Şimdi Ara

ninjalı işlemci soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • P4 2.4 prs işlemcime fanı çok ses yaptığı için Synthe Ninja fansız soğutucu taktım.Takmadan önce biosta 55 speed fanda 40 derece görünüyorken ninjayı taktıktan sonra biosta 35 speedfanda 25 derecede başlıyor ancak yaklaşık 15 dakika içinde sıcaklık biosta 45 speedfanda 32 dereceye çıkıyor. Bu sizce nasıl normal mi?

• Birincisi, bana göre ninyajı fansız kullanmak mantıklı değil.Eğer fan takarsan ısı değerleri düşecektir.Burada tercih size kalıyor.Ya ( + ) ( - ) 5 - 8 derece sıcaklık oynaması ya da bana göre pek de kulağı rahatsız etmeyen gürültü.Seçim sana kalmış

ama gerçek bir çözüm istiyorsan sana tavsiyem CM HYPER 6+
  • normal değil benimkide speedfanda 41-42 civarı biosta 50-55 civarı ne olduğunu anlmadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: fishbate

P4 2.4 prs işlemcime fanı çok ses yaptığı için Synthe Ninja fansız soğutucu taktım.Takmadan önce biosta 55 speed fanda 40 derece görünüyorken ninjayı taktıktan sonra biosta 35 speedfanda 25 derecede başlıyor ancak yaklaşık 15 dakika içinde sıcaklık biosta 45 speedfanda 32 dereceye çıkıyor. Bu sizce nasıl normal mi?

fansız kullanıyosan noramal sesizbi 1300 rpm 12 cm fan işini görür inan sesi duyulmaz bile ama 2000 rpm ve yukarısını alırsan soğutma daha iyi olur sesise fazlalaşır bi fan controler la bunuda halledebilirsin tabi
  • gayet normal ve çok iyi amacın sessizlikse fanlı soğutmanın daha iyisini fansız yapıyor ki tahminen kasan çok da iyi bir kasa değildir yani çok iyi soğutmalı bir kasa değildir...ama amacın oc vs ise arkadaşların dediği gibi 800-1200 rpm lik bir fanla destekleyebilirsin soğutucunu..şu anki değerler gayet iyi..zira ninja şu an dünyanın en iyi hava soğutucularından biridir tartışmasız
  • hepsine + olarak thermal macun kullandınmı diye sormak istiyorum ve sordum sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

Birincisi, bana göre ninyajı fansız kullanmak mantıklı değil.Eğer fan takarsan ısı değerleri düşecektir.Burada tercih size kalıyor.Ya ( + ) ( - ) 5 - 8 derece sıcaklık oynaması ya da bana göre pek de kulağı rahatsız etmeyen gürültü.Seçim sana kalmış

ama gerçek bir çözüm istiyorsan sana tavsiyem CM HYPER 6+

-1

kesinlikle ninjanın yanına yaklaşmaz :) ninja doğru seçim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Overclock Ve Soğutma..
    20 yıl önce açıldı
    işlemci soğutucu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla ne diyebilirim ki Ben bir kendi kullandığımı görüyorum bir de sizin şikayetlerinizi okuyorum
  • 2.4 prescott işlemciyi Ninja fansız olarak 24 saat bile çalıştırır full loadda...

Örneğin..;

ninjalı işlemci soğutma
  • quote:

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

Valla ne diyebilirim ki Ben bir kendi kullandığımı görüyorum bir de sizin şikayetlerinizi okuyorum

Rica etsem hyper6+ ile fansız olarak çift prime deneyebilir misin... Böylece canlı yayında görelim hyper6 benimde düşündüğüm soğutuculardandı ama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: java

2.4 prescott işlemciyi Ninja fansız olarak 24 saat bile çalıştırır full loadda...

Örneğin..;

ninjalı işlemci soğutma

amd64 2500+ işlemciyi dediğin gibi çalıştırır mı? fansız tabii (vereceğin cevaba göre elimdeki tt big typhoonu ninja ile değiştirebilirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csb -- 25 Ocak 2006 21:22:30 >

• Kastettiğin sempron 2500+ ise sorun olacağını sanmam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: csb

quote:

Orjinalden alıntı: java

2.4 prescott işlemciyi Ninja fansız olarak 24 saat bile çalıştırır full loadda...

Örneğin..;

ninjalı işlemci soğutma

amd64 2500+ işlemciyi dediğin gibi çalıştırır mı? fansız tabii (vereceğin cevaba göre elimdeki tt big typhoonu ninja ile değiştirebilirim)

Bence değiştirmene gerek yok sonuçta sendeki de sessiz bi soğutucu.

• evet yaa, eksik bilgi vermişim sempron 2500+

big typhoonu aldığım yer ninjanın yeterli olmayacağını, işlemciyi yakabileceğimi (fansız ninja için) söyleyerek big typhoonu al dedi ve bende öyle yaptım.
  • Bende ikisinden birini almay1 düsünüyorum . Ama çok büyük olduklar1 için zalman 9500 almay1 düsünüyorum ...
  • benim asıl merak ettiğim alet çalıştıktan sonra ısının yaklaşık 8-10 derece yükselmesi.Bunda bir anormallik yok mu. Kasam çok iyi(Cooler Mast. Centurion 5) termal macun da kullandım.Ayrıca Biostaki Power bölümündeki ısı değerleri ile Speedfan ile Asus PcProbe gibi yazılımlardaki değerler arasında niçin fark var. Bir diğer konu CM ın 380W PS dan da çok ses geliyor. Üzerinde 12cmfan olan Colorsit 550W PSUm ile değiştirmek istemiyorum ama bu gürültü de beni rahatsız ediyor.
  • big typhoonu aldığım yerdeki arkadaş bana ninja için demiştiki "15 dakika sonra sıcaklık bariz artar. uzun süre kullanırsanda işlemcin tehlikeye girer. eğer illa ninja alacaksan fanda almanı öneririm veya hiç bunlarla uğraşma 1 numara olan big typhoonu al".

big typhoonda da ses var ama daha önce denediğim arctic cooling kadar değil. fana macun sürmediğim halde sıcaklık 25 derece civarında. soğutma yönünden sorun yok. fan devri ise 1350 rpm. sanırım fan kontrolü ile dahada düşürülebilir.
  • arctic coolingde hiç ses olmaz ki arkadaşım ayrıca ninjanın bu işlemciyi fansız soğutamayacağına katılmıyorum ancak kasa berbat birşeyse bilmem
  • ses olup olmayacağını bilmiyorum ama ilk aldığım fanın üzerinde o isim yazılıydı ve ses vardı, belki benim aldığım arızalı idi ama neticede ses vardı.

ninjayı kullanan arkadaşlar sıcaklık artışından bahsediyorlar. ama deneyip görmeden ne söylenebilirki?
  • katılıyorum kardeşim bu tabii macunun sürülmesinden kasa yapısına vs vs herşeye bağlı
    quote:

Orjinalden alıntı: csb

ses olup olmayacağını bilmiyorum ama ilk aldığım fanın üzerinde o isim yazılıydı ve ses vardı, belki benim aldığım arızalı idi ama neticede ses vardı.

ninjayı kullanan arkadaşlar sıcaklık artışından bahsediyorlar. ama deneyip görmeden ne söylenebilirki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.