Şimdi Ara

Nissan Qashqai'nin Bu Kadar Çok Satmasını Anlamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de her kose basinda QQ goruyorum. Kizilay yardimi gibi. Kuga'yi nerdeyse gormuyorum gibi. Tucson da bolca var piyasada.

Clio'nun polo'dan cok satmasi gayet normal. Bos polo fiyatina dolu clio alip yakit parasi da kar olarak kaliyor. Captur da Avrupa'da segmentinin en cok satan arabasi. Adamlarin bizim gibi sert plastik takintisi yok. Islevsellik ve ekonomi odakli dusunuyor. Biz de suslu puslu havali olsun, camiada adim okunsun, tipik şark zihniyeti.

QQ her zaman lider kalmaya devam edecektir. Duster'i C segment olmasina ragmen iclerinde en kalitesiz olani.

Kia/Hyundai grubu 1,6 crdi ile piyasaya girerse QQ hanedanligi yikilabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1

Neyseki Nissan bir makyaj yapıtı araca da, Yen'i bir soluk geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Sırf bizim lojmanda 4 adet qashqai var, kuga ve tiguan da var ama en çok suv her yerde olduğu gibi bizim lojmanda da qashqai...

suv derken bu araçler c segment araçların yerden yüksek büyük lastikli station wagon hali, yoksa arazi vs. kabiliyetleri yok.

asfalt suvu bunlar

Kuga ve subaru ile bayaa arazi yapabilirsiniz hocam.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    4x4 olmadıktan sonra nasıl arazi yapılacak ki? Subaru'yu bu konunun dışında tutuyorum tabi ama Kuga'nın girip çıktığı yere Focus da girer çıkar.

Kuga teknik özelliklere bakıyorum, yaklaşma açısı ayrılma açısı, tırmanma açısı yok, sürüş destek sistemlerinde de arazi ile ilgili bir sistem yok. Süslü focus

4x4 olanlar farklı tabi duster da olsa iyi bir lastikle 4x4'ler çok iyi işler çıkartıyor.
  • Mr.Durmaz M kullanıcısına yanıt
    Bu saatten sonra zor, atı ilk alan bu yolda ilerler genelde. Ülkelere göre motor ve donanım seçimi konusunda fiyat perf. dengesini korursa eline su dökemezler satışta.

3008 daha iyi o ayri konu. Tiguan marka icinde boslugu doldurmak icin yapilan bir araç o nedenle bunlarla atışamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 7 Ağustos 2017; 13:16:26 >
  • Duster ve QQ nin satış rakamlarında Filo satışlarının da olduğunu unutmamak gerekiyor. Ancak ne olursa olsun QQ gerçekten pazarda sağlam bir yer edinmiş durumda ve rakiplerinden çok önde...

Nissan Qashqai'nin Bu Kadar Çok Satmasını Anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 7 Ağustos 2017; 13:31:0 >
  • nanoona N kullanıcısına yanıt
    Forumda en azından gerçeği konuşan insanları görünce daha çok takip edesim geliyor. Objektif görüşünüz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

Duster ve QQ nin satış rakamlarında Filo satışlarının da olduğunu unutmamak gerekiyor. Ancak ne olursa olsun QQ gerçekten pazarda sağlam bir yer edinmiş durumda ve rakiplerinden çok önde...

Nissan Qashqai'nin Bu Kadar Çok Satmasını Anlamıyorum

Filo derken qq yi kim alıyo bi aç ıklasana fluence megane tamam da şirket vs... Qq ilginç

• şahsi kanaatim 3008 modelinin 90 bin tl bandında piyasaya giriş yapmasıydı.
    ancak bunu her aracında olduğu gibi beceremeyen pejo türkiye yine nal topluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

4x4 olmadıktan sonra nasıl arazi yapılacak ki? Subaru'yu bu konunun dışında tutuyorum tabi ama Kuga'nın girip çıktığı yere Focus da girer çıkar.

