Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.525
Cevap
106
Favori
908.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GökAy54

Merhaba arkadaşlar önümüzdeki aylar araç almayı düşünüyorum aslında düşüncem 0 km. almak fakat eşim de arabayı kullanacağından küçük 2. el araçlara da bir göz gezdiriyorum.

Dahan önce 2003 Model nissan micra 1.2 Tekna modelini 20 gün kadar kullanmıştım. Ve gerçekten çok zevk almıştım. Yol tutuşuna laf söyleyenler var aracın ama benim kullandığım araçta çok çok yüksek hızlarda dahi bana hayli güven vermişti, ki inanın ibresini zorladım bu aracın... Neyse asıl sormak istediğim konu bu aracın 2003-2004-2005 modeleri ile 2006 ve sonrası modelleri arasında bazı farklar olduğunu biliyorum ama net bilmiyorum.

Sanırım 2006'dan sonra kasa çok hafif bir makyaj gördü,
    Ayrıca 2003 modelde yol bilgisayarı orta konsolda teybin hemen üst kısmındaydı, 2006 sonrası modellerde orda kapaklı göz gibi değişik bir şey görünüyor nedir anlamadım, yada yol bilgisayarını niye ordan kaldırdılar çok şık duruyodu.
    Başka bir konu sanırım 2006-7 modelden sonra bluetooth donanımı eklendi ki bu çok güzel bir şey neyse uzun lafın kısası bu iki model arasındaki tüm farkları bilen varsa bana açıklayabilir mi teşekkürler.

2005 ten sonrakilerde arka çamurluklarda davlumbaz var orta direkte iki kapının arasında lastik var ruzgar sesi yapmaması için,yolcu hava yastığı iptal düğmesi var teknalarda otomatik yanan farlar var gösterge paneli değişik koltuk kumaşları 2005 lerin daha iyi geldi bana iç aydınlatma lambası degişik renolarda kullanılanlarla aynı ön sis farları değişik.Benim bildiklerim bukadar pek genel bir değişiklik yok ama benim 2005 lerin görüntüsü daha çok hoşuma gidiyor umarım faydası olmuştur

• Evet katılıyorum ben de 2003-4-5 de çıkardığı kasaları daha çok beğeniyorum bana öyle geliyo olabilir ama yenilerinin arkası yere sarkmış gibi duruyo:) ama işte yenilerde de bluetooth falan var güzel bir özellik gerçekten...
  • güzel bir özellik ama çok çirkin duruyor daha iyi bir yere koya bilirlerdi. Tabi fazla fiyat farkı yoksa 2005 üstü almak daha iyi. Aslında bir araba çıktıktan 2-3 yıl sonra alacaksın çünkü eksikleri tamamlanmış oluyor
  • Doğru söylüyosunuz ama mesela orta konsolda bulunan yol bilgisayarını kaldırmalarına bile gıcık oldum eskisi daha iyiydi bence...
  • evet ben bu konuda şanslıyım benim aracım 2004 tabi eksikleride var ama tamamlamaya çalışıyorum. Arka çamurluklardaki davlumbazları sonradan kendim taktım yağmurlu havalarda su sesi içeriye geliyordu onu çözduk bu sayede, motor kısmında yalıtım hiç yok kendim birşeyler yaptım. Fiyatı düşük tutmak için bir yerlerden çalmak zorundalar eğer herşeyi tam yaparsa zaten şu anda banim aracın sıfırı 30.000 tl nin üstünde herşey tam olsa kaç para olur tahmin edemiyorum.
  • aracımdaki şanzumandan gelen ses olayını yaptırdım. kartalda bu işi anladığını düşündüğüm ve daha önce de kendisinin de sahip olduğu bir usta olayı çözdü. türbin dedikdileri tork konverktörü içindeki kömürü ve bilyeleri değiştirdiler. bu bölgenin pas tuttuğunu söylediler ve temizlediler. Vites kolunun geçişleri zorluydu ve onlar da yumuşadı. Usta şanzumanı indirmeden önce ne dediyse onları yaptı. başta ne fiyat konuştuysak onu verdim. açalım da bir bakalım fiyatı belli olmaz demedi. şanzuman yağını da değiştirdi.

otomatik şanzuman konusunda usta ihtiyacı olan PM den mesaj atarsa bilgilerini veririm. Tavsiye ederim fakat sorunun durmuna göre değişebilir. İyi niyetli bir usta olduğunu düşündüğüm ve CVT şanzumandan anlayan usta az olduğu için sizlerle paylaşmak istedim. Hatta bana çıkmış şanzuman üzerinde teknik bir ders de verdi. Bütün sorularımı net bir şekilde cevapladı.

Bu ustaya gitmeden önce gösterdiğim usta hem bakmak istemedi hem de çok fahiş fiyat istedi. Fiyatı da aralık olarak verdi. Yani uçu açık herşey çıkabilecek şekilde. Bu ise sürüp tecrübe ettikten sonra hemen teşhis koydu.

