Şimdi Ara

Nintendo 3DS XL inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bahax121

Çok iyi olmuş hocam İncelemelerinin devamını dilerim . En kısa zamanda Pokemon Black&White almanı tavsiye ederim hocam .

Fakat şu konuda katılmıyorum . Fiyatını bence hak ediyor . Tamam , fiyatına göre donanımı düşük fakat verdiği eğlence ve oyun deneyimi hiç bir şeyle kıyaslanamaz.

Yalanmı ?

yorumun için teşekkür ederim.. zaten sırf pokemon ve birkaç istediğim oyun var o yüzden aldım 3ds'i..

fiyatını hak etmiyor dediğim sunmuş olduğu özellikler ve donanımsal olarak düşündüğüm için.. yani TR şartlarında 600 lira kusur ve yurtdışında da bu alet 200 euro bence çok fazla.. ederi en fazla 120 hadi bilemedim 130 euro olmalı.. tabi bu benim görüşüm.. bahsettiğim gibi ps vita'dan tut tüm masa üstü konsollarının ayrı bir maaliyeti ve donanımsal özelliği var.. şimdi hepsini kıyasladığımızda el konsolları olan ps vita ve 3ds fiyatları çok yukarda.. aşırı pahalılar..

fakat oyun konusunda nintendo çok başarılı.. ahım şahım grafikler olmadan oyun oynamanın zevkini tam anlamıyla verebiliyor bir çok oyunda.. buda diğer el konsolu olan vitanın eksiklği bence.. inceleme yorumunda da bahsetmiştim donanımsal olarak PS Vita açık ara önde.. ama oyunlara geldiğimiz zaman PS Vita'nın kendine has 3-5 oyunu varken Nintendo'da bu daha fazla (10-15..)

Oyunlar konusunda diğer bir eleştirimde yine fiyatları.. fiyatlar gerçekten çok uçuk! çok bir donanım istemeyen ve belli başlı gideri olan oyunların 3ds'e özel oyunlarının çoğu 40 eurodan başlıyor.. DS oyunları ise 20 ila 35 euro arası değişiyor.. hatta bazıları yine 40-49 euro arası..

Zaten eleştirimde ki en büyük eksisi buydu.. diğer sırada da donanımsal olarak eleştirdim..

• Nintendo 3ds xl bence biraz gereksiz bir alet sonuçta taşınabilir bir el konsolu bu kadar büyük olmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenercag

Nintendo 3ds xl bence biraz gereksiz bir alet sonuçta taşınabilir bir el konsolu bu kadar büyük olmamalı.

düşüncene saygı duyuyorum fakat daha büyük bir ekranda oynamak isteyenler içinde alternatif olması her zaman iyidir..
    ayrıca ben çok büyük olduğunu düşünmüyorum.. üst üste koyduğum zaman tam Samsung Note 2 boyutunda, kalınlığıda 3 note 2'ye denk..

bana taşıma konusunda pek sıkıntılı gelmedi.. ben cebimde rahat rahat taşıyorum..
  • ben bundan 1 sene önce vita da kullandim oled ekrani gözlerimi rahatsiz etti ,oyun fazla yoktu usandim sattim ,3DS XL aldim mario ve lugi bile Yeter ins hayal kirikligina ugramam fazla bir beklentim yok grafi kacisindan egleneyim Yeter zaten nintendo eglendirmede iddiali

EDIT : 3DS XL den cok memmunum oyunlari harika ve eglenceli kesinlikle süper ötesi, vita daki hayal kirikligini yasamadim tam tersine saatlerce keyifle oynuyorum hem DS hemde 3DS oyunlarini siddetle tavsiye ederim ,19 05 2013 konsoldede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 19 Mayıs 2013; 21:43:32 >
  • Nintendo virtual biy oynadinmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: - The Stig -

Oyun delisi biri olarak 1994 yılından beridir oyun konsolları,pc ve oyunlarla içli dışlıyım.. Eğer ki bu yazıyı okuyorsan seninde benden kalır bir yanın yok
    Yaklaşık bu 20 senede sahip olduğum oynadığım ne oyunun sayısı belli, nede oynadığım konsolların sayısı belli..

