Arkadaşlar benim nişanlım hayatı boyunca hic RPG oynamamış biridir...Bu aralar taktı evleneceğim adam her hafta masaüstü oynamaya gidiyor,bilgisayar başında saatler harcıyor bu işe bende öğrenmek istiyorum diye tutturdu...Epey de hevesli ama ona tavsiye edeceğim ilk oyun konusunda cok kararsızım...İngilizcesi cok iyi değildir kendisinin... Aslında ben direk acaba masaüstünden mi öğretsem diye kararsızım fakat burada kavram kargasası yaşar mı diye de düsünmeden alamıyorum...Benim aklımda kural bazında masaüstüne de yakın olan NWN 2 var fakat bununda ağır kacacağını düşünüyorum...Bilgili arkadaşların nacizane tavsiyesini beklemekteyim...
Bence en sağlamı action RPGlerden olaya başla. Bu oyunlarda statlar, level ve exp önemli olduğundan RPGnin oynama özünü kavrar. Diablo 2'yi oynat. Ya da sen en iyisi Torchlight oynat. Grafikleri falan sevimli ve çekici veya Sacred 2. Baktın hoşlandı yavaş yavaş Oblivion, Risen ile falan kanına girersin. Dragon Age, NWN2 falan oynatırsın sonra ama sonra romance olayını görüp sen bunları mı oynuyorsun falan derse o zaman ne yapacaksın. Bir daha RPG yüzü göremezsin sonra.
Torchlight ile başlatabilirsin, başlangıç için ideal fazla zor değil. Hem oyunda dişi :) karakter de olduğu için çabuk ısınır...
quote:
Orijinalden alıntı: Gokyabgu
Bence en sağlamı action RPGlerden olaya başla. Bu oyunlarda statlar, level ve exp önemli olduğundan RPGnin oynama özünü kavrar. Diablo 2'yi oynat. Ya da sen en iyisi Torchlight oynat. Grafikleri falan sevimli ve çekici veya Sacred 2. Baktın hoşlandı yavaş yavaş Oblivion, Risen ile falan kanına girersin. Dragon Age, NWN2 falan oynatırsın sonra ama sonra romance olayını görüp sen bunları mı oynuyorsun falan derse o zaman ne yapacaksın. Bir daha RPG yüzü göremezsin sonra.
Yok yaw ben peşin peşin anlaşıyorum şimdiden malum düğün zamanı yaklaşıyor...Gerci köprüyü gecinceye kadar durumu olabilir... Bu arada tavsiyeler icin sağol...O zaman direk NWN 2'den başlatsam ağır gelir...Sen de benim gibi düşünüyorsun...Olmadı dediğin gibi Torchlight ile başlatırım... Aslında başta da yazdıgım gibi masaüstü oynarken öğretsem ki o en cok masaüstü oynamak ve öğrenmek istiyor fakat burada da bilmediği kavramlar icerisinde boğulacak...
quote:
Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27
quote:
Yok yaw ben peşin peşin anlaşıyorum şimdiden malum düğün zamanı yaklaşıyor...Gerci köprüyü gecinceye kadar durumu olabilir... Bu arada tavsiyeler icin sağol...O zaman direk NWN 2'den başlatsam ağır gelir...Sen de benim gibi düşünüyorsun...Olmadı dediğin gibi Torchlight ile başlatırım... Aslında başta da yazdıgım gibi masaüstü oynarken öğretsem ki o en cok masaüstü oynamak ve öğrenmek istiyor fakat burada da bilmediği kavramlar icerisinde boğulacak...
Aynı zamanda masaüstü de öğretebilirsin, hem masaüstünde statlar, kurallardan ziyade genelde rol yapma olayı var. Rol yapmaya ısınınca kuralları kendi öğrenir zaten. Önemli olan işini iyi bilen bir DM ve cıvımayan bir parti ile masaüstü oynamak. Sonra soğur bir daha oynamaz. Önce izler sonra yavaş yavaş kendi de katılır.
Eğer kendinde varsa ya da bulabilirsin bir ps 2 bul ico oynat çünkü o tam aşk hikayesi :)
quote:
Orijinalden alıntı: Yakuza_Revenge
Eğer kendinde varsa ya da bulabilirsin bir ps 2 bul ico oynat çünkü o tam aşk hikayesi :)
Yok üstad ne bende ne onda PS2 ... Bu arada Gokyabgu ben en iyisi ikisinden de başlatayım...Allah'tan bizim masaüstü ekibi gayet ciddi ve iyi bir DM'mimiz var...Bilgisyarda Torchlight veya Diablo 2 ile başlar,masaüstünde de bizi izleyerek yavaş yavaş kapar sonrası zaten gelir...
Arkadaş millette ne bal var RPG bilen kız bulmuş gidip masaüstü cafelerde geziyor.
Diablo 2 den başlat bence. O kokuyu bir alsın.
Oyunlarla içli dışlı olan bayan arkadaşlar genelde Diablo 2'yi severler.