Bir de şanzuman problemleri mutlaka indirilmesi gerektiği için genellikle işçiliği yüksek oluyor. yani işçilik olarak 500 den aşağı pek kabul etmiyorlar. 500 artı yedek parça düşünebilirsiniz. Otomatik ustalarının sayıları da az olduğu için istersen başka yere sor diyebiliyorlar. Otomatik konforlu fakat problemleri pahalı çözülüyor.

• Yağ olarak da ATF Dexron 3 özellikte yağ koydular. Kırmızı renkte. Kullanım kitapçığında da bu yağ yazıyordu. İçinden çıkan yağ ise hem açık sarı renkte hem de miktarı eksikti. bu şanzumanlarda yağ çok önemli. eksik olması veya zamanı geçmiş olması önemli problem. Mümkünse her 40 binde bir değiştirin. seviyesini de ara ara kontrol edin. Bu şanzumanlarda tüm işi yağ basıncı yapıyor. Bizim araçlara yaklaşık 5 litre yağ gidiyormuş fakat alttan tapa ile boşltıldığında şanzuman içinde kaldığından 3 litre yeni yağ konulabiliyormuş. 3 litre dexron 3 yağ piyasada yaklaşık 50-60 tl. sonuçlarına bakıldığında hiç de fazla değil. aksi takdirde sırf şanzuman işçiliği 500 tlden başlıyor.
    Motor yağının boşaltılması gibi bir tapa açılarak boşaltılıp yenisi koyulabilir. İllaki şanzuman servisine gerek yok. çünkü onlara giderseniz 150 tl yağ ve 50 tl de işçilik istiyorlar.

Motor karteli aracın sağ tarafında şanzuman ise sol tarafında ikisinde de benzer tapalar var. nasıl her 10 binde motor yağı değişiyorsa bunu da değiştirmek gerekli.

• Mobil artık yağ değişim merkezleri açmaya başladı. Onlar da Mobil ATF 320 kodlu Dxron 3 özellikte yağ satıyorlar ve eminim ki değişimi de belki ücretsiz veya düşük ücret ile yaparlar.

Castrol markasının da ATF yağı var. Yine Dexron 3 özellikte olanı alışveriş sitelerinde satılıyor. Örneğin hepsiburada kargo bedava şeklinde 3 litreliğini 50 tl ye veriyor.

Şanzuman yağının değişimini ihmal etmeyin. hele benim gibi aracın geçmişini bilmiyorsanız riske girmeden değiştirin.
  • Merhaba bende 2008 model 1.2 Passion düz vites araç almak üzereyim. Bu modelin tam özellikleri nedir acaba? Araçta ön altta sis farı yok, çelik jant yok Peki mp3, buluetooth, far ve yağmur sensörü var mı? Birde forumda vitesin sert olduğundan bahsedilmiş kulananlar yorumlarsa sevirim. Teşekkürler.
  • bu saydığınız özellikler passion + ta var linkten baka bilirsiniz
    www.nissan.com.tr
    400 Bad Request
    http://www.nissan.com.tr/nissan-micra-donanim#
  • yeni micranın fiyatı belli olmuş

• bende 2004 model micra tekna var yeni aldım ama serviste katalizör agrızası verdi. 1600 tl sıfırı cıkma olan varsa sevınırım.
  • benimde katalizör arısası veriyor 1600 tl dedi servis değişecekmiş illaki cıkma falan bulabılırsın dedı ama bulamıyorum iptal ediliyormuş ama niye iptal ediyim cevreyi daha cok kırletıyomus o zman bırde acaba bu sekılde arızalı kullanmak araca zarar verırmıkı :(:(:(
  • Yeni micra ne zaman satışa başlayacak, eski micra da kalmamış. Yeni Micra ile kampanya olur mu acaba?
  • bu ay veya istanbul autoşvdan sonra.
  • ya micra yı alıp binmezdim cünkü tipim değildi ama keşke o hoş tasarımını bozmasalardı.
     NİSSAN MICRA CLUB

gözümde bayanlar için biçilmiş kaftan olarak kalacaktı
  • sadece bayanlara satmak yetmedi demek ki.. "erkeklere de hitap edelim, satışları artıralım" dediler sanırım
  • Nissan micrası olan bir arkadaşımın arabasında göstergede o/d off diye bir ışık yanıyor.Bu ne demek acaba? Bilenler varsa söyleyebilir mi kılavuzu kaybolmuş bakamıyoruz...
  • otomatik viteste vites değiştirme butonun altında küçük düğme. Ona basılınca yokuş iniş ve çıkışta sık vites değ.engelliyor. Kitapçı bulursam resmini koyarım
  • o/d

NİSSAN MICRA CLUB
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.