Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.525
Cevap
106
Favori
908.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o/d
  • o/d

NİSSAN MICRA CLUB
  • Çok sağol dostum,büyük bir dertten kurtardın beni:) Kazasız sürüşler diliyorum..
    quote:

Orijinalden alıntı: mşah

o/d

NİSSAN MICRA CLUB

• iyi gunler arkdaslar bndede nissan micra 97 moden turkuaz renkli micra var arabamo sade modifi yapıcam arabama 15 inc jant almak istiyorum nasıl olur cekermi birde katranı eski kasa micrası olanlar bilir kadrını beyaz ısık imlec ısıksıkz bn bunu imleci ısıklı yapmak istiyorum nasıl olacak beyaza kırmızı..yani birde 2000 model micranın direksiyonun bnm araca olurmı bileniniz varsa yardım edermi simdiden tekekkurler
  • Merhaba arkadaşlar bu n-cvt kaç ileri galiba 3 müş 3 vites olunca devir yükselince mi vites degiştiriyor???N-cvt anlatırmısınız kısaca 1.3 motorlu n-cvt kaç ltre yakıt tüketiyo cevap verirseniz sevinirim :)
  • ddd
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

quote:

Orijinalden alıntı: mşah

arkadaşlar 175/60-15 olan lastikler 185/60-15 ile değiştiren varmı. Varsada ne gibi fark yaratıyor yazarsanız sevinirim. Lastikleri değ.mem gerekiyor 6 yıl oldu. Yine continental düşünüyorum.

beraberinde jant masrafı da çıkacak. bu açıdan bakarsak ekonomik bir tercih olmaz

teorik olarak yakıt tüketimine olumsuz, yol tutuşuna olumlu etkisi olabilir. tercih sizin..

2004 model Micra'nın 175/60/15 lastiklerini değiştirmek istiyoruz... Farklı lastik firmalarının bayilerini arayıp, ebadı söyleyince "Abi araba Micra mı? O ebat yok, 175/65/15 veriyoruz" diyorlar...

Nissan yetkili servislerine telefon ettim; birisi "orijinal ebadı kullanın" dedi, diğeri "175/65/15 takabilirsiniz" diyor...

Ne yapmalı?...

• 65 yanaklı lastik kullanmakta bi sorun olmaz. (hatta bence daha iyi; yurdumun kırık dökük asfaltlarında yanak ölçüsünün fazla olmasında yarar var)

lastiğin taban ve jant çapında değişiklik yapılamaz("ben yaptım oldu" diyenlere de kuşkuyla bakarım. lastikle beraber jantları da değiştirdiyse o ayrı tabi) ama yanak ölçüsünde ufak tefek oynama yapılabilir, çamurluk yeterli genişlikteyse istersen 175/70/15 al sorun olmaz. (öyle ölçü var mı bilmiyorum tabi, kafadan salladım öylesine)

kısacası 175/65/15 lastik alabilirsin sorun olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 25 Kasım 2010; 20:47:02 >

• quote:

65 yanaklı lastik kullanmakta bi sorun olmaz. (hatta bence daha iyi; yurdumun kırık dökük asfaltlarında yanak ölçüsünün fazla olmasında yarar var)

lastiğin taban ve jant çapında değişiklik yapılamaz("ben yaptım oldu" diyenlere de kuşkuyla bakarım. lastikle beraber jantları da değiştirdiyse o ayrı tabi) ama yanak ölçüsünde ufak tefek oynama yapılabilir, çamurluk yeterli genişlikteyse istersen 175/70/15 al sorun olmaz. (öyle ölçü var mı bilmiyorum tabi, kafadan salladım öylesine)

kısacası 175/65/15 lastik alabilirsin sorun olmaz..

İlginiz ve paylaştığınız bilgileriniz için teşekkürler...

• quote:

sadece bayanlara satmak yetmedi demek ki.. "erkeklere de hitap edelim, satışları artıralım" dediler sanırım

