Şimdi Ara

NİSSAN Qashqai (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
941
Cevap
6
Favori
303.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: junest

.................
    Ancak Teknaya park sensörleri dahil degil mi?Bnm icin olmazsa olmaz mevzulardan biri, fakat emin olamadım teknada yok mu ? Park sensoru ile birlikte dier ozellikleri de dahil edersek, o farka degmez mi:)

Bildiğim kadarıyla Tekna normal donanımda park sensörleri yok ama bugüne kadar hangi bayi ile görüştüysem hepsi orjinal park sensörlerini kendilerinin taktıklarını söylediler. Bu nedenle problem olmaz, alırken pazarlık sırasında bayi unutsa bile siz isterseniz kesin takarlar.

Verilecek olan farka değermi, bu farklı olan ekipmanın sizin için ne ifade ettiğine bağlı. Örneğin manuel değilde çift bölgeli otomatik klima sizin için çok daha önemliyse o zaman değer deyip alacaksınız. Yine hız sabitleyiciyi nissan servisleri sonradan takmıyor veya takamıyor, bu önemliyse yine aynı durum söz konusu. Alüminyum alaşım jant bugün için herkesin olsun dediği bir özellik.. Karar sizin..

• Sayın junest,

1.5 dci tekna kullanıcısı olarak ben aldığımda arka park sensörü üzerindeydi, hatta kullanım kılavuzunda da park sensörü belirtilmekte, ancak sonradan bayi mi takmış derseniz bilmiyorum, Cenmax marka ve garanti belgeside bulunmakta,

Ben aldığımda cruise kontol malesef yoktu 2009 haziran ayından itibaren curise kontrolde teknalarda standart olarak sunulmakta, otomatik klima da, araç içinde belirli bir sıcaklıkta sabit tutabiliyorsunuz ( 23-24 C ) gibi bu da cocuklar icin bence uygun olmakta,

Hafta sonu Adana -Mersin otobandan giliş geliş yaptım, 4 kişi klima sürekli açık ortalama 120 km, va 160-170 km de test ettim maşallah çok başarılı buldum, ses, performans ve yol tutuşu olarak, yakıt tüketim değeri 6,0 göstermekte, bugün depoyu tekrar doldurdum ortalam 6,2 lt yakmış 100 km de, ( araç henüz 2500 km )

Sayın MVDR , teknik çizimler ile ilgili olarak vermiş olduğunuz link için teşekkür ederiz.

QQ fiyat değişimleri ekte bilgilerinize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarcinbey -- 23 Haziran 2009; 16:39:54 >

• cenmax dünyanın en iyi alarm vs oto sistemleri uzmanı
    çünkü ben 1997 de kumandalı oto çalıştırma camları açma kapama farları yakma Vs . sistemini takmıştım halen çalışıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: junest

Herkese merhaba;
    Forumun yeni üyelerindenim, iş arkadaşımın tavsiyesiyle buldum burayı. Önce cep telefonumu alırken şimdi ise arabamı yenilerken faydalanıyorum. Çok memnunum:)) Bunca zamandır sadece okumakla yetindim ancak bugün birşeyler yazmak istiyorum.

Öncelikle, Görüş ve deneyimlerini bizimle paylaşan tüm üyelere çok tesekkurler:))
    Mesela, Rockerdem! Sana özellikle tesekkurler cunku bende bir C3 kullanıcısıyım, 1.4 Turbo D. Full versiyon. cam tavan, kucuk kasaya 92 hp yuksek performans ve super otesi yakıt ekonomisi ile benim icin vazgecmesi zor bir birliktelik idi.. idi diyorum cunku malesef 2004 model bebegimin degeri hergecen gun dusuyor :( Bense elimdeki parayla onun dengini bulmakta zorlanıyordum.
    Bu yüzden senin yorumların ve isteklerin bnm için hem onem hem de paralellik arz ediyor :))
    Zaten Tarçinbeyden tut dier degerli QQ kullanıcılarına da çok şey borçluyum!

Şimdi bnm icin ilk iş C3ün satışını gerceklestirmek...

