Şimdi Ara

NİSSAN PRİMERA (91. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.228
Cevap
45
Favori
415.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bizimki gibi primera ve benzer diğer araçlarla ilgili özellikle elden çıkarma konusuyla ilgili yapılan safsataları biliyorsunuz arkadaşlar. Satamazsın elde kalır vb. Bu yüzden herkes çok daha fazla para verip berbat araçlara biniyor.
    Lakin başıma gelen şeyi anlattığımda bunların safsata olduğunu göreceksiniz.

Herkesin bildiği satış sitesine videolu bir şekilde 98 primeramı koydum. İlan pazar günü 17:00'de yayınlanmaya başlandı. Yarım saat için de 5 kişi aradı. 164 kişi o günün gecesine kadar ilanı inceledi. Ve ben ikinci arayan arkadaşla anlaşıp 4 gün içinde satışı gerçekleştirdim. Müşterimi bulmam 15 dakika sürdü. Aracımı yaklaşık %8 karla 2 sene sonra sattım.

Yani demem o ki nissandır, mazdadır, alfadır beğeniyorsanız araç temizse onu alın. Gerisini internet halleder. İçiniz rahat olsun.
  • Ben yaklaşık 1 ayda satabildim aracın ilk sahibiydim ve süper temiz bir şekilde kullanılmış içinde sigara dahi içilmemiş bir araçtı.fiyatını 14 binden 11200 'e kadar düştüm ve sadece 2 müşteri görmeye geldi 2.si aldı.Nissan için pazar yeri Konya burada aracın tamircileri uzmanlaşmış ve parça problemi yok.Benim aracım da Konya'ya satıldı.Siz şanslıymışsınız bu kadar çabuk müşteri bulabilmişsiniz.Ayrıca alfa-romeo ile Nissan'ı karıştırmayalım o aracı gerçekten satmak çok zor.Bence alacağınız aracın sitedeki satış adetine bakın.Örneğin satış ilanı verilen Primera sayısı 700-800 gibi ama sizin alacağınız araçtan sadece 20-30 tane satılıksa orada problemle karşılaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayaz3850

slm arkadaşlar 2000 2001 primera 2.0 elegance hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.
    birde bu aracın fiyatı nerelerde. teşekkürler

bende 2001 2.0 HCVT elegance var hocam
    ne sormak istiyorsan sor
  • Otomatik p12 sahibi varmi? Elimdeki 2 araci satip otomatik almayi dusunebilirim.ozellikle istanbulda varsa denemek isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilkanissan

quote:

Orijinalden alıntı: horex

2000 primera 1.6 comfort ile nissan ailesine katıldım
    1-aracımın arka sağ cam acılmıyor
    2-motor takozlarım değişecek(bana zararı yok ama eskimiş gibi)
    3-amortisör takozlarıda değişecek
    4-üzerindeki lastikler 195/60/15 bunlar orijinal boyutlarımıdır
    5-klima az soğutuyor servisde expertizde bana polen filtresi yada gazdandır dediler
    motor ga1655 özellikleri tam olarak nedir

aracınız hayırlı olsun :) arka sağ cam açılmaması sebebini çözdüyseniz bizide bilgilendirin :)
    2 benim aracımında motor takozları baya bir aşındı radyetör altındaki ve kayışların olduğu taraftaki motor takozlarından ziyede en önemlisi motorun altında bulunan takoz o boşladığı zaman diğerlerininde kopmasını sağlıyor, bende değiştireceğim servisteki fiyatları çok pahalı, aracınıza gaz verip çektiğinizde viteste oynama oluyormu ?
    3 185 65 15 yada 195 65 diye biliyorum sol kapıyı açınca yazar :) Benim aracımda 195 65 15 lastik var.
    5 polen filitresini değiştirin ac on konumında koku yapıyorsa eğer torpido kapağını sökün ortadaki tek civatayıda söküp filtreyi çıkarın ve orijinal nissan polen filitresi kullanın (diğerleri sağdan soldan kaçırıyor ) ve son olarakta çıkardığınız kapaktaki süngerlerin ömrü bitmiştir.buda fanı 3 ve 4. kademede çalıştırırken rüzgar sesi yapar. O süngerleri söküp yerine camlarda kullanılan fitillerden çekin ve yerine takın,sesin baya azaldığını göreceksiniz :)
    ga16de 100 hp 136 nm tork değeri üreten nissanın hala vazgeçemediği motorudur.Motor veya diğer türlü sorunlarınızda forumda ga16de motor sorunu diye aratırsanız motor kalibrasyonundan tavan döşemesi yenilenmesine kadar tüm konuları inceleyebilirsiniz..

