Şimdi Ara

Nily 5lt soğuk sıkım sızma zeytin yağı 104,90tl trendyol (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
6.655
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: muhalif13

Büyük firmalar ile kendinizin abartılı maaliyetlerinizi karşılaştırmayınız.

Araba fabrikada 15 17 bin dolar. Sanayide 30 bin dolara yaptıramazsın. E o zaman 30 bin dolardan aşağıya satılırsa sahte demektir.
    arabanın sadece parcaları 20bın dolar tutuyorsa durup dusunurmusun nasıl 15 17 bın dolara HEM MONTAJI yapılıp HEM nasıl kar ederek satılıyor dıye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 30 Aralık 2019; 14:16:34 >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Dedemin bahçesinde elmaları var, biz onları toplayıp yiyoruz. Maliyeti SIFIR. Toplayıp 1 liradan satsam tamamı kâr. E başkası bahçe kiralamıştır, eleman çalıştırıyordur 2 liradan satsa bile kâr edemez.

Emtia ile doğada yetişen bitkiler maliyet açısından kıyas edilemez. Bu tarz ürünlerde maliyet kişilere ya da firmalara göre değişir. Bizim buralarda fındık tarlaları var, kimi amele tutar 15 gün çalıştırır maliyetli olur ; kimi ailesiyle beraber tüm işi görür maliyeti olmaz. E şimdi fındığı biri 10 liradan satar, biri 15 liradan. Hangisi ne kadar kâr eder orasını sadece üretici bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakurek

Dedemin bahçesinde elmaları var, biz onları toplayıp yiyoruz. Maliyeti SIFIR. Toplayıp 1 liradan satsam tamamı kâr. E başkası bahçe kiralamıştır, eleman çalıştırıyordur 2 liradan satsa bile kâr edemez.

Emtia ile doğada yetişen bitkiler maliyet açısından kıyas edilemez. Bu tarz ürünlerde maliyet kişilere ya da firmalara göre değişir. Bizim buralarda fındık tarlaları var, kimi amele tutar 15 gün çalıştırır maliyetli olur ; kimi ailesiyle beraber tüm işi görür maliyeti olmaz. E şimdi fındığı biri 10 liradan satar, biri 15 liradan. Hangisi ne kadar kâr eder orasını sadece üretici bilir.
    deden bu agacların bakımını yapmıyor ılaclamıyor o böülümü gec :)

10 lıraya kabuklu fındıgı satan adama ( en dusuk fıyata satan o) sen dıyorsun kı; ben 10 lıradan aldıgım FINDIKLARI kabuklarından ayırayım toz hale getıreyım sana TEKRARDAN 8 liraya satayım.

ne dusunursun bu durumda

• ben Gemlik te yaşıyorum ve bu isin içindeyim soguk sikim diyen en buyuk firmalar bile soguk sikim satmiyor . Bin agac zeytinimiz var biz kendimiz bile soğuk sikim yemiyoruz . 1litre zeytin yaginin bölgemizdeki maliyeti teneke paketleme kargo hicbiri olmadan 17.5 TL teneke+kargo bu fiyat daha da artar o yuzden soguksikim yalanina inanmayin normal sikimlar bile karisim oluyor genelde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

deden bu agacların bakımını yapmıyor ılaclamıyor o böülümü gec :)

10 lıraya kabuklu fındıgı satan adama ( en dusuk fıyata satan o) sen dıyorsun kı; ben 10 lıradan aldıgım FINDIKLARI kabuklarından ayırayım toz hale getıreyım sana TEKRARDAN 8 liraya satayım.

ne dusunursun bu durumda

Alıntıları Göster
    İlaç yok, tamamen organik ;)

Siz olayı anlamadınız sanırım, ben ağaçtan toplanan bir ürünün maliyetinin herkese göre değişebildiğini söylüyorum.

Sıkım işine gelirsek sıkım fabrikası kendinizinse maliyetiniz makinalarınızın bakımı ve elektrik giderleridir. Ama başkasının fabrikasında sıktırıyorsanız bu giderler artı fabrika sahibinin kârıdır. Yani maliyet her ikisinde de değişmiş oldu.

Velhasıl kelam tağşiş olmadığı sürece herkese bol kazançlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakurek

İlaç yok, tamamen organik ;)

Siz olayı anlamadınız sanırım, ben ağaçtan toplanan bir ürünün maliyetinin herkese göre değişebildiğini söylüyorum.