Oyun oynamayı seven biri olarak mümkün olduğu sürece ve bütçemin el verdiği müddetçe tüm beğendiğim oyunları alıp sıfırlamadan bırakmamışımdır.İşte benide 3DS XL almaya iten sebepte budur.

Nintendo'ya veda edişim 10 seneyi bulur(wii'yi saymıyorum). PS2'nin çıkmasından ve geçen zamanda el ve masaüstü konsollara ancak wii,psp,ps3,ps vita,xbox ve xbox360 ile devam edebildim..(DS'de kullandım ancak sahibi olmadım, fakat diğer aklınıza gelebilecek tüm konsollara sahip olup kullandım)
    Bu yüzden aslında oyunculuğumun ilk yıllarında var olan Nintendo'ya özlemim büyüktü.. Bu özlemimi bitirecek, hasretin son bulacağı konsol ise 3DS XL oldu.

önemli not:Girişe yavaş yavaş gelirken bunları anlatmamın asıl nedeni arkadaşlar; Gözlemlerimi ve eleştirilerimi yaparken gelebilecek bazı yorumların önüne geçmek içindir.
    Samimiyetimi ve tecrübelerimi bu incelemede tarafsız bir şekilde size yansıtmaya çalıştığımı belirtmektir. Tek amacım Nintendo 3DS, 3DS XL almayı düşünenlere kullanıcı yorumu ile bişeyler anlatabilmek ve yardımcı olabilmektir.

Neyse artık gelelim sadete

Ben kendi 3DS XL'cımı 200 euro'ya aldım (daha doğrusu 199) + yanında oyalanmak için POKEMON HEARTGOLD aldım. Onun fiyatı da 45 euro.

pc'de uzun yıllardır emulatörlerle oynadığım pokemonu adam gibi oynamak ve tadını sonuna kadar çıkarmak için aldım valla. fiyat pahalı ama değermi, sonuna kadar

Burada kutu içeriklerinin görsellerini sizlerle paylaşayım sayfanın sonunda tüm artı ve eksilerini zaten detaylı bir şekilde açıklayacağım.

Burdaki görselde HeartGold versiyonun kutu içeriğinin tümünden çıkanlar.

Oyun kabının içeriği ve pokewalker

3DS XL kutu içerikleri ve klavuzları

3DS XL kullanma klavuzları + pin kodu vs.. Bu arada bilmem fark ettiniz mi ama içerisinden şarj aleti çıkmıyor,onu ayrı olarak almanız gerek (bilmeyenler için belirteyim)

Ve işte Silver 3DS XL

Kullanıcı Yorumum ( Artıları ve Eksileri ile Nintendo 3DS XL )

Nintendo 3DS XL rakibi Sony PS Vita ile her sitede her platformda ve her yerde kıyaslanıyor. Konuya başlarken belirtmiştim 20 senede kullanmadığım konsol yok. Nintendo tarafında sadece DS sahibi olmadım.Ama onuda belli bir süre bir dostum sayesinde kullandım, neyse gelelim eleştirilerime.

3DS XL ve PS Vita çok ayrı kulvardalar bence. Kimseyi üzmek yada kırmak istemem ama 3DS, Vita'nın sunduğu kalite ve donanımın yanına yaklaşamaz.Burda VİTA açık ara üstün.Kaldı ki aradaki fiyat farkı benim olduğum yerde sadece 34 euro! Burdaki kıyaslamam sadece fiyat ve verdiği fiyatta sunduğu kalite ile özellikler!

Fakat 3DS'i yani 3DS XL'ı bu yüzden boş mu vermek lazım tabi ki hayır. İnanın Vita'da oynadığım birçok oyun Nintendo'nun sunduğu oyunlarının yarısı kadar zevkli değil.
    Elbette her iki markaya ait güzel ve özel oyunlar var ancak Nintendo'da çoğu oyunda sıradan bir Vita'daki oyundan daha çok zevk alacağınız kesin.
    Benim 3DS ve VİTA kıyaslamam sadece bundan ibaret. İnsanların çoğu kıyaslarken bunun ötesine geçiyor bu yanlış,belirtmek istedim.