Ancak bir sorum olacak. Tekna vs Visia konusunda ve ozellikle de dizel-benzin mevzuunda sana katılıyorum. Ancak Teknaya park sensörleri dahil degil mi?Bnm icin olmazsa olmaz mevzulardan biri, fakat emin olamadım teknada yok mu ? Park sensoru ile birlikte dier ozellikleri de dahil edersek, o farka degmez mi:)

Bu arada, beyaz QQya yaptırdıgın siyah film ve cantlar cok basarılı, beyaz aracı gercekten daha buyuk gosteriyor. Siyah ve beyazın uyumuyla iki renkli aracın harika duruo:))

Öncelikle teşekkürler junest, beğendiğine sevindim :)

Neticede araç sahibi olarak araçla tüm mesaimiz iç kabinde geçiyor. Dış görünümde yapılan değişiklikler başka gözler için :)

Citroen için öncelikle "Allah kurtarsın" diyorum. Yanlış anlaşılmasın, marka olarak bir sorunum yoktu. Ama servis olarak Türkiye'de bir rezalet. 80 liralık vakum pompası arızasını tespit edemeyip (ya da etmek istemeyip) bana "turbo arızalı, 2500 TL" diyen bir "yetkili" servis, benim için markayı da bitirir, üzgünüm.

C3'ümü severdim, donanım versiyonu olarak aynıymışız. Özellikle satmadan önceki birkaç ay gerçekten kusursuza yakın hale getirebilrmiştim. Ama 150 bini devirdiğim için ve kafayı QQ'ya taktığım için satmak durumundaydım :) Ben C3'ümü, QQ'mi aldığım bayiye takasa verdim, biraz zarar ettim ama aylarca satılmasını beklemekten sıkıntı basmıştı. ÖTV indirimi filan, göz yumdum o kadarına.

Tekna-Visia konusunda şunu söyleyebilirim. Ben Visia'yı aldığımda park sensörü var sanıyordum, aldıktan birkaç gün sonra, mutluluk sarhoşluğu biraz geçince farkettim olmadığını :) bayiyi aradım, standart donanım olarak yer almadığını ama eğer satın alma esnasında bana söz verilmişse sorun olmayacağını, takabileceklerini söylediler. Bana da öyle bir söz verilmemişti, insanları kandırmayı da sevmem, "söz verildi" desem takacaklardı ama üstelemedim, çirkefliğin lüzumu yok :) Tek kafamı karıştıran, QQ kullanma kılavuzu içerisindeki park sensörü garanti belgesiydi :) onun da "karışmış olabileceğini" söylediler. Neticede 100-150 liralık bir donanım ve zaten fabrika çıkışı sunulmuyor, bayide taktırılıyor bildiğim kadarıyla. Çok gerekirse taktırabilirim. Netice olarak bana söylenen, Visia dışında tümünde park sensörü olduğu idi. Yine de bayiye sormakta fayda var. Anlattığım gibi, sanırım bu biraz bayiye kalmış bir iş. En pahalı modele bile sensör taktırmayabilirler :) Tahminimce Nissan, ülke temsilciliklerine "ülkenizde park sensörü adına en iyi ürün ve servisi verebilecek firmayı bulup araçlara uygulatın" demiş, bizimkiler de Cenmax'ı seçmiş. Uygun modele taktırıyorlar...

Benim QQ'me dönersek :) Jantları photoshop ile seçtim :) İnternetten jant resimleri indirip photoshop'ta benim aracın resmine uyguladım, en çok bu model hoşuma gitti, aldım :) Film ise tahminimde daha iyi durdu açıkçası. Aylarca bekledim, emin olamadım çünkü yakışıp yakışmayacağından ama şu an kapıların siyah çerçeveleri ile bütün oldular gibi, hoşuma gitti.

Dış görünümle daha fazla oynamak istemiyorum. Şimdilik ilk hedefim düzgün bir ses sistemi. Çünkü gün geçtikçe daha da kulağımı tırmalamaya başladı yetersiz hoparlörler. Kapıdaki yuvalara uygun, çıkış gücü uçuk değilse de makul olan hoparlörler bulursam hemen değiştireceğim. Sonucu paylaşırım.

