Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB (305. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.525
Cevap
106
Favori
908.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yağ çubuğunda ölçüm için işaret olması gerekiyor, belki farklı aracın çubuğunu taktılar yada kırıldı. Yağ kapasitesi olarak 7 lt civarı yağ olması gerekiyor, birde filtre değişmesi gerekir bence. ( videoda olduğu gibi ).
    F' Garageyoutube
    Change transmission oil and filter cvt fluid Nissan Juke
    https://www.youtube.com/watch?v=axlc1Cb36oY

NİSSAN MICRA CLUB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mşah -- 20 Aralık 2018; 21:29:2 >

• mşah kullanıcısına yanıt
    İnternette birçok yazı okudum ve video izledim ama bu micraya benzer olan yoktu. Şanzıman yağı çıksın diye araca eğim de verdik fakat 2,5lt çıktı anca. Çubuk da kırılmış gibi değildi. Başka ne yapılır bilemedik. Filtreler birkaç ay önce değişti. Filtrelerle değiştirecektim yapğı fakat usta yağ değişmez diye ısrar edince bu zamana kaldı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mert GFL kullanıcısına yanıt
    Yagi yetkili serviste bir makinayla cekerek degistiriyorlar yoksa sanzimandaki tum yagi bosaltamiyorsunuz.60000 km de 1 kez degisim gerekli.Yetkili servisleri sevmiyorum ama bu is icin disarida o makine olan yoksa yetkili servis zorunlu. disarida bile yapilsa servisten alinmasi gereken ve baska yerde olmayan yagi almak mecburi.internette yurt disi sitelerde vardi Benim aracinkini degistirdigimde risk almak istemedim.Sizin eski ve yeni karismistir.Tam degisim degil.
  • Merhaba arkadaşlar 2011 kasım çıkışlı micra cvt miz var 38.000 km de 7 yılını doldurdu şanzıman yağını değiştirelim mi kararsızım servisi aradım yağı değiştirmemiz gerekiyor u dedim önce yok dediler sonra sanırım daha bilgili biri aldı telefonu 4 yıl yada 60.000 km dedi fiyatta 750 TL dedi acaba bu şanzıman yağını servis dışında bulabilir miyiz ve değiştirebilir miyiz? Aradım ama net bir şey bulamadım siz ne diyorsunuz 750TL çok değil mi sadece şanzıman yağı için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahatay63

Merhaba arkadaşlar 2011 kasım çıkışlı micra cvt miz var 38.000 km de 7 yılını doldurdu şanzıman yağını değiştirelim mi kararsızım servisi aradım yağı değiştirmemiz gerekiyor u dedim önce yok dediler sonra sanırım daha bilgili biri aldı telefonu 4 yıl yada 60.000 km dedi fiyatta 750 TL dedi acaba bu şanzıman yağını servis dışında bulabilir miyiz ve değiştirebilir miyiz? Aradım ama net bir şey bulamadım siz ne diyorsunuz 750TL çok değil mi sadece şanzıman yağı için?
    Bayağı geçmiş cvt zaten hassas kullanıcı olarak 750 lirayı geçiştirme yoksa tamirayı zahmetli büyük masraflarla karşı karşıya kalırsın çok büyük paralat ödersin Serviste değiştir yukarda bahsedilmiş servisin makinası vs.750 çok değil hem otomatiğin keyfini sürüyüm hem de masrafsuz olsun olmuyoHemen yrtkilide değiştir yağ özelliğini kaybetmiştir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Bayağı geçmiş cvt zaten hassas kullanıcı olarak 750 lirayı geçiştirme yoksa tamirayı zahmetli büyük masraflarla karşı karşıya kalırsın çok büyük paralat ödersin Serviste değiştir yukarda bahsedilmiş servisin makinası vs.750 çok değil hem otomatiğin keyfini sürüyüm hem de masrafsuz olsun olmuyoHemen yrtkilide değiştir yağ özelliğini kaybetmiştir

Alıntıları Göster
    Haklısınız en mantıklısı öyle yapmak maceraya girmemek.

• Merhabalar,
    Arkadaşlar 38-40 000 TL bütçe ile micra, swift yada rio düşünüyorum.
    Eşim ile beraber kullanacağız. Bir yaşında bir evladımız var. Düz/Manuel vites farketmez.
    Benzin/Dizel farkezmez. Ufak tefek boya, çaurluk değişimi filan önemli değil.
    Micra için bu bütçe aralığında alınabilinecek model yılı donanım km tavsiyesi verebilir misiniz.
    Gözünüze ilişen araç ilanı varsa link atabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husambaster -- 22 Aralık 2018; 13:37:55 >
  • Arkadaşlar Selam,

nissan micra tekna 2004 otomatik vites aracımız var, araç henuz 93bin km de, bizim aracı aldıgımız 2-3 sene oldu, bizden onceki sahibi bir bayandı ve benim de şuan eşim kullanıyor. aracı aylardır satmayı düşünüyorum fakat işten güçten hastalıktan fırsat bulamadım, 3-4 ay önce bir ilana koymustum arayan arayana çok oldu ama o dönem şehir dışına çıkmam nedeniyle ilanı kaldırdım, aşağıdaki arızalarını giderdikten sonra satacağım maddi durumlar nedeniyle.

