Şimdi Ara

NİSSAN PRİMERA (89. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.228
Cevap
45
Favori
415.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kadirbilir81

iyi günler
    dün trafikte bir ara ani fren yapmam gerekti, frene çok hızlı olmamakla beraber sertçe bastım ve araç kaymaya başladı, abs devreye girdi az kalsın önümdeki araca çarpıyordum, ramak kala durabildim. hızım çok yüksek değildi, 40-50 km civarı idi, hava sıcak olmasına rağmen asfaltta erime gb bir emare yoktu, bu kayma ve absnin devreye girmesi canımı sıktı acaba frenlerde bir sorun mu var yoksa sorun lastiklerde mi? (michelin energy saver) lastikleri alalı 2 yıl -40 bin km oldu, aşınmış olabilirler mi? yoksa bu durum normal mi? bana pek normal gelmedi çünkü çok hızlı değildim yolda da ıslaklık vs bir durum yoktu, konu hakkında tecrübesi olan var mı?

havalar ısındığında sürtünme azaldığı için fren mesafesinin uzaması normaldir.
    ama siz yine de lastiklerinizi, balatalarınızı ve disklerinizi bir kontrol edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Merhaba arkadaşlar, geçen yazdan beri çalıştırmadığım klimayı araç rölantideyken bir tozunu atsın diye deneme maksadıyla çalıştırdım. Ama çok ince bir ciyaklama ve sıyırma sesiyle irkildim. Belki soğuktur vb diye düşündüm. Birde bi hafta kadar önce motoru yıkatmıştım belki ondandır diye düşündüm. HErneyse bir kaç dakika uğraştım ama ses aynı biçimde aşırı olarak devam etti. Klimayı devreden çıkardığım anda ses kesiliyor. Normal şartlarda bir tamirciye baktırırdım ama yola çıkıcam yarın. Ciddi bir sorun mudur bilen arkadaşlardan öğrenmek isterim.

Araç 98 slx 1,6 primera

Klimayı açınca motor bölümünden ses geliyorsa 2 yere odaklanmak lazım;

1) Klima Kompresörü
    2) Klima dış ünite fanı(radyatör fanı ile ortaktır)

Motoru çalıştırıp klimayı devreye sokun kaputu açtıktan sonra sesin nereden geldiğini anlamaya çalışın bu testi motor soğukken yaparsanız sesin nereden geldiğini anlamak için elinizin dış kısmını kompresörün gövdesine ve radyatör fan motoruna koyarak kolayca bulabilirsiniz.

Eğer ses klima kompresöründen geliyor ise klima kavramasından(klima debriyajı), rulmanlardan veya kompresörün içinden gelir. Sizin tarif ettiğiniz sesi buradan anlamak güç (şahsi kanaatim rulman sesi olduğu yönündedir) ancak rulman kilitlenirse kayışı koparır. Yolda kalırsınız. Klima devrede iken kavramanın göbeğinede dikkatlice bakın dönerken salma yapıyor mu?

Tamir ettirmeye karar verirseniz yolculuğu 1 gün ertelemeniz lazım. Yolda klimayı açmam diyorsanız bu şekilde yola çıkmanızda bir sakınca yoktur. El alışkanlığı ile klimayı devreye sokmamak için kavramanın elektrik bağlantısını sökmenizde yarar var.

İyi yolculuklar.

Saygılarımla...

• teşekkür ederim salı sabahı mesajınızı görüp yola çıktım. Klima alışkanlığım olmadığı için basma gibi bir sorun olmadı. Klimayı açmadan yaklaşık 300 km yol gittik izmir marmaris arası sorun çıkmadı geri dönünce dediğiniz gibi baktırıcam anlayan birine. Tekrar sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

teşekkür ederim salı sabahı mesajınızı görüp yola çıktım. Klima alışkanlığım olmadığı için basma gibi bir sorun olmadı. Klimayı açmadan yaklaşık 300 km yol gittik izmir marmaris arası sorun çıkmadı geri dönünce dediğiniz gibi baktırıcam anlayan birine. Tekrar sağolun.

Önemli değil, iyi yolculuklar tekrar.

