Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB (313. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6.525
Cevap
106
Favori
908.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OZGURCEL77

arkadaşlar araç 2014 ctv yakıt 1-100 km 12lt altına hiç
    düşmüyor hep böyleydi eşim kullanıyor araç 2km yol gidiyor
    motor dahi ısınmıyor ondandır dedik hep geçiştirdik fakat
    otobanda ortalam 80km 50km yakıt 11.8 oldu ne yapmak gerek
    neyi kontrol ettirecez
    otobanda 50 km kullandığınızda ortalamayı sıfırlayıp 11.5 olarak mı ölçtünüz yeni ortalamayı yoksa sıfırlamadınız mı?
    sıfırlamadıysanız normaldir 11.5 göstermesi?
    sıfırladıysanız 5- 6 arası çıkması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fnarsil kullanıcısına yanıt
    hem şehir içi hemde otobanda bir kaç kez sıfırlama yaptım malesef
    değşen birşey olmadı zaten şehir içindede 7-8 olsunda 9 olsun
    hep 12 seviyelerinde sanki suv araç mubarek
  • quote:

Orijinalden alıntı: dede06

3 yıl sonunda kampanyalı yapılan bakımda kullanılan parçalar garantili bakımda kullanılan parçalardan farklı ''noypa'' (Nissan onaylı parça) isimli muadil parçalar kullanılarak yapılıyor bu sebeple ucuz oluyor.
    Servise sordum,tam da dediğiniz gibiymiş. Garanti bittikten sonra bakımda kullanılan parçalar türkiyede üretilen nissanın onay verdiği parçalarmış.Sanayiye gitmeyelim diye fiyatı düşürmek için böyle bir yol izleniyor.Mantıklı ama bence fiyat hala yüksek.
    Yağ ,yağ filitresi, polen ve hava filt. için 560 tl fazla değil mi?

Ayrıca cvt yağ değişimi 4 yıl veya 60.000 km dediler.
    Ancak kitapcıkta sadece kontrol görünüyor 120 bin km ye kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

MİCRA konusuna yazmada ki neden . 2008-2014 model otomatik CORSA , JAZZ , MİCRA bakıyorum . Sahibinden deki ilanlara baktım . Pek düşündüğüm gibi bir araç bulamadım . Burada arabasını satmayı düşünen olabilir belki diye . Yada tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.
  • Arkadaşlar selamlar,

2008 Passion cvt Micra sahibiyim geçtiğimiz gün baktığımda 130bin kilomtreyi görmüşüz 65binde almııştım ve hiç triger değiştirmeden bugüne geldik.

Yeni corolla aldığımdan dolayı artık bu araç eşimde 2. araç olarak kalacak dolayısıyla kullanım oranı ciddi manada düşecektir fakat yine de sorun çıkarmaması açısından triger'ı değiştirmeyi önerir misiniz? Birde 2008 micra'larda kayış değil zincir var değil mi triger olarak? Daha önce bu değişimi yaptıran ve memnun olan var mıdır servisinden..vs

Çok teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
  • salamura1 kullanıcısına yanıt
    Araçta zincir var ve ses yada uzama yapmadığı sürece değişmiyor. Düzenli olarak yağ değişimi yapın sorun çıkarmaz. Aracınız tam otomatik CVT değil.

• mşah kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekürler CVT ezberden yazmışım :D Herhangi bir uyarı ışığı..vs beklemeli miyim? Yoksa zincir sesi gibi bir şey mi beklenmeli? Uzama yaptığını nasıl anlarız? Ustalara götürdüğümüzde para için ezberden değiştirelim gitsin demekteler o sebeple aradan kalıyorum.
  • salamura1 kullanıcısına yanıt
    Genelikle ilk marşta ses yapar şırlama şeklinde, arıza lambası da yakabilir, motor düzensiz çalışır. Motor yağ olarak 5-40 kullanın daha uzun ömürlü olur.
    Şu ürünü tercih edebilirsiniz:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mşah -- 12 Aralık 2019; 21:34:37 >

• Arkadaslar merhaba,
    Yakin zamanda 2018 1.2 cvt match tam otomatik arac aldim. Aracta ufak tefek bakim isleri var ve orjinal parca ile degisim yapayim diyorum. Servise sokmayı düşünmüyorum.
    Bu aracin orjinal fren balata markasi nedir? Orjinal takayim istiyorum. Hava/yag/polen filtre markasi onemli mi? Varsa ona da urun tavsiyesi cok iyi olur. Bir de İstanbul avrupada onerebileceginiz yedek parcaci var midir?

