Şimdi Ara

nissan qashqai 1,5dci-skoda yeti 1,2-peugeot 3008 seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • qq ile peuget arasında bir seçim yapmak olası ve makuldur. Qq şeklen çok hoş, 3008 in ise iç dizaynı çekicidir. Fakat yeti bu ikisine nazaran çok daha kalite bir araçtır. Autoexpress testlerinde yeti; freelander ve crv yi geride bırakmıştır. Yeti kullanıyorum, Qq ile de uzun yl deneyimim oldu. Fransız otomobillerden hoşlanmam . Özetle yetiyi tek geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

1-peugeot
    2-nissan
    3-skoda
    ilk iki sıradaki varken skodayı tavsiye etmem yeti bence çok güzel bir araç değil

Skoda'nın Alman arabası olduğunun ve VW üretimi olduğunun farkındasınızdır umarım ?

Bütceniz yetiyorsa direkt gidin skoda alın derim, Passat ile aynı araç. Gözünüz de kesinlikle arkada kalmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zargyy

quote:

1-peugeot
    2-nissan
    3-skoda
    ilk iki sıradaki varken skodayı tavsiye etmem yeti bence çok güzel bir araç değil

Skoda'nın Alman arabası olduğunun ve VW üretimi olduğunun farkındasınızdır umarım ?

Bütceniz yetiyorsa direkt gidin skoda alın derim, Passat ile aynı araç. Gözünüz de kesinlikle arkada kalmaz...

herkezin bir zevki tarzı rengi vardır demi yani skoda alman arabası diye beğenmek zorunda değiliz zevkler ve renkler tartışılmaz
  • quote:

quote:

1-peugeot
    2-nissan
    3-skoda

Ziyaaa...!

• quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

quote:

1-peugeot
    2-nissan
    3-skoda

Ziyaaa...!

KAMİLLLLL ; ADAM gibi konus !!!
    1- elestirecek veya yorum yapacaksan adam gibi yorum yap
    2- bilmeden konusma, biraz arastir skoda superb ile passat motoru ile tasarimini ondan sonra yorum yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zargyy -- 1 Ağustos 2011; 21:52:52 >

• Öncelikle Qashqai bana en yakın araba oldu.(1.5dizel) Ama madem bu kadar parayı gözden çıkardım madem şimdi Kia sportage alternatiflerim arasına girdi.Belki dizel değil ve Qashqaiden fazla yakıyor ama en azından kalite bir araç.Sizceyanlış mı düşünüyorum.Yeti için şimdiye kadar hep olumlu görüşaldım fakat aracın dış tasarımı beni biraz soğutuyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

quote:

1-peugeot
    2-nissan
    3-skoda

Ziyaaa...!

KAMİLLLLL ; ADAM gibi konus !!!
    1- elestirecek veya yorum yapacaksan adam gibi yorum yap
    2- bilmeden konusma, biraz arastir skoda superb ile passat motoru ile tasarimini ondan sonra yorum yap

Burada Süper B'den değil Yeti'den bahsolunuyor. Sallarken destek al biyerlerden..

Seni ciddiye alıp cevap yetiştireceğime, kendi mesajından olan kısımları işaretledim ki belki bilmeden marka fanatikliği yapmazsın bir daha diye ancak sen fanatikliği küstahlıkla harmanladın.. Seviyesizlerle uğraşamam.. Hadi uza şimdi

• Eşim için bir araç seçerken aynı yoldan geçtim, yani güvenilir, yürütme masrafları çok fazla olmayan ebatları makul bir SUV arıyordum. Çok sıkmadan vardığım sonuçları ve günün sonunda ki kararımı açıkayayım.

Peugot 3008'i hızla eledim zira güvenilirlik için gerekli bileşenler eklendiğinde fiyat/performans oranı epey kötüleşiyordu, bir de kardeşim ve kuzenimin tatsız anıları vardı.
    Günün sonunda Yeti ve Qasqai'ye kaldım.

Nissan'nın 1.5dCI motoru, epey bir traktör tadında çalışsada galiba yaygın kullanılan en az tüketimli motor bu. Ancak maalesef araç amacına yönelik bir SUV yerine çok açıkca yükseltilmiş bir hatchback tadında. İçerideki hacim B sınıfı bir hatchback kadar, arkada oturanların kafası tavanda, yani içeri binilince 10 cm yüksekte olmak dışında bu sınıf bir aracı hatırlatan hiç bir şey yok. İçeride ki işçilik ve paketlere dahil aksesuarlar Yeti ile kıyaslandığında epey bir zayıf kalıyor.

Yeti'yi de almadan denedik. 1.2TSI motoru NReno'nun 1.5dCI'ndan bariz daha iyi gidiyor, üstüne birde DSG var ki, tam bayanlara göre, arabada şanzıman yokmuş gibi gidiyor. Vites attık mı acaba dediğimde 5 nci vitesteymişiz. Kesinlikle fazla yakıyor ama vergisi ve satın alma fiyatı daha düşük buda kullanılacak kilometreye göre epey bir süre avantaj sağlar. Birde malum dizel motor sorun çıkardı mı, benzinliden biraz daha tatsız oluyor.

Yeti'nin içi adam gibi, dikdörtgen hatlar nedeni ile içeride ki verim inanılmaz. Arka koltukların hepsinin ayrı ayrı sökülebilmeleri, öne ve arkaya yatıralabilmeleri çok etkin. Özellikle güvenlik aksesuarları Nissan'dan daha fazla veya daha ucuza edinilebilyor.

