Şimdi Ara

nissan almerada yağ eksilmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.5 tekna 2006 almeramda anlık yağ lambasının yanıp sönmesi ve akabinde tıkırtı gibi sesler duymamla beraber, motor ustası yakın bir arkadaşımın işyerinin yolunu tuttum. Aracın yağını kontrol ettik ve yaklaşık 4000 km de 2 litre yağ eksilttiğini ölçtük. Araçta bir kaçak durumuna rastlanmadı ve arkadaşım aracın yağ yaktığını söyledi. Japon araçlarda böyle durumlarla karşılaşıldığını, araca yeni lpg taktırmış (yaklaşık 2500 km oldu) olmamın bu durumu daha da tetikleyebileceğini, ortada çok kaygı verici bir durumun olmadığını söyledi. Motor 85binde ve saat gibi çalışıyor. Ancak ben bir türlü kaygımı yenemiyorum, yarım litre veya yerine göre 1 litre de kabul edilebilir ama 2 litre yağ az buz bir rakam gibi gelmedi bana. Başından böyle bir olay geçen veya geçmekte olan var mıdır acaba? Birde değişik marka bir yağ deneyelim önerisi getirdi ek olarak arkadaşım. Castrol 10 40 magnatec koymuştuk, bunun dışında böyle durumlar için özel bir yağ önerisi sunabilirseniz çok sevineceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cvoor

1.5 tekna 2006 almeramda anlık yağ lambasının yanıp sönmesi ve akabinde tıkırtı gibi sesler duymamla beraber, motor ustası yakın bir arkadaşımın işyerinin yolunu tuttum. Aracın yağını kontrol ettik ve yaklaşık 4000 km de 2 litre yağ eksilttiğini ölçtük. Araçta bir kaçak durumuna rastlanmadı ve arkadaşım aracın yağ yaktığını söyledi. Japon araçlarda böyle durumlarla karşılaşıldığını, araca yeni lpg taktırmış (yaklaşık 2500 km oldu) olmamın bu durumu daha da tetikleyebileceğini, ortada çok kaygı verici bir durumun olmadığını söyledi. Motor 85binde ve saat gibi çalışıyor. Ancak ben bir türlü kaygımı yenemiyorum, yarım litre veya yerine göre 1 litre de kabul edilebilir ama 2 litre yağ az buz bir rakam gibi gelmedi bana. Başından böyle bir olay geçen veya geçmekte olan var mıdır acaba? Birde değişik marka bir yağ deneyelim önerisi getirdi ek olarak arkadaşım. Castrol 10 40 magnatec koymuştuk, bunun dışında böyle durumlar için özel bir yağ önerisi sunabilirseniz çok sevineceğim.

Merhaba. Benim araçta da benzer bir durum var. Almeralarda belli bir km den sonra oluyormus. Fakat sizinki 4000 de2 lt biraz fazla gibi. Usta motor kapağı açılıp conta neyim değiştiriliyor dedi. Bence çok endişenmeyin. Bende baya canımı sıkmıştı. Sonra usta öyle deyince rahatladım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• motora müdahele etmeyi son ihtimaller dahilinde görüyorum, onun öncesinde yanma ısısı daha yüksek dereceli yağlar deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak. Birde lpgye alışma devresinde olduğu için motor bir iki yağ değişiminden sonra kendini daha net belli eder herhalde diye düşünüyorum. Tekrardan yağ tavsiyelerinizi bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GOLF 5 şanzuman vuruntusu?
    5 yıl önce açıldı
    Clio 4 Yağ Eksiltme?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.