Şimdi Ara

NİSSAN PRİMERA (93. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.228
Cevap
45
Favori
415.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende 2001 2.0 HCVT elegance var hocam
    ne sormak istiyorsan sor

üstat bende 2000 2,0 hcvt elegance aldım.
    arabanın süspansiyonları aşırı sert lastik havalarını azalttığım halde hiç farketmedi.
    sanayide kimisi helezonu kesmiş olabilirler diyor kimisi bu arabanın süspansiyonu sert olur diyor.
    sen ne dersin .
    bu arada yerli arabalardan bile sert benim araç.

Benim aracım 2000 CVT Elegance. Süspansiyonlar biraz sert, başka bir araç kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum fakat benim arabayı kullananlar sert buluyor. Yol tutuşu için süspansiyon konforundan ödün verdiklerini duymuştum.
  • Merhaba

Nissan primera 2004v eya 2006 model 1.6 tekna almayı düşünüyorum.Yorumlardan anladığım kadarıyla mükemmel konforlu bir araç fakat kasadan dolayı çekişi biraz düşük ve çok fonksiyonel bir araç olduğu için elektronik aksamlarda arıza çıkarabilen bir araç.

Aracı kullanan arkadaşlardan ricam olumlu ve olumsuz yönlerini yazarsanız çok memnun olucam.
  • elektronik arızasını hiç duymadım yaşamadım şimdiye kadar.

olumlu yanları
    - parasına göre en konforlu ve en iyi malzeme kalitesine sahip
    - donanımı gayet iyi
    - yol tutuşu çok iyi
    - frenleri iyi
    - yakıtı sınıfına göre çok iyi

olumsuz yanları
    - yokuşlarda hantal kalması,
    - kronik cd çaların cdyi çıkarmama hastalığı
    - kronik olarak direksiyon yağ sistemi kaçağı (çözümü max 350tl civarı)
    - yağ eksiltme bir çoğunda var sanırım
  • FelixCrail kullanıcısına yanıt
    Peki normal düz yolda çekişi nasıl tatmin ediyormu mesela bi toyota corolla 1.6 ya göre bi focuslara göre biraz hantal kalıyormu.
  • bahsettiğin araçları kullanmadığım , senin beklentinin ne seviyede olduğunu bilmediğimden cevap veremicem. kendin kullanman lazım.
  • Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım
  • bu buluşmalardan kayseriyede lazım
  • Ustat bendede 2004 1.6 lt. 150.000 km de araç var hiç lpg takılmadı bende ihtiyaç duymadım. Km de 30 ila 35 kuruş arasında yakıyor 40 yaş üzerine ve sakin araç kullananların alması gereken bir araç yüksek devirde performansı iyi değil yokuşlarda başarılı değil ama alınca pişman olunmayacak bir araç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 primera tekna sahibiyim 2006 yılında "0" satın aldım ve hala kullanıyorum aracım şuan 78.000km'de araba mükemmel şuan piyasada olan araçtan kat kat daha iyi olduğunu söyleyebilirim ama bence tek kötü yanı kasa geniş olduğu için araba 1.6 değilde en az 1.8 olsaydı daha iyi olurdu diyebilirim. şuan ki durumu ile bg yükseltilirse bir şey diyemem bu konular hakkında bilgim yok. herkes nissan primera'yı bilmez ama gelip gördükten sonra ve fiyatlarıda bu tarz arabaya göre ucuz olduğundan dolayı tercih edebilirler.