Yeti Pq35/36 platformuna yapılıyor. Jetta/golf ile aynı platform (bir arkadaş passat demiş ama doğru değil) , ancak Golf2den çok uzun olmasada farkedilir ölçüde geniş, buda iç hacmi olumlu etkiliyor.

Günün sonunda Yeti eşime kesinlikle daha uygundu. NQasqai ile yan yana parkettiğimizde, kesinlikle Yeti daha fazla SUV'a benziyor hatta Nissan hafif irileşmiş , yükseltilmiş spor araba gibi duruyor.

Yakıt çok önemi ise Duster veya Qaqqua'ye bakın. Aksi takdirde DSG'li bir Yeti kahvaltıda birini, ara öğün olarak da diğerini yer.

Mertol

• Yeti 1.6 tdi Şubat'ta gelecekmiş beklersen,hepsine on çeker.
  • Tartışmaya dahi gerek yok. Sınıfında en çok tercih edilen Nissan ekonomik yakıt tüketimiyle de ön planda.

Tercihim sınıfının aranan ve beğenilen aracı Nissan SUV olurdu.
  • çakma suv crossover sınıfına vermeyin o paraları sedan alın yada mpv alın geniş geniş .
    neden yerden yüksek araç alıyorsunuz dağ bayırmı gezeceksiniz .
  • Etrafta çok qq var millet beğeniyor ve alıyor. Yeti burada çok övülüyor ama alan yok, az yaktığı konusu da inandırıcı değil. 1.4 tsi olanı için bayii 6 litre yakar abi dediğinde hadi len diyesim geldi. Ben 3008 i beğeniyorum. Deneme sürüşü yaparak en doğru kararı verebilirsiniz. Sportage ın konu başlığı var.
  • 1-Bu araçlar suv değil crossover'dır
    2-Tercihim 3008 olurdu dizel motoru en az qq kadar ekonomik , çekişide yeterli düzeyde zaten bilinen bir motor psa ve 3008 daha ferah
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj appıah

1-Bu araçlar suv değil crossover'dır
    2-Tercihim 3008 olurdu dizel motoru en az qq kadar ekonomik , çekişide yeterli düzeyde zaten bilinen bir motor psa ve 3008 daha ferah

Nissan q. suv sınıfındadır.
  • burda tercihte önemli olan dizel mi bezinlimi manuel mi otomatikmi bunlar belli olunca net birşey ortaya çıkar.kalite husussunda bana göre yeti öndedir.motorda peugeut önde.dış tasarımda qq önde.iç tasarımda peugeut önde.qq bence suv denemez ufak bir araç.captiva veya crv ye göre kıyaslayınca.qq iç tasarımı hiç çekici değil hatta bana göre dışı güzel bir araç ancak böyle berbat edilir.yeti tipi orta halli içi standart vw tasarımı.peugeut içi dışı kurtarıyor.dizelse ben peugeut tan yana kullanırdım tercihimi.benzinli sportage.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

kompakt suv = crossover

http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Qashqai

• Qashqai, Duster ve Yeti arasındaki farkların test sürüşü yapılmadan anlaşılacağını sanmıyorum.
    Bu yaz başında, araba almaya karar vermişken,yakın bir arkadaşımın "mutlaka Yeti'yi bir gör ve sür" ısrarına karşılık Skoda bayiine gittim.
    Hayatta bir Skoda sahibi olacağım aklıma gelmezdi.
    Qashqai ve Duster'ı da test ettim. Her düzeydeki düşük kalitesinden dolayı Duster'ı zaten anında eledim. Doğrusu ailemi içine bindirebilecğim bir araç değildi.
    Ancak Yeti'den inip Qashqai'ın içine binince gerçekten klostrofbik bir hisse kapıldım, konserve kutusu gibi geldi, özellikle arka koltuklar.
    Başarılı güvenlik özellikleri, genel malzeme kalitesi, sürüş konforu, görüş açısının rahatlığı, 1.2 motorun şaşırtıcı performansı ve birçok diğer sebepten Yeti aldım. Haziran ayında aldım ve şimdiden 6.000 TL zam gelmiş. Yaklaşık 6000 km yol yaptık, çok memnunuz.
    Ancak insanların zevkleri ve istekleri çok farklı olabiliyor, sonuçta biz bir aile arabası arıyorduk, aradığımızı Yeti ile bulduk.
    Herkese kazasız belasız seyahatler dilerim.

• Galiba bu sınıfta en çok tercih edilen araçlardan biri dizel olması nedeniyle nissan qq oldu.Hem dizel hemde gösterişli hemde ucuz olması nedeniyle tercih edildi hala da tercih ediliyor ama ben çok beğenmiyorum qq yu.Yeti ise gerçekten çok kaliteli donanımlı br araç ama dizel motorlu olanları çok pahalı.Eğer 1.6 dizel gelirse kesinlikle yetiyi öneririm.Ama bana 1.2 tsi motor yeter diyorsanız yada biraz daha para verebilirm diyorsanız kesinlikle yeti 2.0 tdi 4x4 tercih ed,n ve experience donanımı tercih edin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

kompakt suv = crossover

http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Qashqai

wikipedia o kadar da güvenilir değil

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.