Yıllık 20 bin ve fazlası ise dizel alınır denir ama dpf+ adblue birleşince bu kriter bence değişti. Kısa mesafeniz çoksa, dizele bulaşmayın. Dpf doldu, adblue sorun çıkardı diye başınız ağrır. Ama kısa mesafe çok değilse hele de 20 bin km üzeri yapıyorsanız dizel derim. Bu arada 1,3 de güzel motor. |
Nissan qashqai 1.5 dCi mi 1.3 tce mi almak daha mantıklı? (2. sayfa)
-
-
Hocam ikinci elde insanlar dizelden ürküyor bukadar basit birde otomatik mevzusuna girince dizel biraz mantıksız kalıyor.
Dizel araçlarda yüksek torktan dolayı şanzıman arızası belli km den sonra kaçınılmaz.
Benzinli de durum maalesef böyle değil. Şanzımana okadar yük binmiyor.
Yani kısaca otomatik araç alacak olsam 4 tane dizel aracım olmasına rağmen gider benzinli alırım.
Ayrıca qq kullandım otomatik alınacaksa ben şahsen almam. 3008 gider alırım. Qq otomatik olarak alınacak bir araç değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 22 Eylül 2021; 16:0:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
diesel
-
quote:
Orijinalden alıntı: sissilHocam ikinci elde insanlar dizelden ürküyor bukadar basit birde otomatik mevzusuna girince dizel biraz mantıksız kalıyor.
Dizel araçlarda yüksek torktan dolayı şanzıman arızası belli km den sonra kaçınılmaz.
Benzinli de durum maalesef böyle değil. Şanzımana okadar yük binmiyor.
Yani kısaca otomatik araç alacak olsam 4 tane dizel aracım olmasına rağmen gider benzinli alırım.
Ayrıca qq kullandım otomatik alınacaksa ben şahsen almam. 3008 gider alırım. Qq otomatik olarak alınacak bir araç değil.
Qashqai neden otomatik olarak alınacak bir araba değil?
Tucson ve qasqai dizel alinir
quote:
Orijinalden alıntı: Funnerman33Qashqai neden otomatik olarak alınacak bir araba değil?
Alıntıları GösterGidip kullan ne demek istediğimi anlarsın. Kullanmadığın için ne dediğimi anlamaman normal.
quote:
Orijinalden alıntı: sissilGidip kullan ne demek istediğimi anlarsın. Kullanmadığın için ne dediğimi anlamaman normal.
Alıntıları GösterEğer devlet sırrı değilse neden alınmaz hocam?
Çift kavramalı diye mi öyle dediniz?
benzinli motor 100 km de 2 litre fazla yakit harcayacak.bu da dizel e gore 18 tl gibi bir fark yapiyor.tabi adblue fiyati buna dahil degil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Funnerman33Eğer devlet sırrı değilse neden alınmaz hocam?
Çift kavramalı diye mi öyle dediniz?
Alıntıları GösterHayır sağlamlığı konusunda birşey söylemedim. Dikkat edersen kullan dedim. Konforlu bir şanzımanı yok. Segmentindeki en berbat otomatik şanzıman.
quote:
Orijinalden alıntı: sissilHayır sağlamlığı konusunda birşey söylemedim. Dikkat edersen kullan dedim. Konforlu bir şanzımanı yok. Segmentindeki en berbat otomatik şanzıman.
Alıntıları GösterYoutube kanallarında yapılan testleri izledim herkes oldukça kararlı geçişleri var diyor ve çok beğeniyor?
quote:
Orijinalden alıntı: sissilHayır sağlamlığı konusunda birşey söylemedim. Dikkat edersen kullan dedim. Konforlu bir şanzımanı yok. Segmentindeki en berbat otomatik şanzıman.
Alıntıları Gösteryeni nesil ıslak kavrama Getrag üretimi 7DCT300 için mi dediniz? aynı şanzımanı Mercedes ve bmw de kullanıyor alt segment modellerinde.
ha eski nesil kuru kavrama EDC-DCT farklı bir şanzıman idi. o şanzımandan kararsızlık vs. nedenle şikayet edenler vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Eylül 2021; 21:35:45 >
quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdasyeni nesil ıslak kavrama Getrag üretimi 7DCT300 için mi dediniz? aynı şanzımanı Mercedes ve bmw de kullanıyor alt segment modellerinde.
ha eski nesil kuru kavrama EDC-DCT farklı bir şanzıman idi. o şanzımandan kararsızlık vs. nedenle şikayet edenler vardı.
Alıntıları GösterHocam peki 2020 1.5 dCi dct olanlar yaş olanlar mı yani daha yeni olan?
ben kullandığımda sene 2018 di. devir sabit kalıyordu hatırladığım.
hangi markanın kullandığını bilemem pugun yada vw grubunun şanzımanı gibi bir şanzıman asla değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Funnerman33Hocam peki 2020 1.5 dCi dct olanlar yaş olanlar mı yani daha yeni olan?