Benim için 3DS XL'ın ARTILARI ( + )

+Taşınabilirliği rahat
    +Kullanımı gayet kolay ve zevkli ses efektlerine bayıldım sürekli sağa sola basıyorum bişeyler duymak için
    +Pil tüketimi çok iyi uzun süre kullanılabiliyor
    +Sadece EXC oyunları için bile alınır (beni almaya iten şey buydu zaten)
    +Benim gidi eskilerdenseniz (dinazor) ve oyun oynamanın grafikten ibaret olmadığını bilerdenseniz müthiş has alacağınız oyunlar sizi bekliyor
    +Donma,yükleme ve donanımsal bozukluk gibi şeylerden uzak kafanız rahat şekilde oyun oynamanın zevki
    +Geliştirilmeye müsait

Benim için 3DS XL'ın EKSİLERİ ( - )

-Kesinlikle fiyatını hak etmiyor!
    -Oyunları bulunmaz hint kumaşı ve oyunlarda aşırı pahalı
    -Bu çağda sunduğu donanım ve özellikler çok basite indirgenmiş, çok çok daha iyisini beklerdim.
    -Sisteminde adam akıllı bir program göremedim, neredeyse yarısı maksat program olsun diye konmuş şeyler
    -Kamera'yı koymasalar daha iyiymiş ütü makinesiyle daha güzel çekilir o derece (bir oyun konsolunda zaten kameranın olması saçma,benim görüşüm)
    -Bir çok oyunda 5200,5210 vs vs bir sürü hata veriyor. İnternet üzerinden oyun oynamak işkence olabiliyor! (Belkide ben yapamadım bilemiyorum)
    -Çözünürlük beklediğimden kötü
    -Dokunmatik dedikleri akıllı ekran emin olun o kadar akıllı değil Şaka bir yana çok kaliteli bir dokunmatik ekranı yok ama işini fazlasıyla görüyor
    -Ben herşeyi geçtim ama Nintendo Shop gerçekten işin başındaymış meğersem. Benim için diğer olumsuzluklar göz ardı edilebilir ancak yaşadığımız şu çağda şu dönemde internetten bir çok oyunu digital olarak erişilebilirken ve özellikle Nintendo'nun zaten bulmazı imkansız zor bir çok oyunlarını kendi sitesinde görememek benim için hayal kırıklığı oldu.
    -sağ analoğunun olmaması ama ben henüz ihtiyacını hissetmedim fakat olması gerekirdi
    -Yıllar geçti halen daha Türkçe dili en azından ucuncan olsun eklenmedi üstüne üstlük Nintendo Türkiye'den çekildi ve halen daha piyasada yoklar
    -Ses açma kapama çok saçma bir yerde ve 1990'lardaki kalitesizlikte (kızaklı )

Gelelim genel değerlendirmeye!

Nintendo 3DS veya 3DS XL çağın ötesinde kalmış bir el konsolu. Size keyifli ve güzel vakit geçirebilecek bir çok oyunu var ve olay sadece bundan ibaret. ee amaçta bu zaten. Tamam amacını fazlasıyla yerine getiriyor,buraya kadar herşey iyi güzel, eyvallah'da! Ancak fiyatı sunduğu özellikleri ve donanım çok geride. Nintendo'dan çok daha iyisini beklerdim açıkçası. Büyük hayal kırıklığına uğradım. Belkide bu Sony'nin ayıbıdır bilemem. Alıştığımız o Sony online alt yapısından sonra attan inip eşşeğe binmeye benzedi.

