ve vicdanını sorgulatmamak içindir ya da başka bir bit yeniği vardır... Bizi bu kadar aydınlattığın için çok teşekkür ederim... Peki zeytini böyle pazardan alıp tuzlayın dedin de yağını nereden alacağız? Buradaki size kızanlar yanlış anlayacaksa bana pmden atabilirsiniz, size güvenim sonsuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 29 Aralık 2019; 15:37:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reobig kullanıcısına yanıt
    Büyük firmayı tercih ederim. En azından denetim ve marka saygısı var.

    Küçük firmalar üreticiler hijyen nedir? Üretim prosesi nedir? Sertifikasyon nedir? Haberleri yok. Sorsan hepsi organik abi derler. Küçük üreticide daha neler çıkar Allah bilir.

    Olay zeytinyağı değil ne zaman ucuz bir gıda gündeme gelse yok şu kadar maaliyetli yok bu kadar fiyat ise olma diyenler atlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • metbey M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Buradan yazmam etik olmayacağı için Pm atıyorum size hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reobig -- 29 Aralık 2019; 15:53:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarkat

    Olmaz kardeşim. Babamın da yeri var. Az çok biliyoruz farkını ve işleyişini.

    Sıcak sıkım kendi yağını bile fabrikadan almaya kalksan litresi 19-20 TL bu sene ( Bu yılın toptan fiyatı gibi düşün), o da asitliği 0,3-07 arası filan olacak.

    Ortalama 11-12 kilo zeytinden 1 litre soğuk sıkım sızma zeytin yağıçıkar

    Yine ortalama 4-6 kg arası zeytinden 1 litre sıcak sıkım sızma zeytin yağı çıkar.

    Zeytin maliyeti açısından iki katı fark var nerede ise. O teneke kutunun boşu bile 5-6 Tl den aşağı değil toptan.

    @Reobig adlı arkadaşın bahsettiği maliyetleride bi eklersen bu maliyet artar. O paraya sıcak sızmı bile bu sene zor bulursunuz
    Soguk sıkım 11-12 lt den 1 lt yağ çıkar demissiniz. Bu bilgide yanlışlık var gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Peki sizce doğrusu nedir?

    Soğuk sıkımda 20-25 derecede zeytin ezilir. 10-11 kg civarı zeytin gerekir
    EDİRNE HABER GAZETESİ
    1 Kg. Zeytinde  ne kadar yağ var? - EDİRNE HABER GAZETESİ
    http://www.edirnehaber.org/haber/18164/1-kg-zeytinde-ne-kadar-yag-var.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 29 Aralık 2019; 18:12:43 >




  • Ben de kendi tecrübelerimi paylaşayım bilgi amaçlı.8 yıldır Gemlikteyim.İlk yıllar etrafımdakilerden zeytinyağı aldım ama tadı çok kötüydü.Sonra biraz araştırdım.Gemlikteki fabrikalara gittim.(Taş baskı fabrikası en kötüsüydü hijyenik olarak.) Orda sıkılan zeytin çeşitlerini gördükçe bir daha kimseden almamaya karar verdim.Havuzlara atılan zeytinler bir yıl sonra açılır.Eğer bunlar tutmadıysa fabrikaya götürüp yağını çıkarıyorlar ve görünüşte diğerlerinden ayırt edemezsiniz.Fabrikalar yani zeytinyağı firmaları dip vb fark gözetmeden alırlar.Bu firmaların hepsi yağ daha fazla çıksın diye “sülüsyon” diye bir kimyasal katarlar.Daha gördüklerimi uzatabilirim ama mümkünse tanıdığınız kişilerden alın.Ben her yıl 500 kg zeytin alırım.Kasanın en dini dahi tek tek döktürürüm.Çürük küflenmiş çamurlu varsa o kasayı almam.Fabrikada 2-3 saat başında beklerim.Bu yılki bana maliyetini de söylüyeyim: 130₺

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba,
    Zeytinyağı ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi sızma zeytinyağı konusunda görmek isteriz.

    https://forum.donanimhaber.com/sizma-zeytinyagi-hakkinda--61100154-510#141409298

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100/40 çekim vardı, ne alayım diye bakarken karşıma bu Zeytinyağı çıktı. Yorumlara baktığımda çok kötü koktuğu yazıyordu, alanlar kullanamamış falan. Bilginize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarkat

    Peki sizce doğrusu nedir?

    Soğuk sıkımda 20-25 derecede zeytin ezilir. 10-11 kg civarı zeytin gerekir
    http://www.edirnehaber.org/haber/18164/1-kg-zeytinde-ne-kadar-yag-var.html
    Benim araştırmama göre erken hasat soğuk sıkımda bile 7-8 kg dan 1 lt çıkıyor. Forumda zeytinyağı üreticisi çok üye var. Onlar sağlıklı bilgi verecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Litresi mi 130 tl ye mal oldu hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Hocam benim babamda bu işi yapıyor. Sıcak sıkım zeytinin kalitesine(yağ oranına) göre 4-5 kg dan tut 8 kg'a kadar 1 kg yağ çıkabilir.

    Biz soğuk sıkım yapmıyoruz ama nasıl yapıldığını gördüm. Özellikle Bergama eski taş değirmen Sıcak sıkımdan daha fazla zeytin kullanılıyor.

    Soğuk sıkımda 7-8 kg den 1 kg çıkması bence biraz zor.

    O yüzden 5 Lt'si 100 TL gibi rakamlara Soğuk sıkım satılması bana inandırıcı gelmiyor.

    Hatay civarında yağ ucuz biraz daha ama orada bile sıcak sıkımın 17-18 TL den aşağı olacağını sanmam.