Alıntıları Gösterevet 7 ileri ise yeni nesildir, zaten Qashqai için son döneme kadar 1.5dci motor ile otomatik vites gelmiyordu, otomatik isteniyorsa 1.6dci - XTronic (cvt) oluyordu. sanırım 2019 ve sonrası 1.6 dizel motor bırakıldı (Reno artık üretimden vazgeçtiği için) yerine daha tutumlu olan 1.5dci ünite geldi. ilave olarak şikayet edilen CVT şanzıman yerine ıslak çift kavrama DCT sisteme geçildi (Reno aynı şanzımana EDC diyor)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Eylül 2021; 22:46:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: sissilben kullandığımda sene 2018 di. devir sabit kalıyordu hatırladığım.
hangi markanın kullandığını bilemem pugun yada vw grubunun şanzımanı gibi bir şanzıman asla değil.
evet o yılda olanlar 1.6dci motorla gelen XTronic (CVT) şanzıman hocam, o şanzimanda yapısı gereği dişli seti yok ve CVT'nin farklı bir çalışma karakteri var. kıyaslamak doğru olmaz yeni nesil DCT ile, konu dışı sayalım o yüzden.
Konu dışı saymak pek doğru olmaz ikinci el araç alacak sonuçta piyasa bu şanzımanlı qq kaynıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Funnerman337 lt çok yüksek gibi geldi açıkçası. Sanırım dCi olan araç aynı şartlarda 5 lt gibi bir ortalama verecektir değil mi?
Alıntıları Göster1,5 dci 6 dan az yakmıyor hocam çok yavaş sakin kulllanman lazım daha az yakması için
-
quote:
Orijinalden alıntı: oneyy1905İstanbul, Ankara gibi yerlerde yaşıyorsanız, sıkça trafiğe de girecekseniz 1.3Tce 9-10 litre yakar. (20 kmh ortalama hızla)
Dizelin yakacağı en fazla 6.5 litre olur.
Ben olsam dizelini alırdım.
hocam yeni benzinliler ile arasında bu kadar fark olmuyor. Genelde 1-2lt senaryoya göre değişir. Heleki dizel şehir içi sık sık dpf temizliği yaptığı için daha da sıkıntılı oluyor. Güncel dizel araçlar malesef dpfden dolayı kısa mesafe şehir için kullanımda oldukça problemli. düzenli uzun yol yapanlar veya kontağa basınca 45dk-1saat gidenler dizelin asıl faydasını görebilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: batkenthocam yeni benzinliler ile arasında bu kadar fark olmuyor. Genelde 1-2lt senaryoya göre değişir. Heleki dizel şehir içi sık sık dpf temizliği yaptığı için daha da sıkıntılı oluyor. Güncel dizel araçlar malesef dpfden dolayı kısa mesafe şehir için kullanımda oldukça problemli. düzenli uzun yol yapanlar veya kontağa basınca 45dk-1saat gidenler dizelin asıl faydasını görebilir.
Alıntıları GösterMerhaba hocam,
Benim yeni benzinli/dizel için bizzat kendi gözlemim, şehiriçi sıkışık trafikte C200 ile C200d arasında 4 litreye yakın fark var. (7-11 litre/100km)
Şehirlerarası yolda yine 2-2.5 litreye yakın fark var. Bu aslında yeni nesil motorlarda da farkın olduğunu gösteriyor.
Gelelim 1.33 Tce motora. Megane'da kullanmadım ama A180'de kullandım. O motorun bahsi geçen hızlarda 9 litreden aşağı yakmasının imkanı yok. (Ben yaktıramadım) Uzunda tasarruflu ama kısada tüketim fazla. Rakibi 1.5Dci motorlu araca hiç sahip olmadım, en yakın arkadaşlarımdan birinde vardı, canını da alırdı 6.2-6.5 arasında gider gelirdi.
Sözün özü, uzunda belki aralarında 1-2 litrelik fark olabilir (hatta TSI'larda daha da düşük oluyor), dizeli sürekli şehiriçinde kullanmak da problem olabilir ancak kısa vadede ve kısa mesafede fark, bu iki motor özelinde dizel lehine çok açık.
-
Sen cvt ile karıştırıyorsun hocam.suan 7 EDC harika bir sanziman.1.3 tce ile uyumu mükemmel ve kaymak gibi.mercedes aynı ikiliyi GLA glb cla da kullanıyor.7 EDC DSG kadar hızlı ve ıslak tıp olması sebebiyle son derece sağlam.oyle 200.000 km nin altında kavraması bitmez. Bu arada senede 20.000 km'den fazla yapılıyorsa dizel tavsiye ederim.ancak daha az ise 1.3 tce de gücüne göre ekonomik.7 litreyi geçmez insan gibi kullanılırsa.onun dışında agresif kullanımda bile 9 litrenin üstüne zor çıkar bu motor.11000 km 1.3 tce edc kullanan birisi tarafından yazılmıştır bu yorum...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X