Yıllar önce kullandığım o güzelim Nintendo konsollarını hatırladımda vay dedirten bizi her oyun konsolunda şaşırtan Nintendo gitmiş yerine OYUNCULARIN, OYUNLARDA istediği şeyleri bir nebze yerine getirmeye çalışan Nintendo gelmiş. Buda bişey ancak ONLİNE alt yapısını çok çok ileri götürmesi gerek. Özellikle sağlam bir sistem oturtmak zorunda.
    İlerde PS4 çıkmadan önce almak istediğim Wİİ U için endişeliyim ancak Nintendo'nun 2015 veya 2016'da ADAM gibi bir masaüstü konsolu ve bunun yanında da iyi bir el konsolu sunmak zorunda.

3DS'in eksileri artılarından fazla belki ama ne Sony'nin nede Microsoft'un yapamadığı her zaman ki gibi yine başaran Nintendo!
    Nintendo oyunculara oyunlar konusunda önemli şeyler sunmaya başarıp diğer konularda ortalamanın altında kalsada oyunları ile bu açığı kapatıyor.

Son sözlerim!
    3DS XL fazla pahalı fiyatının hakkını kesinlikle vermiyor.Gerek malzeme gerekse özellikleri ile bunu daha pekiştiriyor. Ancak ah o EXC oyunları yokmu işte adama zorla kendini aldırmayı başarıyor. Benim gibi 26 yaşında vede yaza düğünü olacak bir adama bile kendini Pokemon,Mario vs gibi oyunları için aldırıyorsa sizde benim gibi OYUN manyağıysanız mutlaka almalısınız derim. Fakat fanatiği olmadığınız oyunlar için yada almak olsun diye almayı düşünüyorsanız uzak durun derim!
    Sonra ya pişman olursunuz yada keşke daha önce alsaymışım dersiniz. İşte Nintendo 3DS bu, yani ya beyaz, ya siyah, grisi yok.. Ya seversiniz yada beğenmezsiniz!
    Ben beğenip sevenlerdenim

Genel Puan: Yılların vermiş olduğu ebedi dostluk sayesinde ve ilk göz ağrımız olmasından dolayı Nintendo'ya biraz kıyak ve kanaatimle birlikte 10 üzerinden 8 puan veriyorum!

düzeltme:bazı imla ve yazım hataları
    Eksik ve oyun dünyasını hiç de sezemeyen değerlendirmeler... Yine de ortadaki emeğe saygım sonsuz.
    Lakin... İş Nintendo olunca bir iki şey söylemek icap edecek;

- Fiyatını hak ediyor... Fiyat değerlendirmesini eğer; fiyat/işlemci-grafik gücü üzerinden yapıyorsanız hak etmiyormuş gibi görünebilir! Lakin fiyat/eğlence konusunda şu an açık ara önde...

-2. Donanım özellikle... Geçiniz.

- Nintendo Letter Box, Activity Log bu ikisi gayet güzel uygulamalar hiç de öylesine yapılmış değiller... Kaldı ki tek başına Mii Plaza inanılmaz bir zekanın ürünü! Oyun konsolu sahiplerini hem sosyalleşmeye itiyor hem de 7/24 konsolu yanınızda taşımaya itiyor... Street Pass gibi bir uygulama bence çok iyi düşünülmüş taşınabilir konsolu, taşınan konsol haline getirmiştir!

- Kamera; fotoğraf, video çekmek için değil daha çok AR Games için Face Raiders için konulmuş... Amaç konsolu fotoğraf makinesi gibi kullanmak değil amaç oyun oynatmak. Benzer uyduruk bir kamera Vita'da da olacak... Dediğim gibi amaç farklı.

- İnternetten oyun oynamakta gram sorunla karşılaşmadım ben... Sistemi son sürüme güncelleyin.

- Çözünürlük konusunda kesinlikle haklısınız zira bu zorla çekiştirilip uzatılmış bir alet!