araçtaki sorunum şuan fren müşürü veya sigortası veya park tetiğinde olması kuvvetle muhtemel, parktan çıkarken sorun yaşıyorum, 1 yıl kadar öncesinde bir ustaya götürmüştüm tetiğin oradaki arızayı düzeltti fakat yine şuan parktan çıkmıyor tetik tam basmıyor, bende vitesin kenarındaki tetiği bıraktıran lock release tuşu ile açabiliyorum, ayrıca bu sorundan hemen sonra engine check warning uyarısı verdi muhtemelen sigortasını bozdu ama bilemedim, yabancı forumlarda bunun çok kötü bir problem olmadığı fakat testini yaptırmam gerektiği hakkında yorumlar okudum. dh' e de bi sorayım dedim.

sorularım;
    aracı nissan yetkili servise götürsem bilgisayarda sorunu tespit etseler ücretleri ne kadar olur? şanzımancıya götürürsem parktan çıkaran tetik sorununu halletse bile bu motor check warning testini yapabilir mi?
    bu gibi sorunla karşılaşan oldu mu aranızda? istanbul avrupa yakasında önereceğiniz servis/usta var mıdır?

• Benim 2004 micranın tetik de tam basmıyor ve parktan çıkarmak büyük sıkıntı oluyordu, ben aydındayım burdaki ustam sıkıntı yaratan parçayı onardı ve şuan sıkıntısız kullanıyorum, bunun için ücret bile talep etmedi, kronik bir problem olduğunu söyledi, işi biliyor anlayacağınız. Hatta aynı durum için otomatik şanzımancıları aradım, bi ton farklı şey söylediler, gitsem mazallah kim ne kadar masraf çıkaracaklardı, ustama periyodik bakım için gittiğimde söyledim ve demekki daha öncede karşılaşmış ve ben hallederim diyerek parçayı onardı. Bir arıza durumunda kime hangi ustaya denk geldiğin büyük şans, bazen gereksiz yere çok saçma paralar harcatan ustalar çıkıyor, umarım bölgenizde aynı durumu yaşayıp çözümünü bulan biri yanıtlar ve çok masraf etmeden sorununuz çöZülür.

• Bende satın alacak araç bakıyorum :)

2009 otomatik micra tekna siyah satan var mı?
  • Herkese merhaba,
    2004,2005 veya 2006 model, manuel vites, benzinli micra almayı düşünüyorum. Bütçem 25-30 bin civarında. Aracın kronik ve potansiyel sıkıntıları nedir? yedek parça ve servis sorunu var mıdır?
  • Merhaba arkadaşlar, 2005 1.2 micra'mda uzun yolda motor soğuyup kaloriferden soğuk hava üfleme vardı lakin İzmir'de kış kısa olduğundan oralı olmadım 1 sene falan ilgilenmedim. Neyse şimdi Termostat değişti (orijinal nissan marka 21200-bx000 kodlu 88C'lik) ve motor artık ısınıp sıcak havayı üflüyor sorun kalmadı. Ama şimdide şöyle bir şey başladı, ön tampon sağ altından yere su damlıyor. Damlayan su antifriz değil hem eksilme yok hemde renksiz ve camsuyuda değil antifriz gibi renkli o da. Normal ev klimalarından damlayan su gibi damlatıyor. Diğer micra kullanan arkadaşlar varmı sizdede klima-kalorifer çalışınca su damlatması?. Ustamada soracağım, kafama takıldı.
  • cannonturko kullanıcısına yanıt
    Tamponun sağ altında cam suyu haznesi var bir kaç gündür İzmir geceleri soğuk donma olduysa çatlamış olabilir. Klima suyu vites kolun alt kısmınadan damaltıyor tampona yakın değil o tarafta sadece cam suyu var.
  • Dediğiniz gibiymiş cevap için sağolun. Ustaylada görüştüm termostat değişince kontrolleri yapmıştım ama camsuyuna baktım bitikti 5lt normal su koydum o damlıyodur için rahat olsun dedi. Zaten damlayan normal su, rahatladım valla.
  • Merhaba,

30 bin lira bütçem var, micra almayı düşünüyorum. PS problemi, parça fiyatları ve servis ücretleri gözümü korkutuyor.Önerisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orlon kazak

Merhaba,

30 bin lira bütçem var, micra almayı düşünüyorum. PS problemi, parça fiyatları ve servis ücretleri gözümü korkutuyor.Önerisi olan var mı?

2006 ve sonrası PS problemi yok diye biliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

quote:

Orijinalden alıntı: orlon kazak

Merhaba,

2006 ve sonrası PS problemi yok diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    2007'sine sahiptim ve PS problemi vardı malesef.
    Benim bildiğim kadarıyla k12 kasalarda var. k13'ler de oyle bir sorun duymadım henüz.

• Merhabalar ,
    Sanırım lastikleri yenileme vaktim geldi
    Normal lastik için(kış lastiği olmayan) önereceğiniz ekonomik ama iş görecek ürün marka var mı?
    n11'de 175/60/r15 satılan falken var 235tl adedi 2018 üretimi marka ve fiyat sizlerce uygun mu?
    Arabam 2004 model.
  • justorcun kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki k13 kasalara bütçe el vermiyor. Ps sorunu yüzünden micra yerine başka araçları düşünmeye başladım
  • philosopherx kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de lastikleri yeniledim. Dediğiniz fiyata internetten söyledim. Takılması biraz zor oldu ama şimdi memnunum.

• 
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.