CD-Room içerisinde CD kaldı ve çıkartamıyorum nissan servise götürdüm fakat çok uçuk bir fiyat söyledi bu yüzden yaptırmadım :D cd'i çıkartmak için hiçte uğraşmadım :))
  • ben de 2,5 yıldır primera kullanıyorum şimdiye kadar Allah'a şükür bir sorunla karşılaşmadım, rutin bakımlarla yolumuza devam ediyoruz, 1-2 seneye değişirim diyordum ancak yeni araçtan farklı öncelikler yolumuza çıkınca primerayı değiştirme tarihini de ileri aldım yani kısa ve orta vadede primera ile devam edeceğiz gibi görünüyor :)
    primeradan şimdiye dek duyduğum tek sıkıntı, arka koltuklardan ve kapı içlerinden gelen tıkırtılar, bir ara halleder gibi olmuştum ama şimdi arka koltuktan gelen o esneme-gacırtı sesleri yine başladı, bu sesler beni sinir ediyor kapı içlerini ise nispeten çözdük rahatsızlık verecek boyutta ses gelmiyor artık.
    performans konusuna ise yapacak birşey yok, bayırlarda sakin sakin ilerliyoruz gerekirse 2. vitese kadar düşüyoruz, darılmaca gücenmece yok :)
    severek kullanıyoruz, herkese de tavsiye ederim :)

• bende de 2000 model nissan primera 2.0 dizel var çok memnunum. parçası abarttıkları gibi pahalı değil,heryerde de var parçası. 2000 motor çok yakar diye korkuttular beni ama gördüm ki o da yalanmış.yakıtından da çok memnunum allaha şükür. 1.4 brodway vardı bende neredeyse aynı yakıtı tüket,yorlar. servise sordum bu durumu,araçta hiç yorulma olmuyor. motor kasmadığı için az tüketiyor dediler servisten.
    aldığım günden bugüne 3 sene oldu daha hiç arıza vermedi. kendi isteğimle senede bir bakım yaptırıyorum 100- 150 tl kadar tutuyor o da..
    yani memnunum çok şükür allaha.
  • arkadaşlar yağ yakıyor demiş yağ yakmıyor araç normal değil.180.000 de arac 2003 teknam var öyle bir sorun yok. bir yılda sadece direksiyon kutusu için 1 lt kırmızı yağ ekledim ara ara. onun dışında sıkıntı yok.
  • herkeze slm arkadaşlar.
    Hankook lastikler yumuşak diyorlar, malum bizim arabaların süspansiyonlarıda sert
    hankook kullanan varmı.
  • merhaba,

2008 yılından bu yana p11 kasa 1998 model 2,0 se otomatik primera aracım var. araçtan konforundan yakıttan (lpg'li) bir o kadarda memnunum. Değiştirmek istediğimde bu araç gibi ne alabilirim diye düşündüm ama bulamadım ve devam ediyorum.

Aracı ilk alırken şanzımanı arızalı olarak satın almıştım, sonrasındada şanzıman revizyonunu yaptırdım. bu zamana kadarda onun dışında peryodik bakımları haricinde bu tarz bir problemle karşılaşmadım.

ta kii bugüne kadar :( otomatik şanzımanda 2 yok. bir anda iptal olmuş durumda. 1'den 3 atlıyor, araç ilk seyirde devir 3100 'e geldiğinde 3. vitese atıyor kendini.

otomatik şanzıman servisine götürdüm ve şanzıman beyninin değişmesi gerektiğini çıkma vs. sorgulayacaklarını ilettiler.

şanzıman beyni fiyatı nedir? bulabilirmiyim? tamiri olmuyormu? bunun başka bir hal çaresi varmıdır?

ben bu konuda çok sıkıntılıyım. benim götürdüğüm servis bakıyor ama netice halledeceğini sanmıyorum :(

aracı sağa sola sürekli servise götürebileceğim bir halimde yok, sonuçta her usta aracın kalması gerektiğini kontrol edeceklerini vs iletiyor. bende güvenemiyorum. ufak bir işlem yada parça değişimi için şanzımanda bilgi sahibi olamadığımdan fiyattada kimseye güvenemedim.

bu konuda bilgisi olupta benimle paylaşırsanız sevinirim.

teşekküreler.