sağ arkacamın acılmaması sorunu çözdüm sonunda biraz geç oldu ama daha yeni yaptım
    sorun motor kömürleri değişti kömür yataklarını iyice temizledim sıkıydılar sonra takdım ama motor yine çalışmadı cam motoruna giden kabloyı çıkarttım aküden verdim elektriği aşağıya az indi kaldı uçları yers çevirdim yukarı kalktı bi arkadaşa dedim aşağı inerken camın üstündan bastır cam aşağıya indi birkaç yere sıvı gres bastım yukarı aşağı inmesi rahatladı cam motor kablosunu taktım cam otomatik gibi yukarı çıktı sorun başka yerde de var dedim sürücü tarafı cam düğmelerinin olduğu yeri söktüm baktım sağ arkacam düğmesi sorunlu gibi içini açtım 2 küçük yay 2 küçük demir bilya ve bakır parça var temizledim takacağım ama bişeyler eksik gibi meğerse 2 yay daha olması gerekiyormuş daha önce akıllının biri bunu açmış 2 yayı çıkartmış ve auto düğmesine takmış bende ona uygun 2 küçük yay buldum taktım şuan sorun yok yakında 4 lü cam modülü alıp takmayı düşünüyorum

• horex H kullanıcısına yanıt
    Benimde başıma geldi . Sağolsun autoking kapıya lokal boya yaparken düğmenin iç mekanizmasını dağıtmış. Tamda sınav arefesi. Arabayı teslim aldım arabanın devri düşüp düşüp duruyor. Baktım arka cam inmiyor .Adamda dedi elektrikçi yok yarın gel dedi. Motoru yak tesisatı yak alternatörü yak sonra senin elektrikçin ne yapacak lanet olsun dedim gittim. Boyayı güzel yapıyorlar ancak bidaha işim düşerse söküp götüreceğim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilkanissan

Benimde başıma geldi . Sağolsun autoking kapıya lokal boya yaparken düğmenin iç mekanizmasını dağıtmış. Tamda sınav arefesi. Arabayı teslim aldım arabanın devri düşüp düşüp duruyor. Baktım arka cam inmiyor .Adamda dedi elektrikçi yok yarın gel dedi. Motoru yak tesisatı yak alternatörü yak sonra senin elektrikçin ne yapacak lanet olsun dedim gittim. Boyayı güzel yapıyorlar ancak bidaha işim düşerse söküp götüreceğim :)

boyayida guzel yaptiklari falan yok
    gecen yil benim arabamin sol arka camurlugunu ikinci seferde bile adam edemediler lanet olasicalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mardina

Ben yaklaşık 1 ayda satabildim aracın ilk sahibiydim ve süper temiz bir şekilde kullanılmış içinde sigara dahi içilmemiş bir araçtı.fiyatını 14 binden 11200 'e kadar düştüm ve sadece 2 müşteri görmeye geldi 2.si aldı.Nissan için pazar yeri Konya burada aracın tamircileri uzmanlaşmış ve parça problemi yok.Benim aracım da Konya'ya satıldı.Siz şanslıymışsınız bu kadar çabuk müşteri bulabilmişsiniz.Ayrıca alfa-romeo ile Nissan'ı karıştırmayalım o aracı gerçekten satmak çok zor.Bence alacağınız aracın sitedeki satış adetine bakın.Örneğin satış ilanı verilen Primera sayısı 700-800 gibi ama sizin alacağınız araçtan sadece 20-30 tane satılıksa orada problemle karşılaşabilirsiniz.