Sıkım işine gelirsek sıkım fabrikası kendinizinse maliyetiniz makinalarınızın bakımı ve elektrik giderleridir. Ama başkasının fabrikasında sıktırıyorsanız bu giderler artı fabrika sahibinin kârıdır. Yani maliyet her ikisinde de değişmiş oldu.

Velhasıl kelam tağşiş olmadığı sürece herkese bol kazançlar.

Alıntıları Göster
    :) olayı anlamamakta ısrar etmenıze cıdden sasırıyorum...

tekrar yazayım en dusuk malıyetle sattıgınız hadı kar da etmeden sattıgınız urunu sızden alan ısleyıp temızleyıp sıze % 20 daha ucuza satacak
    yanı %20 zarar+ ısletme malıyetı bınecek. sizde ohh mıss mı dıyeceksınız yoksa dur lan bı dıyebılecekmısınız :D

• Nily yada büyük bir fabrika sahibimi yoksa muhasebe müdürümüsünüz? Bir firmanın maaliyetini nereden biliyorsunuz? Elinizde veri var mı? Yoksa ben küçük üreticiyim benim maaliyetim bu kadarsa diye kıyas mı yapıyorsunuz?

Her firmanın kişinin maaliyeti de kar hedefi de farklıdır. Serbest piyasa bu. Görece size göre ucuza satan her satıcı kötü niyetli olmayacağı gibi pahalı satılan her ürün de doğal temiz değildir.

Küçük üreticilerdeki bu algıdan gına geldi biz 10 birime mal ediyoruz 100 birime satıyoruz bizimki organik. Hijyen kalite desen yüzüne aval aval bakar bir de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Nily yada büyük bir fabrika sahibimi yoksa muhasebe müdürümüsünüz? Bir firmanın maaliyetini nereden biliyorsunuz? Elinizde veri var mı? Yoksa ben küçük üreticiyim benim maaliyetim bu kadarsa diye kıyas mı yapıyorsunuz?

Her firmanın kişinin maaliyeti de kar hedefi de farklıdır. Serbest piyasa bu. Görece size göre ucuza satan her satıcı kötü niyetli olmayacağı gibi pahalı satılan her ürün de doğal temiz değildir.

Küçük üreticilerdeki bu algıdan gına geldi biz 10 birime mal ediyoruz 100 birime satıyoruz bizimki organik. Hijyen kalite desen yüzüne aval aval bakar bir de.
    yok bu forumdakılerın bır cogu gıbı TÜKETİCİyim kendıme kadar amatör ÜRETİCİYİM...

geçen sene fabrıkalar 19 ila 20 lira arası kendılerı sıktıkları YAGLARI ÜRETİCİDEN satın aldılar. 22 lirayada paketleyıp buyuk fırmalara yada kucuk esnaflara üretici olmayan ınsanlara sattılar. maliyet kar-zarar herbısey ortada.

nily yada buyuk fabrıka sahıbleri daha uyguna nasıl alacaklar acaba? ortalama bır fıyat oluyor bu ıste kalıteye gore 3 lira 5 lira fark olur o da enfazla.

en doguda 17 18 liraya satılmıs fabrıkaya bıraz batıda 19 20 ye. ege taraflarında kalite fazladır o taraflarda da az olacagını zannetmem...

bu fıyatlar SOGUK SIKIM FIYATI degıl. tekrar edıyorum SOGUK DEGIL ! (dogru duzgun soguk sıkım yapan yerde yok ulkede o ayrı bır konu)

soguk sıkım yag ıcın neredeyse 2 katı ZEYTİN kullanılır. neredeyse malıyet 2 katı artarken sıcaga gore SICAK Fıyatından aşşagıya soguk sıkım dıye satılan seylere nasıl guveneceksın ?

asla bu ucuz tü kaka demem. hijjen konusunda al bırını vur ötekine. organık mavalları entel kesımı yolma cabası.

ben ucuz pahalı bolumunde degılım reklam ıcın zararınada satar.....
    2 3 yıllık yıllanmıs artık tadı bozulmus üründe gonderebılır.atar içine şekeri bekletır 15 20 gun bı daha karıstırır ruhun duymaz. ki bu dedıgım yıne en saglıklısı dıger hılelere gore.

benım derdım SIZLERE SOGUK SIKIM DIYE satılan yagın SOGUK SIKIM olamayacagını donelerle belırtmeye calısıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.