Kuga teknik özelliklere bakıyorum, yaklaşma açısı ayrılma açısı, tırmanma açısı yok, sürüş destek sistemlerinde de arazi ile ilgili bir sistem yok. Süslü focus

4x4 olanlar farklı tabi duster da olsa iyi bir lastikle 4x4'ler çok iyi işler çıkartıyor.

Hocam 4*2 olan kuga'ya bakarsanız tâbi yok.

Onun dışında kuga'nın 4*4 sistemi torkun tamamını arkaya verebilir. 30 civarında sensörle zemini etüd edip çekişi kendisi ayarlar. Bayaa gelişmiş bir sistemdir. Haldex ile ilgisi yoktur, Subaru'ya oldukça yakın.

Yaklaşma açısı 22 uzaklaşma açısı 28 derece yerden yüksekliği 20 cm.

Süper değerler değil tabi ama örneğin Tiguan 'da bu değerler

17 19 derece ve 19 cm( ayrıca paket alındığında değişiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 7 Ağustos 2017; 14:8:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Durmaz

bu aracın benim görmediğim ne tür bi özelliği var çözemedim

2014-2015 te iyiydi ama artık geri kaldı tucson 3008 tigu hatta ateca bile daha iyi heybetli kaliteli hadi türkiyede fiyat ve dizel otomatik farkı desemde avrupada da tigu yu geçmiş.

Diğer şaşırdığım noktada clio polodan fazla satıyor avrupada

Şahsen beyaz eşya Polo yerine ICON Clio tercih ederim daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Durmaz

bu aracın benim görmediğim ne tür bi özelliği var çözemedim

2014-2015 te iyiydi ama artık geri kaldı tucson 3008 tigu hatta ateca bile daha iyi heybetli kaliteli hadi türkiyede fiyat ve dizel otomatik farkı desemde avrupada da tigu yu geçmiş.

Diğer şaşırdığım noktada clio polodan fazla satıyor avrupada

Alman arabalari fazla sorun cikaran otomobiller.

Insanlar yillarca ikinci el alman arabasi alip, sorunlarini ve masraflarini gordukten sonra, bir daha elini dokunmuyor.

Japon ve kore otomobillerinin cok satma sebebi budur.

Amerikadada durum bu sekilde.

Ornek vermem gerekirse; 2017 bmw 7 serisi $70 bin civari, 2017 honda civic $$20 bin civari. 10 sene sonra o 70 binlik bmw 7 serisinin fiyati 10 senelik honda civic ikinci el degerine dusuyor. Yani aradaki $50 bin tamamen çöp oluyor.

Iste bu yuzden insanlar ne ugrasmak nede kafa yormak istemiyor bu tur seylere...

Mesela hyundai & kia, 10 sene garanti veriyor amerikada.. insanlar manyakmi niye gitsin iki sene garantili vw alsin ?

Ve kendine guvense zaten garanti suresinde iyilesme yapar.

Kendine guvenmeyen bir markaya, insanlar neden guvensin ?

Turkiyede durum

Biraz farkli, insanlarda asagilik kompleksi oldugu icin, Hyundai aldim demek istemiyor. Agzina iki lokma yemek giremeyeceginide bilse , gidiyor vw aliyor...

Halbuki kazigin en sert tarafi kendine giriyor haberi yok.

Saygilar...

Alman arabaları sorunlu deyip,dunyanin en dandik arabalari olan kore arabasi oneren adam gibi adam.

Dunyanin en dandik arabalarini goruyoruz.. Amerika da neyin dandik neyin saglam oldugunu gorduk..

6 bin mildeki bmw x5 in klima hortumunun catladigina da sahit oldum, 80 bin mildeki kendi bmw z4 aracimin lipir lipir yag akitmasinada sahit oldum, 195 bin mildeki ilk arabam honda civicin sorunsuz tas gibi gitmesinede sahit oldum.

sizler bu alman yalanlarina cahil cuhelaya anlatin.

koca bir nesli kapi toklugu diye diye kandirdiniz.

sonra anladikki, arabayi saglam yapan sey kapi toklugu sesi, torpidodaki yumusak malzeme ler falan degilmis..

bu yalanlari anlatacaginiz baska insanlar kaldimi ?