- Dokunmatik ekran... İlk elime geçtiğinde ben de çok şikayet etmiştim; 2010'lı yıllarda resistif ekran da ne ola ki demiştim... Lakin biraz etraflı düşünürseniz iş aslında öyle değil... Bir kere o ekran çok küçük dolayısıyla parmakla kontrol imkanı eğer parmakları çok zarif ve ince olan bir insan değilseniz imkansız hele hele kimi oyunlarda küçücük ikonlara tıklamak yahut mesela internet görüntüleyicisinde adres satırına bir şeyleri parmakla yazmak olanaksız! Eh o kadarcık ekrana çoklu dokunmatik jestleri de koyamazlar çünkü zaten arazi dar nasıl basacaksın iki parmakla... Haliyle bence en doğru işi yapmış Nintendo. (Bu arada hebele hübele demeyin çoklu dokunmatik bir ekrandır o, biliyorum)

-eShop... Aaaaa ayıp ettin dostum... Her şeye eyvallahım vardı da şu dediğini demeyecektin! eShop inanılmaz rafine ve güzel; demolara, oyun içi görüntülere ulaşmak çok kolay... Oyunlara ulaşmak çok kolay, oradan indirmek pek şahane... Bölgene göre o haftanın ya da ayın temasına uygun oluşturulmuş oyun listeleri var... İndirimler mevcut! Mesela RE: The Mercenaries Türkiye piyasasında 50 küsür liralara satılırken eShop'ta 9 pound... Hepsini geçtim, Nes&Snes oyunlarını oynatması, GameBoy oyunlarını oynatması falan bunlar şahane şeyler... Öyle ki ön 90'larda Nintendo'nun en baba rakibi olan Sega'nın GameGear oyunu olan Sonic bile vardı! Evet, o orijinal Sonic! O nedenle ben eShop'ta oyunları bulamıyorum falan aman ha! Çarpılırsın... 89'luk GameBoy'umu kenara kaldırıp N3DS'ten Tetris oynatıyor bana o senin beğenmediğin eShop... Super Mario Bros. 2 The Lost Levels yüzünden uykularım kaçıyor...

-Sağ D-pad büyük sorun... Ancak onun ihtiyaç duyduğu oyun sayısı belli, paratı belli.

- Nintendo Trükiye'den çekilmedi, Nintendo ürünlerinin Türkiye'de dağıtımcılığını yapan beceriksizler işi kotaramayıp bıraktılar... Türkçe şu halde çıkmaz zira Nintendo varlık olarak mevcut değil Türkçe konuşulan ellerde...

- Ses açma kapama tuşu gayet mantıklı! Konsolu eline almış oyun oynuyorken mesela birden sesi kısmanı gerektirecek bir şey oldu elini hiç konsoldan çekmeden baş parmakların kontrolcüler üzerindeyken sadece o işaret parmağını konsolun yanına uzatarak sesi kısabiliyorsun... Fiziksel olması kolay kontrolü sağlıyor.

Hasılı kelam N3DS evet, eksiği olan bir konsoldur belki(?) ancak benim gördüğüm kadarıyla hiç de öyle değil!
    N3DS'in bir tek sorunu var aslında o da Nintendo'nun mali kapasitesi! Nintendo Sony gibi bir şirket değil maalesef; ürünlerini ne yazık ki ucuz parçalardan bir araya getirip fazla kar koyarak satmak mecburiyetinde! Aynı şekilde oyunlar için de bu geçerli... Nintendo şu an karını maksimize etmek uğraşında.
    Bu nedenle pek çok insanın beğenmediği cpu/gpu seçimleri yapıyor, küçük ekran kullanıyor, kapasitif dokunmatik ekran kullanamıyor efendime söyleyeyim ürünü pahalıya satıyor, o şarj aletinin yok, orijinal aksesuarlarının pahalı vs.

Eğer Nintendo sever biriyseniz ve Nintendo'nun daha nice 100 yıllar ayakta kalmasını istiyor Mario'yu Donkey Kong'u, Link'i ve daha nicesi Nintendo karakterini görmek istiyorsanız ne yazık ki muadil konsollara verilen paradan biraz daha fazlasını vermek zorundasınız. Lakin buna kesinlikle değecektir.

Yoksa işte THQ gibi batan bir Nintendo'nun ardından onlarca leş kargası oyun stüdyosu oyun isimlerinin peşine düşer, Nintendo ve GameBoy isimleri farklı firmaların ellerinde paralanır...
    Ben üzerinde Sony logosu olan GameBoy görmek istemiyorum... İşte bu yüzden yaşasın Nintendo!

