|
Nintendo Switch 2 beklenenden güçlü olabilir: 4.5 TFLOPS'a çıkacak
-
-
Uzun zamandır switch kullanıyorum 2 yi sabırsızlıkla bekliyorum ama gün gectikçe ozellikleri artıyor paralel olarak buda fiyata yansıyacaktır gun geçtikçe içinde bulunduğumuz ekonomi sebebi ile cihaz çıkana kadar ulaşılamaz hale gelmez inşallah
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Keske acele edilmeyip nvidianin enson teknolijilerini destekleyen 3nm ve el konsolu olarak kullanirken 2K120fps , TV baglaninca 4k60fps calisan bir cihaz cikarsalarmis.
-
4.5 tflop=ps4
-
Ciksada alsak :)
-
Ps4 pro 4.2 teraflopstu ve rami 8gbti. Oyunlarda kullanılabilir Ram 5.5gbti diye hatırlıyorum. Bu yüzden en büyük sıkıntısı da ramdi. Üstelik yeni teknolojileri de desteklemiyor. Xbox series s den bir tık daha iyi olacak gibi gözüküyor. El konsolu olarak düşününce oldukça güçlü...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PS4 pro ya daha yakın.
PS4 bildiğim kadarı ile 1.8 tflops. Pro 4.2 idi sanırım. Ancak şu an çıkan lenova ve Asus ROG alyx sanırım 8 tflops yani eğer gercekten cihaz bu donania gelecekse Nintendo yine çok cimri davranmış
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Nintendo Switch 2'nin yongasını Nvidia üretecek o yüzden bu konsolun gücünü AMD konsollar ile kıyaslamamak lazım. Çünkü iki taraftaki teraflops-performans ilişkisi aynı değil. Bu değer aynı markada mimariden mimariye göre bile değişkenlik gösteriyor.
Mesela AMD'nin Radeon 780M (RDNA 3) iGPU'su 8.2 TFLOPS iken Nvidia MX570 (Ampere) GPU 4.7 TFLOPS. Teraflops olarak AMD neredeyse iki katı ama performans olarak hemen hemen aynılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 26 Mayıs 2024; 12:31:25 >
Switch’e a TotK gibi oyunlar yapıyorlarsa bu güçte bir cihazla neler yapılır düşünemiyorum.
Olabilir yanlış hatırlıyor olabilirim
-
Taşınabilir olarak kullanınca o güç de çalışmayacağını da biliyorsundur umarım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar teraflops=güç değildir. Her mimari kendi içinde kıyaslanabilir ki onda bile Rop birimi farkı bellek bant genişliği gibi bir sürü parametre vardır. Mesut Çevik'e kalsa Asus Rog Ally Z1 extreme ps5 ten yalnızca %20 güçsüz ama sonuç ortada. Önemli olan hangi mimaride olacağı.
-
Sonunda benim dediğimi diyen biri, ben de yazdım aynısını. Aynı mimaride bile rop birimi fazla ise farklılıklar oluşabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Keske acele edilmeyip nvidianin enson teknolijilerini destekleyen 3nm ve el konsolu olarak kullanirken 2K120fps , TV baglaninca 4k60fps calisan bir cihaz cikarsalarmis.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X