Herkese kazasız-belasız, özellikle de nazarsız sürüşler :)

• QQ ciler nerelerdesiniz yahu, gezmekten yazmaya fırsat bulamıyorsunuz galiba..

Dizel kullanan arkadaşlar biraz yakıt sarfiyatınızdan bahsederseniz sevinirim..
  • arkadaslar hepinize tek tek tesekkurler, süpersiniz!
    Ege binbaşım:) Park sensörü bnm için önemli. Pederin arabası da SUV ve cok faydasını görüyorum emanet arabayı sürerken :)) Demek ki bayi de halledilecek, OK! Diğer farklar konusunda, hız sabitleyici bnm icin cok onemli değil, jant meselesinde ise Rockerdem gibi daha sonra kendi zevkime göre değiştiririm die düşünüyorum! Aynı şekilde C3'ümde bulunan otomatik klimayı hic bir zmn rahat bırakmadım zaten. Surekli mudahale ettim:))

Tarcınbey, dizel performans bilgisi bnm icin cok onemliydi, tekrar tesekkurler. Ancak Fiyat değişimi hele ki haziran itibari ile olan fiyatları gorunce ufak bir şok gecirdim diyebilirim. Hatta inanamadım. Şuanda 1.6 tekna 49bin mi!! hele dizel 55bin mi? 1 yaşında 2000 cc full Spotage o fiyatın altında şuan!! Bana kalırsa, hem yukseklik vs yani kasa özellikleri hem de donanım olarak çok farklı iki arac degil mi bunlar?

Yeri gelmişken, tüm QQ kullanıcılarına sormak istiyorum. Yükseklik olarak sizi tatmin ediyor mu arac? Yerden yuksekligi 200mm ile diğerlerine denk hatta bazı modellerden iyi bile ancak 1.61 m'lik yüksekligi ile hemen tüm SUVlerden daha alcak :( Buna Terios dahil... Hoş terios bana sorarsanız dikey duran bir kibrit kutusuna benziyor, o ayrı :))

Sevgili Rockerdem; Ben tam anlamı ile bir C3 fanı idim. hala da cok seviyorum aracımı ancak artık degistirmenin vakti geldi de geciyor bile. Benim arac henuz 40binlerde, takas konusu bnm de gündemimde. Ancak işte dediğim gibi yükseklik mevzu önemli benim icin.
    Üstelik bu fiyatlar da söz konusu olunca iyice kafam karıstı. Hatta şuan aklım baska yonlere de kayıyor diyebilirim. Grand Vitara 3K anahtar teslim 40bin'e geliyor.
    Siz QQ kullanıcıları, grand vitarayı degerlendirdiniz mi peki? Ne dersiniz? Bildiğim kadarı ile GV 1.6 surekli 4 çeker. Bu hem yakıt acısından hemde sehir icinde virajlı yollarda vs negatif bir durum öyle degil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: rockerdem

[Benim QQ'me dönersek :) Jantları photoshop ile seçtim :) İnternetten jant resimleri indirip photoshop'ta benim aracın resmine uyguladım, en çok bu model hoşuma gitti, aldım :) Film ise tahminimde daha iyi durdu açıkçası. Aylarca bekledim, emin olamadım çünkü yakışıp yakışmayacağından ama şu an kapıların siyah çerçeveleri ile bütün oldular gibi, hoşuma gitti.

Bu arada, ben de jant ve film olayına, nette gördüğüm fotolardan biri üzerinden karar verdim.. ama photoshopda iyi fikirmis... zamanı gelince sizlerden yine bu tip konularda destek ve fikir rica edecegimdir :))
  • QQ hoparlör ölçülerini bilen var mı ? ön ve arkaya uygun ölçüleri kullanma kılavuzunda bulamadım, yuvarlak / elips bilgisi de yok
  • 17 cm, yuvarlak. Ancak her durumda ezbere almamak lazım, zira yuvasına oturtmak zor olabilir. mevcut hoparlörler, hoparlör ve plastik yuvası birleşik durumda, vida delikleri uymayabilir, hoparlör titreşimini alan conta filan da var üzerinde. O yüzden mümkünse montajı yapacak yerden almak en güzeli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fastx

QQ hoparlör ölçülerini bilen var mı ? ön ve arkaya uygun ölçüleri kullanma kılavuzunda bulamadım, yuvarlak / elips bilgisi de yok

Ne yaptınız, satış fikrinden vazmı geçtiniz..
  • Arkadaşlar merhaba

Nissan Türkiyenin araçların teknik özelliklerini web sitesideki donanım bilgileri kısmında yanlış yazdığını yukarıda okumuştuk.