• Saygılarımı sunuyorum.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3ds candır.
  • Ebayden mi aldınız hocam?
  • İncelemenizi okudum ve acaba bendeki oyun konsolundan bahsetmiyor da başka bir cihazdan mı bahsediyorsun diye kararsız kaldım.
    1- cihaz gerçekten kaliteli
    2- oyunları çok güzel
    3- parasını hak ediyor etmese satılmazdı.
    4- 26 yaşında olman oyun oynamayazsın anlamı gelmez.
    60 yaşında kahvede oyun oynuyorlar 45 yaşında halı sahada futbol oynuyorlar.
    yaşa takılma sen mutluysan halinde gerisi hikaye (tecrübeyle sabittir.)

Nintendo oyun işinin babası atası dedesi artık ne dersen de İlklerin yapımcısıdır.
    Süper grafikler çok yüksek donanımlar cihazın iyi olduğu anlamına gelmez.

10 level de biten fps oyunları sarmış ortalığı durumda.
    Komik valla artık doğru düzgün oyun çıkartan firma çok az kaldı.
    gerisi hikaye malesef. Aynı yemeği pişirip pişirip sunuyorlar
    Donanım ve grafik sever kardeşlerimde bu hileyi malesef yiyorlar.

Oyun oynayacağım ve 5 levelde bitmeyecek ve hakkını verecek derseniz.
    sony ve nintendo derim. Gerisi çok az malesef.

• Nerden alabiliriz bu konsolu? Bir sürü DS varmış. Aradaki fark ne ve en iyi DS hangisi?
  • 200$ olmasının nedeni 1 gram olması ve vitaya göre çok küçük olması bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Carter

Bende Lefkoşalıyım.Hocam neden daha önce çıkmadınız karşımaÇoktan aldım ben Zelda Edition.Şimdi Ercan havalimanı özelleştirildi diye gümrüğe önem verilmeye başlandı.

Bu arada nasıl alıcaktık 199 euro'ya 3DS XL.

Edit: 300tl yi zar zor denkleştirdim 199 euro 465tl yapıyor+şarj cihazı falan filan.Ama yinede düşünmeniz yeter.

Havalimanı özelleştirmesi başka gümrük başka. Gümrük her zaman devletin kendi yapısıdır. Ercan Havalimanıda KKTC ye aittir. İşletmesini kirqlamıştır.

Biliyorum çok zaman geçmiş ama yanlış algı ce bilgi olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkAfter

quote:

Bende Lefkoşalıyım.Hocam neden daha önce çıkmadınız karşımaÇoktan aldım ben Zelda Edition.Şimdi Ercan havalimanı özelleştirildi diye gümrüğe önem verilmeye başlandı.

Edit: 300tl yi zar zor denkleştirdim 199 euro 465tl yapıyor+şarj cihazı falan filan.Ama yinede düşünmeniz yeter.

Havalimanı özelleştirmesi başka gümrük başka. Gümrük her zaman devletin kendi yapısıdır. Ercan Havalimanıda KKTC ye aittir. İşletmesini kirqlamıştır.

Yorumunuz için teşekkür ederim.Havaalani şuan özelleştirince gerçekten Avrupa standartlarına ulaştı.Devlet ise gümrüğe önem vermeye başladı ki büyük ihtimal uyuşturucuya karşı alınan bir önem.Yani ortada yanlış bir bilgi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DarkAfter

quote:

Yorumunuz için teşekkür ederim.Havaalani şuan özelleştirince gerçekten Avrupa standartlarına ulaştı.Devlet ise gümrüğe önem vermeye başladı ki büyük ihtimal uyuşturucuya karşı alınan bir önem.Yani ortada yanlış bir bilgi yok.

Yok ben çzelleştirmeyle gümrüğün alakası olmadığını belirteyim yanlış anlaşılma olmaması için

Iyi forumlar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.