Araç kaç km de idi, motorda problem var mıydı, güncel piyasası 14000 TL mi idi bence bunları da göz önünde tutmak lazım.

• primera p12 kullanan kardeşler.içinizde 205 55 16 ebat lastik kullanan varmı varsa şikayetiniz varmı.malum bunların ebatları 205 60 16. 205 55 16 ebatlar fiyat açısından daha uygun. acil cevap lutfen
  • çok fark olmaz. lastik hamuruna göre yol sesini biraz daha fazla içeri alabilir. çok büyük bir değişim olmadığından çok etkilenmezsin. yanlı 55 yanak olan lastiğin dış çapı 60 olana göre çok az ufak. çamurluka lastik arası mesafe biraz açılabilir.

ben 215/55/16 taktım. sıfır lastik alırken 205/60/16 dan çok fazla fiyat farkı yoksa gene 215 alıcam
  • benim asıl derdim tümseklerde altını kolay yere vururmu
  • vurmaz
  • 2005 Nissan 1.6 Tekna ile aranızdayım..
    Umarım daha sık görüşürüz
    ...
  • m ali M kullanıcısına yanıt
    kış lastiklerim bu ölçülerdeydi, aracın altı hiç vurmadı sadece yoldaki bozuklukları biraz daha çok hissettirdi, ona da birkaç gün sonra alışıyorsunuz. yakıt tüketimi, yol tutuş ve performans anlamında ne kadar fark eder bilemem.
  • herkeze slm arkadaşlar sonunda 2,0 elegens aldım ama
    arabanın süspansiyonu biraz sert gibi geldi. alırken gösterdim
    alt takımı sağlam dediler.
    sizler ne düşünüyorsunuz.
  • hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim
    p12 kasa (2003 ve sonrası) primeradan bahsediyorsanız bence de süspansiyonlar biraz sert, bu sertliği lastik havalarını biraz fazla basarak yumuşatıyorum misal 32 psi yerine 33-34 psi ile dolaşıyorum az da olsa etki ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayaz3850

herkeze slm arkadaşlar sonunda 2,0 elegens aldım ama
    arabanın süspansiyonu biraz sert gibi geldi. alırken gösterdim
    alt takımı sağlam dediler.
    sizler ne düşünüyorsunuz.

Aracınız hayırlı oldun..
  • sa. arkadaşlarhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-degisimsiz-boyasiz-hatasiz-118173021/detay linkteki aracı son 22500 e veriyor. ne dersiniz. yorumlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirbilir81

hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim
    p12 kasa (2003 ve sonrası) primeradan bahsediyorsanız bence de süspansiyonlar biraz sert, bu sertliği lastik havalarını biraz fazla basarak yumuşatıyorum misal 32 psi yerine 33-34 psi ile dolaşıyorum az da olsa etki ediyor.

Aracınızın süspansiyonlarının sertliğinden şikayetçiyseniz lastik basıncınızı düşürmeyi denemelisiniz.
    Lakin düşürdüğünüz taktirde lastiklerinizin sağlık durumu bozulabilir. Şuanki basıncınız gayet normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_emink

sa. arkadaşlarhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-degisimsiz-boyasiz-hatasiz-118173021/detay linkteki aracı son 22500 e veriyor. ne dersiniz. yorumlarınızı bekliyorum.

araç gayet güzele benziyor. yılda 17750 km yapılmış, çok fazla değil.
    aracın plakası görünüyor mutlaka bi tramer sorgulaması yapın derim ben.
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.