• Bende 2004-2010 arası otomatik micra bakıyorum,maksimum 90 bin km de

• quote:

Orijinalden alıntı: Kriptografi

Arkadaslar merhaba,
    Yakin zamanda 2018 1.2 cvt match tam otomatik arac aldim. Aracta ufak tefek bakim isleri var ve orjinal parca ile degisim yapayim diyorum. Servise sokmayı düşünmüyorum.
    Bu aracin orjinal fren balata markasi nedir? Orjinal takayim istiyorum. Hava/yag/polen filtre markasi onemli mi? Varsa ona da urun tavsiyesi cok iyi olur. Bir de İstanbul avrupada onerebileceginiz yedek parcaci var midir?
    Ben filtreleri bosch'un gg veya n11'de satılan setlerinden alıp taktırıyorum , bir sıkıntı yaşamadım.
    Balatalara geçen servise gittiğimde baktırdım , baya azalmıştı , ilk serviste ön arka balataları alıp gitmem lazım , marka olarak önerilere ben de açığım.Ayrıca bujilerin ömrü ne oluyor?buji önerisi olan var mı?ben aracı alalı 6. senesi hiç değiştirmedim.

• yeni micra tamamen değişmiş eski araba mazide kaldı böylece
  • 2004-2010 arası micra için orjinal jant kapağı nerden alabilirim bilen var mı?
    (Bayi hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalyalı. -- 1 Şubat 2020; 0:48:41 >
  • Arkadaslar Selamlar ,

Nissan Micra için Basınc Sensoru konusunda bilgisi olan arkadaslarımızın bilgisini rica edecegim , sensoru resetlememize ragmen hemen degil ama bir muddet sonra tekrar yanıyor , bu olay da kıs lastigine gectikten sonra oldu benzer durum yasayan varmı acaba ?

Tşklr
  • whatismatrix W kullanıcısına yanıt
    Basınç düştüğü için yanıyordur.

• hocam basınc oldugunu sanmıyorum , cunku lastiklere hava basıyorum sonra resetliyorum kısa sure sonra tekrar yanıyor , normalde sensorlerde bir problem olsa hiç sönmez herhade degilmi ? Lastik degişiminde bir hasar vs olsa ?
    Lastik patlak olabilir, çok az hava kaçırdığı için inmesi birkaç gün buluyordur o yüzden tekrar uyarı veriyor olabilir. Eğer her uyarıda lastiklere hava basıyorsanız sıkıntı lastikte.
  • Lastikleri yeni aldık kış lastikleri acaba takılma sırasında tam yapışmadımı cok emin degilim tek tek butun lastiklerin havasını kontrol edip hangisinde az hangisinde cok bakıcam tekrar ;

Onceden yani uzerinde yazlık lastikler varken ben hava bastıgımda direk kendisi sönerdi şimdi ise ben hava basıp resetlemedigin surece sonmedigini fark ettim , onuda tekrar gözlemliycem.

Hatta şunu bile yaptım butun lastikleri 28 e indirip resetledim sonrasında hepsini 32 ye cıkardım bu dogru bir mantıkmı bilmiyorum yani 28 de resetledigimde sensor bu havayı eger hafızasına işliyorsa 32 bastıktan sonra bir lastik 28 e inene kadar yanmaması lazım ama neye gore ölçüm yapıyor emin degili çok ilginç bir durum cok bilinmeyenli denklem gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whatismatrix -- 13 Şubat 2020; 11:8:49 >
    LBSensörleri iki çeşit, biri ABS sensörü üzerinden çalışır diğeri lastik içinde sensör bulunur. ABS ile çalışan lastiğin dönme sayısına göre hesaplar, inik lastik daha fazla tur atacağı için onu hata olarak algılar ve sadece lastik döndüğü sürece hatayı algılar ama hepsi aynı oranda inerse hata vermez. Lastik içinde olan ise lastiğin basıncına göre ölçüm yapar ve en ufak değişimleri algılar sayı olarak gösterir bu sensör lastik sübabına bağlı ve sökme takma aşamasında dikkat edilmez ise hasarlanıyor, lastik sabit dursa bile hatayı algılar. Önce hangi sensör mevcut onu tespit edin ona göre hareket edersiniz, deneme amaçlı sadece tek lastiğin havasını indirin.
  • Aracın modeli 2016 buna göre bulabilrimiyim acaba yada kitapçıgında yazarmı lastik basınc sensor tipi , lastikçiye götürüp sorucam birde nasıl yaparız diye.
  • 
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.