Aklıma önerecek bir oyun gelmedi ama ne diyim hayırlı olsun, oyun seven bayan da az bulunur yani
quote:
Orijinalden alıntı: JCB
Aklıma önerecek bir oyun gelmedi ama ne diyim hayırlı olsun, oyun seven bayan da az bulunur yani
Cok sağolasın...Darısı bekar arkadaşlara ...
quote:
Bayanların aslında 'oyun'ları çok severler. Yalnız onların oynadıkları oyunlar bizimkilerden oldukça farklı. Piyonları da biz erkekleriz. Bu oyuna bir girdiniz mi belli bir noktadan sonra (wedding ring +1) quit gibi bir seçenek yoktur. Bu saatten sonra kurbana diyecek tek söz 'welcome to hell' olacaktır.
rpgye basladigim oyun diablo2 idi. Bence onuda boyle baslat. Kesinlikle ileri derecede ing istemiyor. Basit ve zevkli.
Direk Dragon Age , NWN 2 ve KotoR la başlat. KotOR beni RPG denen bataklığa sokan oyundur Şaka
quote:
quote:
Bayanların aslında 'oyun'ları çok severler. Yalnız onların oynadıkları oyunlar bizimkilerden oldukça farklı. Piyonları da biz erkekleriz. Bu oyuna bir girdiniz mi belli bir noktadan sonra (wedding ring +1) quit gibi bir seçenek yoktur. Bu saatten sonra kurbana diyecek tek söz 'welcome to hell' olacaktır.
...Ben +1 wedding ring'i takmama cok az kaldı diyebilirim... Bu arada bütün cevap atan ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim...Diablo 2 ile başlatıp sadece skill ve stat olayına alıştırıp,masaüstü oyunlarıma da götüreceğim...Sonrası zaten hoşuna gercekten giderse iplik söküğü gibi gelecektir diye düşünüyorum...
Benzer bir durum bende de mecvut. Eskiden kız arkadaşımla Diablo 2 oynardık hamachi üzerinden sonrasında magic the gathering deck leriyle oyunlar oynamaya başladık ancak ben yakında sıkılır diye düşünürken benden daha gayretli çıkıp benim canımın istemediğim zamanlarda bile "hadi bi baal run yapalım" demeye başladı Şuanda Kpss hazırlanıyor, bende çaktırmadan Dragon Age oynuyorum ancak bir öğrense başımın etini yer, kpss falan yalan olur onuda biliyorum Mümkün mertebe, telefonda "ne yapıyorsun" diye sorduğunda "forumda dolanıyorum" yada "film seyrediyorum" diyorum.
Üniversite zamanlarımda da Dota oynarken başımın etini yerdi "banada öğret bende oynayacağım" diye , şimdi yaş oldu 24 birkaç sene sonra evlenirsek nasıl kurtulacaz merak ediyorum doğrusu
Diablo 2 oynaması basit, fazla kafa yordurmayan, vur-kır-parçala şeklinde ilerlediği için kız arkadaşına öğretebilirsin, ancak her boss çıktığında "yaaaaaaaa geçemiyorum, şuna bir bak" demesinden sıkılacak isen şimdiden vazgeç bu Diablo dan
quote:
Orijinalden alıntı: Helldancer
Benzer bir durum bende de mecvut. Eskiden kız arkadaşımla Diablo 2 oynardık hamachi üzerinden sonrasında magic the gathering deck leriyle oyunlar oynamaya başladık ancak ben yakında sıkılır diye düşünürken benden daha gayretli çıkıp benim canımın istemediğim zamanlarda bile "hadi bi baal run yapalım" demeye başladı Şuanda Kpss hazırlanıyor, bende çaktırmadan Dragon Age oynuyorum ancak bir öğrense başımın etini yer, kpss falan yalan olur onuda biliyorum Mümkün mertebe, telefonda "ne yapıyorsun" diye sorduğunda "forumda dolanıyorum" yada "film seyrediyorum" diyorum.
Üniversite zamanlarımda da Dota oynarken başımın etini yerdi "banada öğret bende oynayacağım" diye , şimdi yaş oldu 24 birkaç sene sonra evlenirsek nasıl kurtulacaz merak ediyorum doğrusu
Diablo 2 oynaması basit, fazla kafa yordurmayan, vur-kır-parçala şeklinde ilerlediği için kız arkadaşına öğretebilirsin, ancak her boss çıktığında "yaaaaaaaa geçemiyorum, şuna bir bak" demesinden sıkılacak isen şimdiden vazgeç bu Diablo dan
Bizimki de sizin ilişkinize benzer bir durumda gidiyor...Yok ben sıkılmam yaw...Yeter ki hevesli olsun,herzaman yardımcı olmaya calışırım ona... Bana da ne zaman telefon etse oyun oynuyor oluyorum...Allah'tan yetti be senin oyunun demedi şu ana kadar sağolsun...
titan quest olabilir mi?
bence eğer 2 tane yanyana bilgisayar yapma imkanınız varsa ya diabloyu birlikte LAN'dan oynayın ki yardımcı olursunuz, ya da multiplayer olarak ultima online biliyorsanız mmorpg'lerin babasıdır ve de bayan karakter seçimide mevcuttur.
fable oynasın atmosfer olsun geniş çevreyle etkileşimi olsun grafikleri olsun çok sever