Nissanın eksik bilgi verdiğini kendi aracımda gördüm. Şöyleki aracım yeni 1.6 Tekna (+17"jant, hız sabitleyici ve mp3 soketi olan).

Geçen gün garaja girerken aynaları kapatmıştım. Ertesi gün araca binip kontağı çevirdiğimde aynaların otomatik açıldığını gördüm ve bu nasıl olur dedim çünkü bu özellik tekna executive de olan özellikti. Bu özelliğin olmadığını bildiğim için hiç kucalamamıştım, sol altta bir ayna tuşu var ve katlanabilir ayna özelliğinin aracımda olduğunu keşfettim. Ya fabrikada bu donanım fazladan aracıma eklendi ya da yeni tekna ların hepsinde bu özellik var ama Nissan Türkiye bunun farkında değil ya da Nissan Türkiye araç alan müşterilerine aracı kullandığında keşfedeceği ekstra donanımları teknik bilgi katoluğuna koymayarak sürpriz yapıyor:)

ESP'nin de tekna ex donımından çıkarılmasından sonra tekna ex bana göre sadece cam tavanı için alınır. Şu durumda teknadan farkı

-Kendiliğinden kararar iç dikiz aynası

-Deri ve ısıtmalı Koltuk

-Panaromik cam tavan

-6lı Cd çalar

-Akıllı anahtar

-Arka karartılmış camlar

Herkesin bilgisine.....

• Herkese selamlar.

Junest: Yuksekligi sormu$sun. Uzun uzun yazmi$tim ama kimse yazimi okumami$ galiba (pek kimse yazima cevap vermedi zaten). Yukseklik aracimla ilgili en sevdigim noktalardan biri. Tek sorun, annemin dizi rahatsiz oldugu icin binerken biraz zorluk cekiyoruz. Ozellikle bozuk yollu bir yerde ya$iyorsaniz, muhte$em. Araci ilk aldigimda yukseklik beni biraz zorlami$ti, ama $imdi ali$tim. Tam olmasi gerektigi gibi bence.
  • rokerdem: Aracin fotograflarindan gorundugu kadariyla gercekten cok yaki$ikli olmu$. Gule gule kullan. Beyazin QQya bu kadar yaki$acagini du$unmezdim! Siyah camlar da cok yaki$mi$. Nerede yaptirdin siyah camlari acaba, ve ne kadar tuttu, payla$abilir misin?
    Benim arabamin rengi halihazirda siyah, siyah cam yaptirsam cok korkutucu durur herhalde, ne dersiniz?

Yurtdi$indaki QQlarda otomatik gelen display panel taktiran var mi? 2500$ lik bir maliyeti varmi$ galiba. Bilgisi olan?
  • Sayın 62QQ yazdıklarınızdan sonra bir şey yazmamamızdan sanmayın ki okumadık :) okuduk tabii ki,

yükseklik konusunda size katılıyorum, benim de annemin dizleri problemli onu alınca biraz sorun oluyor ama eniştemin terrano II vardı onun yanında son derece rahat, ne yüksek ne alçak,

bizde ki araç ta siyah QQ ben yan camlara ve arkaya 3M en açığından siyah yaptırdım hatta bir derece koyu bile kaldırır rahatlıkla,
    ben kaput filmi, boya koruma , motor koruma, koltuk koruma ve cam fişlmi toplma 450 TL ye yaptırdım arkadaş hatırına o dabu fiyatı verdiler.