• Nissnan primera p12 tekna aracım 110 bin olmak üzere. kayış değişimi iiçin V kayışı ve klima kayışı birde ayriyeten direksiyon kayışımı var? kayışlar konusunda bilgisi olan arkadaşlardan paylaşım bekliyorum. 120 kmde değişim var diye bilgikırıntısı var yanılıyormuyum? slmlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko85

merhaba,

2008 yılından bu yana p11 kasa 1998 model 2,0 se otomatik primera aracım var. araçtan konforundan yakıttan (lpg'li) bir o kadarda memnunum. Değiştirmek istediğimde bu araç gibi ne alabilirim diye düşündüm ama bulamadım ve devam ediyorum.

Aracı ilk alırken şanzımanı arızalı olarak satın almıştım, sonrasındada şanzıman revizyonunu yaptırdım. bu zamana kadarda onun dışında peryodik bakımları haricinde bu tarz bir problemle karşılaşmadım.

ta kii bugüne kadar :( otomatik şanzımanda 2 yok. bir anda iptal olmuş durumda. 1'den 3 atlıyor, araç ilk seyirde devir 3100 'e geldiğinde 3. vitese atıyor kendini.

otomatik şanzıman servisine götürdüm ve şanzıman beyninin değişmesi gerektiğini çıkma vs. sorgulayacaklarını ilettiler.

şanzıman beyni fiyatı nedir? bulabilirmiyim? tamiri olmuyormu? bunun başka bir hal çaresi varmıdır?

ben bu konuda çok sıkıntılıyım. benim götürdüğüm servis bakıyor ama netice halledeceğini sanmıyorum :(

aracı sağa sola sürekli servise götürebileceğim bir halimde yok, sonuçta her usta aracın kalması gerektiğini kontrol edeceklerini vs iletiyor. bende güvenemiyorum. ufak bir işlem yada parça değişimi için şanzımanda bilgi sahibi olamadığımdan fiyattada kimseye güvenemedim.

bu konuda bilgisi olupta benimle paylaşırsanız sevinirim.

teşekküreler.

nissan forumunda etap nissan'a danış. o çözüm söyleyecektir mutlaka

• Arkadaşlar herkese merhaba ;

Öncelikli babam ve benim kullanacağımız bir 2004-2005 Primera almaya niyetlendik .
    Araç fiyat aralığında en fazla donanımı ve görsel kaliteyi sunan araç şüphesiz .
    Ancak yılların alışkanlığı araca temkinli yaklaşmama sebep oluyor .
    Şehiriçi ve şehirdışı karışık kullanılacak bir araç ve LPG kullanılacak çok büyük ihtimalle .
    Bütçe 23000 TL civarı .
    Babam trigerin zincir olduğunu o yüzden kmnin çok fazla dezavantaj yaratmayacağını söylüyor .
    Bu araçla ilgili fikirleriniz nedir ?
    Alınır mı ? Neden alınır ? Ne beklenir ? Ne beklenmez ?

• 20-25 aralığına alınacak en konforlu en donanımlı arabadır. vergisi yıldan dolayı uygun olan bir üst segmenttir. iç malzeme kalitesi ve yol konforu çok iyi bence. ESP olmamasına rağmen yoldan çıkarmak kolay olmuyor. istanbul anadolu yakasında şehir içi 10lt, şehir dışında 7lt lpg tüketiyorum. aracım şuan 158binde.98bin kmdir de lpgli.

beklememen gereken tek nokta hız tutkunu gençlerin ihtiyacını karşılamaz. çünkü kasa motora ağır gelir. ani hızlanmalara anında tepki vermez. şehirler arası uzun rampalara gelmeden önce hızı alıp öyle çıkmak gerekir. rampada hızlanması nazlıdır. ama hızını aldı mı gider.

bu paraya alınabilecek en iyi arabadır bence.
  • Cevabınız için teşekkürler .
    Babam şirket işi dolayısıyla 3 yıldan fazla bir süredir Clio SW 1.5 Dci 65bg kullanıyor .
    Araç kendinden beklenmeyecek şekilde atik , halk tabiriyle yokuşları keçi gibi çıkıyor .
    İster istemez , Primera alırsak aracı bununla kıyaslayacaktır .
    Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaratır mı ?

• 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.