şahsi görüşüm ben bu fiyat etiketleriyle 1.2 nissan almam birde euro ncap tan 4 yıldız aldı 5 yıldız alsaydı da almazdım da neyse...
    bence yine potansiyel müşterileri bayanlar olacak saygılar
  • evet geçen gün gördüm test sonuçlarını, hayret ettim. güya güvenliğe önem verirlar 6 hava yastığı std. koymuşlar ama ala ala 4 yıldız almışlar

sözüm meclisten dışarı; EuroNCAP testinde 5 yıldızın bol hava yastığı ile alındığını iddia eden bazı arkadaşların temelsiz teorileri de çürümüş oldu, Yeni Micra sayesinde
  • quote:

evet geçen gün gördüm test sonuçlarını, hayret ettim. güya güvenliğe önem verirlar 6 hava yastığı std. koymuşlar ama ala ala 4 yıldız almışlar

sözüm meclisten dışarı; EuroNCAP testinde 5 yıldızın bol hava yastığı ile alındığını iddia eden bazı arkadaşların temelsiz teorileri de çürümüş oldu, Yeni Micra sayesinde

ya bence 4 yıldız ile 5 arasında cok uçurum yok testler normal limitler içinde kaza yaparsan geçerli bizim limitsiz türk şoförlerimiz için değil

yani 5 yıldız alanları görüyoruz trafikte de trafik canavarlarının elinde akordiyon gibi oluyor herkese allahtan kazasız belasız yolculuklar dilerim saygılar...

nissan micra euro ncap testi videosu(link)

• arkadaşlar merhaba dci micra için motor takozu yada kulağı denen parçayı değiştirdinizmi hiç ?maliyeti nedir acaba bu parçanın.araba ilk çalıştırmada ve kapatırken titreme yapıyor..daha önce başına gelen oldumu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza_007

quote:

evet geçen gün gördüm test sonuçlarını, hayret ettim. güya güvenliğe önem verirlar 6 hava yastığı std. koymuşlar ama ala ala 4 yıldız almışlar

ya bence 4 yıldız ile 5 arasında cok uçurum yok testler normal limitler içinde kaza yaparsan geçerli bizim limitsiz türk şoförlerimiz için değil

yani 5 yıldız alanları görüyoruz trafikte de trafik canavarlarının elinde akordiyon gibi oluyor herkese allahtan kazasız belasız yolculuklar dilerim saygılar...

nissan micra euro ncap testi videosu(link)

4 yıldız ile 5 yıldız arasında uçurum olduğunu mu söyledim ki?? uçurum yok elbette; ama illa ki bi fark var ki böyle bir derecelendirme yapılıyor değil mi.

benim bu sonuca şaşırmamın nedeni ise; B segmentindeki rakipleri (yaris, corsa, i20, vs..) 5 yıldızlı iken, hepsinden daha sonra çıkmış olan(ve bu nedenle bi adım daha ileride olmasını beklediğim) ve üstelik "6 hava yastığı ve ESP standart" diye reklam edilen son model bir aracın 4 yıldızda kalması..

nissan, yeni micra'yı yaparken chevrolet spark'ı rakip olarak gördüyse orasını bilemem.. ama bu kez de fiyatı çok çok pahalı olur. spark'ın en donanımlı versiyonu bile micra'nın baz donanımından daha uygun fiyatlı.

Ncap sonucu sonrasında zaten az olan satışlarını arttıramayacakları gibi, satışlar iyice düşebilir.. zira benzer fiyatlara sahip rakipleri hep 5 yıldızlı iken, 4 yıldızlı rakiplerinin (spark, getz gibi..) fiyatları ise micra'ya göre çok daha uygun. (ilk bakışta tablo bu şekilde görünüyor, detaylarda illa ki farklar vardır. size göre, ona göre buna güre vs.. tercih edilesi bir araç olabilir ama genel görününtü malesef olumsuz görünüyor)

satışlarla ilgi şahsi düşüncem şu şekilde:
    satış rakamlarının "facia" denebilecek kadar az olmasını üç şey kurtarabilir;
    1- CVT şanzıman (Honda'nın Jazz modelini yenilerken eski kasada kullandığı CVT şanzımanı terketmesi ile bu segmentte CVT boşluğu doğmuştu. CVT hatırına -özellikle bayan müşteriler tarafından- tercih edilebilir)
    2- "detaylarla ilgilenmeyen, yeterince araştırmayan" ve "6 hy ve ESP std." reklamına balıklama atlayabilecek müşteri kitlesi.
    3- "arabanın tipine vurulan" müşteri kitlesi.