    Ege Marmara bölgesi kaliteli 0,4-0,6 asit aralığı sıcak sıkım zeytinyağı 20 TL den aşağı zor olur. Çünkü fabrikadan yağını almaya kalksan sana 20 TL ye satıyor
  • Hastasıyım şu o fiyata olurmu.kesin bişey vardır. Maliyeti kurtarmaz.
    Ekrem coşkun da döner yemeyin.filan Ben yedim yiyorum illa 100 gram dönere 20 tl vermemmi gerekiyor.yağlı ise yağsız söyleyin.
    Zeytin yağı o fiyata olmazmış. Geçen hafta kristal marka zeytinyağını marketten 94.50 ye aldım. Hemde sızma. Sanki analiz yapmışlar evde labaratuvarları var. Dışarıda yemek yediğinizde analizmi yapıyorsunuz .esnaf lokantalarında yemek yiyoruz ölen görmedim. İlla kaşıbeyazdamı yemek lazım. Paranoyak bir ülke olduk. O bal iyi değil.bu iyi değil.zeytinyağı iyi değil yok döner iyi değil. Siz çok yaşıyacaksınız biz yolcuyuz .mutlu ömürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakurek

    80 liraya 1 kg döner
    32 liraya fistikli baklava gibi normalde fahiş fiyata satilan urunlerin daha ucuza da satilabildigini gorduk. Gidip ayni urunleri satan kucuk isletmelere sorsan imkansiz derler. Ama oluyor işte.. O yuzden cok kulak asmayin..
    Seneye aciklacaka hileli urunler listesinde gormesek bari. En buyuk hileler zeytinyaglarinda yapiliyor. Ucuz diye tercih etmek ne denli mantikli bilemedim.

    Koca firmalar yapiyor demek de ne bileyim? Biminkiler a101’inkiler sahte cikiyor da bu markaninki cikmayacak mi acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmethunlu

    Hastasıyım şu o fiyata olurmu.kesin bişey vardır. Maliyeti kurtarmaz.
    Ekrem coşkun da döner yemeyin.filan Ben yedim yiyorum illa 100 gram dönere 20 tl vermemmi gerekiyor.yağlı ise yağsız söyleyin.
    Zeytin yağı o fiyata olmazmış. Geçen hafta kristal marka zeytinyağını marketten 94.50 ye aldım. Hemde sızma. Sanki analiz yapmışlar evde labaratuvarları var. Dışarıda yemek yediğinizde analizmi yapıyorsunuz .esnaf lokantalarında yemek yiyoruz ölen görmedim. İlla kaşıbeyazdamı yemek lazım. Paranoyak bir ülke olduk. O bal iyi değil.bu iyi değil.zeytinyağı iyi değil yok döner iyi değil. Siz çok yaşıyacaksınız biz yolcuyuz .mutlu ömürler
    Market satabilir ucuza. Stok eritir, musteri çeker vb. Burada maliyetlerden bahsediliyor. Normal şartlarda sizma zeytinyağı maliyeti belli. 5-6 kg zeytinden 1 lt sizma yag çıkıyor. Siz hesaplayın maliyeti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FasTBoY

    Kendin zeytini alıp yağını sıktırırken bile fabrikada başında durmazsan onu bile karıştırıyorlar diğer yağlarla vs. Bu şekilde olanlara gülüyorum cidden, daha bu hafta zeytini toplamaya kişi başı 100-150TL alıyorlardı. Bu fiyata anca köylüden direk yeşil zeytini alıp sıktırırsan anca belki, yoksa normal yağ bile 18-22TL civarıydı en son.
    konuda en cokta zeytının agacını gormemıs ınsanların ahkam kesmesı garıbıme gıttı malesef:) yok neden ucuza olamazmısta bılmem neymıste.

    işlenmemıs malın bır fıyatı var ıslendıkten sonrada malıyetı ıle olusacak bır bedelı var. bu bedel altına satılıyorsa dur bı dusun.

    bir yerden ucuzlaması gerekıyor kı ucuza satsınlar. sonucta zararına satmayacaklar...


    YA ıslenmemıs halınde (zemındekı yere dusmus çürük zeytınlerı sıkmıslardır)
    Ya soguk sıkım sırasında (hala ıhtımal vermıyorum) çeşitli kimyasallar kullanıp yağı arttırmıslardır ( pamuk yagı felanda katmıs olabılırler)
    yada fırmalara dagıttıkları BOZULMUS zeytınlerı gerı toplayıp onları sıkmıslardır.



    YEŞİL (turşuluk) zeytın 8 liranın uzerınde TURSULUKTAN 5-8 kg dan 1 kg sıcak sıkım yag cıkar
    yaglık zeytının kg 4 liranın uzerınde (yere dusmus zeytınlerde ıcınde...) 4-5 kg 1 kg yag cıkar... bazı bolgelerın zeytınınde 3-3,5 kg da bır cıkar. ve bunlar SICAK SIKIM...





    şimdi YEŞİL zeytın olarak satıldıgında bu fıyatlara satılan (bu çiftciden halka aracı koyarsan dahada artar) zeytını NASIL OLACAKTA DAHA UYGUNA ALACAKLAR.


    büyük şehirde yaşayan ınsanlar ıllakı zeytın yagı alcagım dıyorsa gıtsınler sıkım fabrıkalarından almaya calıssınlar. ŞUAN TAM mevsımı (normalden 1 1.5 ay kadar gecıktı) GITSINLER CIFTCIDEN TOPTANCININ ALACAGI fıyatlardan alsınlar zeytınlerını. zeytın yaglarını. akdenız ve ege bolgesınde 100lerce kucuk buyuk fabrıka mevcut. buyuk yerler yerıne bıraz daha kucuk ısletmelerı tercıh ederlerse daha guvenle ıclerıne sınerek yıyebılırler.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.