• 3008 gibi aracı 10-15k indirse ama nerdaa

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Avis-Budget-Garenta gibi büyük kurumsal araç kiralama şirketlerinin SUV sınıfı araç parkında bolca QQ bulunur...
  • Az yakıyor, jip havası var, nispeten geniş ve piyasada ismi ilk okunanlardan.Bunun dışında sürüş zevki, malzeme kalitesi, arazi kabiliyeti (ki ben crossover veya suv alıp iki çeker neden alındığını asla anlamam), konfor ve yalıtımı vasatın altında basit ve gereksiz bir araç benim için. Tasarımını v.s. pek beğenmiyorum ama insanlar satın alıyor, saygı duyuyorum...
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Benzinli Tiguan'ın başlangıç fiyatı 114 bin lira iken; daha kaliteli, daha şık ve daha teknolojik olan 3008 90 bin liradan piyasaya girecekti öyle mi :)
    Highline 1.6 TDI Manuel Tiguan ile Allure + Elegance Pack 1.6 BlueHdi EAT6 3008 aynı para olmasına rağmen 3008 pahalı öyle mi :)

Kadjar, CR-V, Kuga ve Sportage gibi modellerden daha çok satmasına rağmen 3008 nal topluyor demek :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Benzinli Tiguan'ın başlangıç fiyatı 114 bin lira iken; daha kaliteli, daha şık ve daha teknolojik olan 3008 90 bin liradan piyasaya girecekti öyle mi :)
    Highline 1.6 TDI Manuel Tiguan ile Allure + Elegance Pack 1.6 BlueHdi EAT6 3008 aynı para olmasına rağmen 3008 pahalı öyle mi :)

Kadjar, CR-V, Kuga ve Sportage gibi modellerden daha çok satmasına rağmen 3008 nal topluyor demek :)

şimdi vw ile pejoyu karşılaştırmak abesle iştigaldir.
    vw marka imajı katbekat üstünde pejonun.
    hiçbir aracında olmadığı gibi bu segmentte de pejo işini şansa bırakmakla yetiniyor.
    yoksa böyle bir araç yapıp daha fazla satış rakamlarına ulaşması gerekiyordu.
    3008 rakibi saydıklarınız değil, liderliğe oynayan duster ve kaşkay olmalıdır bence.
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Neden abesle iştigal olsun? Dediğim gibi 3008 her anlamda Tiguan'dan üstün bir araç. Aracı yapan fiyatı da çekiyor görüldüğü üzere. Sırf VW olduğu için isim parası verenlerin de kendi düşüncesi tabi.

Satış rakamları da marka stratejisine uygunsa sorun yok, bu fiyatlara rağmen bu segmentin demirbaşlarını geride bırakıyorsa satış anlamında hedeflediğini elde etmiştir Peugeot da.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gaziantep'te çok var. Hatta dün ışıkta dururken ardı ardına 3 tane yanımdan geçti.

• CinliUV C kullanıcısına yanıt
    o kadar zekisin ki herkesin kafasındakini bir tek sen çözebiliyorsun tebrik ederim.
    kendini akıllı sanarak insanları aşağılamak da çomarlık üzeri bir zavallılık örneği.
    sana soralım bir dahakine çok akıllısın.
    2 adet qq aldım birini hala kullanıyorum. 2. yi alırken kadjara da baktım. iç mekanını beğenmedim.
    qq daha çok hoşuma gitti. ama pardon sana sormadık çok özür dilerim.
    ayrıca bir araç alırken elbette ki 2. elini vs düşüneceğim. sende para bol galiba aracı satarken zarar etmek
    hoşuna gidiyor olabilir. ha bir de avrupada da çok satıyormuş onlar da çomar. başbakan falan ol sen harcanıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keus35 -- 9 Ağustos 2017; 22:10:28 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.