Dün Avcılar Görkem Nissan servisinde 1.6 x-tronic Qashqai aracımı 20 000 KM bakımına götürdüm.Hiç şikayetim olmadığı halde 50 TL'ye Rot ayarı yapılmış.Aracı teslim aldıktan sonra yolda direksiyon ayarının sola kaçık olduğunu tesbit ettim.Ayrıca motor yıkama,koruma spreyi gibi gereksiz uygulamalar ile fatura şişiriliyor.Sonuçta 810 TL ödeme yaptım.Rot ayarının periyodik bakımda şikayet olmadığı halde emrivaki şeklinde yapılmasının,kazık atmaktan başka izahı var mı?2 gün sonra bozdukları rot ayarı için tekrar gideceğim.Nissan merkezi de bu şişirme için arayacağım.Sessiz kaldıkça enayi yerine konmak hiç güzel değil.Tüm Nissan sahipleri bu konuda duyarlı olalım.Garanti süresi boyunca yapılan fırsatçılığa dur diyelim.
Geçmiş olsun mu diyelim bilemedim..
Bende aracımı Görkem otodan aldım ama servisinden memnun değilim açıkçası.. aslında bakıma girerken extra bişi istemiyorum ve onaylamıyorum deseydiniz keşke.. bakıyorlar müşteriden ses çıkmıyor faturaya döşüyorlar demekki.. rot ayarı konusunda cidden bilgisizler.. Aklınızda olsun ön takıma yapılan müdahaleden sonra mutlaka direksiyon açı ayarı denilen bir düzeltmenin yapılması gerekiyor bilgisayara bağlanarak.. Bende Qashqai forumda paylaşan arkadaştan öğrendim..
Merhabalar
Bende ilk 10 bin bakımı için 4 farklı servisten 4 farklı fiyat aldım. 5. sorduğum servise yaptırdım. (Sportur) Durumu nissan genel merkeze de bildirdim. Ancak dikkate almıyorlar bu çok açık. Size yaptıkları fatura şişirmekten başka bir şey değil. Periyodik bakım haricinde yapılan her uygulama sizden onaysız yapılmamalı. Yapılamazda. Yapıldıysa durumu orada konuşup düzeltmeniz gerekirdi. Yoksa bu servisler böyle. Birde araçtan çok anlamıyorsanız vay halinize. Bu mesajınızda anlıyoruz ki 20bin bakımda okkalı bir nissan kazığı daha bizi bekliyor. Renault ile ortaklık nissan'a pek yaramamış. Kendine benzetmiş nissanı'da.
Bundan sonraki bakımlarda proforma fatura isteyerek şişirme var ise itiraz ederek,bakım kitapçığında yazılanlar dışında müdahaleyi onaylamayacağım.
periyodik 20bin bakım için için istenen ücretler. Yapılan işlem 10bin bakımla aynı. Tek farkı yakıt filtresi değişimi. O da ihtiyaç var ise. Ama fiyatlar aşağıda ki gibi. Geçmiş olsun.
Sportur - 930 TL Elmas - 830 TL Gerçek - 980 TL Park - 920 TL Kuzey - 920 TL
sagirasS
kullanıcısına yanıt
Ben 30000 ve 40000 bakımına Sportura gittim.520 ve 670 TL ödedim.Hava ve polen filtresi temiz ise değiştirmiyorlar.Gereksiz parça olmadığı için fiyat daha uygun çıkıyor.Servis yetkilisi Kenan bey aydınlatıcı bilgiler veren tecrübeli bir kişi.
Arkadaslar bende gecen hafta Gorkem Plaza da Qashqai aracımın 30 bin bakımını yaptırdım. Tamamen sizin anlattıgınız gibi kazık tarifeyi banada uyguladılar. Tabi cok gereksiz ve anlamsız motor spreyi, yıkama, rot ayarı gibi işlemleride yapmışlar. İlk defa Nissan serviste bakım yaptırdıgım için acemilik diyelim.
Bu kazıgı artık atamazlar :) Bundan sonra servise gidecek arkadaslar en azından uyanık olsun. Bu durumu forumlarda bi kurcalamak yeterli aslında, yoksa hoop geciriyolar.