*** teknik anlamda rakipleriyle rekabette CVT dışında hiç bir artısı olmayan bir aracın satışları çok düşük seyredecektir. hatta satılan micra'ların yarısından fazlasının CVT şanzımanlı olacağını düşünüyorum.

düzeltme: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 29 Kasım 2010; 0:01:28 >

• quote:

evet geçen gün gördüm test sonuçlarını, hayret ettim. güya güvenliğe önem veriyorlar 6 hava yastığı std. koymuşlar ama ala ala 4 yıldız almışlar

düzeltme: yazım hatası
  • bundan bir onceki kasanin e brosuru elinde olan var mi? Gecen haftaya kadar sitelerinde eski micranin brosuru vardi kaldirmislar. 2008- 2009 modellerinin ebrosuru gerekiyor, bu konuda yardimci olabilecek varsa cok sevinirim.
    edit: ayrıca akıllı anahtar sistemi daha sonra eklenebiliyor mu (2008 bazı teknalarda akilli anahtar yok serviste takılabiliyor mu? takılabiliyorsa ücreti hakkında bilgi sahibi olan var mı?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazein -- 29 Kasım 2010; 13:08:59 >
  • http://www.yuzbasiogluoto.com.tr/Micra.pdf
    Eski kasa pdf i buradan görüntüleyebilirsiniz.

Yeni Micra Çok basit ve kiyifli bir araç. Manevra kabiliyeti çok iyi. Euroncap ten 4 almış bir araç ancak 5'e çok yakın olduğunu göz ardı etmeyin. Euroncap ten 5 alan araçları %100 olarak düşünmeyin ki zaten 5lik sistem ile test sonucunun sunumu çok yalnıştır.

0 - 20 = 1
    21 - 40 = 2
    41 - 60 = 3
    61 - 80 = 4
    81 - 100 = 5

Olduğu düşünülürse. 81 alanda, 100 alanda 5 yıldızdır.

Örnek olarak söylüyorum 80'le 4 Yıldız alan bir araç, 81'le 5 Yıldız alandan bahsi geçerken bile yerin dibine sokulacak kadar kötümüdür yani. Bu aradaki 1-2- 5 derecelik Euroncap farkı yüzünden insanlar beğendikleri arabaya binmeyecekler mi?

Dilin kemiği yok önce gidin test sürüşüne çıkın inceleyin. Sonra yorum yapın. Sadece Euroncap videolarını izleyerek burada ahkam kesmeyin.

• emir büyük yerden, derhal test sürüşüne gidelim bari

Ncap'den 4 yıldız aldı diye Micra'ya 'teneke' muamelesi yapan yok zaten. alınganlığınız ve agresifliğiniz nedendir anlamadım.

sizin de dediğiniz gibi Yeni Micra, 5 yıldızı kılpayı kaçırmış bir araç. detaylı test sonuçları baya iyi görünüyor. ancak nihayetinde etiket önemlidir ve 4 yıldız alması çok kötü bir reklam oldu. zaten yüksek olan fiyatlarına, 4 yıldız reklamı(!) da eklenince satış grafiğinin kafayı kaldıramayacağı kesin gibi..

günümüzde B segmentinde Micra fiyatlarındaki araçların hemen hepsinde 5 yıldız apoleti mevcut iken, Nissan -bu fiyatlara- zor satar Micra'yı. gerçekten pazar payını büyütmek istiyorsa biraz fiyat indirimine gitmesi gerekecek.

• Şu sıralarda yarı otomatik olmayan,ESP si ve ful hava yastıkları olan B sınıfı bir araç alaçaksanınız (ben şu aralar eşim için bakıyorum) hyundai i20 ve micra dışında pek alternatif bulamadım.Ayrıca ncap sitesine göre 5 yıldız alması için , en az opsionel olarak ESP olaması gerkiyor.Oysa ülekemizde B sınıfının bir çok versionunda ESP opsinel olarak bile yok.Micrada ise standart olaması çok olumlu.NCap sitesindeki ESP test videolarını izledikten sonra ESP li 4 yıldızlımı ESP siz 5 yıldızlımı olsun sorusuna vereceğim cevap hic teredütsüz ESP li 4 yıldız olurdu.Şu anda eşimin 2005 micra teknası var.Yeni micra ile i 20 arasında kararsız kaldım.Eşim kararı bana bırakıyor micrasından oldukça memnun i20 nin yerli olması garantisinin 5 yıl olması ncaptan 5 yıldız alması oldukça iyi, ancak 1230 kg yüksek bir ağırlık (sınıfının sanıyorum en ağırı) tam otomatik tork konvertörlü şanzıman ile oldukça yüksek bir tüketim demek,sanıyorum CVT li micra göre şehir içi %20-30 arası fazla yakar.Micranın CVT sininde uzun vade proplem olup olmayacığından süpheliyim.Şu anki micramızdanda biliyoruzki sorun olursa nissan servisleri oldukça yüksek maliyetler çıkarıyor.Konuda fikri olan varsa öğrenmek isterim.Selamlar

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.