Saygılarımla...
  • quote:

Ben kullanıyorum.. Tam uyumlu hiç bir sorun çıkarmıyor. SD kart veya Flash Disk ile mp3 dinleyebiliyorum. Hafıza kartına 6 klasör açıp isimlerini CD1........CD6 şeklinde veriyorsun. Her klasöre 99 adet mp3 kopyalayabiliyorsun. Sonra 6"lı CD Changer gibi kulanıyorsun. Olay bu :)

Nerede taktırdınız acaba. Ben nissan primera ile uyumlu yok diye biliyorum. Birde takdırdığınız cihazın linki felan var mı?
  • arkadaşlar cd çaların üstünde sensör e benzer bir şey var. resimde görülüyor. daha önce pek takmamıştım ama geçen gün söküp baktım içinde abs vs. bir şeyler yazıyor bu nedir ne işe yarar bilgisi olan varmı.
     NİSSAN PRİMERA
  • quote:

Orijinalden alıntı: zkural

arkadaşlar cd çaların üstünde sensör e benzer bir şey var. resimde görülüyor. daha önce pek takmamıştım ama geçen gün söküp baktım içinde abs vs. bir şeyler yazıyor bu nedir ne işe yarar bilgisi olan varmı.

Mikrofon diye tahmin ediyordum.
  • Shift41 kullanıcısına yanıt
    audio ayarlarında araç hızıyla ses arttır diye seçenek var ingilizce orada 1-2-3-4 vs diye arttırıyorsunuz. dediğiniz sensor araç hızı ve araç içi ses artınca teybin sesini otomatik arttırmaya yarıyor.abs dediğiniz de plastiğin cinsi.
  • Benim 2005 teknada bu ses artmanin calistigini goremedim bi turlu.ayarla da oynasam fayda etmiyor nedense.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 Tekna...Extra donanımlar:
    1.Navigasyon
    2.XCarLink sistem
    3.Iphone bağlantı kiti
    4.Çift egzoz (ikisi de aktif)
    5.18" latikler, çelik jantlar
    6.Mat siyah kaplama
    7.Bagaj havuzu
    8.Otomatik yanan farlar
    9.Özel yapım deri koltuklar
    10.Video oynatma, fotoğraf gösterme
    11.Komple alt izolasyon
    12.Park sensörü
    13.Led gündüz farları
    14.Cam filmi
    15.BRC Lpg sistem

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

NİSSAN PRİMERA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZedYago -- 14 Temmuz 2013; 19:20:15 >

• deri koltuklar falan çok iyi olmuş. navigasyon için kullandığınız cihaz aracın neresinde duruyor peki?nasıl bir cihaz aracın kendi ekranına bağlandı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FelixCrail

deri koltuklar falan çok iyi olmuş. navigasyon için kullandığınız cihaz aracın neresinde duruyor peki?nasıl bir cihaz aracın kendi ekranına bağlandı?

Ekran komple değişiyor. Yeni ekran hem navigasyonu hem müzik ve klimayı ayrı ayrı gösterebiliyor. Uyumlu yani. Bu arada fotoğrafları nissanclub"ta paylaşmayı başaramadım hocam. Bi problem var galiba sitede.
  • Cok hos olmus hocam.

Toplam ne kadar masraf ettiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Cok hos olmus hocam.

Toplam ne kadar masraf ettiniz?

10 civarı :)
  • ZedYago Z kullanıcısına yanıt
    süper olmuş güle güle kullanın nazar değmesin :)
  • Buradan xcarlink in primera ile uyumlu olduğu sonucuna varabiliriz. Bu xcarlinki takdırdığınız yeri öğrenebilirmiyiz.
  • çok güzel olmuş. sadece navigasyonun maliyeti nedir. nerede taktırdınız.
  • araç çok güzel olmuş. navigasyon multimedya değilmi idi hocam x carlink e gerek duydunuz. bir de x carlink in temin yeri fiyatı ile navigasyon fiyatı nedir.
  • XCARLink 100 dolar civarı olması lazım. İnternetten alınıp yetkili servis veya özel servise taktırabilirsiniz. Navigasyon 1600 TL civarı. Kendileri takıyolar. Firma İstanbulda, isteyene linkini yollayabilirim özelden.
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.