Display konusunda fiyat uygun olsa belki bende taktıracaktım ama biraz çok gibi sanki fiyat

http://www.sahibinden.com/navitech_nissan_icin_ozel_model_nav-cx2100-37WQQaXQQ13889402WQQpXQQdisplayitem&keyword=qashqai

http://www.sahibinden.com/nissa_qashqai_navigasyon-86WQQaXQQ13354251WQQpXQQdisplayitem&keyword=qashqai

• @ 62QQ:

beğendiğine sevindim :) ben levent sanayide yaptırdım, yan camlar + arka cam 150 TL. 3 ton vardı açık, koyu, zifir :) önler açık, arka camlar ve bagaj camı bir koyusu. Siyah QQ'nin siyah camlarla korkutucu olacağı konusuna katılırım ama asla itici olacağını düşünmüyorum.

Display olayını ben de ilk mesajımda sormuştum, bana da çok pahalı göründü. Avrupada 500-600 € arasında birkaç çeşit var. Yurtdışına yolu düşen bir arkadaşım olursa düşünürüm, yoksa 2500 dolar filan, gerçekten fahiş rakamlar. Çok afedersiniz, o fiyata 50" FullHD LCD TV alınır :)
  • arkadaslar bende 1 ay önce nissan qashqai cam tavan aldım. Mp3 soketli diyordu . fakat nasıl mp3 kullanabilirim bilmiyorum. Soket yeri yok . yada neresindebilmiyorum. Bilen warsa söyleyebilirmisnz? 2009 model nissan qashqai
  • quote:

Orjinalden alıntı: By_Neo_34

arkadaslar bende 1 ay önce nissan qashqai cam tavan aldım. Mp3 soketli diyordu . fakat nasıl mp3 kullanabilirim bilmiyorum. Soket yeri yok . yada neresindebilmiyorum. Bilen warsa söyleyebilirmisnz? 2009 model nissan qashqai

el freninin arkasında bulunan kol dayanağının kapağını kaldırın, içeride bir minijack girişi göreceksiniz. (Hatta 15-20 cm uzunluğunda bir kablo bile olabilir, eğer yok ise satın aldığınız bayiden isteyin, ya da herhangi bir elektrik-elektronik ürünleri satan mağazadan satın alın) Oraya mp3 çalarınızı bir adet çift taraflı erkek minijack kablosu ile bağladıktan sonra, orta konsoldaki ses sisteminin AUX butonuna basın. Sonra gerekli ses ayarlarını yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 7 Temmuz 2009; 19:42:23 >
  • Umarım mp3 soket sorunu çözülmüştür. :)

Geçen Hafta Adana'dan Malatya ( Darende) ye seyahatim oldu, ilk defa aracımızı uzun sayılacak bir yolda deneme imkanı buldum.

Depoyu ful doldurduktan sonra yola çıktık, otoban ve normal yol kullanımında ortalama 5,4 lt/100km de yakıt tüketimi değerini test ettim,otobanda 120 düz yolda 90-120 arası ve o yoldan giden varsa rampaları bilecektir. Nurdağı Atatürk viyadüğüne 6. vites ile çıkabildik tabi kullanım olayı önemli
    Dönüşte yalnız geldiğimden biraz daha performans denemek istedim, 160 km ye rahat ulaşabilmekte ama yakıt uyarı ışığı yanınca yavaşladım.
    gidiş dönüş 1020 km yol yaptım ve yakıt uyarısı 70 km daha gidebileceğimi göstermekte, henüz motorin almadım alınca kaç lt aldığımıda tekrar buradan aktarırım ama bana oldukça ekonomik geldi...
  • evet çözüldü. Ben o AUX girisini önceden görmüstümde ne oldugunu cıkaramamıstım.. Birde mp3 calmıyor araba o dezavantajı war 6 cd yürütüyor fakat track kabul ediyor. o yüzden mp3 soketine ihtiyacm oldu
  • MP3 malesef çalmıyor doğru fakat Q5 ve Q7 de mp3 soket görüp MP3 cd çalmadığını görünce bu özelliğin sanki bilinerek yapıldığı kanaatindeyim.
    (resim ekleyecektim ama bir türlü kabul etmedi 200 kb)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarcinbey -- 8 Temmuz 2009; 13:20:09 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.